Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه مدیریت روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی، محمد اسلامی با تصریح بر لزوم تقویت کریدور چین، قزاقزستان، ایران با محوریت منطقه آزاد انزلی ، دستور سرعت بخشیدن در مسیر اجرای پروژه ساخت خط اتصال راه آهن رشت انزلی به بندر کاسپین را به شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور صادر نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش حاکی است ، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در این دیدار گفت : اتصال مجتمع بندری کاسپین به خط ریل سراسری فقط اتصال یک بندر به شبکه ریلی کشور نیست، بلکه بنادر حوزه خلیج فارس کشورمان نیز به این بندر مهم شمال کشور وصل می شوند تا زیرساخت های لازم برای بهره گیری از حمل و نقل ترکیبی کالا میان کشورهای همسایه و در مسیر کریدورهای بین المللی عبوری از کشورمان تکمیل شود.

محمد علی روزبهان با اشاره به برنامه های سازمان متبوع خود در راستای افزایش مراودات کشورمان از طریق کریدورهای بین المللی به ویژه کریدور چین، قزاقستان، ایران با محوریت این منطقه افزود: در آینده نزدیک نیز نخستین محموله در مسیر کریدور شمال جنوب(نستراک) از مبدأ هندوستان به جنوب کشور ورود کرده و بعد از عبور از داخل کشور، از طریق بندر کاسپین به بندر آستراخان ترانزیت می شود، محموله ای که اولین گام برای عملیاتی سازی کریدور مزبور محسوب می شود.

وی در پایان با اشاره به حضور فعال سازمان متبوع خود در دوازدهمین کمیسیون مشترک ایران و قرقیزستان به ریاست وزیر راه و شهرسازی ، توسعه همکاریهای فرامنطقه ای را جزو راهبردهای سازمان منطقه آزاد انزلی عنوان کرد و خواستار همکاری وزارتخانه مزبور در مسیر عملیاتی سازی توافقات صورت گرفته شد.

اتصال خط ریل سراسری از ایستگاه پیربازار رشت به منطقه(به طول حدود 11 کیلومتر) جزو دستورات و تأکیدات مکرر رییس جمهور بوده، و تفاهم نامه ساخت این مسیر نیز با حضور دکتر روحانی در آخرین سفر به استان منعقد شد و کریدور چین، قزاقستان، ایران نیز با حضور معاون اول رییس جمهور به صورت رسمی شروع به کار کرد موضوعاتی که بیانگر توجه عالی ترین مقامات کشوری به اهمیت اتصال خط ریلی و نقش این کریدور دارد. از سوی دیگر سازمان منطقه آزاد انزلی توافقنامه های متعددی را با بخش های مختلف وزارت راه، از جمله سازمان بنادر و دریانوردی و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور منعقد نموده و چندی پیش نیز در دوازدهمین کمیسیون مشترک همکاری دو کشور ایران و قرقیزستان، به ایفای نقش این منطقه به عنوان محور توسعه مناسبات مناطق آزاد کشورمان با مناطق آزاد قرقیزستان موافقت شد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۴۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان

تین نیوز

فاز اول بندر فاو اجرایی شده است و مدیریت اجرا نیز را نیز همان شرکتی در اختیار گرفته که اپراتور اجرایی بندر جبل علی است. این شرکت ترکیه ای سرمایه گذاری هنگفتی نیز در بندر اکتاوو انجام داده است.

همچنین دولت عراق و ترکیه طی سفر اردوغان به عراق، توافقنامه ای برای احداث خطوط ترنزیتی ریلی و جاده ای به ارزش 6 میلیارد دلار امضا کردند که بخشی از این سرمایه گذاری به صورت پیش نیازی که از قبل متصور بوده اتفاق افتاده و اجرایی شدن این توافق یکی از اساسی ترین ضربات لجستیکی را به ایران وارد می کند و فرصت هایی را که تا امروز مغتنم نشمردیم را بیش از پیش از ما خواهد گرفت.

هفته گذشته کشورهای حوزه سی آی اس توافق مشابه ای در ایجاد کریدور از قزاقستان به پاکستان با مشارکت قزاقستان، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، افغنستان و پاکستان منعقد کردند که کریدور جدیدی را پایه گذاری خواهد کرد. قطعا این  مسیر ارزش کریدور شمال جنوب ایران، که به دلیل بی توجهی ما به این کریدور استفاده لازم از آن صورت نگرفته است، را کاهش خواهد داد.

ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر چابهار خوشبختانه با سرمایه گذاری و تلاش وافر بخش خصوصی در سال 1402 بالغ بر 300 درصد افزایش یافت. این درحالیست که از 9 دستگاه جرثقیل ساحلی که کانتینرها را تخلیه و بارگیری می کنند فقط 3 دستگاه سالم و دائر هستند و به همین دلیل در این بندر با وجود آن که عملیات پرحجمی ندارد، همان تعداد کشتی هم که به این بندر می آیند برای تخلیه و بارگیری با توقف مواجه اند.

در سال 1401 همایشی در بندر چابهار برگزار کردیم و تمام ذینفعان بخش خصوصی – بالغ بر 150 نفر – را گرد آوردیم و فرصت ها و نیازهای توسعه این بندر احصا و به مسئولان منعکس شد ولی برنامه و اقدامی از سوی بخش دولتی مشاهده نشده است.

بندر جبل علی در یک ماه اخیر دچار ترافیک و توقف شده است. این توقفات به دلیل مشکلاتی است که در تنگه باب المندب به وجود آمده و بیشتر شامل بارهای کشورهای حوزه خلیج فارس است. بخش قابل توجهی از کالاها به شیوه ریلی و جاده ای از امارات به عربستان و سایر نقاط منتقل می شود. این مشکلات بر حمل و نقل ما نیز تاثیر گذاشته و کرایه حمل در بعضی شقوق حمل و نقل تا 100 درصد افزایش یافته است.

جناب آقای رئیسی ، رئیس جمهور محترم، سفری به پاکستان داشتند. بر اساس پیگیری ما از بخش خصوصی در این سفر کسی حضور نداشته است. جای تعجب است که در سالی که بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری باید شاهد توجه به رشد تولید ملی با استفاده و مشارکت بخش خصوصی باشیم فرصت ها را به دلیل سوء مدیریت دولتی ها، یک به یک از دست بدهیم.

در یک سال اخیر شرایط برای سرمایه گذاری چینی ها در پاکستان به خطر افتاده و بیش از 9 ماه است که عملیات عمرانی در بندر گوادر تعطیل شده است. این بهترین فرصت است که ما در سایه قرارداد 25 ساله ای که با چینی ها داریم آنها را به سرمایه گذاری در چابهار ترغیب کنیم. ما بسیاری از زیرساخت های لازم را چابهار در اختیار داریم ولی متاسفانه دولتمردان ما به هند چسبیده اند در حالی که 20 سال است هند توافق کرده 220 میلیون دلار در چابهار سرمایه گذاری کند ولی سرمایه گذاری هندی ها به 60 میلیون دلار نرسیده است!

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نقش موثر ایران در کریدورهای بین‌المللی از اقدامات تا انتقادات
  • اهمیت و ضرورت های راه آهن ایران ارمنستان
  • ملوان بدون مصدوم و محروم مقابل سایپا
  • جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • بندر انزلی، میزبان کشتی ساحلی کارگران قهرمانی کشور
  • اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان
  • توسعه 16 هکتاری پایانه ترانزیت و صادرات ارس / کریدور سبز برای تسهیل تجارت ایجاد می شود
  • اطلاعیه راه‌ آهن درباره عدم مجوز قطار افغانستان ترکیه خلاف واقع است
  • پیشرفت فیزیکی ۸۶ درصدی تصفیه خانه شرقی بندرانزلی
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران