Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/زنجان رئیس ستاد انتخابات استان زنجان با اشاره به اینکه تدابیر و اقدامات لازم برای برگزاری انتخابات سالم در استان انجام شده است، گفت: در مهلت قانونی ثبت‌نام در چهار حوزه انتخابی استان، ۲۲۳ نفر شامل ۲۱ نفر زن و ۲۰۲ نفر مرد ثبت‌نام کردند.

خدابخش مرادی‌نافچی در نشست خبری با بیان اینکه برای حضور در یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی، شاهد افزایش ۱۹ درصدی داوطلبان حضور در انتخابات هستیم، اظهار کرد: در این دوره از انتخابات از حوزه انتخابی زنجان و طارم ۱۳۴ نفر شامل ۱۴ نفر زن و مابقی مرد، خدابنده ۳۷ نفر داوطلب که شامل دو داوطلب زن و ۳۵ متقاضی مرد، حوزه انتخابی ماه‌نشان، ایجرود، بوغداکندی و قلتوق ۲۲ نفر داوطلب ثبت‌نام کرده‌اند که شامل دو نفر زن و ۲۰ نفر مرد و حوزه انتخابی ابهر، خرم‌دره و سلطانیه ۳۰ نفر ثبت‌نام کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح‌ کرد: در بررسی ترکیب جنسیتی مشاهده می‌شود که ۹۱ درصد مرد و ۹ درصد زنان هستند و این در شرایطی است که در مجلس دهم ۴ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان را زنان تشکیل می‌دادند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان در ادامه با بیان اینکه بیشترین افراد داوطلب در رده سنی ۴۱ تا ۴۵ ساله و کم‌ترین ۶۶ تا ۷۰ ساله هستند، افزود: رویکرد ستاد انتخابات در این دوره انتخابات، توجه به دو راهبرد میزان رای ملت است و رای حق‌الناس است و در این دو محور تلاش خواهیم کرد.

 رئیس ستاد انتخابات استان زنجان تصریح کرد: عهدی بسته‌ایم که مجریان انتخابات دو اصل را مورد توجه قرار دهند؛ بی‌طرفی در انتخابات و رعایت اصل امانت‌داری و نکته دیگر قانون را فصل‌الخطاب خود می‌دانیم.

این مسئول ادامه داد: انتخابات چهار رکن دارد که رکن اول مشارکت است تا با بهره‌گیری از فرصت‌های قانونی برای فرصت‌سازی در انتخابات استفاده کنیم. امنیت دومین رکن انتخابات بوده و در این مسیر اتخاذ تدابیر لازم و تدوین برنامه برای حفظ تامین و ارتقای امنیت عمومی جامعه را سرلوحه کار خود قرار داده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه طرح‌های امنیتی لازم اتخاذ شده است، ادامه داد: تقویت و تبیین احساس امنیت در ‌جامعه را نیز جزو وظایف خود می‌دانیم و تلاش می‌کنیم سلامت انتخابات را در کنار بی‌طرفی و قانونمندی مدنظر قرار دهیم. به‌عنوان مجری انتخابات به هیچ‌کس که از منابع عمومی برای تبلیغات استفاده می‌کند، حق ندارد له یا علیه در انتخابات استفاده کند و نظارت لازم در این رابطه انجام خواهد شد.

مرادی با اشاره به اینکه رقابت در انتخابات حائز اهمیت است، گفت: در استان زنجان امر ثبت‌نام انجام شده و همه افراد اقدام به ثبت‌نام کرده‌اند که بعد از بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی استانی اعلام شده و در مهلت قانونی تبلیغات انجام خواهد شد.

رئیس ستاد انتخابات استان زنجان با بیان اینکه بعد از دستور وزیر کشور مبنی بر شروع انتخابات، هیئت‌های اجرایی در ۸ فرمانداری و ۱۰ بخشداری در استان تشکیل شد، یادآور شد: در هیئت‌های اجرایی ۱۹۸ نفر در قالب این هیئت‌ها امر اجرای انتخابات را انجام می‌دهند. ۹۷ درصد این افراد مرد و ۳ درصد زن هستند.

این مسئول در ادامه با اشاره به اینکه تا امروز مانورهایی را برای بررسی مشکلات انفورماتیک انجام داده‌ایم، گفت: آسیب‌شناسی انتخابات گذشته را انجام داده و هیئت‌ها شعبه به شعبه موارد را بررسی کردند تا موارد را برطرف کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی زنجان انتخابات مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۲۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۵ درصدی داوطلبان حاضر در کنکور ۱۴۰۳

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه فرهیختگان، نگاهی به آمار‌های اعلامی از سوی مسئولان سازمان سنجش، نشان می‌دهد دایره کنکور با وجود همه تغییرات صورت‌گرفته طی سه‌سال اخیر، باز هم کوچک‌تر شد تا بار دیگر جامعه بی‌رغبتی خود را برای تحصیل در دانشگاه‌های کشور به‌ویژه در رشته‌هایی نشان دهد که رسیدن به آن‌ها از طریق کنکور امکان‌پذیر است.

البته شاید کمتر فعالی در عرصه آموزش عالی تصور می‌کرد زمانی برسد که تعداد ثبت‌نامی‌ها در کنکور به زیر یک‌میلیون نفر برسد! واقعیت آن است که درطول سال‌های اخیر با وجود اینکه بخش قابل‌توجهی از داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته هم می‌شدند، حاضر نبودند پروسه ورود به دانشگاه را با انتخاب رشته کامل کنند، اما در نوبت دوم کنکور امسال عملا سهم داوطلبان با ریزش قابل‌توجهی همراه بوده که پیام‌های جدی و البته تکراری را برای متولیان آموزش عالی مخابره می‌کند. پیام‌هایی که نادیده گرفتن آن باعث خالی شدن هرچه بیشتر صندلی دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه‌های دولتی خواهد شد. نکته دیگر اینکه ۸۵ درصد رشته‌ها بدون آزمون بوده، با‌این‌حال به‌نظر می‌رسد عملا رقابت برای ۱۵ درصد دیگر رشته‌ها هم مسیر نزولی درپیش گرفته است.

در نوبت اول کنکور امسال که کمتر از یک‌هفته دیگر برگزار می‌شود، یک‌میلیون و ۱۳۱ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند. جمعیتی که هرچند نسبت به نوبت اول سال گذشته با افزایش ۷ درصدی همراه بوده، اما وقتی این آمار را در مقایسه با نوبت دوم آزمون ۱۴۰۲ می‌سنجیم، از ریزش ۶ درصدی حکایت دارد؛ موضوعی که در قیاس با سال ۱۴۰۱ شرایطی به‌مراتب بدتر داشته و کاهش ۲۹ درصدی را تجربه کرده است. البته مختصات کنکور امسال نسبت به ۱۴۰۲ متفاوت است؛ به‌طوری‌که نوبت اول کنکور سال قبل در دی ۱۴۰۱ برگزار شد و عملا داوطلبان زمان زیادی برای آنکه خود را آماده شرکت کنند، نداشتند و همین مساله باعث شد بخشی از داوطلبان منتظر رسیدن نوبت دوم بمانند. همین مساله سبب شد در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۲ که در تیرماه برگزار شد، بیش از یک‌میلیون داوطلب به رقابت با یکدیگر بپردازند. وضعیتی که امسال شکل متفاوتی پیدا کرده و داوطلبان در ماه‌های اردیبهشت و تیر بر سر جلسه کنکور حاضر می‌شوند، اما چراغ کنکور امسال کم‌فروغ‌تر از سال‌های قبل است.

کاهش ۱۵ درصدی داوطلبان حاضر در کنکور ۱۴۰۳

با وجود اینکه از دی‌ماه ۱۴۰۱، کنکور در دو نوبت برگزار می‌شود، اما طبیعتا ماراتنی که در چهارمین ماه سال برپا می‌شود، از اهمیت ویژه‌تری برخوردار است. نوبتی که امسال نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲، با کاهش ۱۵ درصدی همراه و حتی در مقایسه با نوبت اول سال گذشته نیز ریزش ۳ درصدی داشته است. ریزش‌هایی که می‌تواند نشان‌دهنده تداوم نگاه قهری داوطلبان با کنکور باشد، حتی اگر بخواهیم کل داوطلبان دو نوبت امسال را با سال گذشته مقایسه کنیم هم باز شاهد کاهش ۴ درصدی جمعیت کنکور ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ خواهیم بود.

درست است که امسال ریزش داوطلبان باید توجه متولیان آموزش عالی را به خود جلب کند، اما موضوعی هم که نمی‌توان آن را از قلم انداخت بحث تغییراتی است که در خود کنکور امسال ایجاد شده است. یکی از موضوعات جنجالی سال‌های اخیر را باید تاثیر قطعی معدل برای رسیدن به رتبه بهتر و طبیعتا شانس بالاتر برای تحصیل در رشته بهتر دانست؛ موضوعی که امسال هم با رشد ۱۰ درصدی همراه بوده و حالا معدل داوطلب به جای ۴۰ درصد نیمی از قبولی داوطلبان را برعهده دارد، یعنی معدل کتبی هر داوطلب فارغ از اینکه در کدام نوبت از کنکور رتبه بهتری داشته، ۵۰ درصد قطعی در رتبه نهایی او اثرگذار خواهد بود.

چرا تعداد داوطلبان کنکور در ۴۰۳ ریزش کرد؟

۱. برخی تغییرات مانند اضافه شدن آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان امسال برای اولین‌بار را نمی‌توان از قلم انداخت؛ چراکه در مجموع بیش از ۵۹۷ هزار نفر برای شرکت در این آزمون نام‌نویسی کره‌اند. البته این آمار زمانی می‌تواند نقش خود را در کاهش تعداد ثبت‌نامی‌های امسال نشان دهد که بدانیم از میان آنها، ۴۹۵ هزار علاوه‌بر نوبت اول آزمون سراسری داوطلب شرکت در آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان هستند و در مقابل هم ۱۰۲ هزار نفر می‌خواهند صرفا در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم در دانشگاه فرهنگیان شرکت کنند؛ کاهش آمار ۱۰۲ هزار نفری از جمعیت داوطلبان حاضر در رشته‌های دیگر آزمون سراسری طبیعتا سهم خود را در کاهش جمعیت کنکوری خواهد داشت.

۲. دومین دلیل برای کاهش تعداد داوطلبان را هم می‌توان تغییرات رخ‌داده در کنکور «هنر» و «زبان» دانست. آذر سال گذشته و همزمان با آغاز ثبت‌نام مرحله اول کنکور ۱۴۰۳ بود که علی صدر، سرپرست معاونت آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور از برداشته شدن امکان شرکت همزمان در دو گروه هنر و زبان کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ خبر داد که طبق آن داوطلبان تنها در یکی از گروه‌های شناور می‌توانند شرکت داشته باشند. درحالی‌که تا پیش از کنکور امسال این امکان برای داوطلبان فراهم بود که بتوانند در هر دام از رشته‌های مرتبط با هنر یا زبان درکنار یکی از گروه‌های آزمایشی اصلی شرکت کنند و شانس خود را برای پذیرش در رشته‌های مرتبط با آن بسنجند.

۳. سومین دلیل که قدیمی‌ترین و البته ادامه‌دارترین آن هم محسوب می‌شود، همان بحث اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است. با وجود اینکه طبق اطلاعات مرکز آمار در سال گذشته، نرخ بیکاری در میان جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله، ۱۴.۴ درصد بوده و نسبت به سال ۱۴۰۱ با کاهش ۰.۴ درصد همراه بوده. وقتی این مساله را مدنظر قرار دهیم که این بازه زمانی، همان جمعیت فارغ‌التحصیلی و دانشجویی را شامل می‌شود، متوجه این مساله خواهیم شد که عملا بیکاری در این میان آن‌ها کمتر از ۰.۵ درصد طی یک‌سال کمتر شده است. از طرف دیگر وضعیت اشتغال در میان فارغ‌التحصیلان کاردانی طی سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ از ۶۵ درصد به ۵۰ درصد رسیده و معنایش این است که اشتغال در این مقطع ۱۵ درصد بدتر هم شده است. البته ناگفته نماند وضعیت اشتغال برای فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی با بهبود ۲ درصدی همراه بوده و ۵۲ درصد جمعیت مرتبط با این مقطع براساس آمار سال گذشته وارد بازار کار شده‌اند. با‌این‌حال بیماری ویژه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی موضوعی نیست که بگوییم با بهبود ۲ درصدی، بتواند انگیزه کافی را در میان جامعه برای رفتن به کلاس‌های درس ایجاد کند.

مولفه اثرگذاری که بررسی آماری داوطلبان کنکور طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد، این است که جامعه نه‌تن‌ها دیگر تب‌وتابی برای تحصیل در نظام آموزش عالی ندارد، بلکه اگر همین مسیر فعلی ادامه پیدا کند، شاید دور از انتظار نباشد که بخش قابل‌توجهی از جامعه ترجیح دهند بعد از پایان دوران آموزش عمومی، یاد گرفتن مهارت‌های مختلف را به جایگزین تحصیلات دانشگاهی کنند. نکته‌ای که طبیعتا با توجه به کوتاه کردن مسیر ورود آن‌ها به بازار کار روزبه‌روز خواهان بیشتری هم خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • رشد ۳۶ درصدی جابه‌ جایی مسافر جاده‌ ای زنجان در سال ۱۴۰۲
  • آمادگی زنجان، طارم و خدابنده برای دور دوم انتخابات
  • افزایش ۱۳ درصدی میزان حمل کالا در زنجان
  • آمادگی ۲حوزه انتخابیه استان زنجان برای برگزاری دور دوم انتخابات
  • کدهای انتخاباتی نامزدهای انتخاباتی ۱۱ اردیبهشت اعلام می‌شود
  • حضور پُر شور در دور دوم انتخابات سبب تشکیل «مجلس کارآمد» می‌شود
  • جلسه تندروها برای حذف قالیباف از ریاست مجلس دوازدهم/چه کسانی میدان‌دار شده‌اند؟
  • جلسه رسایی با منتخبان مجلس دوازدهم با طعم ریاست مجلس
  • علیپور: مردم برای تشکیل مجلسی مقتدر و قوی مشارکت گسترده‌ای در مرحله دوم انتخابات داشته باشند
  • کاهش ۱۵ درصدی داوطلبان حاضر در کنکور ۱۴۰۳