Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@23:45:12 GMT

علائم سرطان حنجره را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۰۸۰۵

ساعت24-عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به علائم ابتلا به سرطان حنجره گفت: سرطان حنجره در افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند بیشتر بروز می‌یابد. تشخیص به موقع سرطان سبب موفقیت در درمان می‌شود بنابراین افراد باید علائم بیماری را جدی بگیرند.

دکتر کامبیز نوین، دبیر اجرایی چهارمین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی، در آستانه برگزاری این کنگره، درباره‌ سرطان‌های سر و گردن اظهار داشت: سرطان‌های سر و گردن از نظر اپیدمیولوژی در مردان شایعتر از زنان است و بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، در اکثر استان‌ها جزو ۱۰ سرطان شایع در مردان به شمار می‌رود که البته آمار مبتلایان آن کمتر از سرطان روده و معده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: استعمال دخانیات و مصرف الکل از جمله عوامل خطر اصلی در بروز سرطان‌های سر و گردن است؛ همچنین عوامل شغلی و آلاینده‌های محیطی نیز می‌توانند سبب بروز این نوع سرطان‌ها شوند؛ به‌طور مثال، در افرادی که مشاغل خاص دارند و با موادی همچون نیتروزامین، فرمالدهید، عطر و گرد و غبار زیاد در ارتباط هستند، احتمال ابتلا به بعضی از انواع سرطان‌های سر و گردن بیشتر است.

وی ادامه داد: این سرطان‌ها طیف وسیعی را شامل می‌شوند که شایعترین آنها در ایران و جهان، سرطان حفره دهان و حنجره است.

این متخصص رادیوتراپی انکولوژی با بیان اینکه سرطان حنجره در افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند بیشتر بروز می‌یابد، خاطرنشان کرد: علائم آن می‌تواند خشونت صدای پایدار و غیرقابل توجیه باشد که در موارد پیشرفته، اعصاب و غدد لنفاوی گردن را نیز درگیر می‌کند.

وی افزود: تنگی نفس، انسداد راه هوایی و اختلال در بلع از دیگر علائم هشدار سرطان‌حنجره به شمار می‌رود که در صورت بروز هر یک از این موارد، افراد باید جهت بررسی به پزشک مربوطه مراجعه کنن؛ همچنین هر توده یا زخمی در مخاط دهان که با گذر زمان بهبود نیابد می‌تواند علامت ابتلا به سرطان حفره دهان باشد که معمولاً در ابتدا خود فرد متوجه آن می‌شود و در این موارد لازم است جهت بررسی و در صورت نیاز، نمونه برداری، به پزشک مراجعه شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بر ضرورت توجه به زخم‌های طولانی مدت تاکید و تصریح کرد: افراد باید در صورت مشاهده هرگونه زخم یا توده‌ای که طول کشنده باشد و با گذر زمان بهبود نیابد، لق شدن یا افتادن بدون توجیه دندان و لمس توده در گردن حتماً به پزشک مراجعه کنند چرا که یکی از عوامل اصلی موفقیت در درمان، تشخیص به موقع بیماری است.

منبع: تسنیم

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۰۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان

احمد اسماعیل زاده٬ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم باید اهمیت زیادی به تغذیه خود بدهند تا بروز چاقی، دیابت و پر فشاری خون در بین آن ها کاهش پیدا کند. 

 وی بیان کرد: وزارت بهداشت در حوزه تغذیه سالم سیاست‌های مختلفی از جمله نان کامل را دنبال می‌کند تا نان حاوی فیبر در اختیار مردم قرار بگیرد. مصرف نان فاقد فیبر می‌تواند سبب بروز سرطان در مردم شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: آموزش‌های تغذیه در مراکز بهداشتی ارائه شده و کارشناسان تغذیه در خانه‌های بهداشت روستایی مستقر خواهند شد. 

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت پیگیری توزیع شیر در مدارس و کاهش قند در نوشیدنی‌های شیرین است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: اکنون مرگ و میر‌های زیادی مربوط به بیماری‌های مزمن و غیر واگیر هستند و عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است. 

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه سالم نقش پررنگی در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف زیاد مغزها و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل این که دارای چربی بالایی هستند، می‌تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل