Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناتوانی ناشی از سردرد در میگرن و مزمن شدن آن می‌تواند منجر به ایجاد حالات غم و اندوه و افسردگی‌شود.

اخبار اجتماعی - سالانه ۲۴ میلیون نفر در سراسر جهان از حمله سردرد رنج می‌برند که در بین انواع سردردها، سردرد‌های میگرنی به عنوان یکی از شایع‌ترین انواع آن با میزان شیوع ۵-۲۰ درصد در کل جمعیت اثرات منفی قابل توجهی بر شرایط زندگی افراد مبتلا می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهیت سردرد‌های میگرنی، مزمن شدن سردرد‌ها و پیش‌بینی اینکه هر زمان امکان عود مجدد حملات میگرنی وجود دارد، می‌توانند به خودی خود منجر به ایجاد حالات غم و اندوه، ناامیدی و افسردگی‌شوند.

در پژوهشی که در خصوص "تاثیر اسانس درمانی استنشاقی گیاه اسطوخودوس بر شدت افسردگی و ناتوانی ناشی از سردرد در بیماران مبتلا به میگرن"توسط تیم پژوهشگران متشکل از آذر جعفری کولایی (دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی)، فاطمه خناری نژاد (کارشناسی پرستاری)، آتنا شریفی رضوی (استادیار نرولوژیست دانشگاه علوم پزشکی مازندران) و معصومه باقری نسامی (دانشیار مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل) انجام شده، آمده است: «میزان ناتوانی که سردرد‌های میگرن در طی سال ایجاد می‌کند معادل یا حتی بیشتر از بیماری‌های عمده مانند فشار خون، سرطان پستان و آرتریت روماتوئید است. افراد به سبب ناتوانی ناشی از سردرد موقعیت‌ها را تهدید آمیزتر از اندازه واقعی خود به شمار می‌آورند و توانمندی‌های خود را برای رویارویی با تهدید کمتر از اندازه واقعی آن برآورد می‌کنند و در نتیجه توانایی‌های خود را جهت انجام فعالیت‌ها محدودتر از حد معمول تصور می‌کنند.»

در این پژوهش که با جامعه آماری ۶۰ بیمار میگرنی مراجعه کننده به کلینیک طوبی ساری انجام شده، آمده است: «به طور کلی در درمان این اختلالات دو نوع راهکار وجود دارد که شامل درمان‌های دارویی مانند دارو‌های ضد افسردگی و درمان‌های غیر دارویی مانند درمان شناختی_رفتاری، تن آرامی و عضلانی، طب سوزنی و روش‌های بیوفیدبک است، اما از آنجایی که بنا به توصیه سازمان بهداشت جهانی در رابطه با طب مکمل بشر حق دارد از موثر ترین، کم هزینه‌ترین، بی‌خطر‌ترین و آسان‌ترین روش‌های طب جهان برای معالجه انواع بیماری‌های خود بهره برد، بنابر این شاید بتوان از اسانس درمانی به عنوان یکی از راهکار‌های کم خطر و کم هزینه جهت درمان اختلالات ناشی از سردرد‌های میگرنی بهره گرفت.»

محققان این پژوهش می‌گویند: «از گیاهان مورد استفاده در اسانس درمانی اسطوخودوس است که با نام عمومی لاواندولا و از تیره نعناء با بوته‌های معطر است. لاواندولا آنگوستیفولیا نیز از انواع شایع اسطوخودوس است که اسانس آن از اسانس‌های آرامبخش است. در اسانس درمانی با اسانس اسطوخودوس، اسانس اسطوخودوس از طریق تنفس جذب شده و منجر به تحریک مغز، تسکین اضطراب، اثرات ضد افسردگی و افزایش جریان خون مغز می‌شود. اسانس روغنی اسطوخودوس نیز دارای خواص ضد اضطرابی، ضد اسپاسم، ضد فشارخون، ضد قارچ، ضد باکتری، ضد ویروس، ضد روماتیسم، ضد تشنج و ضد عفونی کننده است.»

باقری نسامی و همکارانش می‌گویند: «اسانس درمانی استنشاقی با اسانس روغنی اسطوخودوس بر کاهش شدت افسردگی بیماران همودیالیزی که به مدت ۴ هفته حین همودیالیز تحت اسانس درمانی استنشاقی با ۳ قطره اسانس اسطوخودوس ۵ درصد قرار می‌گرفتند، موثر بود. همچنین نوشیدن یک فنجان آب حاوی ۱۰ قطره اسانس اسطوخودوس هر شب طی سه ماه توانست میزان ناتوانی ناشی از میگرن، تعداد دفعات سردرد و شدت سردرد بیماران مبتلا به میگرن را کاهش دهد.»

در نتایج این پژوهش آمده است: «اسانس درمانی با اسانس روغنی اسطوخودوس شاید بتواند یکی از روش‌های مناسب طی مکمل جهت کاهش افسردگی و ناتوانی ناشی از سردرد باشد.»

این پژوهش در شماره هفتادم فصلنامه گیاهان دارویی منتشر شده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اخبار اجتماعی سردرد سردرد طب سنتی افسردگی اسطوخودوس افسردگی دارو دانشگاه علوم پزشکی مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۱۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سم خاصیت درمانی و زیبایی دارد

به گزارش خبرآنلاین ،عباس نصیری اظهار کرد: امروزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی، بوتاکس کاربردهای مختلفی هم در حوزه درمان و هم در حوزه زیبایی از لاغری، تزریق کف دست برای درمان تعریق زیاد تا بوتاکس پیشنهادی برای درمان میگرن دارد.

ایسنا در خبری نوشت: وی افزود: اما این تفکر درباره استفاده از بوتاکس در بهبود میگرن که هم از اثرات زیبایی آن می‌توان استفاده کرد و هم از اثرات درمانی آن، کاملا اشتباه است‌. چون بوتاکس برای میگرن هیچ ارتباطی به بوتاکس و کاربرد زیبایی آن در پیشانی و صورت و... ندارد. معمولا در سردردهای جلوی سر و صورت، قسمت‌های پیشانی یا قسمت کناری بالای گوش تحت تاثیر درمانی و اثر مثبت بوتاکس قرار می‌گیرد.

دکتر نصیری افزود: بنابراین این اینطور نیست که تصور شود با تزریق بوتاکس برای میگرن می‌توان همزمان دو کار را باهم انجام داد. چون محل تزریق و رفع علت میگرن با تزریق برای زیبایی فرق می‌کند. ضمن اینکه بوتاکس معمولا درمان اول برای میگرن نیست و کسی که دچار میگرن است، لازم نیست یا هیچ اولویتی ندارد که از همان ابتدا به فکر بوتاکس باشد.

بوتاکس نوعی سم است که از باکتری کلستریدیوم تولید می‌شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897996

دیگر خبرها

  • جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • آخرین وضعیت مصدومان سپاهان/۴ بازیکن در حال درمان
  • این سم خاصیت درمانی و زیبایی دارد
  • (ویدئو) سگ‌های درمانگر
  • افزایش ۵ برابری اعتبارات بیمه خدمات درمانی معتادان در حین درمان در گلستان
  • چطور با بوتاکس کردن میگرن را درمان کنیم؟
  • درمان میگرن با تزریق بوتاکس
  • اختصاص ۳۰ میلیارد تومان برای تکمیل مراکز درمانی کبودراهنگ
  • شناسایی ۶۱ مرکز درمانی غیرمجاز در قزوین / ۶ مرکز تعطیل شد