Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه بار دیگر ایران را به ایجاد بی‌ثباتی در غرب آسیا متهم کرد و گفت واشنگتن با اعمال فشار به تهران، تلاش می‌کند ایران را به یک «کشور عادی» تبدیل کند.

اسپر که با شبکه «فاکس نیوز» گفت‌وگو می‌کرد با رد گزارش‌های منتشر شده در مورد احتمال اعزام ۱۴۰۰۰ نیروی نظامی آمریکا به خلیج فارس و غرب آسیا، مدعی شد که نیروهایی که پیش از این به این منطقه اعزام شده‌اند، بازدارندگی لازم را در برابر ایران ایجاد کرده‌اند و مانع حمله تهران به منافع آمریکا در منطقه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با این وجود گفت واشنگتن آماده است تا برای حفظ این بازدارندگی، موضع نظامی خود در منطقه را به نحو لازم اصلاح کرده و تغییر دهد.

اسپر افزود: «ما برای پاسخ دادن آمادگی کامل داریم و این کاملا به رفتار ایران بستگی دارد. ایران نباید خویشتنداری ما را به ضعف تفسیر کند.»

او با متهم کردن ایران به ایجاد بی‌ثباتی در غرب آسیا و شمال آفریقا، از فعالیت‌های منطقه‌ای، برنامه موشکی و هسته‌ای و همچنین بازداشت اتباع آمریکا توسط ایران انتقاد کرد و گفت واشنگتن به دنبال یک «توافق جامع» با ایران است که «از شر این‌ها خلاص شویم.»

وی مانند دیگر مقام‌های ارشد آمریکا گفت هدف نهایی واشنگتن این است که ایران به «کشوری عادی» بدل شود.

وزیر دفاع آمریکا در ادامه این مصاحبه در پاسخ به سؤالی در مورد عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از شمال سوریه و اینکه آیا واشنگتن در حال خروج از غرب آسیا است، این موضوع را رد کرد و گفت: «ما از مناطق مرزی با ترکیه دور شدیم، چون یک متحد دیرینه ما می‌خواست وارد [این مناطق] شود و با تهدید تروریسمی که از این ناحیه احساس می‌کرد، مقابل کند.»

اسپر گفت واشنگتن به آنکارا توصیه کرده بود که در شمال سوریه عملیات نظامی انجام ندهد، اما در عین حال نیروهای خود را از این مناطق خارج کرد تا نظامیان آمریکایی در خط آتش و تهدید حمله نظامی قرار نداشته باشند.

او در مورد از سرگیری مذاکرات آمریکا با طالبان هم گفت بعد از گذشت ۱۸ سال از حضور نظامی آمریکا در افغانستان، اکنون روشن است که تنها راه پایان دادن به بحران در این کشور دستیابی به یک «توافق میان طالبان و دولت افغانستان است تا اطمینان یابیم که این کشور به مأمن تروریست‌ها تبدیل نمی‌شود.»

وی با بیان اینکه در حال حاضر روسیه و به خصوص چین تهدیدات بلندمدت پیش روی آمریکا هستند، گفت خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان این امکان را به پنتاگون می‌دهد تا با نیروی بیشتری بر تهدیدات بلندمدت، یعنی مسکو و پکن متمرکز شود.

در سال ۲۰۱۷ برای اولین بار در سند راهبرد امنیت ملی آمریکا از چین در کنار روسیه به عنوان یک رقیب راهبردی برای آمریکا یاد شد و از آن زمان مقام‌های آمریکایی عنوان می‌کنند که تمرکز اصلی ارتش این کشور افزایش آمادگی و توان نظامی برای مقابله با این دو تهدید است. همزمان آمریکا تحرکاتی را برای کاهش نیروهایش در غرب آسیا آغاز کرده است.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مارک اسپر خلیج فارس پهپاد آمریکایی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۰۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا

یک مقام وزارت امور خارجه چین با اشاره به تعارضات همیشگی در روابط پکن- واشنگتن و ضرورت مدیریت آنها، به رسانه‌ها گفت که کشورش در سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا بر پنج هدف اصلی متمرکز خواهد بود.

به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری «سی جی تی ان»، یانگ تائو مدیر کل دپارتمان امور آمریکای شمالی و اقیانوسیه وزارت امور خارجه چین گفت: این پنج هدف شامل ایجاد درک صحیح، تقویت گفتگوها، مدیریت مؤثر اختلافات، ترویج همکاری سودمند متقابل و بر عهده گرفتن مسئولیت‌های مشترک به عنوان کشور‌هایی بزرگ است.

یانگ تائو درباره ایجاد درک صحیح گفت که چین و آمریکا نمی‌توانند مبادلات یا تعاملات خود را متوقف کنند و همچنین نباید دچار مناقشه و مشاجره شوند.

وی تاکید کرد: روابط چین و آمریکا باید ثابت بماند، بهتر شود، در مسیری باثبات، سالم و پایدار حرکت کند و چین منافع و اصول خود را حفظ کند.

وی افزود: تیم‌های دیپلماتیک دو طرف به رایزنی‌های خود درباره اصول راهبردی روابط چین و آمریکا بر اساس هفت نقطه اجماع یعنی احترام متقابل، همزیستی مسالمت‌آمیز، حفظ ارتباط، جلوگیری از مناقشات، پیروی از منشور سازمان ملل، همکاری در زمینه‌هایی با منافع مشترک و مدیریت مسئولانه عوامل رقابتی در روابط دوجانبه ادامه می‌دهند.

یانگ تائو با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ رایزنی نهادی که پس از دیدار سران این دو کشور در سانفرانسیسکو ایجاد یا از سر گرفته شدند، همچنان به کار خود ادامه می‌دهند، گفت: در‌های چین همواره برای گفتگو و ارتباط باز بوده است. وی از آمریکا خواست که حرف و عملش یکی باشد و از توهم ارتباط با چین «از موضع قدرت» دست بردارد.

این مقام چینی درباره مدیریت موثر اختلافات گفت: تعارضاتی میان چین و آمریکا وجود داشته، دارد و خواهد داشت، اما آنها نباید اجازه دهند این اختلافات بر روابط دوجانبه غلبه کند.

یانگ تائو گفت چین بر شفاف‌سازی موضع رسمی خود و طرح مطالباتی روشن درباره مسائل مربوط به تایوان، تجارت، علم و فناوری و دریای چین جنوبی تمرکز می‌کند.

یانگ تائو درباره برعهده گرفتن مسئولیت‌های مشترک به عنوان کشور‌هایی بزرگ، بیان کرد که آمریکا باید با سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل برای ایفای مسئولیت‌های بین المللی خود، حمایت از قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت و تلاش برای برقراری آتش‌بس جامع هرچه سریع‌تر در غزه همکاری کند. وی افزود: چین در این زمینه مطالبات روشنی را از طرف آمریکایی مطرح می‌کند.

وانگ ونبین سخنگوی وزارت امورخارجه چین روز دوشنبه اعلام کرد که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا از روز چهارشنبه تا جمعه در چین به سر می‌برد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • حمایت نهاد آمریکایی از پاسخ دفاعی ایران به اسرائیل
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • استقرار ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرز‌های روسیه/کشته شدن ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه/کشته شدن 500 هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • کارشناس یمنی: «وعده صادق»، اسرائیل را به لاک دفاعی فرو برد
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: برای اتفاق اصفهان نمی‌توان عنوان «حمله» را به کار برد/ اردن باید پاسخگو باشد/ در دفاع از منافع ملی با هیچ کشوری تعارف نداریم