Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-19@21:00:38 GMT

اعتبارات علم و فن اوری درلایحه بودجه 99

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۵۶۰۲


به گزارش صدای ایران،‌ لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ با منابع کلی ۱۹۸۸ هزار میلیارد تومان صبح روز گذشته به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، بر اساس این لایحه در بخش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حوزه امور فناوری و پژوهشی، حق عضویت در مجامع بین‌المللی و برگزاری جشنواره‌های دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری برای حمایت از طرح‌های کلان ملی مبلغ ۴ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طرح‌های کلان ملی بر اساس نیازهای اولویت‌دار کشور تعریف شد و در دستور کار شورای عالی علوم،‌تحقیقات و فناوری (عتف) قرار گرفت و در دی ‌ماه سال ۱۳۹۰ تعداد ۳۷ طرح کلان ملی پژوهش و فناوری را با همکاری دستگاه‌های اجرایی تدوین کرد و در کمیسیون دائمی به تصویب رسانید و تا پایان سال ۱۳۹۲ تعداد طرح‌های کلان ملی به عدد ۴۸ طرح رسید.
ولی با توجه به اینکه اجرای این طرح‌ها با چالش اعتبارات مواجه شد، از این رو بر اساس فرمولی که تعریف شد، طرح‌های کلانی که دارای دستگاه سفارش دهنده باشند، برای اجرا باقی می‌مانند و طرح‌های فاقد دستگاه سفارش دهنده از گردونه اجرا خارج شد
در این بخش همچنین برای حمایت از اجرای نقشه جامع علمی کشور مبلغ ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و پرداخت حق عضویت ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
به مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نیز مبلغ ۱۷ میلیارد و ۲ میلیون تومان اختصاص یافته است.
اعتبارات بخش فضایی
برای سازمان فضایی ایران در این لایحه بودجه‌ای بالغ بر ۲۶ میلیارد و ۱۹۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
در این لایحه همچنین اعتبارات پژوهشگاه هوافضا ۲۰ میلیارد و ۲۱ میلیون تومان اختصاص داده شده است که از این میزان مبلغ ۶ میلیارد و ۲۳۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای برنامه تجاری سازی این پژوهشگاه در نظر گرفته شد.
بودجه پیشنهادی معاونت علمی و ستادهای فناوری
برای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبلغ ۲۶۰ میلیارد و ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان پیش‌بینی شده که از این میزان مبلغ ۱۵۸ میلیارد و ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به برنامه تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی اختصاص داده شده است.
بودجه ستاد نانو مبلغ ۵۱ میلیارد و ۸۵۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده، از این میزان ۲۰ میلیارد و ۸۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به بخش تجاری‌سازی اختصاص یافته است.
سهم بنیاد ملی نخبگان از لایحه بودجه سال ۹۹ مبلغ ۶۲ میلیارد و ۶۹۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
برای ستاد علوم شناختی مبلغ ۱۷ میلیارد و ۴۳۰ میلیون  تومان، ستاد زیست فناوری مبلغ ۲۵ میلیارد و ۵۴۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ستاد سلول‌های بنیادی مبلغ ۴ میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان اختصاص یافت.
برای پارک فناوری پردیس مبلغ ۳۵ میلیارد و ۳۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و برای پارک زیست فناوری خلیج فارس (قشم) مبلغ ۳ میلیارد و ۹۱۵ میلیون  تومان پیش‌بینی شده است.
سهم صندوق‌های حمایتی از بودجه ۹۹
بودجه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.
اعتبارات پارک‌های فناوری
سهم اعتبارات پارک‌های علم و فناوری به این شرح است:
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مبلغ ۵۵ میلیارد و ۱۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
پارک علم و فناوری خراسان رضوی مبلغ ۲۳ میلیارد تومان
پارک فارس مبلغ ۱۵ میلیارد و ۷۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
پارک گیلان مبلغ ۲۱ میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان
پارک مرکزی مبلغ ۱۴ میلیارد و ۳۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
پارک سمنان ۱۳ میلیارد و ۲۷۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
پارک یزد ۱۳ میلیارد و ۶۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
پارک آذربایجان شرقی مبلغ ۱۵ میلیارد و ۶۳۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
پارک کرمان ۱۵ میلیارد و ۴۷۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان
پارک خوزستان مبلغ ۱۱ میلیارد و ۷۰۴ میلیون تومان
پارک هرمزگان مبلغ ۹ میلیارد و ۹۵۲ میلیون تومان
پارک خراسان شمالی مبلغ ۷ میلیارد و ۳۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
پارک فناوری مازندران مبلغ ۹ میلیارد و ۶۶۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری مبلغ ۸ میلیارد و ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
پارک علم و فناوری قم مبلغ ۶ میلیارد و ۶۳۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بودجه 99 پارک علم وفناوری صدای ایران طرح های کلان ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۵۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مستمری بازنشستگان کارگری به کجا رسید؟

فروردین ماه ۱۴۰۳ به پایان رسیده، اما هنوز تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی مشخص نیست؛ سازمان تامین اجتماعی معمولاً افزایش دستمزد مصوب شورایعالی کار را برای افزایش مستمری بازنشستگان خود مبنا قرار می‌دهد، اما در قانون، هیچ محدودیتی برای این افزایش تعریف نشده است.

به گزارش ایلنا، ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی به صراحت «افزایش سالیانه مستمری بازنشستگان به اندازه هزینه‌های زندگی» را تکلیف کرده است و ماده ۱۱۱ این قانون تاکید دارد که افزایش حداقل مستمری نباید از افزایش حداقل دستمزدِ مصوب شورایعالی کار کمتر باشد بنابراین مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی باید به اندازه هزینه‌های زندگی و بیشتر از افزایش دستمزد کارگران شاغل زیاد شود.

با این حال، اراده‌ی چندانی برای عمل به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی دیده نمی‌شود؛ بازنشستگان در هفته‌های اخیر با پیوستن به کارزار‌هایی در فضای مجازی و با برگزاری تجمعاتی مقابل سازمان تامین اجتماعی، خواستار اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش حقوق مطابق با سبد معیشت حداقلی شده‌اند، اما آیا این مطالبه از سوی مدیران سازمان تامین اجتماعی جدی گرفته می‌شود؟

بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دارند در شرایط تورمی فعلی که نرخ سبد حداقلی هزینه‌های زندگی از ۳۰ میلیون تومان فراتر رفته است؛ افزایش حقوق‌شان به ۳۵ و ۲۲ درصد مصوب شورایعالی کار محدود نماند، اما محمد اسدی (رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور)، از بی‌نتیجه ماندن نشستی خبر می‌دهد که در روز‌های گذشته برای بررسی میزان افزایش حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی برگزار شده است.

اسدی در این رابطه گفت: در روز‌های گذشته، نشستی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاونان ایشان در مورد افزایش مستمری بازنشستگان و نرخ این افزایش داشتیم که به جمع‌بندی نرسیدیم؛ این نشست نتیجه‌ای نداشت و قرار شد هفته آینده مجدداً نشستی برگزار و در مورد میزان افزایش مستمری ۱۴۰۳ تصمیم‌گیری شود.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در مورد پیشنهادات این تشکل عالی و مطالبات فعالان صنفی بازنشستگان گفت: خواسته‌ی ما، اجرای دقیق مر قانون است؛ ما به صراحت خواستار اجرای قانون هستیم؛ به طور مشخص بایستی ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اجرایی شده و مستمری بازنشستگان به اندازه‌ی میزان افزایش هزینه‌های زندگی افزایش یابد.

به گفته اسدی، انتظار می‌رود نرخ افزایش مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی در نشست هفته آینده با مدیرعامل و مدیران و کارشناسان سازمان تعیین تکلیف شود.

آیا مستمری بازنشستگان از اردیبهشت افزایش می‌یابد؟

آیا کار تصمیم‌سازی و ابلاغ، تا پایان اردیبهشت به سرانجام می‌رسد؛ آیا بازنشستگان در اردیبهشت ماه از مستمری افزایش یافته برخوردار می‌شوند و مابه‌التفاوت مستمری فروردین نیز در اردیبهشت پرداخت می‌شود؟

اسدی در پاسخ به این سوالات گفت: ما طرفِ مطالبه‌گر قضیه هستیم و مسئله را با تمام توان پیگیری می‌کنیم، اما همه چیز به همت و اراده‌ی طرف مقابل بستگی دارد. انتظار داریم که این اتفاق بیفتد یعنی تا اردیبهشت مراحل اداری کار به پایان برسد و افزایش مستمری برای بازنشستگان کارگری اجرایی شود.

او تاکید کرد: انتظار بازنشستگان و فعالان صنفی آن‌ها این است که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در زمینه افزایش مستمری بازنشستگان و ابلاغ آن، همکاری لازم را داشته باشد و مستمری بازنشستگان در اردیبهشت افزایش یابد؛ ضمن اینکه مابه‌التفاوت فروردین نیز همراه با مستمری اردیبهشت به حساب مستمری‌بگیران واریز شود.

این فعال صنفی بازنشستگان با بیان اینکه «در هفته‌ها و ماه‌های اخیر هزینه‌های زندگی به میزان قابل توجهی افزایش یافته و بازنشستگان با مستمری دریافتی نمی‌توانند از پس این هزینه‌ها بربیایند» تاکید کرد: هرچه زودتر تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان مشخص شود، بهتر است؛ بازنشستگان با مستمری دریافتی قادر به تامین هزینه‌های ماهانه نیستند و مشکلات معیشتی آن‌ها به مراتب بیشتر از گذشته است؛ بنابراین تعجیل در روند افزایش مستمری‌ها، یک ضرورت غیرقابل انکار است و امیدواریم مدیران تامین اجتماعی به این مهم توجه داشته باشند.

مبلغ وام بازنشستگان در سال جدید مشخص نیست

یک مسئله مهم دیگر برای بازنشستگان، خدمات رفاهی و مبلغ وام ضروری‌ست؛ مبلغ وام بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲، رقم ۲۰ میلیون تومان بود که بازنشستگان نسبت به ناچیز بودن این رقم اعتراض داشتند؛ ۲۰ میلیون تومان برای خرید ساده‌ترین مایحتاج زندگی هم کافی نیست؛ این در حالیست که در سال جاری هنوز سامانه ثبت نام وام برای بازنشستگان تامین اجتماعی باز نشده است و مشخص نیست مبلغ وام ضروری چقدر افزایش می‌یابد؛ آیا تامین اجتماعی به افزایش مناسبِ مبلغ وام رضایت می‌دهد؟

رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور در رابطه با وام و خدمات رفاهی بازنشستگان گفت: هنوز در ابتدای سال هستیم و جلسات مربوط به طرح کرامت و مبلغ وام برگزار نشده است؛ ما پیگیر افزایش سهمیه و مبلغ وام ضروری بازنشستگان هستیم و امیدواریم در سال جدید به اندازه کافی برای وام بازنشستگان سهمیه بدهند.

اسدی در ارتباط با مبلغ وام و افزایش آن در سال جدید گفت: هنوز مبلغ وام مشخص نیست؛ تا امروز هیچ جلسه‌ای در این خصوص نداشتیم، اما امیدواریم مبلغ وام ضروری به میزان قابل توجهی افزایش یابد؛ وام ضروری باید به اندازه‌ای باشد که بازنشستگان بتوانند با آن مشکلات خود را برطرف کرده و در صورت نیاز، ضروریات زندگی را تامین کنند.

دیگر خبرها

  • نوجوان نخبه روشندل اردبیلی، مبلغ قرآن کریم در جهان اسلام
  • اعتبارات مناسبی در حوزه پسماند در نظر گرفته شده است
  • فروش اقساطی جک J۴ کرمان موتور در سال ۱۴۰۳ + شرایط و جزئیات دقیق
  • حکم شرعی امتیاز خودروی واگذار شده چیست؟
  • افزایش مستمری بازنشستگان کارگری به کجا رسید؟
  • بند خاکی قازنقایه جزو بزرگترین بند های خاکی گلستان است
  • تمام تلاش برای ارائه بهترین خدمات به مردم می شود
  • اشتغال بیش از ۴ هزار نفر در معادن شهرستان بردسکن
  • کمک ۵۰ میلیون تومانی خیر بافقی به آزادی زندانیان غیر عمد
  • واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می‌یابد/ ضرورت افزایش بودجه در سال جدید