Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-16@23:34:20 GMT

دوره کمبود خوراک پتروشیمی‌ها پایان یافت

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۶۴۱۱

دوره کمبود خوراک پتروشیمی‌ها پایان یافت

خبرگزاری آریا - مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه اجرای طرح‌های خوراک ترکیبی، سودآوری طرح‌های خوراک مایع را به مقدار خیره‌کننده‌ای افزایش می‌دهد، مهم‌ترین مزیت استفاده از این خوراک‌ها در طرح‌های جدید را ایجاد تنوع در سبد تولید محصولات، افزایش تاب‌آوری، تکمیل زنجیره‌های ارزش و جلوگیری از توسعه نامتوازن صنعت پتروشیمی برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بهزاد محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با رد برخی اظهارنظرها مبنی بر اعتقاد نداشتن وزیر نفت به توسعه صنعت پتروشیمی در کشور، گفت: مهم‌ترین مؤلفه توسعه صنعت پتروشیمی در اختیار داشتن سبد متنوع و مطمئنی از انواع خوراک‌های مایع و گاز است و تا زمانی که خوراک کافی و پایدار وجود نداشته باشد، توسعه‌ای در صنعت پتروشیمی اتفاق نخواهد افتاد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در پاسخ به برخی انتقادها به سیاست‌های وزارت نفت در حوزه ساخت توسعه صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی تصریح کرد: این منتقدان فراموش کرده‌اند که تا چند سال پیش بخش چشمگیری از صنایع پتروشیمی به‌علت کمبود گاز در فصل سرد سال، با قطعی و افت فشار سوخت و خوراک گاز دست‌وپنجه نرم می‌کردند و به اجبار باید مجتمع‌ها از سرویس خارج می‌شد و تعمیرات اساسی آنها در دستور کار قرار می‌گرفت.
وی ادامه داد: با شتاب‌بخشی به اجرای طرح‌های توسعه میدان عظیم پارس جنوبی در طول 6 سال گذشته تاکنون و بهره‌برداری از 12 فاز این میدان مشترک گازی، در شرایط کنونی، صنایع پتروشیمی با مشکل کمبود خوراک گاز روبه‌رو نیست.
محمدی با تأکید بر اینکه با توسعه پارس جنوبی افزون‌ بر افزایش تولید و عرضه سوخت و خوراک متان، دوره کمبود شدید خوراک اتان و میعانات گازی صنایع پتروشیمی هم به پایان رسیده است، یادآور شد: نگاهی به وضعیت تولید مجتمع‌های زنجیره آروماتیک صنایع پتروشیمی نشان می‌دهد این واحدها در سخت‌ترین شرایط تحریم بدون کسری و کمبود خوراک میعانات گازی در حال تولید، تأمین نیاز داخلی و صادرات محصولات هستند.
وی با بیان اینکه وضع تولید در واحدهای الفینی و به دنبال آن مجتمع‌های مسیر خط اتیلن غرب از ثبت رکوردهای جدید تولید حکایت دارد که این رکوردشکنی به دلیل توسعه پارس جنوبی و افزایش ظرفیت تولید و تأمین خوراک اتان در طول چند سال اخیر است، بیان کرد: امروز به مدد توسعه شتابان پارس جنوبی در کنار سبقت از کشور شریک در این میدان، مشکلات تأمین پایدار و مطمئن سوخت و خوراک‌های گازی و مایع پتروشیمی‌ها هم به حداقل کاهش یافته است.
معاون وزیر نفت با یادآوری بهره‌برداری از سه فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس در طول دو سال گذشته تاکنون، یادآور شد: توسعه این پالایشگاه با استفاده از خوراک میعانات گازی پارس جنوبی نه تنها موجب افزایش ظرفیت تولید بنزین و گازوییل با استاندارد یورو 4 و یورو 5 و بی‌نیازی از واردات سوخت در شرایط تحریم‌های ظالمانه شده که با افزایش تولید نفتا، مشکل تأمین خوراک بخشی از صنایع پتروشیمی کشور هم حل شده است.
وی با بیان اینکه امسال مجتمع‌های پتروشیمی مصرف‌کننده نفتا همچون پتروشیمی شازند، بندرامام، تبریز و... با مشکل تأمین خوراک روبه‌رو نیستند، افزود: حتی تأمین کامل خوراک نفتای این واحدها موجب افزایش تولید سایر محصولات در مسیر زنجیره ارزش از جمله پروپیلن و پلی‌پروپیلن شده است.
محمدی با اعلام اینکه با کوشش‌ها و اعمال سیاست‌ها و برنامه‌های جامع و متوازن وزارت نفت، هم‌اکنون سبد تأمین خوراک صنایع پتروشیمی متنوع شده است، توضیح داد: هم‌زمان با توسعه پارس جنوبی و پالایشگاه ستاره خلیج فارس به پیشنهاد وزیر نفت، اجرای طرح‌های جدید پتروشیمی با خوراک‌های ترکیبی در دستور کار قرار گرفته است.
وی، مهم‌ترین مزیت استفاده از خوراک‌های ترکیبی در طرح‌های جدید صنعت پتروشیمی را متنوع‌سازی سبد تولید محصولات، افزایش تاب‌آوری، تکمیل زنجیره‌های ارزش و جلوگیری از توسعه نامتوازن صنعت پتروشیمی برشمرد و تأکید کرد: با اجرای طرح‌های خوراک ترکیبی میزان سودآوری طرح‌های خوراک مایع هم به میزان چشمگیری افزایش می‌یابد و به همین نسبت، انگیزه سرمایه‌گذاران بخش غیردولتی در این حوزه دوچندان می‌شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اعلام اینکه همه این تحولات در مسیر توسعه صنایع پالایشی و پتروشیمی کشور در طول 6 سال اخیر اتفاق افتاده، تصریح کرد: با این تحولات، زمینه تحقق اهداف توسعه صنایع پتروشیمی فراهم شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۶۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲ هزار تنی صادرات مغز بادام از چهارمحال و بختیاری

حسین بزرگر رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به پیشرفت‌های صادراتی استان در پارسال گفت: صادرات مغز بادام به بیش از دو هزار تن در پارسال افزایش پیدا کرد که در واقع جهش پنج برابری داشته است.

وی اظهار کرد: پارسال هدف گذاری بخش کشاورز ارتقا تولید محصولی، ارتقا بهره‌وری محصولات، ارتقا سلامت محصولات، توسعه صادرات، توسعه ظرفیت ساختار‌های نیمه دولتی و توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بود که در حوزه ارتقا تولید ۲۵ درصد هدف گذاری شد و در حال حاضر رشد یک درصد سالیانه است و با توجه به نرخ مطلوب جایگزینی جمعیت هدف گذاری‌ها هم به همین مبنا است که پیش بینی می‌شود ۴۰ هزار تن افزایش در بخش کشاورزی وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید

بادام مامایی چهارمحال و بختیاری، محصولی با شهرت جهانی + فیلم

بزرگر ادامه داد: با توجه به وضعیت خوب بارندگی‌ها در سال ۱۴۰۱، اجرای طرح جهش تولید در دیم زار‌ها که منجر به بهره‌وری بهتر در مدیریت آب شد همچنین اجرای برنامه الگوی کشت، افزایش سطح زیر کشت محصولات باغی و طرح‌های توسعه و تأمین و انتقال آب در اراضی شیب دار، توسعه گلخانه‌ای از ۲۹ هکتار به ۱۰۰ هکتار، باعث شد تا تولید کشاورزی در سال گذشته به بیش از پنج درصد و بیش از ۸۰ هزار تن افزایش تولید داشته رقم خورد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ارتقا بهره‌وری محصولات کشاورزی در استان، اظهار کرد: نزدیک به ۷۰ هزار هکتار از ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی آبی استان مجهز به سامانه‌های نوین شدند و راندمان آب آبیاری به بیش از ۵۹ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی گفت: در زمینه ارتقا بهره‌وری محصولات در سال گذشته طرح سازگاری با کم آبی اجرا شد که به دنبال این هستیم که حدود ۱/۵ میلیون متر مکعب مصرف بخش کشاورز را سالانه کاهش پیدا کند.

بزرگر با اشاره به ارتقای سلامت محصولات اضافه کرد: پس از دور دوم سفر رئیس جمهور به استان مجوز‌های لازم برای احداث مرکز ملی تشخیص آبزیان را دریافت شد که در سال آینده عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: مدیریت پذیر کردن میدان عرضه دام، صدور بیش از ۳۰ درصد QR کد گلخانه‌های استان، راه اندازی مرکز درجه بندی محصولات گلخانه‌ای که منجر به نظارت پذیرتر شدن این موضوع در شهرستان بروجن شد، راه اندازی دفع آفات نباتی بروجن، دریافت مصوبه برای شهرک نهاده‌های بخش کشاورزی که منجر به متمرکز کردن نهاده‌ها و نظارت بیشتر می‌شود، افزایش تولید بذر اصلاح شده که عاری از آفات و بیمار‌ها هستند و میزان سم پاشی را در محصولات کاهش می‌دهند، توسعه کلینیک‌ها و خدمات گیاه پزشکی در سطح استان، این موارد از جمله اقدامات مؤثر است که در حوزه سلامت محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۲ انجام شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • عرضه پساب به صنایع سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد
  • کارشناس فوتسال ژاپن: ایران در ۲ پُست کمبود دارد
  • افزایش ۲ هزار تنی صادرات مغز بادام از چهارمحال و بختیاری
  • کاهش کمبود‌های دارویی به ۱۱۲ قلم
  • عزم جدی دولت سیزدهم در کاهش ظرفیت خالی پتروشیمی‌ها/ ۶ درصد از ظرفیت خالی تولید فعال شد
  • ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می‌رسد
  • ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد
  • بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۳
  • افزایش ۹ درصدی تولید سالانه در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس
  • افزایش جوجه ریزی آذربایجان شرقی به 6 میلیون قطعه در یک دوره