Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه هماهنگی «پویش اهدای کتاب به مناطق محروم» با حضور دکتر محسن جوادی در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

محسن جوادی با تشکر از تلاش‌های موسسات و نهادهای خصوصی و دولتی در «پویش اهدای کتاب به مناطق محروم» گفت: راه‌اندازی این پویش به معنای این نیست که نیاز به تامین کتاب در شهرهای بزرگ وجود ندارد، بلکه اولویت ما شهرهای کوچک و روستاها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر چهره فرهنگی روستاها بر خلاف گذشته تغییر پیدا کرده است و میزان کتابخوانی نیز به طبع آن افزایش داشته است.

وی با اشاره به برنامه‌های معاونت امور فرهنگی برای کتابخوانی در مناطق روستایی گفت: طرح‌های ضربتی با همکاری برخی نهادهای دیگر در حال انجام است تا فضاهای مدرن‌تری را برای کتابخوانی در روستاها ایجاد کند تا از این طریق در تشویق مردم روستایی به کتابخوانی موفق‌تر عمل کنیم.

جوادی ادامه داد: معاونت امور فرهنگی سالیانه رقم قابل توجهی برای تجهیز کتابخانه‌های مدارس و کتابخانه‎ها اهدا می‎کند اما باید توجه داشت که اهدای کتاب بدون نیاز سنجی تبعاتی به دنبال خواهد داشت.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت «مدیریت توزیع کتاب» در مناطق محروم کشور گفت: باید تلاش شود تا تقاضاها نیز تحریک شوند و بر اساس تقاضاهای روستاها و یا مناطق محروم کتاب به مناطق ارسال شود. برای این منظور باید پایگاهی ایجاد شود تا پس از جمع‌آوری کتاب‌های اهدایی نسبت به طبقه‌بندی و رده‌بندی آن‌ها اقدام شود و با استفاده از نظرات اهالی فرهنگ خصوصا نویسندگان نسبت به توزیع کتاب‌ها به روستاها اقدام کرد.

وی تصریح کرد: ایجاد طبقه‌بندی برای کتاب‌ها و مشارکت انجمن‎ها و نهادهای مردمی می‌تواند به نتایج پر باری منتج شود و از انبار شدن کتاب در کتابخانه‎ها جلوگیری کند.  متاسفانه در غیر این صورت، کتاب‌های اهدایی انبار خواهند شد و نتیجه مطلوب از آن‌ها حاصل نخواهد شد. باید مقاصد ارسال کتاب به خوبی شناسایی شوند و با توجه به ظرفیت‌ها و نیازهای آن‌ها، اهدای کتاب انجام شود.

وی اولویت دیگر «پویش اهدای کتاب به مناطق محروم» را استفاده از تجربیات دیگر کشورها و مطالعات پژوهشی دانست و گفت:  باید تلاش شود از تجربیات کشورهای دیگر بهره‌برداری شود. همچنین دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی می‌تواند درباره آن کارهای پژوهشی انجام دهد و مسیر اهدای کتاب را برای سالیان آتی، ترسیم کند.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اطلاع‌رسانی و تبلیغات یکپارچه و واحد برای این پویش گفت: باید تلاش شود تا این پویش مردمی بماند و از دولتی شدن یا مطرح شدن نام‎ افراد و یا گروه‎های خاص در آن جلوگیری شود تا ماندگاری بیشتری پیدا کند. همچنین با این اقدام این پویش به رسالت خود که اهدای کتاب به مناطق محروم است، دست خواهد یافت.

در ادامه این جلسه ابراهیم حیدری؛ مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‎‌ریزی‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به جمع‌آوری بیش از 50 هزار نسخه کتاب در «پویش اهدای کتاب به مناطق محروم» عنوان کرد: این دفتر با تجریه چندین ساله خود در برگزاری جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب توانسته است، احاطه خوبی به ظرفیت کتابخوانی در مناطق روستایی و محروم پیدا کند و می‌تواند از ظرفیت خود در ارسال هدفمند کتاب به مناطق محروم استفاده کند.

وی ادامه داد: همچنین می‌توانیم از ظرفیت‌های معاونت امور فرهنگی مانند نمایشگاه‌های کتاب استانی بهره‌برداری کنیم تا با واگذاری جمع‌آوری کتاب برای این پویش توسط انجمن‎ها و نهادهای مردمی هر استان، میزان مشارکت مردمی در این پویش را افزایش دهیم.

در ادامه جلسه نیز اعضای شورا به بحث و تبادل نظر درباره نحوه جمع‌آوری و اهدای کتاب پرداختند.  

در جلسه هماهنگی پویش اهدای کتاب به مناطق محروم نمایندگانی از  قرارگاه جهادی امام رضا (ع)، معاونت توسعه مناطق محروم ریاست جمهوری، موسسه مهر گیتی، انجمن حامی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، سرای محلات شهرداری، معاونت فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره‌برداری راه‌آهن شهری تهران و حومه و مرکز تبادل و سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران حضو داشتند.

کد خبر 4792266

منبع: مهر

کلیدواژه: محسن جوادی مناطق محروم کتاب و کتابخوانی ترجمه کتاب و کتابخوانی رایزنی فرهنگی ادبیات رونمایی کتاب ادبیات جهان تجدید چاپ برنامه تلویزیونی بازار نشر گردشگری ادبیات کودک و نوجوان میراث فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جایزه جلال آل احمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۵۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۵۰ نفر در دوره‌های مختلف تحصیلی سوادآموزی بوشهر جذب شده‌اند

میلاد حبیبی نیا در نشست شورای معاونین و روسای آموزش و پرورش استان در شهرستان عسلویه عنوان کرد: مسئول اصلی سوادآموزی در شهرستان‌ها و مناطق شخص مدیران و روسای آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق هستند.

وی تاکید کرد: لذا می‌بایست با بکارگیری تمام ظرفیت‌های موجود در راستای تحقق اهداف و برنامه‌های سوادآموزی اقدامات لازم را به منصه ظهور بگذارند. 

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر ضمن ارائه گزارشی از وضعیت جذب و پوشش افراد کم سواد و محروم از سواد در سال ۱۴۰۲، بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۹۵۰ نفر در دوره‌های مختلفی تحصیلی سوادآموزی جذب شده اند.

حبیبی نیا به بررسی وضعیت عملکردی شهرستان‌ها و مناطق در خصوص تحقق حجم ابلاغی از سوی سازمان نهضت سوادآموزی پرداخت و اظهار کرد: در سال گذشته؛ شهرستان‌ها و مناطق دیر، سعدآباد، دشتستان، بوشهر و گناوه بیشترین درصد عملکرد را در خصوص تحقق حجم ابلاغی در زمینه جذب و پوشش افراد کم سواد و محروم از سواد در طرح‌های آموزشی حوزه سوادآموزی داشته اند.

عضو شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش استان ضمن اشاره به ضرورت همگامی تمامی ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق در جهت تحقق اهداف و برنامه‌های سوادآموزی، خاطر نشان کرد: ترسیم چشم‌انداز این اداره کل برای رسیدن به استان عاری از بی سواد و محروم از سواد در افق ۱۴۰۴ منوط به همراستایی و تلاش مضاعف همه ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • محکومیت تکرار تقاضای غیرقانونی قضات آرژانتینی درباره اتباع کشورمان
  • آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • ۲ راهبرد ایران برای افزایش اقتدار و حرکت به سوی قله
  • بیش از ۹۵۰ نفر در دوره‌های مختلف تحصیلی سوادآموزی بوشهر جذب شده‌اند
  • اجرای پویش بگذارید کتاب‌ها نفس بکشند در چهارمحال و بختیاری
  • پویش «بگذارید کتاب‌ها نفس بکشند» در چهارمحال و بختیاری
  • آخرین جزئیات تعرفه‌های خدمات پرستاری در سال ۱۴۰۳
  • آخرین جزئیات تعرفه‌های پرستاری در سال ۱۴۰۳
  • اجرای ۶۱ طرح رفع تنش آبی روستایی به همت سپاه عاشورا