Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@13:38:25 GMT

دانشجویان بهتر است در حزب فعالیت سیاسی کنند

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۷۱۵۳

دانشجویان بهتر است در حزب فعالیت سیاسی کنند

ساعت 24 -دکتر محمد طبیبیان اقتصاددان ایرانی که در سالهای دهه 1360 و نیمه اول دهه 1370 معاون اقتصادکلان سازمان برنامه و بودجه بود و در یک دهه اخیر وپس از بازنشسته شدن زودهنگام از سوی دولت احمدی نژاد هیچ منصب دولتی نداشته است همچنان با نگرانی و بیم و امید مسایل اقتصادی و سیاسی ایران را دنبال می کند. طبیبیان برخلاف برخی از همکاران و اقتصاددانان قدیمی و دوست و همکار خود حضور فعال تری دردنیای مجازی دارد ودر صفحه تلگرامی خود حرفهایش را می زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تازه ترین نوشته طبیبیان درباره رفتار دانشجویان ایران است که بهانه ان نیز شیرینی در دانشگاه تبریز به مناسبت خبر کاندیدا نشدن علی لاریجانی در مجلس وتوزیع شیرینی در یک دانشگاه به مناسبت کاندید انشدن علی لاریجانی برای انتخابات دوره اینده مجلس است .

طبیبیان نوشته است  "  به بهانه اینکه عزیزی عکس ها ی یی را به اشتراک گذاشته که در ان دانشجویان در حال خوردن شیرینی هستند از فرصت استفاده کنم به عنوان کسی که در سال های بحرانی قبل از انقلاب به عنوان دانشجو و بعد به عنوان هیات علمی شریک و یا ناظر فعالیت های دانشجویی بوده ام  نکاتی را مطرح کنم :"  

فعال سیاسی مقدس نداریم

 بر اساس تجربه یاداور می شوم  به نظر من این دانشجویان گرانقدر هم دچار همان گرفتاری تاریخی طولانی بسیاری از روشنفکران ایرانی هستند . یعنی مشکل ضعف قضاوت منطقی و ضعف واقع گرائی و ضعف بینش دور  از احساسات و عدم به کار گیری فیلتر های لازم ذهنی دارند و به همین دلیل  تحت تاثیر تبلیغات آشکار و پوشیده قرار گرفته اند. بر اساس تجربه سال های اخیر علی لاریجانی کسی است که علیرغم خط سیاسی او که ممکن است با آن موافق یا مخالف باشیم نماینده  مجلس و  رییس مجلس خوبی بوده و در پیشبرد لوایح مفید و تصمیمات لازم مانند برجام کمک کرده و با اطلاعات موجود در گیر در فساد هم نبوده است  .چرا که در این وانفسا مخالف یا موافق مطلبی در این مورد در مورد وی ذکر نکرده و حساب خودش را هم از نظر روش و منش از برادرانش جدا کرده است. از علی لاریجانی سابقه دروغ گویی و عوام فریبی لفاظانه هم موجود نیست چنانکه از بسیاری دیگر موجود است. این ویژگی هایی است که این جانب از دور می بینم و البته خوشحال می شوم اگر کسی شواهد غیر آن را به من نشان دهد. به همین دلایل  باید قدر این ویژگی ها را در یک فرد سیاسی دانست. همچنین به خاطر  داشته باشیم در سیاست و میدان قدرت دنبال قدیس نگردیم زیرا  هر کس عیوبی دارد و باید به  نسبیت  توجه کنیم.

 رفتار سیاسی درداخل حزب

بر خلاف بسیاری ا طی مشاهده و تجربه شخصی و مشارکت بیش از نیم قرن در محیط دانشگاهی امروزه با نگاه به گذشته  نظر خوبی به آنچه جنبش دانشجویی  نامیده می شود ندارم. اگر از وجه احساسی مطلب بگذریم نکته مفیدی برای کشور در این پدیده نمی یابم. قبل از انقلاب به نوعی بعد از انقلاب به نوعی دیگر. یک خاطره بگویم در این باب و بحث را ادامه بدهم. سال ۱۳۶۰-۶۱ بود دوره نخست وزیری مهندس میر حسین موسوی و تلاش ایشان و تیم دولت برای باز گردان نظم به سیستم مدیریتی کشور و پا بر جا کردن دوباره گردش امور اداره کشور. سازمان برنامه قرار بود سمیناری از مدیران جدید و قدیم بر گذار کند و در آن برنامه های دولت و شیوه های اجرایی و ایجاد ذهنیت مدیریت سازنده در سطوح مختلف از شهرستان، استان،  وزارتخانه ها و سازمان های دولتی را به بحث و در واقع آموزش بگذارد خصوصا برای مدیران انقلابی جدید. چون سالن بزرگ در حد لازم در سازمان برنامه نبود دکتر بانکی رییس وقت سازمان، یادشان گرامی، به من پیشنهاد کرد که به دانشگاه تهران بروم و با رییس دانشگاه یا هر کس که مصدر کار است صحبت کنم و از یکی از سالن ها برای برگزاری این دوره استفاده کنیم. وقتی به محل دبیر خانه رفتم معلوم شد که رییسی در کار نیست و گفتند چند دانشجو اوضاع را در دست گرفته اند و در باغ دانشگاه مشغول گزینش استاد ها هستند. به آنجا رفتم در محوطه پشت میزی چند دانشجو نشسته بودن و در مقابل صف اساتید، که به نظرم اکثرا جدید بودند، تک تک به جلو می آمدند و مورد پرس و جو قرار می گرفتند. چند لحظه در سر صف درنگ کردم نوبت استاد جوانی بود که دکترای مدیریت داشت و با اوقات تلخ و نا امیدانه در ضرورت مدیریت برای کشور صحبت می کرد و آن دانشجویان هم به سادگی می گفتند این مدیریت غربی بدرد ما نمی خورد! من که حافظه خوبی ندارم و اسامی بیادم نمی آید هنوز نام آن دانشجوی پشت میز را بعد از سی و هفت سال به یاد دارم. با آن ها صحبتی نکردم به سازمان برگشتم و به دکتر بانکی گفتم دانشگاهی در کار نیست من دیگر بدنبال این کار نخواهم رفت. این جنبش دانشجویی داستان بالا رفتن از دیوار سفارت آمریکا و حوادث عمیق، وسیع و ماندگار آن را در کارنامه دارد، هر وقت کسانی از دیوار سفارتی بالا می روند می گویند دانشجو بودند، تبریک می گویم به این منزلت. کاش دانشجویان ما از فکر کار سیاسی به عنوان دانشجو منصرف می شدند به درسشان مشغول می شدند و کار سیاسی را در چارچوب احزاب معقول، خرد ورز دور از اسباب دست شدن و بازی خوردن مکرر از قدرت مداران و قدرت جویان، دور از احساساتی که گریبان را به دست آنان می دهد، پی می گرفتند. کاش این عزیزان، علیرغم رشته تخصصی خود،  تلاش بیشتری مبذول می داشتند برای درک بهتر از مبانی خرد ورزی جمعی یعنی علوم اجتماعی ( اقتصاد، جامعه شناسی، علوم سیاسی، حقوق). کاش فیلتر های ذهنی مناسب را نصب می کردند از خرد ورزی، دوری جستن از احساسات، و اندیشیدن عمیق در امور و تحلیل هزینه فایده هر فکر و عمل بر اساس ضابطه ای که منافع ملی خوانده می شود.آنگاه شاید  راهی از این ماز نا مطلوب و رنج آور به بیرون پیدا می شد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۷۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی

وزیر علوم در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه علامه‌طباطبائی با بیان اینکه سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود، گفت: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم.

به گزارش وزارت علوم، نشست پرسش و پاسخ دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبائی با حضور محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبائی عصر دیروز (دوشنبه) در سالن آمفی تئاتر دانشکده مدیریت و حسابداری پردیس مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای نشست نمایندگان انجمن‌های علمی دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و بسیج دانشجویی ضمن بیان درخواست‌های خود در حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و دانشجویی، مطالبی را بیان کردند.

وزیر علوم در این نشست با یادآوری تعطیلی دانشگاه‌ها دردوران کرونا گفت: یک سال نخست مسئولیت من در وزارت علوم، همه‌گیری کرونا بود و خوابگاه‌های خودگردان و سلف سرویس دانشگاه‌های مختلف شرایط مناسبی نداشت و مجبور به بازسازی زیرساخت‌ها شدیم. در این شرایط فعال کردن مجدد تشکل‌های دانشجویی دشوار و زمان‌بر بود. دانشگاه‌ها در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از نظر نشاط سیاسی، فعال بودند و حضور مسئولان در دهه فجر و ایام انتخابات این موضوع را تایید می‌کند.

وی در ادامه به راه‌اندازی سامانه فرنما برای ثبت فعالیت‌های فرهنگی اشاره و اظهار کرد: برای اطلاع دقیق از فعالیت‌های فرهنگی این سامانه را تاسیس کردیم که بر اساس آن امروز دقیق می‌توانیم بگوییم، دانشگاه علامه‌طباطبائی در سال ۱۴۰۲ در مجموع هزار و ۳۰۰ فعالیت فرهنگی داشته است. همچنین در ارزیابی روسای دانشگاه‌ها فعالیت‌های فرهنگی ثبت شده بر اساس سامانه فرنما معیار مهمی است و از روی همین سامانه کارنامه فرهنگی برای دانشجویان صادر می‌شود.

تولید علم باید برونداد داشته باشد

زلفی‌گل با اشاره به اهمیت انجمن‌های علمی، خاطرنشان کرد: برگزیدگان جشنواره بین‌المللی حرکت و جشنواره رویش به عضویت بنیاد ملی نخبگان در می‌آیند و از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند. روند جذب افراد نخبه و مستعد در دولت و دستگاه‌های اجرایی نیز تسهیل شده است. تولید علم باید برونداد داشته باشد. تولید مقاله، کتاب، اختراع و دستاوردهای علمی یا هنری یکی از این بروندادها است و استادان باید برخی از این بروندادها را داشته باشند.

وی ادامه داد: این موضوع در آیین‌نامه ارتقای جدید استادان و اعضای هیات علمی که در حال تدوین است، قید شده است که استاد می‌تواند به هر شکلی دستاورد علمی خود را نشان دهد و فقط مقاله مد نظر نیست. کاربردی بودن مقالات را نیز در نظر داریم؛ به همین دلیل مقالات بنیادین ۷ امتیاز، مقالاتی که نیازی از جامعه رفع کنند، ۱۴ امتیاز برای ارتقای استادان خواهد داشت.

وی افزود: فردی که رساله‌های بنیادی داشته باشد به اندازه حقوق استاد پایه یک پژوهانه دریافت می‌کند، فردی که رساله‌های کاربردی دارد دو برابر و فردی که رساله فناوری داشته باشد، سه برابر حقوق استاد پایه یک پژوهانه می‌گیرد. استادان ارتباط با صنعت نیز به صورت ویژه تشویق می‌شوند. همچنین از علوم نوظهور و نوپدید مانند هوش مصنوعی در حد توان حمایت مالی می‌کنیم.

وزیر علوم درباره مطالبه دانشجویان در خصوص قانون حمایت از خانواده و ایجاد خوابگاه‌های متاهلی گفت: در همه دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هزار واحد خوابگاه متاهلی داشتیم ولی ما در مدت مسئولیت، ۳۵۰ واحد اضافه کردیم، ۳۲۰۰ واحد تا آخر سال نیز اضافه می‌شود که احداث ۲۶۰۰ آن شروع شده است. ساخت خوابگاه بودجه می‌خواهد. یکی از این کارها طرح تهاتر و مولدسازی است. به دانشگاه‌ها اجازه داده شده است املاکی که دارند را تغییر کاربری دهند و از آن‌ها برای ساخت خوابگاه‌های متاهلی استفاده کنند. ما پول نداریم و سازمان برنامه به ما اعتبار نمی‌دهد ولی سرمایه و امکانات بدون استفاده‌ای که داریم را می‌توانیم به گونه‌ای دیگر مورد استفاده قرار دادیم.

بر اساس قانون ما را مواخذه کنید

وی در ادامه نشست به دانشجویان پیشنهاد کرد انتقادهای خود را از وزارت علوم در چارچوب قانون بیان کنید. بر اساس قانون ما را مورد ارزیابی قرار دهید. به طور مثال بگویید چرا رتبه علمی کشور کاهش پیدا کرده است.

۷۵ اقدام جدید در وزارت علوم انجام شد

وی در ادامه نشست به بیان اقدامات انجام شده در وزارت علوم و ایجاد ۷۵ اقدام جدید، پرداخت و خاطرنشان کرد: افزایش پایه‌های تشویقی استادان به ۶۰ پایه، بورسیه رتبه‌های برتر کنکور هر سال و المپیادی‌ها، تعیین کارانه (جهش علمی) بر مبنای عملکرد، اختصاص پژوهانه به استادانی نو استخدام، اختصاص پژوهانه برای دانشمندان یک‌درصد و دودرصد، قید شدن پژوهانه جامع در برنامه توسعه هفتم، تخصیص ۱۵ درصد بودجه کل دانشگاه برای فعالیت‌های پژوهشی و پنج درصد برای فعالیت‌های فرهنگی، راه‌اندازی بورسیه صنعت با همکاری صنایع، حمایت از مجلات تحت نمایه‌های بین‌المللی، تاسیس صندوق عالی عتف از جمله این فعالیت‌ها است.

وزیر علوم به راه‌اندازی سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان) اشاره کرد و گفت: تا امروز بیش از ۱۵ هزار نیاز در این سامانه ثبت شده و استادانی که روی رفع نیازهای ثبت شده در این سامانه کار کنند، پژوهانه دریافت می‌کنند. برای حمایت از پژوهشگران نیز سامانه پژوهشگران مستقل را راه‌اندازی کردیم که بتوانند از مزایای بیمه و حقوق بهره‌مند شوند. سامانه دانا (درگاه آشنایی با نخبگان و آینده‌سازان) نیز تاسیس شد تا همه دانشمندان در این سامانه صفحه خانگی داشته باشند و دستاوردهای علمی و مقالات خود را در این صفحه ثبت ‌کنند. پژوهانه بر این اساس و روزآمد بودن صفحه به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

عملیات وعده صادق دستاورد دانش‌آموخته‌های دانشگاه‌ها بود

وی همچنین با تجلیل از اقدامات عالمان و مدیران پیشین وزارت علوم گفت: عملیات وعده صادق دستاورد دانش‌آموخته‌های دانشگاه‌ها بود و شهید طهرانی مقدم‌ها، شهید شهریاری‌ها و شهید احمدی روشن‌ها در همین دانشگاه‌ها آموزش دیده‌اند، باید قدردان وزیران و دانشمندان پیشین باشیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه را نهاد انسان ساز دانست و گفت: در این راستا فعالیت فرهنگی را توسعه دادیم. از دانشجویان برای برگزاری برنامه‌های مختلف استفاده می‌کنیم، اعتبارات فرهنگی را برای تشکل‌های دانشجویی افزایش می‌دهیم. برای نخستین بار مرکز علوم انسانی را در وزارت علوم تاسیس کردیم و بخشی از ماموریت تحول در علوم انسانی به این مرکز محول شده است.

وی با تاکید بر اهمیت سلامت جسمی و روحی انسان‌ها گفت: سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود و اگر به این رشته‌ها بی توجهی شود، در راستای سلامت روحی و روانی جامعه به خوبی گام برنداشته‌ایم. باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم. در بسیاری از کشورها نخبگان داخلی به رشته‌های علوم انسانی هدایت می‌شوند و برای رشته‌های علوم پایه از نخبگان خارجی کمک گرفته می شود.

وزیر علوم در پایان این نشست از دانشجویان خواست راهکارهای جدید خود را برای اداره بهتر آموزش عالی ارائه دهند.

دیگر خبرها

  • رییس دانشگاه شاهد خبر داد: بورسیه برای دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت
  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد
  • رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • طغیان دانشجویان در آمریکا علیه رژیم صهیونیستی/ پلیس 100 تن را بازداشت کرد + عکس و فیلم
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • طرح پویش دانشگاه آزاد، تلاقی آموزش مهارتی و اشتغال دانش‌بنیانِ نسل جوان
  • حمایت دانشجو معلمان یزدی از سپاه پاسداران