Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@13:04:06 GMT

راه‌حل‌های کاهش آلودگی هوا در مشهد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۴۷۵۸

راه‌حل‌های کاهش آلودگی هوا در مشهد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای شهر مشهد گفت: منابعی که در شهر مشهد باعث آلودگی هوا می‌شود شامل تردد خودروها، نیروگاه‌ها، سوخت‌های فسیلی، فرودگاه مشهد و راه‌آهن است. 

محمد حاجیان‌شهری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس آمار در شهر مشهد 6 میلیون خودرو که شامل خودروهای شخصی و حمل‌و نقل عمومی‌ست، تردد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  قوانین زیادی در حوزه کنترل آلاینده‌ها تصویب شده که آخرین آن قانون هوای‌ پاک است، اما متاسفانه این قوانین هیچ‌کدام بازدارنده نبودند و نمی‌توان بر اساس اجرای قوانین آلاینده‌های هوا را در سطح شهرها کنترل کرد.

وی افزود: در شهرهای بزرگ 70 درصد خودروها تک‌سرنشین هستند و متاسفانه سیاست‌های ما نیز مردم را به استفاده از خودروهای شخصی تشویق می‌کند.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد:  7 سال از برنامه چهارم توسعه کشور می‌گذرد، اما بودجه‌های زیادی در خصوص توسعه حمل‌ونقل عمومی نداشته‌ایم، البته کمک‌های ناچیزی شده است. در فصل‌ پاییز و زمستان به دلیل برودت هوا، عدم سرویس‌دهی مناسب حمل‌ونقل عمومی و کافی‌نبودن تعداد آن، مردم از خودروهای شخصی بیشتر استفاده می‌کنند، در نتیجه میزان آلودگی هوا دراین  فصل بیشتر است. آمارهای آلودگی هوا بیشتر مربوط چهار ماه آخر سال است.

حاجیان‌شهری ادامه داد: با توجه به قوانین و امکانات موجود و یک‌سری سیاست‌گذاری‌ها با کمک 18 دستگاه متولی کنترل آلودگی هوا و همچنین مدیریت شهری، استانداری و سایر دستگاه‌های اجرایی تلاش می‌کنیم تا با انجام اقدامات درست اجازه ندهیم، سطح آلودگی هوا به حدی برسد که مجبور به تعطیلی مدارس شویم.  

وی تصریح کرد: ما می‌توانیم با انجام سه فعالیت باعث کاهش آلودگی هوا در شهرها شویم؛ ابتدا تخصیص بودجه که در این زمینه دولت باید به ما کمک کند، زیرا بودجه‌های شهرداری جوابگو نیست. همچنین باید تلاش کنیم تا هرچه سریع‌تر سطح استاندارد در سیستم حمل‌ونقل عمومی را بالا ببریم. دوم نگاه عمل‌گرایی شهرداری‌ست و سوم پیگیری مدیریتی و هماهنگی بین دستگاه‌هاست که باید به زودی اتفاق بیفتد.  

عضو کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک تاکید کرد: منابعی که در شهر مشهد باعث آلودگی هوا می‌شود شامل تردد خودروها، نیروگاه‌ها، سوخت‌های فسیلی، فرودگاه مشهد و راه‌آهن است. در کشورهای پیشرفته جهان اتوبوس‌های وجود دارد که سوخت‌های استاندار آن‌ها یورو 6 است اما متاسفانه اتوبوس‌های ما هنوز یورو 4 هم نیست. در ایران امکان خرید چنین اتوبوس‌های وجود ندارد، زیرا سوخت این مدل اتوبوس‌ها را نداریم.  

حاجیان‌شهری افزود: خانواده‌ها باید ترغیب شوند تا برای رفت‌و آمد فرزندان خود به مدارس از سرویس استفاده کنند. ما باید سرویس مدارس خود را لحاظ امنیتی بالا ببریم وکمک مالی بیشتری برای آن‌ها در نظر بگیرم.

عضو کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک ادامه داد:  تقویت مسیرهای دوچرخه که البته شهرداری مشهد در این زمینه یک‌سری اقدامات را انجام داده است. همچنین در نظرگرفتن  کارت‌های هوشمند با یارانه ویژه برای دانش‌آموزان تا از وسایل حمل‌و نقل عمومی بیشتر استفاده کنند که در این زمینه نیز دولت باید کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین سرویس ادارات باید با امکانات و خدمات خوب احیا شود. باید معاینه فنی خودروها به صورت جدی دنبال و هر شش ماه یک‌بار انجام شود و خوردوسازها نیز به سمت کاهش مصرف سوخت برده شوند.

حاجیان‌شهری تصریح کرد: باید به سمت اقتصادی‌شدن پیش برویم. رفت‌وآمد با وسایل نقلیه به جای خودروهای شخصی را وارد زندگی مردم کنیم که اگر اقدامات موثر انجام دهیم سطح ترافیک کاهش پیدا خواهد کرد و آلودگی هوا نیز کم خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شورای شهر مشهد آلودگی هوا حمل و نقل عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۴۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود

شهردار مشهد مقدس از راه‌اندازی سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف در مراسم امضای تفاهم‌نامه تشکیل دفتر همکاری مشترک دانشگاه فردوسی و شهرداری مشهد اظهار کرد: یک لحظه غفلت در شهر باعث نارضایتی و بحران می‌شود، مثلاً نشست یک خیابان در مشهد به سرعت رسانه‌ای می‌شود و همه پیگیر آن می‌شوند.

وی افزود: دانشگاه‌ها درگیر موضوعات شهری هستند و بهترین مکان برای اینکه علم به عمل برسد، مدیریت شهری است چرا که ویترین خدمات دولت است؛ امروز شهرداری مشهد بیش از ۴۰۰ خدمت به مردم ارائه می‌کند و این گستردگی کار مقداری مدیریت شهری را به سمت تصمیم لحظه‌ای می‌برد و اگر از قبل برای بحران فکر شده باشد، تصمیم هم لحظه‌ای و هم علمی خواهد بود.

قلندرشریف اضافه کرد: دانشگاه در این زمینه می‌توانند کمک کند و در کنار آن خلاقیت نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، در این دوره مدیریت شهری دفتر خلاقیت در شهرداری تشکیل شد که کارهای خوبی نیز انجام شده است.

شهردار مشهد مقدس افزود: ارتباط مناسب بین خلاقیت با بدنه شهرداری، ظرفیت خوبی برای همکاری دانشگاه و شهرداری به وجود آورده و این همکاری تصمیم‌گیری برای مدیریت شهری را در موقعیت‌های مختلف آسان می‌کند.

وی با بیان اینکه تا امروز پژوهش‌های زیادی برای شهرداری انجام شده که عملیاتی نبوده است، گفت: اگر پایان‌نامه‌ها هدف‌دار باشند و در قالب موضوعات شناسایی شده تنظیم شوند، کار ما در شهرداری راحت‌تر خواهد شد.

قلندر شریف تصریح کرد: سامانه شمس برای شناسایی موضوعات شهرداری در حال راه‌اندازی است و همه مسائل شناسایی شده در آن ثبت می‌شود و ما هم از ایده‌ها برای حل آن‌ها استقبال می‌کنیم.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: امروز مشهد به‌عنوان دبیرخانه خلاقیت کلانشهرها تعیین شده و در حوزه هوشمندسازی و خلاقیت پیشرو است و در ارزیابی صورت گرفته رتبه اول کشور و سوم غرب آسیا در هوشمندسازی را داریم.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال این هستیم تا همه فرآیندهای خدمات شهری آنلاین شود، یادآور شد: در حال حاضر جمع‌آوری پسماند خشک، مجوزهای حمل خاک، آتش‌نشانی و … هوشمند شده است و در آینده نزدیک هم پیش‌نویس پروانه ساختمانی در لحظه صادر خواهد شد.

قلندر شریف تاکید کرد: اگر در این حوزه‌ها سریع پیش نرویم عقب می‌مانیم و این مستلزم این است که ارتباط میان شهرداری و دانشگاه شکل بگیرد و پایان‌نامه‌ها کاربردی باشد، اگر علم با تجربیات عملیاتی شهرداری ترکیب شود در آموزش دانشگاه هم تأثیرگذار است و آن را تقویت می‌کند.

وی گفت: ٢٠ کار ویژه در مدیریت شهری استخراج شده و روی آن کار می‌شود، همکاری میان دانشگاه فردوسی و شهرداری مشهد را می‌توان از اینجا شروع کرد، با برقراری این همکاری دانشجویان می‌توانند تأثیرگذاری کارشان را ببینند و از طرف دیگر در شهرداری، هم هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و هم کیفیت کار بالا می‌رود.

کد خبر 747677

دیگر خبرها

  • سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از اولین موتور دیزلی جهان
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • شاخص آلودگی هوای مشهد امروز چهارشنبه ۴ اردیبهشت
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • میزان سفرهای حمل ونقل عمومی درون شهری زیر ۵۰ درصد است
  • میزان سفر‌های حمل ونقل عمومی درون شهری ۵۰ درصد است
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران