Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@00:06:17 GMT

بررسی تاریخچه پیدایش اپراتور مجازی در جهان

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۵۹۳۲

مقایسه اپراتور مجازی با اپراتورهای اصلی موبایل

گسترش تلفن همراه در کشورهای مختلف، به عنوان مانعی بر سر راه دیگر اپراتورها عمل کرده و با ایجاد خلل در جذب مشتری، باعث بروز مسائل مالی و بهم ریختن برنامه ها و روال کسب و کار سرمایه گذاران این حوزه شده است. در همین راستا، برای برطرف شدن این شرایط مفهموم اپراتور مجازی وارد کار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع اپراتور مجازی فاقد شبکه و دیگر امکانات موبایل بوده و با امضای قراردادهایی زیر نظر "اپراتورهای موبایل" فعالیت می کند. پس از طی کردن مراحل اداری و ثبت و رسمی شدن قراردادها، هر یک از اپراتورهای مجازی می تواند نام تجاری مخصوص به خود را به ثبت برساند و تعرفه هایی را در زمینه پیامک، مکالمات تلفنی، بسته های مختلف اینترنتی و غیره در اختیار مشتریان بگذارد.

در یک توضیح کلی، می توان گفت اپراتور مجازی در 10 مورد با سایر اپراتورها تفاوت دارد:

شبکه و زیرسازی های فیزیکی: همانطور که در قسمت بالا ذکر کردیم، اپراتورهای مجازی امکان داشتن شبکه را ندارند و باید با اپراتورهای اصلی (در ایران مثل ایرانسل، رایتل و همراه اول) به توافق رسیده تا امکان استفاده از شبکه های آنها را داشته باشید.

گسترش شبکه: اپراتور مجازی باید نوع شبکه های موجود (3g/4g) در مناطق مختلف را بررسی کنند زیرا امکان توسعه شبکه را نداشته مگر آنکه اپراتور های اصلی، این اجازه را صادر کنند.

نوع تعرفه: دادن تعرفه های مختلف به مشتریان با لحاظ کردن قوانین رگولاتوری و با موافقت اپراتورهای اصلی باشد.

شماره: هر اپراتور مجازی با توجه به اینکه زیر نظر کدام اپراتور موبایل است، یک پیش شماره خاص دارد.

سیمکارت: این اپراتورها به جای خریدن سیمکارت از اپراتور اصلی، می توانند برای تهیه سیمکارت ها مستقیما برای خرید آنها اقدام کنند. 

خدمات

در نظر گرفتن طرح های مختلف اینترنتی، مکالمه و ...

داشتن نام تجاری مخصوص بدون تبلیغ و ذکر نام اپراتور اصلی

نوع فروش متفاوت

مالکیت جداگانه

 تاریخچه پیدایش شرکت همراه اول و مدیرعامل این شرکت

اپراتور همراه اول به عنوان نخستین فن آوری گوشی همراه، در سال هفتاد و سه در استان "تهران" برای بیش از 9 هزار نفر به راه افتاد. از سال های ابتدایی تاسیس شرکت همراه اول تا کنون، برای چندین بار است که مدیر عامل آن تغییر کرده است. در حال حاضر آقای "مهدی اخوان بهابادی" مدیرعامل همراه اول می باشد. وی در اوایل زمستان 96 به عنوان مدیرعامل همراه اول انتخاب شده است. مدیرعامل همراه اول با وجود سن کم دارای افتخارات علمی قابل قبولی می باشد که در ادامه مقاله، به شرح افتخارات و فعالیت های کاری مدیرعامل همراه اول می پردازیم.

بررسی مدارک تحصیلی و افتخارات علمی مدیر عامل همراه اول

مدیر عامل همراه اول متولد سال پنجاه و هفت در شهرستان یزد است. ایشان در آزمون ورودی دانشگاه سال هفتاد و پنج، موفق به کسب رتبه یک شده و در رشته مهندسی برق دانشگاه تهران، به ادامه تحصیل پرداختند. جناب آقای بهابادی که اکنون با عنوان مدیر عامل همراه اول شناخته شده، توانست در مقاطع بالاتر( کنکور کارشناسی ارشد) مجدد رتبه یک را از آن خود کند. در حال حضر آخرین اطلاعاتی که از روال تحصیلی مدیر عامل همراه اول در دسترس است، دکترای حرفه ای مهندسی برق(گرایش مخابرات) می باشد. اما فعالیت های علمی آقای اخوان بهابادی محدود به رتبه برتری آزمون های ورود به دانشگاه های معتبر نیست، ایشان در سال آخر مقطع لیسانس، به عنوان نفر اول المپیاد دانشجویی، همچنین به عنوان یکی از دانشجویان برتر برگزیده شدند.

بررسی فعالیتهای کاری آقای "اخوان بهابادی" در چند سال اخیر

قبل از انتصاب جناب آقای اخوان بهابادی به عنوان مدیر جدید همراه اول، ایشان دارای سمت های دیگری نیز بوده اند. وی پیش از این، در حوزه های مختلفی فعالیت کرده که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایشان در مقطعی در قالب معاونت آموزشی، پژوهشی و بین المللی در وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات مشغول به کار بودند.

در یک دوره نیز آقای اخوان در "مرکز تحقیقات مخابرات" بعنوان سرپرست انتخاب شدند.

عضویت در شورای عالی "فضای مجازی"

قائم مقام وزیر "ارتباطات" در فعالیت های بین المللی.

مدیر و مسئول "فضای مجازی" ایران.

جانشین مدیر سازمان صدا و سیمای ایران در بخش های "فناوری" و "رسانه های جدید"

اینها، تنها روزمه کاری مهدی اخوان بهابادی نیست. می توان به عنوان یکی از مهم ترین فعالیتهای ایشان در دنیای مجازی، از نقش پررنگشان در پیام رسان ایرانی "سروش" نیز نام برد.

آشنایی با اصطلاح دامنه اینترنتی و بخش های مختلف آن

روال ثبت دامنه اینترنتی به چه صورت است؟

قبل از آن که هر نوع سایتی طراحی شود، باید به دامنه اینترنتی آن توجه کرد. در واقع، منظور از دامنه اینترنتی همان آدرس سایت های مختلف بوده که روزانه برای سرچ های خود این دامنه را در بخش بالایی نوار آدرس مروگر، تایپ می کنید (این دامنه ها پس از http:// قرار دارند). با توجه به اینکه نوع فعالیت های هر سایت در چه زمینه ایست، بهتر است دامنه اینترنتی یک نام مشخص و منحصر به فرد داشته باشد. در ارتباط با تاریخچه دامنه های اینترنت، می توان گفت نخستین دامنه مربوط به “symbolic.com” بوده که مربوط به 1985 میلادی می باشد. در عصر حاضر که تقریبا اکثر کارها به صورت اینترنتی در حال انجام است، بیش از 240میلیون دامنه موجود می باشد.

دامنه اینترنتی دارای چه بخش هایی می باشد؟

هر دامنه اینترنتی از دو بخش مهم نامگذاری دامنه و پسوند آن تشکیل شده که در ادامه مقاله به شرح هر یک از آنها می پردازیم.

نامگذاری دامنه اینترنتی: بسته به شرایط کاری و در خواست سفارش دهندگان سایت، طراحان و مهندسان مربوطه یک اسم را با رعایت یک سری اصول همچون بی فاصله بودن حروف نامگذاری می کنند. در این زمینه هیچ گونه محدودیتی برای اسم گذاری دامنه اینترنتی نداشته و استفاده از حروف کوچک و بزرگ به جای هم امکان پذیر می باشد. همچنین می توانند در صورت لزوم، از خط فاصله( - ) نیز در بین حرف های آدرس استفاده کنند. 

قرار دادن "پسوند" برای دامنه: برای دامنه های اینترنتی پسوندهای متعددی وجود دارد که آن را با یک نقطه از اسم اصلی جدا میکنند. هر کدام از این پسوندها دارای معانی خاص و متفاوتی می باشند. به عنوان نمونه اگر در بخش انتهایی دامنه “ir” نوشته شد، به این معنی است که آدرس تاپ شده متعلق به کشور ایران هست و یا اگر عبارت “com” نوشته شده بود، آن سایت برای فعالیت های تجاری می باشد (“com” نام اختصاری عبارت “commerce” است). بخشی از این پسوندها را در ادامه آورده ایم:

البته همه سایت ها در بخش دامنه اینترنتی خود دارای بخش سوم “www” نیز هستند که بدون نوشتن آن در  نوار آدرس، سایت مورد نظر بارگذاری خواهد شد. “www” خلاصه شده “world wide web” است که می توان به جای آن همان http:// یا https:// را نوشت.

منبع: www.rond.ir

" این رپورتاژ آگهی توسط آژانس خبری ایران رپرتاژ نگارش و منتشر شده است."

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران پیامک جهان موبایل یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۵۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلات آخر هفته و تاریخچه آن

هفته کاری پنج روزه برای نخستین بار در سال ۱۹۰۸ در ایالات متحده توسط یک کارخانه پنبه ارائه شد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روزهای کاری و آخر هفته بخش‌های مکملی هستند که به ترتیب به کار و استراحت در طول هفته اختصاص دارند و در سراسر جهان اندکی از حیث تعداد با یکدیگر متفاوت هستند. در اصل در بیشتر نقاط جهان هفته کاری از دوشنبه تا جمعه است و شنبه و یکشنبه روزهای آخر هفته را تشکیل می‌دهد. با این وجود تعطیلات آخر هفته در هر فرهنگ بر اساس روزهای تقویمی یا دوره زمانی تعریف‌شده منطقه‌ای برای هفته کاری تعیین می‌شود. این تعطیلات در جوامع غربی به‌طور معمول از ساعت پنج بعد از ظهر روز جمعه شروع می‌شود و تا ساعت ۱۸:۰۰ روز یکشنبه ادامه دارد.

اصطلاح «آخر هفته» در اصل شامل زمان بعد از ساعات کاری در آخرین روز کاری هفته است و مفهوم امروزی آن برای اولین بار در اوایل قرن نوزدهم در مناطق صنعتی بریتانیا مطرح شد که در اصل یک توافق داوطلبانه بین صاحبان کارخانه و کارگران بود که از ساعت ۱۴:۰۰ بعد از ظهر شنبه شروع می‌شد. اساس تعطیلی تعیین‌شده این بود که کارکنان صبح دوشنبه هوشیار و سرحال برای کار در دسترس باشند.

مطابق با این اصطلاح نیز بعضی از کشورها تعطیلات یک‌روزه یعنی تنها یکشنبه، جمعه یا شنبه را در نظر گرفتند، با این حال اکثر کشورها یک تعطیلات آخر هفته دو روزه را اتخاذ کرده‌اند که روزهای آن بر اساس سنت‌های مذهبی متفاوت است و شامل جمعه و شنبه، شنبه و یکشنبه یا جمعه و یکشنبه می‌شود. در واقع بیشتر کشورها روز عبادت خود را در این تعطیلات جای داده‌اند که در جوامع مسیحی روز یکشنبه، در میان یهودیان روز شنبه و در میان مسلمانان روز جمعه به عبادت اختصاص دارد. این اقدام با کاهش کل ساعات کار در هفته همراه بوده است.

کاهش تعداد روزهای کاری در هفته

پیشنهاد کاهش تعداد روزها یا ساعات کاری در هفته بر اساس مزایای اجتماعی و اقتصادی پیش‌بینی‌شده در طول زمان همچنان ارائه می‌شود. اولین پیشنهاد برای هفته کاری پنج روزه در سال ۱۹۰۸ در ایالات متحده توسط یک کارخانه پنبه نیوانگلند ارائه شد. در سال ۱۹۲۶، هنری فورد شروع به تعطیلی کارخانه‌های خودروسازی خود برای تمام روزهای شنبه و یکشنبه کرد و متوجه شد با دادن مرخصی بیشتر به کارگران، فعالیت‌های تفریحی بیشتری مانند تعطیلات و خرید را تشویق می‌کند. در سال ۱۹۲۹، اتحادیه کارگران پوشاک آمریکا اولین اتحادیه‌ای بود که برای یک هفته کاری پنج روزه درخواست داد و بقیه نهادها به تدریج از آن پیروی کردند، اما تا سال ۱۹۴۰، یعنی زمان اجرایی شدن یک ماده از قانون استانداردهای کار منصفانه ۱۹۳۸ که حداکثر ۴۰ ساعت کار در هفته را الزامی می‌کرد، تعطیلات آخر هفته دو روزه در سراسر کشور تصویب شد.

در طول دهه‌های بعدی، به‌ویژه بین ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰، تعداد فزاینده‌ای از کشورها تعطیلات جمعه-شنبه یا شنبه-یکشنبه را برای هماهنگی با بازارهای بین‌المللی انتخاب کردند و مجموعه‌ای از اصلاحات هفته کاری در اواسط تا اواخر دهه ۲۰۰۰ و اوایل دهه ۲۰۱۰، بسیاری از کشورهای عربی را از نظر ساعات کاری، طول هفته کاری و روزهای کار با اکثر کشورهای جهان هماهنگ کرد.

پیشنهاد افزودن یک روز اضافه به تعطیلی پایان هفته در ایران به‌تازگی مطرح شده و در دست بررسی قرار دارد. این بررسی حول این موضوع است که شنبه به‌عنوان یک روز تعطیل مشترک با دیگر نقاط جهان در ایران به‌عنوان روز تعطیل آخر هفته معین شود یا روز پنجشنبه به‌عنوان روزی که به‌طور تقریبی در میان مردم جای افتاده است، در کنار جمعه تعطیلات پایان هفته را تشکیل دهد.

کد خبر 746807

دیگر خبرها

  • هشدارِ امپراطوری ناصرخسرو مجازی در حوزه دارو
  • کیوسک‌های دیجیتال نخستین اپراتور سلامت کشور رونمایی و نصب شد
  • قاهره بررسی طرح‌هایی برای یورش به رفح همراه با رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد
  • فیلم| ساخت یکی از ۴ پروژه‌‌ برتر جهان توسط مهندسان ایرانی
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • دستگیری سارقی که مجهز به پابند الکترونیک بود
  • (ویدئو) سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟
  • (ویدئو) دارو‌های اینترنتی در داروخانه‌های مجازی
  • 5 تفاوت سیم و کابل برق چیست؟ | بررسی کامل به همراه معرفی فروشگاه معتبر خرید سیم و کابل برق
  • تعطیلات آخر هفته و تاریخچه آن