Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون مسکن و ساختمان ضمن تشریح راهکارهای دولت برای کنترل بازار مسکن و اجاره بها گفت: ورود خانه‌های خالی به بخش عرضه مسکن با دو رویکرد تشویقی و بازدارنده در مدت دو سالی که محصولات مسکن اقدام ملی به بازار عرضه شوند، می تواند در نظام عرضه و تقاضای مسکن تاثیر مناسبی داشته باشد.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمود محمودزاده در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با موضوع برنامه دولت برای کنترل بازار مسکن و اجاره‌بها به بیان سیاست‌های وزارتخانه در این حوزه پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون برنامه ششم توسعه نیاز کشور به احداث واحدهای مسکونی سالانه ۹۰۰ هزار تا یک میلیون واحد مسکونی است، گفت: در شش سال گذشته تنها ۳۰ درصد از نیاز واقعی مسکن توسط بخش خصوصی احداث شد که این رقم نیازمند ترمیم و اصلاح است.

معاون مسکن و ساختمان یادآور شد: بر اساس آمار نفوس و مسکن در سال ۹۵، هم اکنون بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار خانه خالی در کشور وجود دارد. از جمله برنامه‌های کوتاه‌مدت وزارتخانه این است که با راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان و شناسایی خانه‌های خالی، تلاش شود تا بخش عمده این خانه ها وارد بازار اجاره شوند و بتوانند بخشی از نیاز شهروندان را به مسکن پاسخ دهند.

محمودزاده تصریح کرد: وزارت راه‌وشهرسازی به دنبال این سیاست است که با راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان در سال ۹۹، بازار عرضه مسکن را تحریک کند و بخشی از خانه‌های خالی را به بازار اجاره بیاورد.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم راه اندازی سامانه املاک و اسکان برعهده وزارت راه‌وشهرسازی است و این وزارتخانه باید با همکاری دیگر دستگاه‌های این سامانه را راه‌اندازی کند، از آغاز به کار سامانه تا پایان امسال خبر داد.

تشکیل کارگروه ملی راه اندازی سامانه املاک و اسکان

محمودزاده توضیح داد: وزارت راه‌وشهرسازی برای راه‌اندازی این سامانه جلسات متعددی را با سازمان امور مالیاتی، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، وزارت کشور و بخش بازرگانی وزارت صنعت معدن و تجارت تشکیل داد و کارگروهی بدین منظور تشکیل شده است.

وی افزود: در خصوص راه‌اندازی سامانه و تکمیل اطلاعات به نتایج خوبی دست یافته‌ایم و امیدواریم این سامانه تا پایان امسال تکمیل و به سازمان امور مالیاتی جهت بهره‌برداری تحویل شود.

مالیات بر خانه‌های خالی تجربه بین‌المللی است

این مقام مسئول در وزارت راه‌وشهرسازی با تاکید بر اینکه مالیات بر خانه‌های خالی تجربه بین‌المللی است و ایران نیز باید در این زمینه از فرصت‌های خود برای ورود این تعداد خانه خالی به بازار عرضه استفاده کند، خاطرنشان کرد: مالیات از خانه‌های خالی جزو سیاست‌های بازدارنده‌ای است که توسط وزارت راه‌وشهرسازی دنبال می‌شود.

محمودزاده همچنین از وجود سیاست‌های تشویقی برای مالکان واحدهای مسکونی که واحدهای خود را اجاره می‌دهند خبر داد و افزود: به عنوان مثال مالکانی که واحد خود را به مدت بیش از یکسال و با رقم ثابت اجاره می‌دهند از معافیت‌های مالیاتی برخوردار خواهند شد.

وی دیگر سیاست وزارت راه‌وشهرسازی را برای کنترل بازار مسکن و اجاره بها را تسریع در تکمیل واحدهای مسکونی مهر و همچنین احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح اقدام ملی عنوان کرد و گفت: ثبت نام طرح اقدام ملی تاکنون در ۱۳ استان به اتمام رسیده است و این طرح با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه است.

معاون وزیر راه‌وشهرسازی تاکید کرد: هم اکنون با امکاناتی که در دسترس است بیش از ۷۵ تا ۸۰ درصد خانه‌های خالی در سراسر کشور شناسایی شده‌اند.

تعداد خانه‌های خالی در ایران سه برابر حد معمول در دنیا

وی با اعلام اینکه تعداد خانه‌های خالی در ایران سه برابر حد معمول دنیاست، اعلام کرد: بازار زمین و املاک سیاه چاله است که تقریبا به صورت شفاف قابل رصد نیست. در حقیقت این بخش، جزو سپرده‌گذاری‌های مخفی و بدون اطلاع دولت به شمار می‌رود. بنابراین به دنبال آن هستیم تا مسکن را از سفته بازی خارج کنیم.

محمودزاده تصریح کرد: مسکن باید از کالای سرمایه‌ای به کالای مصرفی تبدیل شود، همانگونه که در تمامی کشورها نیز چنین است.

وی یادآور شد: مسکن در سه دهه گذشته، مطمئن ترین سرمایه‌گذاری در کشور به شمار می‌رفت که بیشترین دامنه سود را داشته و دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه در تهران حدود ۵۰۰ هزار خانه خالی وجود دارد، گفت: کل نیاز شهری تهران هم اکنون یک میلیون واحد مسکونی است که امیدواریم با عرضه ۴۰ درصدی خانه‌های خالی در تهران به بخش اجاره‌، بخشی از نیاز مسکن شهروندان تهرانی تامین شود.

تلاش برای تقویت بخش خصوصی در تولید مسکن

محمودزاده با بیان اینکه ورود دولت به حوزه احداث مسکن و یا دیگر سیاست‌های بازدارنده و تشویقی به طور مستقیم، تنها زمانی اتفاق می‌افتد که بخش خصوصی توان خود را از دست داده باشد، گفت: امیدوار هستیم تا با تقویت بخش خصوصی، ورود دولت به این بخش کمتر شود و بخش خصوصی به روال سنوات گذشته بتواند نیاز مسکن را در تا حد مناسبی تامین کند.

وی با اشاره به اینکه احداث واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی دو سال زمان می‌برد، راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان را راهکاری مناسب برای این مدت عنوان کرد و گفت: نظر کارشناسی بنده این است که ورود خانه‌های خالی به بخش عرضه مسکن با دو رویکرد تشویقی و بازدارنده در مدت دو سالی که محصولات مسکن اقدام ملی به بازار عرضه شوند، می تواند در نظام عرضه و تقاضای مسکن تاثیر مناسبی داشته باشد.

کد خبر 400073

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مسکن خانه خالی مسکن در سال ۹۸ وزارت راه و شهرسازی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۹۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

طبق اعلام مدیرسامانه خودنویس وزارت راه و شهرسازی، خرداد امسال نسخه اولیه قرارداد خرید و فروش ملک در این سامانه رونمایی می‌شود.

به گزارش ایسنا، سامانه خودنویس به نشانی khodnevis.mrud.ir از خرداد ۱۴۰۲ در اختیار عموم مردم بوده و به مرور انواع معاملات اجاره روی این سامانه بارگذاری و رفع ایراد شد.

۲۱ بهمن سال گذشته نیز دسترسی مشاوران املاک تهران به سامانه قدیم (سامانه املاک و مستغلات) حذف و مشاوران املاک برای ثبت قراردادهای اجاره به سامانه جدید (سامانه خودنویس) ارجاع داده شدند.

این اقدام وزارت راه و شهرسازی مورد انتقاد برخی مشاوران املاک قرار گرفت که آن را نوعی تصدی‌گری دولت در حوزه اصناف و مشاغل می‌دانند.

با این حال هادی عباسی ـ معاون وزیر راه و شهرسازی بهمن سال گذشته گفت که با راه‌اندازی سامانه خودنویس، مشاوران املاک بیکار نمی‌شوند و امکان فعالیت برایشان فراهم است اما باید به نقطه‌ای برسیم که خدمات مشاوران املاک تخصصی شود و ارتقا یابد.

به تازگی نیز مهدی ساسانی ـ مدیر سامانه خودنویس گفته است: در برنامه است تا خردادماه امسال نسخه اولیه قرارداد خرید و فروش در این سامانه رونمایی شود.

سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات در سال ۱۳۸۸ تحت عنوان ایران املاک آغاز به کار کرد و همان زمان وزارت راه و شهرسازی سامانه را از وزارت صمت دریافت کرد و مکلف شد تا دسترسی مردم به کد رهگیری رایگان بدون مراجعه به مشاوران املاک و مستغلات را ایجاد کند. به مدت ۱۴ سال اقدام خاصی روی این سامانه ایجاد نشد و با آغاز به کار دولت سیزدهم با بررسی سامانه مقرر شد تا سامانه جدید راه اندازی شود. زیرا به روز رسانی سامانه املاک و مستغلات عملاً ممکن نبود.

در حال حاضر اگر ملکی در سامانه املاک و اسکان ثبت نشده باشد امکان استفاده از سامانه خودنویس را برای عقد قرارداد ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: معاون وزیر: رونق بازار مسکن در نیمه دوم سال/ افزایش 50 تا 60 درصدی قیمت مسکن در 5 سال طبیعی است طرح ملی مسکن برای چه‌کسانی؟ (فیلم)

دیگر خبرها

  • ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره در انتطار مصوبه مجلس
  • پنجره‌ای رو به شفافیت
  • مدل جدید خرید و فروش مسکن از خرداد ماه
  • قیمت خانه در تهران چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس
  • جای خالی بیمارستان‌های تامین اجتماعی در نوبت دهی الکترونیک
  • بنگاه داری بانکها از آفات بزرگ مسکن کشور است
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن
  • آمادگی مجلس برای برخورد با خاطیان موضوع خانه‌های خالی
  • سال سخت خانه‌به‌دوشان