Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@09:01:48 GMT

تهران چند معتاد متجاهر دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۵۱۴۸

تهران چند معتاد متجاهر دارد؟

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ شمار معتادان زن متجاهر در پایتخت را بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر اعلام کرد و از مسئولان مربوطه خواست که نسبت به ارتقای ظرفیت‌ها برای نگهداری و بازپروری این افراد اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، سرهنگ محمد بخشنده در حاشیه اجرای طرح برخورد با موادفروشان و جمع‌آوری معتادان متجاهر، گفت: در شهر تهران حدود ۲۰ هزار معتاد متجاهر داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر برای نگهداری از آنان حدود ۱۲ هزار ظرفیت ایجاد شده است که هم اکنون ۱۱ هزار نفر در مراکز بازپروری بوده و حدود ۱۰۰۰ نفر دیگر نیز طی روزهای آتی به این مرکز اضافه خواهند شد، به همین دلیل نیز طبیعی است که با توجه به اینکه ظرفیت کمتر از تعداد معتادان است برخی از معتادان متجاهر را همچنان در سطح معابر می‌بینیم، البته تعداد این افراد بسیار کم شده و دیگر مثل سابق نیست.

بخشنده با بیان اینکه این افراد حدود شش ماه در مراکز بازپروری نگهداری می‌شوند، افزود: البته ما جلساتی را برگزار کرده و با رایزنی‌هایی که انجام داده‌ایم درخواست کردیم زمان نگهداری معتادان متجاهر به یک سال افزایش پیدا کند تا هم چرخه بازگشت دوباره این افراد به مصرف مواد مخدر تغییر کرده و هم طی این مدت بتوان بر روی اشتغالزایی و درمان کامل این افراد نیز اقدام کرد.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد حضور معتادان متجاهر در محدوده‌های خاوران، دره فرحزاد و ... نیز گفت: برخورد با معتادان متجاهر در این فضاها نیز در دستور کار است و ما در حال جمع‌آوری این افراد هستیم. ضمن اینکه در محله‌های شوش، مولوی و هرندی نیز حضور معتادان متجاهر نیز به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است به طوریکه به جرأت می‌توان گفت که دیگر جای خاصی از نظر حضور معتادان متجاهر در تهران نداریم.

وی در خصوص آمار جمع‌آوری معتادان متجاهر در سال جاری نیز گفت: از ابتدای سال ۴۱ هزار و ۶۸۸ نفر معتاد متجاهر در شهر تهران جمع‌آوری شده است که این افراد برای طی مراحل بازپروری به مراکز فشافویه، اخوان، مهر سروش و دیگر مراکز تحت تبصره۲ ذیل ماده ۱۶ منتقل شدند که این افراد پس از گذراندن دوره شش ماهه بازپروری از این مراکز ترخیص شده که برخی به خانواده‌هایشان تحویل داده شدند و متاسفانه برخی نیز دوباره به این سمت کشیده شده‌اند که مجددا جمع‌آوری شده‌اند. به همین دلیل آمار جمع‌آوری‌ها بیشتر از تعداد معتادان متجاهر است.

بخشنده در مورد وضعیت زنان معتاد متجاهر نیز گفت: در شهر تهران بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ معتاد زن متجاهر وجود دارد که متاسفانه وضعیت این افراد بسیار ناراحت کننده است. بخشی کارتن خواب هستند و بخشی دیگر نیز در NGOها و برخی دیگر در مراکز در حال تردد هستند. متاسفانه تنها حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ ظرفیت از سوی بهزیستی به ما اختصاص داده شده است. این ظرفیت‌ها بسیار کم است و باید ارتقاء پیدا کند. درخواست ما از مسئولان مربوطه نیز افزایش ظرفیت مراکز نگهداری از زنان معتاد متجاهر است که اگر این ظرفیت ایجاد شود ما پاتوق‌ها و مراکز حضور این افراد را می‌شناسیم و بلافاصله نسبت به جمع‌آوری آنان اقدام خواهیم کرد.

بخشنده با اشاره به جلسه‌ای که اخیرا در همین زمینه با استانداری تهران داشته است، اظهار کرد: در این جلسه ۳۸ ظرفیت به ظرفیت مراکز نگهداری معتادان متجاهر افزوده شد اما درخواست ما این است که این ظرفیت‌ها بیشتر شود.

وی درباره اقدامات انجام شده برای بازپروری معتادان متجاهر نیز گفت: امروز در مرکز مهر سروش پلیس حدود ۷۰۰ معتاد متجاهر نگهداری می‌شود که بخشی از اینها در کارگاه‌های خیاطی و آهنگری فعال هستند بطوریکه امروز می‌توانم بگویم که بخشی از مانتوهایی که در بازار عرضه شده از سوی معتادان تحت بهبود در این مراکز دوخته شده است. ما به دنبال این هستیم تا توانمندی این افراد را ارتقاء داده و آنان را با خانواده‌هایشان آشتی دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اعتیاد معتاد معتاد متجاهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۵۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه نگهداری یک اوتیسمی در ماه چقدر است؟/ کلینیک‌های توانبخشی قصد تعطیلی این مراکز را دارند

سعیده صالح غفاری درباره هزینه نگهداری افراد دارای اوتیسم تصریح کرد: امسال با توجه به افزایش تعرفه‌ها، هزینه ماهانه نگهداری این افراد بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان خواهد شد و این موضوع به شدت خانواده‌ها را درگیر مشکلات بسیاری خواهد کرد. متاسفانه بسیاری از کلینیک‌های توانبخشی حاضر به همکاری و بستن قرارداد با بیمه به دلایلی که از سوی خودشان مطرح می‌شود، نیستند. این مراکز می‌گویند که وجهی که ما از بیمه‌ها باید دریافت کنیم به موقع به از سوی بیمه پرداخت نمی‌شود.

صالح غفاری با بیان اینکه یارانه سازمان بهزیستی بسیار کم است، تصریح کرد: این یارانه پاسخگوی هزینه‌های مراکز نگهداری روزانه و حتی شبانه روزی که شاید به اندازه انگشتان دست این مراکز را در کشور داریم، نیست. بسیاری از مدیران این مراکز از این وضعیت گلایه دارند و در برنامه‌هایشان قصد تعطیلی این مراکز را دارند، چراکه هزینه‌های یک فرد اوتیسم با هزینه‌هایی که دولت به صورت حمایتی پرداخت می‌کند، اصلا قابل برابری نیست و خانواده هم امکان و توان پرداخت این هزینه‌ها را ندارد.

به گفته وی ماهیانه ۱۷ میلیون تومان برای نگهداری یک فرد بزرگسال اتیسیم از طرف مراکز هزینه می‌شود در صورتی که یارانه‌ای که بهزیستی به این مراکز پرداخت می‌کند بین ۴.۵ تا ۵ میلیون در ماه است و مابه‌التفاوت این هزینه را نه مرکزدار می‌تواند پرداخت کند و نه خانواده.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران تاکید کرد: درصورتی که مجتمع جامع خدماتی ساخته شود مدل مشارکتی در آن دیده شده است که تلاش می‌کنیم با کمک بخش خصوصی، خیرین و انجمن، دریافتی خانواده‌ها را کاهش دهیم.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران همچنین درباره غربالگری گفت: ما تاکید داریم که غربالگری سطح یک باید با همکاری معاونت بهداشتی وزارت بهداشت انجام شود در جلسه‌ای که چهارشنبه در هیئت دولت در مرکز برنامه‌ریزی استراتژیک ریاست جمهوری خواهیم داشت، این موضوع را مطرح خواهیم کرد. یکی از نیازهای ما که نیاز جامعه اوتیسم ایران است و در برنامه و سند ملی اوتیسم دیده شده است غربال زودهنگام است و این غربال زودهنگام به این شکلی که باید در سراسر کشور انجام شود، هنوز اجرایی نمی‌شود. یک غربال سطح دو و سطح سه هم داریم که سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش به نوعی در حال اجرای آن‌ها هستند، اما برای آن‌ها باید جدیت بیشتری داشته باشند.

صالح غفاری تصریح کرد: ما خانواده‌هایی را که از سوی روانپزشک کودک و نوجوان تشخیص گرفته‌اند و کودکان کمتر از ۷ سال دارند را در سراسر کشور سعی کرده‌ایم که در هر جا بین ۳۰ تا ۵۰ نفر باشند تحت پوشش خدمات توانبخشی انجمن قرار دهیم.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • پلمب ۴۵۲ خانه پلاک قرمز در تهران
  • هزینه نگهداری یک اوتیسمی در ماه چقدر است؟/ کلینیک‌های توانبخشی قصد تعطیلی این مراکز را دارند
  • اجرای مرحله جدید طرح جمع آوری متکدیان و معتادان متجاهر
  • اجرای طرح جمع آوری معتادان متجاهر در شهرستان علی آبادکتول
  • طرح ویژه جمع‌آوری معتادان متجاهر در یک شب
  • کاهش ۶ درصدی کشفیات مواد مخدر در خراسان‌شمالی
  • جمع آوری ۳۵ معتاد متجاهر در آبادان
  • پاتوق معتادان متجاهر در عمق ۱۰ متری زمین
  • برچیده شدن کلونی معتادان متجاهر در عمق ۱۰ متری زمین
  • برچیدن کلونی معتادان متجاهر در عمق ۱۰ متری زمین