Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی از تحلیلگران اظهارات اخیر وزیر خارجه قطر درباره بحران به وجود آمده در روابط این کشور با چهار کشور عربی را مقدمه‌چینی دوحه برای آشتی در نشست آتی شورای همکاری خلیج فارس در ریاض برشمردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ماجد الانصاری» نویسنده و تحلیلگر سیاسی قطر گفت که اظهارات «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر در رم در خصوص حل بحران در روابط قطر و چهار کشور عربی، اولین سخنان یک مسئول عالی‌رتبه قطری در عرصه سیاست خارجی در این زمینه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آل ثانی شامگاه جمعه طی سخنرانی در رم، پایتخت ایتالیا با بیان اینکه کشورش گفت‌وگوهایی با طرف سعودی آغاز کرده، ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوها منجر به نتایج مثبتی شود.

او گفت که کشورش از مسیر مسدود در بحران ایجاد شده در بین کشورهای عربی خلیج فارس به سمت گفت‌وگو در باره چشم‌انداز آینده روابط بین این کشورها حرکت کرده است.(جزئیات بیشتر)

الانصاری تصریح کرد که این اظهارات نشان می‌دهد که بدون شک ارتباط بین قطر و عربستان از طریق کویت و ارسال نامه‌ها و سفر میانجی‌گران وجود دارد و بدون تردید بررسی امکان حل این بحران در این دوره در جریان است.

به نوشته روزنامه «القدس‌العربی»، این تحلیلگر قطری در عین حال درباره موفقیت این گفت‌وگوها ابراز تردید کرد و گفت:«چند روز بیشتر به نشست شورای همکاری نمانده اما ما چیز خاصی که بیانگر آشتی قریب‌الوقوع باشد، نمی‌بینیم.»

وی افزود که موضع قطر از ابتدای بروز بحران ثابت بوده و تغییر نکرده است و آن اینکه قطر تنها گفت‌وگوی بدون شرط  در پرتو احترام به حاکمیت آن و رفع اقدامات غیرقانونی اتخاذ شده در جریان این بحران را می‌پذیرد و اظهارات آل ثانی در خصوص چشم‌پوشی کشورهای عربی از خواسته‌های ۱۳‌گانه خود نیز نشان می‌دهد که موضع قطر تغییر نکرده است.

از سوی دیگر «هشام العوضی» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه آمریکایی در کویت گفت که نشست آتی شورای همکاری در ریاض، فرصت بزرگی برای رفع شکاف بین اعضای این شوراست.

وی با اشاره به اینکه کویت از جمله کشورهایی است که آرزوی به وجود آمدن فرصتی برای رفع شکاف در روابط کشورهای عضو شورای همکاری را دارد، گفت: ما امیدواریم شاهد گفت‌وگوی برادرانمان در شورای همکاری برای رفع اختلافات باشیم.

«احمد یوسف الملیفی» تحلیلگر کویتی نیز سخنان وزیر خارجه قطر را تحول بسیار خوب توصیف کرد و گفت که کویت تلاش‌های زیادی برای ایجاد اتحاد میان کشورهای عربی انجام داد.

وی تصریح کرد که نشست آتی شورای همکاری خلیج فارس در ریاض فرصتی برای آغاز صفحه جدید در روابط اعضای این شورا است.

الملیفی پیش‌بینی کرد که نشست ریاض با حضور «تمیم بن حمد» امیر قطر برگزار شود.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: قطر نشست ریاض آشتی شورای همکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۴۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

همزمان با ورود وزیر خارجه آمریکا به چین در روز پنجشنبه، رسانه‌ها از هشدار این کشور به واشنگتن خبر دادند.

به گزارش فارس، چین به ایالات متحده هشدار داده است که باید بین «تقابل یا همکاری» یکی را انتخاب کند. روزنامه «فایننشال تایمز» روز پنجشنبه با اشاره به این موضوع نوشت، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا امروز دیدار رسمی خود را از پکن آغاز کرد.

دیدار بلینکن در حالی انجام می‌شود که ایالات متحده و چین به دنبال تنش زدایی در روابط خود هستند. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و همتای چینی او «شی جین پینگ» سال گذشته در «سانفرانسیسکو» دیدار کردند و در این ماه نیز تماس تلفنی داشتند. وزیر خارجه آمریکا در بدو ورود پیش از گفتگو با رهبری چین با «چن جینینگ» رئیس حزب کمونیست «شانگهای» ملاقات کرد.

او به بلینکن گفت: «چین و ایالات متحده چه همکاری یا رویارویی را انتخاب کنند، هر دو مورد بر رفاه دو کشور و آینده بشریت تأثیر می‌گذارد.»

تنش‌ها بر سر اتهامات ایالات متحده مبنی بر حمایت نظامی چین از روسیه و ارائه موادی از جمله نیمه هادی‌ها، ماشین آلات پیچیده و موتور‌های موشک کروز به مسکو بالا گرفته است. این روزنامه در ادامه نوشت، انتظار می‌رود بلینکن هشدار دهد که ایالات متحده گام‌های تنبیهی برخواهد داشت، مگر اینکه چین ارسال فناوری مربوط به تسلیحات با کاربری دوگانه به روسیه را متوقف کند. وزارت خارجه چین در واکنش اعلام کرده است که خواستار بحران در اوکراین نیست. این وزارت‌خانه همچنین آمریکا را به مداخله در منطقه آسیا و اقیانوسیه، به ویژه در دریای چین جنوبی متهم کرد.

دیگر خبرها

  • تاکید اعضای بریکس بر توقف نسل‌کشی در غزه
  • هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می‌گذرد؟
  • تاکید معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه