Web Analytics Made Easy - Statcounter

۲ سال از کوچ ابدی فاتحان آسمان اشتران‌کوه می‌گذرد، ۹ کوهنورد که بعد از فتح قله اشتران‌کوه لرستان در ازنا در مسیر بازگشت گرفتار خشم دیو طبیعت شدند.

به گزارش قدس آنلاین، تیم ۱۲ نفره کوهنوردان مشهدی، متشکل از کوهنوردان حرفه‌ای باشگاه‌های پلنگ برفی و آزادگان مشهد، برای انجام یک صعود زمستانی راهی شهر ازنا در استان لرستان شده بودند تا طبق معمول صعودهای گذشته‌شان به قلل دیگر، این‌بار هم ارتفاعات اشتران‌کوه (آلپ ایران) را زیر پا بگذارند، اما هیچ باورشان نبود که ۸ تای آن‌ها به همراه یک همراه بومی منطقه در یکی از دره‌های وی‌شکل کول‌جنو ابدی خواهند شد، حادثه‌ای که از همان ساعات اولیه با حجمی زیاد از شایعات و حرف و حدیث‌ همراه بود و با گذشت زمان، ابعاد ترسناک‌تری از این ماجرا در رسانه‌ها مطرح شد تا جایی که بعد از گذشت یک سال از این حادثه، در اولین سالگرد درگذشت آن‌ها، خانواده‌های داغ‌دیده دیگر تاب نیاوردند و اعتراض و شکایت خود را از تحقق نیافتن حقشان علنی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس ادعای خانواده‌های داغدار، طبق نظرات کارشناسی فدراسیون کوهنوردی، باشگاه‌های آزادگان و پلنگ برفی تخلفات متعددی را در این برنامه مرتکب شده بودند، از سویی، خانواده‌ها مدعی بودند اگر تا آن روز سکوت کرده بودند به‌دلیل این بوده است که باشگاه‌ها به آن‌ها وعده پیگیری مسالمت‌آمیز و آرام حقوقشان را داده بودند.

این ماجراها پرونده حادثه اشتران‌کوه را به یکی از پیچیده‌ترین پرونده‌های فوت‌های ورزشی در تاریخ ورزش ایران بدل کرد، اگرچه به حکم وزارت ورزش، پروانه باشگاه آزادگان که یکی از اصلی‌ترین متهمان تخلف در جریان به کام مرگ کشاندن ۹ کوهنورد در حادثه اشتران‌کوه بود لغو شد، حرف خانواده‌ها آن است که باید ابعاد پنهان این حادثه مشخص شود و مقصران حق و حقوق خانواده‌ها را تمام و کمال بدهند.

روایت‌هایی از یک حادثه

خانواده‌های داغدار حادثه اشتران‌کوه روایت‌های تلخی از آنچه خود می‌گویند «بی‌توجهی» و «بی‌مهری» دارند، آن‌ها برای ناراحتی‌شان از وضعیت موجود توجیهات متعددی دارند.

مهرداد جان‌محمدی، برادر مرحومه مهشید جان‌محمدی، به نمایندگی از کوهنوردان فقید این حادثه گفت: بعد از اتفاق خیلی داغدیده بودیم و حواسمان پرت حادثه غمباری بود که اتفاق افتاده بود. متأسفانه باشگاه هم با یک سیاست و اتاق فکری که تشکیل داده بود قضیه را خیلی هدفمند پیش برد، به ما گفتند «هیچ کاری نداشته باشید، ما خودمان همه‌چیز را پیگیری و دنبال خواهیم کرد» تا اینکه بعد از مراسم سالگرد، دیدیم هیچ اقدامی انجام نشده است، خودشان گفتند برای اینکه بتوانیم حق و حقوقتان را بدهیم از باشگاه شکایت کنید، رفتیم شکایتی را از باشگاه تنظیم کردیم، بعد که به‌آهستگی در مسیر افتادیم دست‌های پشت پرده و سیاست‌های هدفدار باشگاه برای ما معلوم شد.

وی افزود: درخواست کردیم پرونده از ازنا به مشهد بیاید چون بیشتر خانواده‌ها در مشهد بودند، بعد از یک سال و ۷ ماه که این قضیه طول کشید، نهایتا به مجتمع قضایی مشهد رسید و کارشناسی را برای ما تعیین کردند که این آقا کارشناس تخصصی شناست و بدون اینکه بیاید صحبت‌های شاکی را بشنود، چندین جلسه با باشگاه و عوامل باشگاه داشت و گفته بود من تصمیمم را گرفتم اما از نظر قانونی، چون باید نشستی را با وکلای خانواده‌ها داشته باشم، جلسه‌ای را با آن‌ها برگزار می‌کنم، گفته بود یک عده رفته‌اند بالا، راهنما اشتباه راهنمایی کرده است و این‌ها دچار حادثه شده‌اند.

این در حالی است که لادن جوکار، دختر مرحوم جوکار، راهنمای لرستانی گروه که خودش هم جانش را در این حادثه از دست داد، در این باره گفت: چند وقت بعد از فاجعه کول‌جنو گروه بررسی حادثه و کارشناسان رسمی و برجسته فدراسیون کوهنوردی نظریه کارشناسی خود را ارائه دادند و نقایص و اشتباهات باشگاه را بیان کردند، از جمله این اشتباهات بی‌توجهی به هشدار هواشناسی، نداشتن  تجهیزات کافی و مناسب برای چنین صعودی، تمرین نکردن قبل از اجرای صعود و بیمه نبودن پدرم به عنوان راهنمای تیم بود.

وی افزود: با اینکه فدراسیون کوهنوردی بالاترین نهاد کوهنوردی کشور محسوب می‌شود و کارشناسان برجسته‌ای دارد و نظریه کارشناسی خود را به طور کامل ارائه داد، متأسفانه چون شنیدن حرف حق برای مسؤولان باشگاه خوشایند نیست، می‌گویند نظر کارشناسی را قبول ندارند. شنیده‌ها حاکی از این بود که با توجه به اینکه مسؤولان وقت کوهنوردی خراسان جزو هیأت مدیره باشگاه آزادگان هستند، در این مدت هیچ‌گونه همکاری‌ای با خانواده‌ها نداشتند و بعد از گذشت یک سال از حادثه، با پیگیری‌های مکرر خانواده‌ها از اداره ورزش خراسان و تشکیل کمیته انضباطی، یک ‌ماه تعلیق با حق اعتراض برای باشگاه خاطی در نظر گرفتند.

با توجه به فوت شدن ۹ نفر و عمق فاجعه، همان روزهای اول خود اداره ورزش و جوانان باید کمیته‌ انضباطی را تشکیل می‌داد، نه بعد از ۱۵ ماه با پیگیری خانواده‌ها با چنین رأی ساده‌ای، در نهایت، با توجه به اینکه خانواده‌ها از طریق اداره ورزش خراسان و هیأت کوهنوردی به حقوق خود نرسیدند، از طریق وزارت ورزش اقدام کردند. وزارت ورزش مستقیما وارد عمل شد و با توجه به عمق فاجعه، مجوز باشگاه متخلف را ابطال کرد.

باشگاه مورد نظر بعد از لغو مجوز، با توهین به خانواده‌ها آن‌ها را خواهان گرفتن دیه اعلام کرد! در نهایت، بعد از گذشت ۲ سال، هنوز پرونده به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است و باشگاهی‌ها با به بیراهه کشیدن پرونده و حاشیه‌سازی و بحث‌های انحرافی، سعی دارند که خانواده‌ها را خسته کنند و برای خود زمان بخرند.

جوکار تصریح کرد: تنها خواهش من از مسؤولان قضایی این است که حاشیه‌ها را از این پرونده بی‌سابقه در تاریخ کوهنوردی کشور دور کنند و مجوز باشگاه خطاکار برای همیشه باطل بماند تا با بی‌تدبیری با جان مردم بازی نکنند.

وی اظهار کرد: می‌خواهم نظرم را راجع به رأی وزارت ورزش بگویم، وزارت ورزش با رأی به ابطال پروانه فعالیت باشگاه آزادگان، خدمت بزرگی به جامعه ورزش کرد و تقریبا می‌توان گفت جلو حوادث آینده را گرفت، وقتی این اتفاق بیفتد، مسؤولان باشگاه‌ها هم دقت بیشتری در اعزام تیم‌ها می‌کنند، حتی خود کوهنوردان هم دقت نظر بیشتری می‌کنند.

جوکار ادامه داد: از مسؤولان قضایی می‌خواهم روند پرونده را تسریع کنند، پدرم واقعا جانش را برای این صعود از دست داد، کسانی که این صعود را ترتیب داده بودند در حق ایشان اجحاف کردند، اولا اصلا پدرم در لیست بیمه نبوده است، ثانیا پیش‌داوری کردند و همه تقصیرها را گردن ایشان انداختند، تمام کوهنوردان لرستان به مهارت و مرام پدرم واقف بودند و پدرم را به نام «پیر کول‌جنو» می‌شناختند، حالا این حرکتشان حکایت نمک خوردن و نمکدان شکستن است، تقصیر خودشان را گردن پدرم انداختند و بازماندگان هم حقیقت را مخفی کردند.

وی خاطرنشان کرد: ما خانواده‌ها خواستار شفاف‌سازی هستیم و می‌خواهیم ابعاد مختلف این برنامه را شفاف کنند، این برنامه یک بهمن طبیعی نبود و ابعاد مختلف و مخفی زیادی داشت، باید حق به حق‌دار برسد.

وکیل کوهنوردان: کارشناس این پرونده تخصص کوهنوردی ندارد

زمان به‌سرعت می‌گذرد اما بر اساس ادعای وکیل مدافع خانواده‌های داغدار، هنوز تا به سرانجام رسیدن این پرونده راه زیادی باقی است.

وکیل مدافع این پرونده گفت: درخواست اصلی خانواده‌ها از دادگاه شناسایی علت اصلی گرفتار شدن کوهنوردان در این حادثه است که مقصر اصلی شناخته شود.

علی محسن‌زاده با اشاره به آنکه پرونده در چه مرحله‌ای است افزود: پرونده اکنون در مرحله تحقیقات مقدماتی است و به این علت که ما در استان خراسان کارشناس رسمی دادگستری در رشته کوهنوردی نداریم، پرونده با مشکل مواجه شده و هم‌اکنون پرونده به تنها کارشناس ورزشی شهر مشهد ارجاع شده است، ایشان رشته تخصصی‌شان شناست و درباره کوهنوردی تخصصی ندارد.

وی بیان کرد: تا زمانی که پرونده به‌طور دقیق کارشناسی نشود و اسناد و مدارک توسط باشگاه‌ها اراده نشود، پیش‌بینی فرجام این پرونده میسر نیست، ما الان با یک مشکل روبه‌رو شده‌ایم و آن این است که باشگاه‌ها از ارائه اسناد و مدارک و برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داده‌اند امتناع می‌کنند و اسناد و مدارک را در اختیار دادگاه قرار نمی‌دهند.

وکیل مدافع این پرونده، درباره زمان تقریبی به سرانجام رسیدن پرونده اظهار کرد: با این شکل رسیدگی فعلی، احتمالا ۶ ماه تا یک سال دیگر پرونده ادامه‌دار باشد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: خانواده های داغدار قله اشترانکوه ریزش بهمن پرونده قضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۹۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستان پر مهر خیران قفل گشای آزادی

«چک دادم برای کسی، برای کار، اما کارم نچرخید و افتادم زندان...»، «درگیر بیماری پدرم بودم، پول قرض کردم و حالا...»، «ضمانت پسرم رو کردم و شاکی...»، « نتوانستم مهریه پرداخت کنم ...»

خیلی‌ها یک تصویر کلیشه‌ای با شنیدن اسم زندان و زندانی در ذهنشان دارند که از دوران کودکی این تصور در باورشان نقش بسته است این که همه زندانیان، آدم‌های خطاکاری هستند و زندان هم مکانی است که تا چشم کار می‌کند، میله است و دیوار و روزهایش با فریاد و دعوا به شب می‌رسد.

در میان افرادی که در زندان حبس می‌گذرانند، کسانی هستند که ناخواسته و با دلایل مختلف غیرعمد گرفتار شده‌اند و روز‌های دور از خانواده و انتظار در پشت میله‌های زندان کام آنها را تلخ کرده است، آن سوی میله‌ها، فرزندان و خانواده‌های زندانیان جرائم غیرعمد نیز گرفتار درد دوری و مشکلات گرفتاری سرپرست خانواده شده‌اند.

زندانیان چشم به دستان نیکوکاران دوخته‌اند تا در روز‌های پایانی سال نزد خانواده خویش بازگردند و فرزندانشان پدر یا مادر خود را پس از مدت‌ها بر سر سفره ببینند.

زندانیان جرایم غیرعمد عمدتا افرادی هستند که به علت ناتوانی در پرداخت دیه حوادث رانندگی منجر به فوت یا جرح، ناتوانی در پرداخت مهریه و نفقه، چک‌های برگشتی غیرکلاهبرداری، حوادث کارگاهی و دیگر جرایم مشابه ناخواسته گرفتار میله‌های زندان شده‌اند.

چشم انتظاری ۷۰ زندانی جرایم غیرعمد برای کمک خیران

محمد صیادی مدیرعامل نمایندگی ستاد دیه چهارمحال و بختیاری گفت: ۷۰ زندانی جرایم غیرعمد استان چشم انتظار کمک و گلریزان خیران هستند.

وی اظهار کرد: از این تعداد زندانی جرایم غیرعمد ۵۳ زندانی از محکومان مالی، ۱۵ زندانی در بحث مهریه و دو زندانی نیز در موضوع دیه غیرعمد هستند.

صیادی افزود: مجموع بدهی و محکومیت مالی این محکومان مالی ۳۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان است که تلاش شده با استفاده از اعسار، جلب رضایت شاکیان مبلغ پرداختی کاهش داده و با پرداخت تسهیلات و کمک بلاعوض خیرین شرایط آزادی این زندانیان جرایم غیرعمد در استان فراهم شود.

وی اضافه کرد: خیرین و مردم پولی که به عنوان نذر برای آزادی زندانیان پرداخت می‌کنند یک خیر ماندگار است و با این اقدام خداپسندانه ضمن سروسامان گرفتن خانواده‌ها و فرزندان آن ها از آسیب‌های اجتماعی مترتب به این خانواده‌ها کاسته می‌شود.

فعالیت‌های هنری در زندان‌ها رونق خواهد گرفت

حمیدرضا حیدری مدیرکل زندان‌های چهارمحال و بختیاری گفت: با همکاری دو جانبه حوزه هنری استان و اداره کل امور زندان‌های استان فعالیت‌های هنری در زندان‌ها بیشتر خواهد شد و رونق بسیاری خواهد گرفت.

وی افزود: اکنون اداره‌کل زندان‌ها کشور جشنواره‌های مختلف هنری برگزار می‌کنند و تفاهم مشترک حوزه هنری و اداره کل زندان‌های استان باعث حضور زندانیان استان در این جشنواره‌های هنری خواهد شد.

حیدری اضافه کرد: فعالیت فرهنگی و هنری در زندان‌ها تاثیرات بسیار مثبتی بر این عزیزان گذاشته و بسیار از آن ها دارای استعداد‌های بسیار خوبی در زمینه‌های مختلف هنری می‌باشند.

وی ادامه داد: آمادگی زندانیان برای ورود به جامعه پس از آزادی اهمیت فراوانی دارد و هنر می‌تواند در این آماده‌سازی و کمک به این عزیزان تاثیر بسیاری داشته باشد.

خانه هنر در زندان‌های چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی شد

احسان قائدی رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری گفت: راه‌اندازی خانه هنر در زندان‌های استان نقش بسزایی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و جرایم و هم چنین توانمندسازی افراد برای استفاده از ظرفیت اقتصاد هنر دارد.

وی اظهار کرد: هنر نقش بسزایی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و جرایم و آگاه‌سازی و همچنین توانمندسازی افراد دارد و ما می‌توانیم با راه‌اندازی خانه هنر در زندان‌ها علاوه بر افزایش ارتباط‌گیری هنرمندان با ظرفیت هنری زندانیان، اقتصاد هنر را برای این قشر از جامعه رونق دهیم.

قائدی افزود: تقویت اصول اخلاقی، اجتماعی از جمله مسئولیت‌پذیری، ایثارگری، رضایت‌مندی، وجدان کار، انضباط اجتماعی، روحیه تعاون و رشد آگاهی‌های عمومی که در نهایت منجر به افزایش تعهد اجتماعی و نیز کاهش بزه در جامعه شود از جمله اهداف کلانی است که هم اداره کل زندان‌ها و هم حوزه هنری انقلاب اسلامی به دنبال تحقق آن هستند و از این رو باید همکاری‌های دو جانبه این از قبل بیشتر شود.

وی اضافه کرد: رشد آگاهی‌های عمومی در زمینه‌های مختلف می‌تواند باعث شود که شهروندان قانون‌مداری داشته باشیم که به حقوق و تکالیف شهروندی آشنایی بیشتر و عمیق‌تری داشته باشند و برای دستیابی به این هدف، هنر یکی از کارآمدترین ابزار‌ها است.

۱۱ فقره پرونده قتل عمد منجر به صلح و سازش شده است

کرم شیخ پور معاون قضایی دادگستری و رئیس مرکز توسعه شورای حل اختلاف چهارمحال و بختیاری گفت: پارسال تعداد ۱۱ فقره پرونده قتل عمد با تلاش اعضا و دبیران شورا‌های حل اختلاف به صلح و سازش منجر شده است.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: تعداد ۸۰ هزار و ۱۰۱ پرونده به شورا‌های حل اختلاف استان ارجاع که از این تعداد ۷۹ هزار و ۱۳۱ فقره آن مختومه شده است.

وی افزود: پارسال ۳۲ درصد پرونده‌های وارد شده به شورا با ۱۵ هزار و ۳۶۰ فقره پرونده منجر به صلح و سازش شده است.

شیخ پور اضافه کرد: همچنین در سال ۱۴۰۲ با رضایت اولیا دم، ۱۱ محکوم به قصاص بخشیده شدند.

وی ادامه داد: شورای حل اختلاف استان، ۵۰۴ عضو دارد که برای کاهش پرونده‌های ورودی به دادگاه‌ها تلاش می‌کنند.

شیخ پور گفت:  مردم برای حل مشکلات حقوقی و قضائی به شورا‌ها مراجعه می‌کنند تا کمتر از یک ماه به شکایت آن‌ها رسیدگی شود.

چهارمحال و بختیاری پیشرو در صلح و سازش پرونده‌های خانواده

سید محمد موسوی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری گفت: ورودی پرونده به محاکم قضایی هزینه بسیاری را برای دستگاه قضا و دولت به دنبال دارد و می‌توان با اجرای کار‌های فرهنگی ورودی پرونده‌ها را کاهش داد.

وی افزود: رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی و آموزش و پرورش نقش مهمی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دارند و می‌توان با توسعه کار‌های پیشگیرانه از ورودی پرونده به محاکم قضایی جلوگیری کرد.

موسوی با اشاره به فعالیت طرح تحکیم خانواده و همچنین اجرای طرح‌ها و برنامه‌های مختلف برای همه افراد به خصوص زوجین در شرف طلاق گفت: استان سه سال متوالی در صلح و سازش پرونده‌های خانواده در کشور پیشرو بوده است.

گزارش از نگار شیخ پور

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • نیمه اول، نفرین بزرگ صنعت نفت
  • دستان پر مهر خیران قفل گشای آزادی
  • محکومیت پرسپولیس در پرونده شکایتی ذوب‌آهن
  • کریستیانو رونالدو پیروز نبرد حقوقی با یوونتوس؛ غرامت 19.5 میلیون یورویی برای ستاره پرتغالی
  • ایران هرگونه تعرض به منافعش را پاسخ خواهد داد/ تشکیل پرونده قضایی علیه مقامات رژیم صهیونیستی
  • ۲ مـعشوقه و یک شوهر
  • قیمت گذاری ۲۹ پرونده امور زمین در بهشهر
  • ناگفته‌های همسر ناصر عبداللهی از مرگ او پس از ۱۸ سال
  • ناگفته های همسر ناصر عبداللهی از مرگ او پس از ۱۸ سال
  • پرونده تخلف رییس اتحادیه نانوایان مشهد به دادسرا رسید