Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@19:29:10 GMT

نهاوندیان: باید در برخورد با فساد قانونمند باشیم

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۵۱۷۴

نهاوندیان: باید در برخورد با فساد قانونمند باشیم

مشاور اقتصادی رئیس جمهور با بیان این که باید در برخورد با فساد قانونمند باشیم ، اظهار داشت: رویه های مبارزه و قانونی فساد باید خود عاری از فساد باشد. ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۵ اقتصادی صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد نهاوندیان در پنجمین همایش مبارزه با فساد با اشاره به اهمیت این همایش و مورد نیاز جامعه اظهار داشت : نکته مهم این همایش این است که توسط بخش خصوصی برگزار شده است و اتاق بازرگانی برای این کار به پاخواسته و همکاری دستگاه های مسئول را در این زمینه در خواست می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه جز با عزم ملی به مبارزه با فساد نمی توانیم دست یابیم، گفت: برخورد ریشه ای با فساد نیازمند همه جنبه های ایجاد انگیزه برای فساد است . توجه به فساد در کل جهان بیشتر از گذشته شده و علت آن دسترسی بیشتر مردم به اطلاعات و فضای مجازی است. به سرعت فساد به یک موضوع سیاسی تبدیل می شود و این عامل مورد توجه بیشتر دولتهای جهان است. 

نهاوندیان خاطر نشان کرد: بین واقعیت فساد و احساس فساد فاصله است و میتواند واقعیت فساد کمتر باشد با بزرگ نمایی ها، اخبار جعلی و اتهامات ثابت نشده.  در نظراتی که از مردم پرسیده شده در مطالعات فاصله بین احساس فساد و واقعیت آن خیلی زیاد است.  

وی  با بیان اینکه  فساد به رشد و کارامدی اقتصادی لطمه می زند، افزود: فساد اقتصادی و احساس فساد به عدالت لطمه می زند و اگر مردم احساس فساد کنند سرمایه اجتماعی و در نتیجه همه ملت آسیب می بیند. اگر احساس فساد بین دولت و ملت لطمه ببیند همه احاد جامعه لطمه می بیند بنابراین در انسجام و قابلیت مقاومت یک جامعه نقش مهمی دارد. 

مشاور اقتصادی رئیس جمهور خاطر نشان کرد: از ابتدای انقلاب، یکی از شعارهای مهم، مبارزه با فساد اقتصادی  بوده و در سال ٧٦ رهبری درخصوص ثروت های باد آورده صحبت و جلسات برگزار و گزارش هایی منتشر شد و همیشه این موضوع مورد توجه بوده است.

وی تأکید کرد: آیا جامعه نسبت به مبارزه با فساد رضایت دارد؟ توقع جامعه بیشتر از آنچه بوده که انجام شده است. از حرف و نقد در خصوص فساد کم نگذاشته ایم و در عزم مبارزه نیز همین طور ولی میزان نتیجه گیری اگر آنچه نبوده که توقع داشتیم باید ریشه را پیدا کنیم.

مشاور اقتصادی رییس جمهور اظهار داشت: یک نکته اساسی این است که مسئله مبارزه با فساد مربوط به یک فرد و دستگاه و بنگاه نیست و باید سیستمی نگاه کنیم و هماهنگ عمل کنیم و اقدام ریشه ای را بر اقدامی مصداقی ترجیح دهیم. گاهی یک دستگاه فساد را گردن دستگاه دیگر می اندازد و یا بر علیه هم صحبت می کنند ولی خواست مردم این نیست. مردم نتیجه می خواهند.

وی ادامه داد: در خصوص موسسات غیر مجاز، سپرده گذاران میگفتند صدا و سیما تبلیغ و آگهی پخش می کرد و مردم تفاوتی بین قوه قضاییه و دولت و صدا و سیما نمیدانند و مردم خروجی و نتیجه می خواهند. اگر همه به این نتیجه برسیم که همه در یک قایق نشسته ایم و بین قوا و بخش خصوصی و دولتی فرقی نیست ، آن وقت به راه حل های هدفمند و جامع نگر و بلند مدت می رسیم.

نهاوندیان با اشاره به کاستی ها گفت: در مبارزه با فساد باید ریشه ای برخورد کنیم. در پیام مقام معظم رهبری خشکانیدن فساد مالی و اقتصادی و عمل قاطع و گره گشا تأکید شده است.

مشاور اقتصادی رییس جمهور تصریح کرد: حرکت به سمت اقتصاد رقابتی باعث مقاومتهای جدی ازسوی منتفعین می شود و برای مقابله با اینها نیاز به عزم ما است. اگر شکاف های سیاسی و برخورد با فساد جناحی شد مطمئن باشید مشکل حل نخواهد شد .

وی افزود: تنظیم بازار در شرایطی که رقابتی شدیم  پاسخ نمی دهد حتما زمینه فساد ایجاد می کند و چاره کار نظارت است. اکر در مهندسی سازوکارهای اقتصادی مبنا بر رقابتی و واقعی شدن است، دستگاه اجرایی باید در ارایه خدمات هماهنگ شود. 

نهاوندیان اظهارداشت: موسسه اعتباری غیر مجازی که در ١ سال فقط سه درصد سپرده ها را تسهیلات دهد  جای تعجب است زیرا دستگاه نظارتی از قوت و هماهنگی لازم با دستگاه های دیگر برخوردار نبوده است. تأکید بر هماهنگی ملی برای مبارزه با فساد را مورد توجه قرار دهیم.

وی با بیان این که هوشمندسازی  برای مبارزه با فساد یک امر ضروری است، ادامه داد: آزادی کسب و کار باید قاعده اصلی بازی باشد و باید با خلاف این برخورد شود. فکر در خصوص  اینکه  لغو مجوز مانع فساد است کاملا اشتباه است.  فرایند کسب و کار باید حتی الامکان الکترونیکی باشد و بین بانک های اطلاعاتی ارتباط وجود داشته باشد تا متخلف از این شکاف  نتواند استفاده کند.

وی گفت: مرحله سوم مبارزه و شناسایی مفسدان اقتصادی است. مجازات مفاسد لازمه این کار است ولی در شناسایی باید مراقب باشیم تا هم بیگناهی نباید مجازات شود و نه گناهکاری از مجازات فرار کند که موضوع اول مهمتر است. 

نهاوندیان با بیان این که باید در برخورد با فساد قانونمند باشیم ، اظهار داشت: رویه های مبارزه و قانونی فساد باید خود عاری از فساد باشد. در شناسایی کانون های فساد در ستاد مبارزه با فساد کارهای بزرگی انجام شده و ماموریت داده شد که گزارشی برای اقدام هماهنگ سه قوه  ارایه شود.  ستاد مبارزه با فساد گلوگاه های فساد را معرفی کرد و سیستم بانی ما در این زمینه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور  تصریح کرد: ریشه اصلی تورم نقدینگی است ولی عامل نقدینگی چیست؟ نرخ سود بانکی است. بانک مرکزی هر ساله نرخی را اعلام می کرد ولی نمیتوانست آن را محقق کند. هزینه عظیمی بر تولید ما و فشار اقشار کم درآمد وارد می کنیم به دلیل اینکه نتوانستیم  با  بی نظمی در سیستم بانکی مبارزه کنیم. 

وی گفت:  نخستین کار موضوع فرهنگی  است و باید فساد ضد ارزش شود و این مال باید حرام شناخته شود. 

وی تأکید کرد : پیروز مبارزه با فساد باید مردم باشند نه یک جناح و یک سازمان و دستگاه.

انتهای پیام/

R1012124/P1012122/S7,77,78/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۵۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال سیاسی: به وقت جنگ به فکر اتحاد داخلی باشید نه سرکوب بخاطر حجاب

محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی در ویدئویی گفت: رهبری بعد از زدن هواپیمای اوکراین گفتند هرچه ما ناراحت شدیم دشمن از این کار خوشحال شد.

به گزارش جماران، ابطحی ادامه داد: آیا همان جمله را نمی‌شود دوباره گفت که هرچه نیرو‌های انقلابی در سراسر جهان و غرور داران ایرانی در داخل از این برخورد مستقیم ایران با اسراییل به وجد آمدند، این مبارزه گسترده خیابانی با حجاب اختیاری باعث خوشحالی اسراییل و مخالفان جمهوری اسلامی شد؟

این همزمانی برخورد‌های سنگین تجربه شده وناکام به بی حجاب‌ها با حملات گسترده پهپادی به اسراییل و بیدار شدن غرور ملی و خوشحالی از اینکه آسمان اسراییل بعد از ۸۰ سال این گونه شکافته شد را فقط مبارزه با حجاب اختیاری و درگیر کردن خانواده‌ها می‌توانست خدشه دار می‌کند.

اینکه بار‌ها به نفوذ و عوامل دشمن اشاره می‌شود نمونه اش در همین کار‌ها نیست؟

آیا پشت پرده کسانی نیستند که علاقمند باشند حواس‌ها را از جنایت‌های اسراییل و عمل مهم و موفق و تمیز سپاه پاسداران در پهپاد باران کردن اسراییل پرت کنند

به جای احضار چند نفر نویسنده و منتقد نباید این‌ها مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد؟ در عرف سیاست به وقت جنگ به اتحاد داخلی باید اندیشید.

دیگر خبرها

  • «هفت سراژدها» و معمای چند مجهولی فساد
  • فعال سیاسی: به وقت جنگ به فکر اتحاد داخلی باشید نه سرکوب بخاطر حجاب
  • (ویدئو) رئیس آژانس مبارزه با فساد به اتهام فساد بازداشت شد
  • برخورد قاطع با مراکز غیرمجاز رمز ارز دیجیتال در استان مرکزی
  • تأکید مسئولان استان بر برخورد جدی با خودرو‌های قاچاق بر
  • کشف کالای قاچاق ۸ میلیارد ریالی در زنجان
  • چرا ورود آیفون ممنوع شد؟
  • چرا واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ به کشور ممنوع شد؟
  • چرا ورود آیفون ممنوع شد؟/شرط تشکیل پرونده‌ برای آیفون رفرش
  • عوامل غیر اقتصادی، منشاء نوسانات ارزی