Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@20:01:08 GMT

برگزاری یک پیک نیک در میدان جنگ!

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۴۸۰۴

برگزاری یک پیک نیک در میدان جنگ!

زری اماد کارگردان نمایش «پیک نیک در میدان جنگ» درباره اجرای این نمایش در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: نمایش «پیک نیک در میدان جنگ» نوشته فرناندو آرابال و ترجمه استاد داریوش مودبیان، یک تراژدی کمدی است که در فضای جنگ شکلی رئالیستی به خود می‌گیرد. این اثر از مکتب ابزورد برخواسته است که به نقد ساختار قدرت در حکومت می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پدر و مادر سربازی به نام زاپو تصمیم می‌گیرند روز یکشنبه پیک‌نیک را در میدان جنگ به همراه پسرشان برگزار کنند. آن‌ها با هر زحمتی خود را به منطقه جنگ می‌رسانند و وسایل پیک نیک خود را پهن و از خاطرات قدیمی خودشان با پسرشان صحبت و لحظات خوبی را رقم می‌زنند.

اماد با اشاره به اینکه شخصیت‌ها در جریان نمایش متوجه می‌شوند که تمام این دشمنی‌ها با دلایل واهی و صرفا بر اساس گفته فرماندهان جنگ طلب ایجاد شده است، بیان کرد: این آگاهی فاجعه نهایی را شکل می‌دهد و همه آن‌ها کشته می‌شوند تا سربازان صلیب سرخی که مدام به دنبال زخمی‌ها و جنازه‌ها هستند، بیکار نمانند. این نمایشنامه اثری در ظاهر سهل و ممتنع، ولی به شدت پیچیده است. با وجود اینکه حدود شصت سال از نگارش آن می‌گذرد، اما همچنان برای مخاطب طرح مسئله می‌کند.

کارگردان نمایش «پیک نیک در میدان جنگ» با اشاره به اینکه نمایشنامه ماهیت انسانی را به چالش می‌کشد، گفت: پیام این نمایشنامه این است که تا زمانی که می‌توان در صلح و دوستی سر برد چرا جنگ و دشمنی؟ شاید این اثر بنا به زمان زندگی آرابال و شرایط کشور او نوشته شده باشد، اما حرف و ایده آن، مکان و زمان نمی‌شناسد. 

او ادامه داد:ازموقع تولد یا در زمان حال هیچ انسانی برای دشمنی و جنگیدن متولد نمی‌شود، اما این اتفاق در دنیا بنا بر خواسته دولت‌ها و قدرت‌ها شکل می‌گیرد و انسان‌های بسیاری یکدیگر را می‌کشند بدون اینکه طرف مقابل خود را بشناسند. این سوال را هر انسانی باید از خود بپرسد که چرا جنگ و کشتن دیگران؟ چرا بستن چشم ها بر انسانیت آدم ها؟

اماد درباره استقبال مخاطبان از نمایش «پیک نیک در میدان جنگ» گفت:این نمایش را در سالن تازه تاسیس استاد جوانمرد خانه تئاتر به اجرا بردیم و افتتاحیه این سالن با نمایش ما آغاز شد. تقریبا بسیاری از دوستان و هنرمندان با ساختمان جدید خانه تئاتر بیگانه هستند، اما تماشاگرانی نیز داریم که برای سومین بار برای تماشای نمایش نشسته اند. زیرا این نمایش طنز موقعیت دارد و هیچ تماشاگری پوچ و خالی از سالن نمایش بیرون نمی‌رود اما در مجموع از میزان استقبال مخاطبان از نمایش رضایتی ندارم البته در این زمان حال همه تماشاخانه ها خوب نیست.

کارگردان نمایش «پیک نیک در میدان جنگ» با اشاره به اینکه این برای من افتخار بزرگی بود تا اولین اجرا را در سالن استاد جوانمرد به اجرا ببرم, ادامه داد: به هر حال بسیاری از گروه‌های نمایشی دوست داشتند در سالن تازه تاسیس خانه تئاتر اجرا بروند، اما خانه تئاتر سخت گیری‌هایی برای اجرای اولین نمایش در سالن استاد جوانمرد داشت که سبب شد تا بسیاری از کار‌ها مورد پذیرش نباشد و نمایش «پیک نیک در میدان جنگ» از میان ۱۸۰ اثر انتخاب شود. این نمایش دو بازبینی برای سالن استاد جوانمرد و بازیبنی هایی برای خانه تئاتر و یک بازیبنی برای شورای نظارت داشت .

اماد درخصوص انتخاب بازیگران نمایش اظهار کرد: انتخاب بازیگر بدترین قسمت برای یک کار تولیدی است یعنی زمانی که به انتخاب بازیگران می‌رسین شرایط بحرانی را می‌گذرانیم، زیرا بازیگران مطرح زمانی برای اجرا ندارند و یا دستمزد‌های بسیار بالا و غیر قابل باور را مطرح می‌کنند و همین موضوع سبب می‌شود تا بسیار سخته به انتخاب نهایی برسیم. با توجه به اینکه نمایش «پیک نیک در میدان جنگ» شخصیت‌هایی را نیاز داشت که برای خود نمایش و بازیگر باشند یعنی افراد آماتور نمی‌توانستند ایفای نقش کنند.

وی افزود: انتخاب من هنرمندان تئاتری بود و خوشبختانه از انتخاب بازیگران خود بسیار راضی هستم. من در نمایش نقش خانم تپان را بازی می کنم. این شخصیت عجیب نیست اما طنز مورد نظر در این شخصیت ها کاملا ایجاد شده است و خوشبختانه تماشاگران شخصیت پدر و مادر این نمایش را دوست دارند.

اماد درباره کارهای آتی خود گفت:  نمایشنامه «پیک نیک در میدان جنگ» را ده سال پیش خوانده بودم و اجرای آن همیشه یکی از خواسته های من بوده است ولی احساس می کردم باید تجربه کافی کسب کنم . اما نمایشنامه بعدی را باید طوری انتخاب کنم که بیشتر از نمایشنامه «پیک نیک در میدان جنگ» دوست داشته باشم. امیدوارم روزی در جهان به جایگاهی برسیم که هیچ چرایی وجود نداشته باشد , فقط عشق و هوای پاک باشد چیزی که در دنیا وجود ندارد.

در خلاصه نمایش آمده است: پدر و مادر سربازی به نام زاپو تصمیم می‌گیرند روز یکشنبه پیک‌نیک را در میدان جنگ به همراه پسرشان برگزار کنند...
کامبیز امینی، شهروز دل افکار، محمد زوار بی‌ریا، رضا جهانگیری، صالح لواسانی و زری اماد بازیگران نمایش «پیک نیک در میدان جنگ» هستند.

گفتنی است نمایش «پیک نیک در میدان جنگ»  تا تاریخ ۲۷ آذر ماه هر شب ساعت ۱۹ در سالن جوانمرد خانه تئاتر به اجرا می‌پردازد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هنرهای نمایشی تئاتر کارگردان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۴۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دانلود غیرقانونی آهنگ را دوست داریم؟

آفتاب‌‌نیوز :

نیما جوان (تهیه‌کننده موسیقی و مدیر نشر و پخش جوان)  درباره فعالیت‌های کنونی خود می‌گوید: با آغاز شیوع کرونا اتفاقات عجیب و غریبی در صنعت نشر رخ داد؛ به گونه‌ای که فعالیت بسیاری از همکاران رو به تعطیلی رفت و یا به کل تعطیل شد. پس از کرونا نیز شرایط سیاسی و اجتماعی سال ۱۴۰۱ تأثیر مستقیمی روی کار ما داشت. فعالیت خود من هم در حوزه نشر بود و هم پخش که بخش دوم در پی این اتفاق‌ها کلا تعطیل شد، ولی نشر را حفظ و سعی کردیم از انتشار فیزیکی به سمت انتشار دیجیتال در پلتفرم‌های بین‌المللی و داخلی برویم تا جریان نشر پویایی خود را حفظ کند.

او ادامه می‌دهد: البته نشر که از سمت مولف‌ها و هنرمندان صورت می‌گیرد، همچنان پویایی خود را حفظ کرده است، اما خب، هنرمندان بیشتر به سمت اجرا‌های صحنه‌ای، فستیوال‌ها یا انتشار آثار خود در پلتفرم‌های دیجیتال روی آورده‌اند.

درآمد هنرمندان از نشر موسیقی بیشتر نشده است!

در ادامه این مسئله را با او مطرح کردیم که برخی بر این عقیده هستند که وضعیت درآمد هنرمندان از طریق نشر اثر موسیقی به صورت دیجیتال در ایران بهتر شده است؛ آیا شما به این امر قائل هستید؟ که جوان پاسخ می‌دهد: باید دید منظور آن‌ها بهتر نسبت به چه چیزی است؟ اگر منظور نسبت به قبل باشد، بله وضع بهتر است، ولی نسبت به ایده عالی که باید اتفاق بیفتد، خیر! درحقیقت هنرمند موسیقی باید نسبت به هزینه‌هایی که برای ساخت یک اثر می‌کند یک آستانه امنیتی داشته باشد تا بدین صورت حداقل نسبت به اینکه هزینه‌های صرف شده برابر می‌شود یا با سود همراه باشد، دور نظری داشته باشد.

او ادامه می‌دهد: با این حال نشر موسیقی در ایران با حمایت مالی اسپانسر‌ها (که البته در این زمینه کم‌کار شده‌اند) یا با هزینه شخصی خود هنرمند صورت می‌گیرد که در هر دو مورد نه بازگشت مالی در کار است و نه سودی!

چرا پلتفرمی شبیه به اسپاتیفای نداریم؟

در همین راستا از او سوال می‌کنیم که چرا در ایران پلتفرمی مشابه اسپاتیفای برای پخش آنلاین موسیقی نداریم؟ چرا که تجربه پلتفرم‌های پخش آنلاین فیلم نشان داده که اگر بستری فراهم شود، مردم هم استقبال می‌کنند!

جوان می‌گوید: در حال حاضر پخش آنلاین موسیقی در دنیا حرف اول را به لحاظ درآمد اقتصادی برای هنرمندان موسیقی می‌زند. پیش‌تر تجربه سایت بیپ‌تونز را داشتیم که برای دانلود قانونی فایل‌های موسیقی موهبت بزرگی بود، ولی هیچ‌گاه به سمت پخش آنلاین موسیقی به صورت قانونی نرفته‌ایم. در صورتی که در پلتفرم‌هایی مانند اسپاتیفای مخاطبان به راحتی موسیقی گوش می‌کنند، بدون اینکه نیازی به دانلود آهنگ باشد.

او ادامه می‌دهد: دردسر دانلود موسیقی از سایتی مانند بیپ‌تونز باعث شده که آن بخش خیلی ضعیف‌تر از جریانی که در دنیا وجود دارد پیش برود، درحالی که اگر بیپ‌تونز به صورتی پیش می‌رفت که مخاطبان به صورت آنلاین آهنگ گوش کنند، وضع خیلی فرق داشت. ضمن اینکه بیپ‌تونز در ایران می‌توانست جای اسپاتیفای را بگیرد؛ زیرا اسپاتیفای به فیلترشکن نیاز دارد و خیلی وقت‌ها همان فیلترشکن هم کار نمی‌کند. به هر حال، چون تغییر شکلی در سیستم دیجیتالی ایران رخ نداده، گردش اقتصادی هم در موسیقی به جریان نیفتاده است.

ناامیدی بیپ‌تونز

از او سوال می‌کنیم که پس چرا پلتفرمی مانند بیپ‌تونز به سمت پخش آنلان موسیقی نرفته است؟ که جوان می‌گوید: علتش می‌تواند هزینه‌های بالای سرمایه‌گذاری و ناامید شدن پلتفرمی مانند بیپ‌تونز باشد. در حال حاضر کمتر کسی در ایران به سمت فروش دیجیتال می‌رود؛ چون فروشی ندارد. پلتفرمی مانند بیپ‌تونز هم می‌داند برای اینکه بستر جدیدی را برای پخش موسیقی فراهم کند، باید میلیاردی تبلیغ کند، بدون اینکه از نتیجه مطمئن باشند. البته اگر می‌بینیم که در دنیا حقوق مادی و معنوی آثار هنری رعایت می‌شود، به خاطر این است که آن‌ها از طریق رادیو و تلویزیون این مسئله را در بین مردم فرهنگسازی کرده و جا انداخته‌اند.

دو نظر مثبت و منفی درباره دو سانسی کنسرت‌ها

در بخش دیگری از این گفتگو با جوان درباره برگزاری کنسرت‌ها در دو سانس صحبت می‌کنیم و نظر او را جویا می‌شویم.

این ناشر موسیقی می‌گوید: اینکه اجرایی به سانس دوم کشیده می‌شود در نگاه اول مثبت است؛ چون نشان دهنده استقبال مردم است، ولی از طرف دیگر لطمه آن به خود اعضای گروه و خواننده وارد می‌شود. علت هم این است که خواننده‌ها در یک سانس خیلی بهتر و باکیفیت‌تر می‌توانند اجرا کنند و تعدد سانس احتمالا کیفیت کار را پایین می‌آورد.

او درباره علت این امر می‌گوید: علت برگزاری کنسرت‌ها در دو سانس حتما اقتصادی است؛ چون وقتی که برگزارکننده به برگزاری کنسرت در دو سانس علاقه‌مند باشد حتما برای درآمد بیشتر است. البته کنسرت‌های پاپ می‌توانند به یک سانس بسنده کنند، چون با یک سانس هم گردش مالی خوبی برای برگزارکننده اتفاق می‌افتد و شاید اگر فشار دو سانس کنسرت پشت هم از دوش گروه‌ها برداشته شود، کیفیت کار آن‌ها بالا برود.

دولت باید هزینه کمتری بابت سالن‌های کنسرت بگیرد

همچنین نظر او را درباره این مسئله که «با وجود دولتی بودن عمده سالن‌های کنسرت در ایران، ولی این سالن‌ها اجاره‌بهای کلانی را از تهیه‌کنندگان کنسرت دریافت می‌کنند که این امر موجب افزایش ناگزیر قیمت بلیت‌های کنسرت می‌شود» جویا می‌شویم که جوان می‌گوید: در مواقعی که هزینه‌های برگزاری کنسرت ناگزیر بالا می‌رود، دولت باید به برگزارکننده یا سالن‌دار کمک مالی دهد که البته در این مورد معنایی ندارد؛ چون اکثر سالن‌ها دولتی هستند و دولت باید حمایت کند که هزینه برگزارکننده پایین بیاید که بتواند بلیت‌ها را با قیمت منطقی‌تری در اختیار مخاطب قرار دهد.

او ادامه می‌دهد: در جریان موسیقی پاپ که عمده مخاطب آن‌ها نوجوان‌ها هستند، خانواده و والدین خود را مجبور می‌کنند که به کنسرت خواننده محبوب خود بروند؛ حال یک خانواده چهار نفره با هر بلیتی که میانگین قیمت آن ۷۰۰ هزار تومان است، باید هزینه بالایی باید پرداخت کند که شاید دفعات بعدی کنسرت را از لیست تفریحات خود حذف کند؛ بنابراین دولت باید کمک کند که هزینه‌ها پایین بیایند، ولی خب معلوم نیست این هزینه‌ها کجا صرف می‌شوند.

جوان در پاسخ به این پرسش که «سال گذشته در جشنواره موسیقی فجر، فرهنگسرای بهمن هم به سالن‌های برگزاری کنسرت اضافه شد که شروع فروش قیمت بلیت‌ها از ۹۵ هزار تومان بود. بهتر نیست این روند را طی سال هم داشته باشیم تا همه اقشار جامعه از حضور در کنسرت‌ها بهره‌مند شوند؟» می‌گوید: قطعا همین طور است. وقتی که جایی تبدیل به پاتوق فرهنگی می‌شود، مهم نیست که موقعیت مکانی آن کجاست؛ چراکه اگر آن محیط خدمات خوبی ارائه دهد آدم‌ها به رفتن به آنجا عادت می‌کنند. ضمن اینکه در تهران سالن اجرا خیلی کم داریم و اضافه شدن سالن‌های مختلف در سراسر سطح شهر بسیار کمک کننده خواهد بود.

جوان ادامه می‌دهد: فراموش نکنیم که بسیاری از هنرمندان، به خصوص جوان‌تر‌ها و تازه‌کار‌ها برای برگزاری کنسرت به خاطر کمبود سالن و البته هزینه‌های بالا به مشکل می‌خورند؛ چه بسا که بعضی از سالن‌ها برای یک سال توسط برخی از تهیه‌کنندگان رزو می‌شود.

این تهیه‌کننده موسیقی تصریح می‌کند: درحال حاضر سالن‌هایی داریم که در اختیار شهرداری هستند که از وقتی شهردار جدید روی کار آمده اجازه برگزاری کنسرت در این سالن‌ها را نمی‌دهد، مانند سالن‌های ایوان شمس، سالن کانون پرورش فکری کودکان و وزارت کشور! آخر چرا این سالن‌ها باید غیرقابل استفاده بمانند وقتی که پتانسیل اجرایی دارند؟ خیلی از فرهنگسرا‌ها نیز سالن‌های خیلی خوبی دارند که با صرف یک هزینه می‌توان آن‌ها را به سالنی برای اجرای موسیقی تبدیل کرد. این کار‌ها یک عزم دولتی و مدیر فرهنگی می‌خواهد که علت فعالیت نکردن این سالن‌ها را آسیب شناسی و رصد کند، در عین حال نیز استفاده از آن‌ها را مطالبه و در اختیار هنرمندان قرار دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کشتی فرنگی جام تختی| فینالیست های پنج وزن نخست مشخص شدند
  • برگزاری مراسم کهن بیل گردانی در شهر نیم‌ور
  • نمایش وحدت و همدلی با برگزاری جشنواره اقوام در بندرترکمن
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم
  • بازسازی ساختمان بلدیه با کاربری فرهنگی
  • شمسایی: به هدف اول خودمان رسیدیم/ حذف ژاپن شگفتی نبود
  • چرا دانلود غیرقانونی آهنگ را دوست داریم؟
  • برگزاری جشن سلامت با نمایش عروسک‌های دادا و کاکا+عکس
  • برگزاری جشن سلامت با نمایش عروسک‌های دادا و کاکا
  • نمایش خیابانی «لکه‌های پاک»؛ بازتابی از حادثه عاشورای تاریخی حرم رضوی