Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@07:17:59 GMT

«ریاح»؛ با موضوع نفوذ صهیونیست‌ها

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۳۲۰۷

«ریاح»؛ با موضوع نفوذ صهیونیست‌ها

داستان بلند «ریاح» نوشته جلال توکلی که به موضوع چگونگی نفوذ صهیونیست‌ها در سرزمین فلسطین و اشغال آن پرداخته، پس از ۱۹ سال دوباره تجدیدچاپ و به زودی روانه بازار کتاب می‌شود.

به گزارش مشرق،‌ جلال توکلی نویسنده درباره این کتاب گفت: زمان داستان بین سال‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۱ میلادی است و اگرچه وقایع کلی داستان واقعی و با استناد به مدارک موجود نوشته شده؛ اما به‌صورت نمادین هم در داستان اصلی که در یک مزرعه اتفاق می‌افتد، انعکاس می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت، مزرعه‌ مورد اشاره، نمادی است از کشور فلسطین و هر کدام از اشخاص داستان، نماینده‌ طیف خاصی از مردم آن کشور به شمار می‌روند.

او افزود: همچنین درخت زیتونی که در مزرعه وجود دارد و در مرکز داستان، سلسله حوادثی پیرامون آن به وجود می‌آید، نمادی است از تاریخ و فرهنگ غنی فلسطین که اگر چه با دسیسه‌ صهیونیست‌ها، از ریشه کنده می‌شود و به جای آن یک دکل نگهبانی قرار داده می‌شود؛ ولی پس از سال‌ها مبارزه و مقاومت مردم مظلوم فلسطین، دوباره سر از خاک بیرون می‌آورد و جوانه می‌زند.
توکلی افزود: نکته‌ جالب توجه این است، سال‌ها پس از انتشار داستان بلند «ریاح» متوجه شدم این درخت زیتون، واقعا در فلسطین وجود دارد و به مرد بادیه‌نشین مشهور است. از آن‌جا که این درخت به نمادی از مقاومت مردم فلسطین تبدیل شده، صهیونیست‌ها بارها و به طرق مختلف سعی کرده‌اند تا آن را بخشکانند و از بین ببرند!
به گفته توکلی، «ریاح» یک واژه‌ قرآنی به معنی بادهای بشارت‌دهنده‌ رحمت الهی (سوره اعراف، آیه‌ ۵۷) است، که در فضای دردناک داستان، سفیر امید و زندگی و مژده‌دهنده‌ نصرت و پیروزی الهی است.

وی با اینکه کتاب «ریاح» نخستین بار در سال ۱۳۷۹ توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد، اظهار داشت: در همان سال در جشنواره‌ دوسالانه‌ قلم زرین، به‌عنوان اولین داستان بلند فارسی در مورد سرزمین مقدس فلسطین‌ مورد تقدیر قرار گرفت. حالا که پس از گذشت ۱۹ سال ریاح با یک بازنگری و ویرایش جدید بازنشر می‌شود، جا دارد یادی کنم از مرحوم حسین حداد که در آن سال‌ها برای چاپ و انتشار کتاب بسیار زحمت کشید.

در بخشی از این کتاب میخوانیم:

« ریاح پشت به آفتاب‌گردان‌ها نشسته بود. رنگ ‌و رویش زرد شده بود، دو هلال کبودرنگ زیر چشم‌هایش افتاده بود و گونه‌های خشکی‌زده‌اش، بیرون زده بود. مچ دست‌هایش که دور زانوهایش قلاب شده بود، حتی از مچ دست خالد هم باریک‌تر به نظر می‌رسید.

به گمانم از وقتی‌که از زیر سیم‌های خاردار عبور کرده بودم، مرا دیده بود، ولی کوچک‌ترین حرکتی نکرده بود. بعد که به او نزدیک‌تر شدم، تغییری در چهره‌اش مشاهده نشد. سلام کردم و گفتم که آمده‌ام احوالش را بپرسم و بپرسم که چرا دیگر به مزرعة ما نمی‌آید؟ به او گفتم دلمان خیلی برایش تنگ شده است، اما او با چشم‌هایی طوفانی، خیره‌خیره نگاهم کرد و چیزی نگفت.

قدمی به جلو برداشتم و گفتم: «منم، اسماعیل... من را به جا می‌آوری؟»

مثل اینکه در این دنیا نبود و یا زبان مرا نمی‌فهمید. آهسته خواند:

«هیس، سروصدا نکن و خواب مردگان را میاشوب

تنها آتش را در تاریکی‌شان بیفروز

تا یخ‌بندانشان آب شود و

به آرامی کوچ کنند»

این بار به خودم اشاره کردم و شمرده‌شمرده گفتم: «منم، اسماعیل... اسماعیل...»

یک‌مرتبه شک کردم که او ریاح باشد.آرام‌آرام فاصله‌ام را با او کم کردم و چشم در چشم‌هایش دوختم و گفتم: «آیا تو واقعاً ریاح هستی؟»

با بی‌خیالی خواند:

«همة کارها، روبه‌راه است

ولی طوفانی در دریاست

و غرشی در کوه

و گریستنی در خانه

و گلوله‌ای سربی در راه»

یک‌مرتبه زد زیر خنده .

بیچاره ریاح! دلم برایش می‌سوزد. هنوز صدای خنده‌هایش در گوشم مانده است. خنده‌هایش؟! خنده که نبود، بوی گریه می‌داد. مثل آن‌وقت‌هایی نبود که در دل آدم شور و نشاط می‌ریخت، غم‌ها را از دل‌ها پاک می‌کرد و جوانه شادی‌ها را هدیه می‌داد؛ تلخ بود مثلی بی‌فردایی.»

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق سلبریتی ها سهمیه بندی بنزین کتاب رمان و داستان سوره مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۳۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اسرائیل عمدا پاسخ ایران را کم اهمیت نشان می‌دهد

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، «حسین الدیرانی» تحلیلگر و کارشناس لبنانی مقیم استرالیا در یادداشتی با عنوان «چرا اسرائیل عمدا پاسخ ایران را کم اهمیت نشان می‌دهد»، نوشت : شکی نیست که پاسخ شجاعانه‌ای که مقامات عالی نظامی و سیاسی ایران و در رأس آنها آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی و فرمانده کل نیروهای مسلح و فرماندهان سپاه و ارتش و دیگر سیاستمداران وعده دادند، وعده صادق و قاطع و سرنوشت‌سازی بود.

این در حالی بود که بسیاری از دشمنان و حتی دوستان در انجام چنین پاسخی تردید داشتند و حتی وارد شرط بندی‌ها، پیشداوری‌ها و تردیدافکنی شدند مبنی بر اینکه ایران قدرت پاسخ دادن به رژیم صهیونیستی را ندارد، رژیمی که با حمله به کنسولگری ایران در دمشق و کشتن فرماندهان شهید، مستشاران نظامی مرتکب حماقت بزرگی شد و تمام خطوط قرمز و قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل را زیر پا گذاشت که تاکید می‌کند دفاتر دیپلماتیک درخلال جنگ‌ها نباید مورد تعرض قرار گیرد.

تردید حتی به تحلیلگران محور مقاومت رسید
 از سوی دیگر این نگرانی مبنی بر کشیده شدن جنگ به سمت یک جنگ منطقه‌ای و بین‌المللی وجود داشت، تردیدافکنی حتی به سطح برخی تحلیلگران سیاسی در داخل محور مقاومت رسید که می‌گفتند: ممکن است جمهوری اسلامی ایران از دادن پاسخ به شرط توقف جنگ علیه نوار غزه بر اساس شروط مقاومت منصرف شود و فرماندهان شهید و بمباران کنسولگری ایران، فدای مسئله فلسطین و مردم غزه هستند که در معرض محاصره و جنگ نسل‌کشی و کشتار دسته جمعی قرار دارند.

ولی ما نظر دیگری تا حد یقین داشتیم مبنی بر اینکه ایران قطعا پاسخ خواهد داد. چرا نباید ایران پاسخ می‌داد؟ این وعده از زبان آیت الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی و فرمانده کل نیروهای مسلح و سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله بیان شد که هر دو در وعده و عهد خود صادق هستند.

هنگامی که زمان پاسخ شجاعانه و کوبنده ایران به وقت فرماندهی سپاه پاسداران فرارسید و دشمن و دوست را غافلگیر کرد، پاسخ برق‌آسا ، کوبنده و ویرانگر برای رژیم صهیونیستی در تمام سطوح نظامی، امنیتی و سیاسی بود، هر چند تلاش کرد در سطح رسانه‌ای از اهمیت آن بکاهد.

پاسخ ایران، یک پیام ویرانگر برای کشورهای حامی رژیم صهیونیستی بود
پاسخ ایران، فقط یک پاسخ عادی و انتقام‌جویانه از رژیم صهیونیستی نبود، بلکه پیام ویرانگر برای کشورهای حامی این رژیم و در رآس آنها، ایالات متحده آمریکا بود که دو هفته به صورت شبانه‌روزی تلاش کرد تا ایران از دادن پاسخ منصرف کند و هر درب عربی، منطقه‌ای و غربی را کوبید تا ایران را متقاعد کند از ترس کشیده شدن منطقه به جنگ منطقه‌ای پاسخ ندهد. آمریکا تلاش کرد خود را از حماقتی که نتانیاهو مرتکب شد، تبرئه کند و مدعی شود که رژیم صهیونیستی پیش از حمله تروریستی به کنسولگری ایران در دمشق، با آمریکا مشورت نکرده و آن را در جریان قرار نداده است، با این حال تمام این فشارها و اقدامات فریبنده سودی برای آمریکا نداشت و پاسخ و انتقام ایران با عملیات وعده صادق محقق شد.

عملیات پاسخ برق آسایی که نام «عملیات وعده صادق» بر آن گذاشته شد، با صدها موشک و پهپاد صورت گرفت که آسمان فلسطین اشغالی از شمال تا جنوب آن را همچون شهاب‌های نورانی دربرگرفت و شاهد هلهله شادی مردم فلسطین از تماشای موشک‌های مبارک ایران بودیم که با شادی نظاره‌گر اصابت دقیق به اهداف خود به ویژه فرودگاه نظامی رژیم صهیونیستی بودند که جنگنده‌هایش از این مکان به کنسولگری ایران حمله کرده بودند.
 
دانیل هاگاری سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به این حمله و نیز هدف قرار گرفتن پایگاه نظامی نواتیم اعتراف کرد.

برخی از شهروندان فلسطینی با موبایل‌های خود اصابت تعداد زیادی از موشک‌های بالستیک ایران به اماکن مختلف در داخل اراضی اشغالی فلسطین را ثبت کرده‌اند که با وجود مشارکت سه کشور غربی که پایگاه‌های نظامی در کشورهای عربی دارند به ویژه کشور اردن که میزبان تعداد زیادی پایگاه نظامی آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی در خاک خود است، در برخورد با پهپادها و موشک‌ها و ساقط کردن شماری از آنها پیش از رسیدن به اهدافشان در فلسطین اشغالی، این موشک‌ها به اهدافشان اصابت کردند.

وعده صادق، زلزله بزرگی در رژیم صهیونیستی به وجود آورد
آمریکا، انگلیس، فرانسه، اردن عملا در کنار اسرائیل در مقابله با این عملیات مبارک همکاری کردند، عملیاتی که زلزله بزرگی در رژیم صهیونیستی به وجود آورد که اهمیت آن کمتر از عملیات طوفان‌الاقصی در تاریخ هفتم اکتبر 2023 نبود و این دومین ضربه و سیلی ویرانگری بود که این رژیم طی یک سال دریافت می‌کند.

اگر دشمن صهیونیستی توانست حمایت بین‌المللی را برای گرفتن انتقام از عملیات طوفان الاقصی و به راه انداختن جنگ تجاوزکارانه تروریستی مستمر به دست آورد که بیش از شش ماه است علیه ملت فلسطین در غزه به راه انداخته و با ویرانی گسترده در این منطقه بیش از 40 هزار فلسطینی را قتل عام کند که بیشتر آنها زن و کودک هستند و بیش از دو میلیون نفر از مردم غزه را هم آواره کند، امروز نمی‌تواند به حمله ایران که در سطح بین‌المللی مشروعیت دارد، پاسخ دهد، زیرا در صورت تجاوز، این بار پاسخ غافلگیرکننده بدون هشدار قبلی و بسیار ویرانگرتر برای رژیم صهیونیستی خواهد بود.

به همین سبب، رژیم صهیونیستی امروز عمدا به کم اهمیت نشان دادن پاسخ ایران مبادرت ورزیده که در راستای تلاش برای اطمینان بخشی به شهرک نشینان صهیونیست و تلاش برای فریب دادن آنها صورت گرفته مبنی بر اینکه به زعم این رژیم، مقابله با حمله ایران به میزان 99.99 موفقیت آمیز بوده تا این شهرک‌نشینان صهیونیست از سرزمین‌های اشغالی به کشورهایی که از آنجا به فلسطین اشغالی آمدند، فرار نکنند.

 «رونین پرگمن» از مطرح ترین خبرنگاران صهیونیست در روزنامه یدیعوت آحارانوت و نیویورک تایمز که نزدیک‌ترین رسانه‌ها به موساد اسرائیل است، به نقل از یک منبع اسرائیلی که از بحث و بررسی‌ها در شورای جنگ اسرائیل در خصوص ایران اطلاع دارد، نوشته است: اگر بحث و بررسی‌های صورت گرفته در شورای جنگ در یوتیوب منتشر شود، چهار میلیون نفر از اسرائیلی‌ها به فرودگاه بن گوریون سرازیر خواهند شد تا از اینجا (فلسطین اشغالی) فرار کنند.

اینها برخی از مثال‌های اساسی است که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی عمدا به کم اهمیت نشان دادن پاسخ ایران مبادرت ورزیده، چرا که همواره تلفات و خسارت‌های نظامی خود را از چشم شهرک‌نشینان بزدل و ترسوی خود که عاشق زندگی هستند و از مرگ و حتی یاد مرگ وحشت دارند، پنهان می‌کند، این رژیم به زیان‌ها و تلفات سنگین ناشی از موشک‌ها و پهپادهای مبارک یمنی و پهپادها و موشک‌های مقاومت اسلامی عراق و نیز خسارت‌ها و تلفات روزانه نظامیان و شهرک نشینان خود در برابر حزب الله لبنان در شمال فلسطین اشغالی اعتراف نمی‌کند.

نقطه عطف تاریخی در نبرد با دشمن صهیونیستی
ممکن است دیدگاه رژیم صهیونیستی و کم اهمیت خواندن پاسخ ایران از سوی این رژیم را از ترس فرار شهرک نشینان صهیونیست به کشورهای غربی درک کنیم، اما آنچه نمی‌توانیم درک کنیم، جانبداری بخشی از جامعه عربی اسلامی از تبلیغات رسانه‌ای صهیونیستی است، رژیم صهیونیستی در کم اهمیت خواندن پاسخ ایران تا جایی پیش رفت که شبکه‌های ارتباط اجتماعی را جولانگاه تمسخر و تحقیر این رخداد بزرگ و نقطه عطف تاریخی در نبرد با دشمن صهیونیستی قرار دادند، دشمنی که دچار رعب و وحشت و ذلت شد و در گوشه رینگ  قرار گرفت و آخرین نفس‌هایش را می‌کشد و بازدارندگی خود را از دست داد.
 
آنها در حالی عملیات نظامی مبارک ایران که قلب‌های مومنان و آزادگان جهان را التیام بخشید و آرامش داد، «نمایش» توصیف کردند که پیش از این پاسخ، شرط بسته بودند که ایران به زعم آنها جرأت پاسخ دادن ندارد، حتی یکی از این افراد شرط گذاشته بود که اگر ایران به رژیم صهیونیستی پاسخ دهد، لخت و عریان خواهد شد و البته این فرد به قول خود عمل نکرد.

در کشورهای اسلامی و عربی کسانی وجود دارند که احساس می‌کنند گویی پاسخ ایران سینه آنها را هدف قرار داده نه سینه رژیم غاصب صهیونیستی را و همچنان از سفره نفرت‌آمیز طایفه‌ای و قومیت‌گرایی نژادپرستانه ارتزاق می‌کنند و از باتلاق نفرت پراکنی، تکفیر و تحجر می‌نوشند و برای آنها کشتار همه ملت فلسطین آسان‌تر و بهتر از آن است که جمهوری اسلامی ایران برای نجات آنها از چنگال‌های اشغالگران ویرانگر تروریست صهیونیست وارد عمل شود، رژیم صهیونیستی اگر ریه سالمی که با آن نفس بکشد، داشته باشد، همان ریه عرب‌های صهیونیست متوحش تکفیری تروریستی است که خداوند بر قلب آنها مُهر زده و عرب‌های شیطانی موسادی صهیونیست شدند.
 

دیگر خبرها

  • لحظه هدف قرار دادن پناهگاه صهیونیست‌ها توسط حزب‌الله |ببینید
  • حمله موشکی مقاومت فلسطین به اطراف غزه
  • حزب الله: مرکز تجمع دشمن صهیونیست را در حرش نطوعه هدف قرار دادیم
  • حمله های موشکی حزب الله به شمال فلسطین اشغالی+فیلم
  • حمله های موشکی حزب الله به شمال فلسطین اشغالی
  • کشته شدن نظامی صهیونیست در شمال غزه
  • وحشت ایالات‌متحده از شعار آزادی فلسطین در آمریکا
  • سفری تصویری به «سرزمین مقدس»
  • چرا اسرائیل عمدا پاسخ ایران را کم اهمیت نشان می‌دهد
  • چند نظامی صهیونیست از آغاز جنگ غزه زخمی شدند؟