Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، در حالی که از ابتدای حمله ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به یمن مقام‌ها و رسانه‌های آمریکایی تلاش کرده‌اند «انصارالله» یمن را نیرویی تحت فرمان ایران به تصویر بکشند، «برایان هوک» رئیس کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا اخیرا تغییر موضعی آشکار داشته و گفته است که انصارالله سیاستی مستقل از ایران دنبال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته پایگاه «المانیتور»، هوک هفته گذشته در جمع گروهی از خبرنگاران آمریکایی به پیشنهاد انصارالله برای برقراری آتش‌بس در یمن اشاره کرده و با نسبت دادن حمله تلافی‌جویانه ارتش یمن به تأسیسات نفتی عربستان سعودی به ایران، گفته است که انصارالله سیاسی مستقل از ایران دنبال می‌کند. 

او گفته است: «باید به یاد بیاوریم که حوثی‌ها توقف حملات موشکی و هوایی را به عربستان سعودی پیشنهاد دادند، آن هم تنها چند روز بعد از آنکه ایرانی‌ها روز ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) تأسیسات نفتی عربستان سعودی را هدف قرار دادند.»

وی می‌افزاید: «طرح کاهش تنش حوثی‌ها، که سعودی‌ها دارند به آن پاسخ می‌دهند، به روشنی نشان می‌دهد که آنچه ایرانی‌ها می‌گویند، نه حرف حوثی‌هاست و نه در راستای منافع مردم یمن است. ایران تلاش می‌کند جنگ داخلی یمن را طولانی کند تا بتواند قدرت خود را [به آن منطقه] ساطع کند. ایران باید از خواست مردم خود پیروی کرده و به مداخله در یمن پایان دهد.»

این اظهارات هوک در تمجید از طرح آتش‌بس پیشنهادی انصارالله یمن در تضادی آشکار با یادداشت چند ماه پیش وی در روزنامه «وال استریت ژورنال» قرار دارد. او در آن یادداشت انصارالله را نیروی نیابتی ایران خوانده و گفته بود که میان تهران و انصارالله «ائتلافی راهبردی» برقرار است. 

او در آن یادداشت نوشته بود: «ائتلاف راهبردی ایران با حوثی‌ها به آن‌ها اجازه می‌دهد هر زمان که خواستند با موشک و پهپاد، کشورهای خلیج [فارس] را هدف قرار داده و گروه‌های مسلح جدایی‌طلب در استان‌های عربستان سعودی را تحریک، سازماندهی و فرماندهی کنند.»

به نوشته المانیتور اظهارات اخیر هوک با ارزیابی‌های پیشین داخلی در اداره امور خاور نزدیک وزارت خارجه آمریکا که معتقد است انصارالله اهداف خود را دنبال کرده و تابع دستورات تهران نیست، همسوتر شده است.

این پایگاه همچنین به نقل از «جرالد فیرستین» سفیر سابق آمریکا در یمن نوشته است که این تغییر موضع می‌تواند نشانه پیشرفت در مذاکرات عربستان سعودی و انصارالله یمن باشد. 

المانیتور در این رابطه به نقل از دیپلمات‌های سابق و کارشناسان نوشته است که در حال حاضر پرونده یمن به «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع و برادر ولی‌عهد سعودی سپرده شده و اکنون در مذاکرات ریاض و انصارالله پیشرفت‌هایی به دست آمده است. این پایگاه الویت کنونی ریاض در مذاکرات را پایان دادن به حضور نظامی در یمن پیش از آغاز رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۲۰ آمریکا عنوان کرده و نوشته است که سفر اخیر خالد به سلمان به عمان هم در چارچوب همین گفت‌وگوها صورت گرفته است.

آمریکا و ریاض در حالی در سال‌های گذشته تلاش کرده بودند حملات تلافی‌جویانه یمنی‌ها را به ایران نسبت دهند که جمهوری اسلامی ایران پیش از این بارها ادعای واشنگتن و مقام‌های سعودی در مورد اینکه انصارالله از ایران دستور می‌گیرد را تکذیب کرده است. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۹۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملک سلمان را به بیمارستان بردند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از عربی ۲۱، منابع سعودی از انتقال سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربسان به بیمارستان ملک فیصل جده خبر دادند.

دیوان پادشاهی عربستان در بیانیه ای کوتاه اعلام کرد که ملک سلمان برای انجام آزمایش های معمولی به این بیمارستان منتقل شده است.

طبق بیانیه دیوان پادشاهی عربستان، ملک سلمان برای انجام معاینات معمولی که چند ساعت طول می‌کشد پذیرش شده است.

ملک سلمان سال ۲۰۱۵ پادشاه عربستان شد. پادشاه ۸۸ ساله عربستان در ماه مه ۲۰۲۲ نیز به منظور انجام معاینات پزشکی به بیمارستان منتقل شده بود. پادشاه عربستان سعودی سال‌هاست که به شدت بیمار است. پس از او قدرتمندترین مرد کشور همچنان محمد بن‌سلمان پسر پادشاه عربستان محسوب می‌شود.

خانواده سلطنتی عربستان به‌ندرت در مورد وضعیت سلامتی پادشاه این کشور اظهار نظر می‌کنند. ملک سلمان در سال ۲۰۲۰ نیز برای برداشتن کیسه صفرا تحت عمل جراحی قرار گرفت.

کد خبر 6087877

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ایران مشتاق میزبانی از شهروندان سعودی | از آنان به بهترین نحو استقبال خواهد شد