Web Analytics Made Easy - Statcounter

قرار بود افزایش نرخ بنزین تاثیر مستقیمی بر نرخ کالاها در بازار نداشته باشد و نظارت و بازرسی از بازار در همین راستا طی روزهای اخیر در کرمان شدت گرفته است اما کافی ست نگاهی به وضعیت بازار در شهر کرمان و سایر شهرستانهای استان بکنید و به سادگی افزایش قیمت ناشی از اصلاح قیمت بنزین را به چشم ببینید.

افزایش قیمت ها متوقف نشد

جلسات تنظیم بازار یکی پس از دیگری در استان کرمان تشکیل می شود، تعداد بازرسان افزایش یافته است، اصناف و تعزیرات بررسی پرونده ها را در اولویت قرار داده اند و مردم هم سعی می کنند موارد گرانی را به سامانه هایی که مشخص شده گزارش دهند اما در عمل افزایش قیمت ها متوقف نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار مشخصی که از سوی مسئولان بیان شده مربوط به  رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان است که در یکی از جلسات ستاد تنظیم بازار اعلام کرده است که بازار کرمان شاهد افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصدی است اما عملا وقتی به بازار سر بزنید این آمار بیشتر است و تا ۲۵ درصد هم می رسد.

نظارت بر بازار توسط بازرسان صورت می گیرد اما اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین عملا موجب شده به دلیل سوء استفاده برخی از واحدهای صنفی و در برخی مواقع نیز به دلیل افزایش هزینه نهایی عرضه کالا به بازار قیمت ها افزایش یابد

نظارت بر بازار توسط بازرسان صورت می گیرد اما اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین عملا موجب شده به دلیل سوء استفاده برخی از واحدهای صنفی و در برخی مواقع نیز به دلیل افزایش هزینه نهایی عرضه کالا به بازار قیمت ها افزایش یابد.

البته این افزایش قیمت ها در اکثر مواقع از بازه ۱۰ تا ۱۵ درصدی نیز بیشتر است و به مسئولان پیشنهاد می شود با حضور در بازار و بررسی دقیق و بدون واسطه و البته مخفیانه وضعیت نوسان قیمتها را از نزدیک مشاهده کنند.

برای بررسی وضعیت قیمتها به بازار کرمان سری می زنیم رصد نرخ ها نشان می دهد که وضعیت قیمتها در بازار بزرگ کرمان نسبت به سایر واحدهای تجاری متمرکز در کرمان مناسب تر است و افزایش قیمت کمتر بوده اما دست روی هر کالایی که می گذارید نسبت به گذشته افزایش قیمت دارد.

افزایش قیمت حمل و نقل موجب افزایش قیمت شده است

محمد ارزنده، یکی از فروشنده های کرمان است که می گوید: افزایش قیمت بنزین عملا هزینه ها حمل و نقل کالا را افزایش داده است حتی هزینه رفت و آمد مردم هم افزایش یافته است و عملا مردم برای فعالیت اقتصادی که در گذشته انجام می دادند حالا باید هزینه بیشتری پرداخت کنند و به همین دلیل هم قیمتها افزایش یافته است.

وی افزود: اجرای طرح های حمایتی در زمینه اختصاص سهمیه نیز به کندی انجام می شود و عملا وقتی یک فروشنده قیمت بیشتری برای حمل و نقل کالا می پردازند مشخصا قیمت کالا هم افزایش می یابد.

در کنار افزایش قیمت بنزین افزایش قیمت دلار و تورم قابل توجه در جامعه نیز وجود دارد

احمد قاسمی یکی دیگر از کاسبان سطح شهر کرمان است که می گوید: نمی توان قیمتها را به اجبار پایین نگاه داشت زیرا در کنار شوک بنزین به بازار تورم نقطه به نقطه ای که از هر ماه به ماه بعد منتقل می شود نیز در افزایش قیمتها دخیل بوده است.

وی با اشاره به افزایش قیمت دلار طی روزهای اخیر گفت: همین نوسانات موجب شده اکثر کالاهای خارجی نیز افزایش قیمت داشته باشند.

وی گفت: وقتی یک کاسب می بیند هزینه حمل و نقل خانواده اش نسبت به گذشته سه برابر شده است در نهایت برای جبران این هزینه اقدام به افزایش قیمت محصول می کند.

مسئولان در استان کرمان همچنین تاکید می کنند که افزایش قیمتها در بازار ناشی از سوء استفاده و یا تاثیرات روانی بوده است و باید این قیمتها کنترل شود

این در حالی است که مسئولان در استان کرمان همچنین تاکید می کنند که افزایش قیمتها در بازار ناشی از سوء استفاده و یا تاثیرات روانی بوده است و باید این قیمتها کنترل شود.

استاندار کرمان در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار در گفتگو با مهر می گوید: تاکید می کنیم که هیچ افزایش قیمت قانونی بعد از اجرای طرح بنزین نباید در بازار روی دهد.

قیمت ها نباید افزایش یابد

محمدجواد وفایی بیان کرد: اینکه قیمت بنزین افزایش یافته است تنها تاثیری که در بازار گذاشته است جابجایی یارانه ای بوده است که به بنزین داده می شده است.

وی گفت: سهمیه لازم برای حمل و نقل داده شده است و اتفاقی روی نداده است که منجر به افزایش قیمت کالاها شود.

وی با اشاره به حضور بازرسان در سطح بازار گفت: بازرسی های تشدید شده است و با تخلفات نیز برابر با قانون برخورد می شود.

وفایی گفت: دولت تاکنون یک مبلغ معادل ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به صورت مستقیم به عنوان یارانه بنزین در استان پرداخت می کرده است که این رقم با کاهش معادل هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان به صورت مستقیم به مردم منتقل می شود.

هیچ کدام از اتحادیه ها حق افزایش قیمتها را ندارند و این مساله به همه به صورت رسمی ابلاغ شده است

وی با تاکید بر اینکه مردم باید در جریان قیمت واقعی کالاها قرار بگیرند گفت: از مردم می خواهیم هر گونه گران فروشی را گزارش دهند.

رئیس اتاق اصناف استان کرمان در گفتگو با مهر می گوید: هیچ کدام از اتحادیه ها حق افزایش قیمتها را ندارند و این مساله به همه به صورت رسمی ابلاغ شده است و بازرسان نیز بر وضعیت بازار نظارت دارند.

یوسف جعفری با اشاره به اجرای طرح های ویژه نظارتی در بازار گفت: اما مهمترین نقش را مردم دارند و از آن ها می خواهیم کالاها و خدمات را گران دریافت نکنند و نکات خود را به ما منتقل کنند.

با وجود تمام اقدامات انجام شده اما آنچه در بازار مشاهده می شود افزایش قیمتهاست و مسئولان استان کرمان باید با برخورد جدی تر با افرادی که قصد سوء استفاده از وضعیت کنونی دارند زمینه را برای حمایت بیشتر از مصرف کنندگان مهیا کنند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۶۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل

تین نیوز

فعالان صنف روغن موتور گفتند: روغن موتورهای ایرانول و بهران در بازار ۵۰ درصد گران شد، عدم عرضه روغن موتور این شرکت ها در بازار منجربه ایجاد «بازار سیاه» شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، روغن موتورهای ایرانول و بهران در بازار ۵۰ درصد گران شد، اعلام این خبر از سوی فروشندگان روغن موتور در بازار لوازم یدکی تهران بیانگر آن است که شبکه توزیع یا احتمالا تولیدکنندگان مسیر رشد قیمت روانسازها را دنبال می کنند. قیمت گذاری دستوری برای هر محصولی سبب ایجاد زیان برای تولید کننده و عدم دسترسی مناسب مشتریان برای خرید می شود، اگر وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نسبت به اصلاح قیمت روانکارها طی روزهای آتی اقدامی انجام ندهند، باید منتظر ایجاد التهاب شدید در بازار این محصول بود. ظاهرا تغییر مدیران عامل نفت بهران و ایرانول تاثیری در بهبود عرضه روغن موتور از سوی این دو شرکت روانساز به بازار نداشته است.

گرانی اهرم فشار به دولت

بررسی های میدانی خبرنگار «بازار» حاکی از آن است که سه شرکت بزرگ تولید کننده روغن موتور از جمله نفت بهران و ایرانول از ابتدای سال جاری تا امروز اقدام به عرضه روغن موتور در سطح بازار نکردند. فعالان این صنف معتقد هستند که تولیدکنندگان محصولات را به شبکه توزیع تحویل و این شبکه از توزیع آن در سطح بازار خودداری می کند. به نظر می رسد شبکه توزیع با عدم عرضه روغن موتور به بازار، مسیر تحمیل رشد قیمت روغن موتور به دولت را دنبال می کند.

فعالان این صنف در خصوص ایجاد چالش در بازار روغن موتور توسط شبکه توزیع و فقدان نظارت به این شبکه، بیان کردند: اگر شرکت های ایرانول و نفت بهران نسبت به عدم عرضه محصولات خود توسط شبکه توزیع مطلع هستند، چرا اقدام به پخش مویرگی در بازار لوازم یدکی تهران نمی کنند؟

یک فروشنده روغن موتور که نخواست نامش فاش شود، در خصوص عدم عرضه روغن موتور توسط شرکت های مذکور، به «بازار» توضیح داد: درحال حاضر برای روانسازها بازار سیاه ایجاد شده و به نظر می رسد اگر این شرایط تداوم داشته باشد، باید منتظر ورود روغن موتورهای تقلبی به بازار بود.

مجوز گرانی صادر شده؟

سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مدعی است که هر گونه افزایش قیمت روغن موتور منوط به اخذ مجوز از کارگروه تنظیم بازار است، این مجوز فقط مشمول تولیدکنندگان روغن موتور می شود. آیا سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان یا سایر نهاده های نظارتی، عملکرد شبکه توزیع در رشد قیمت روغن موتور را مورد بررسی قرار دادند؟ آیا شبکه توزیع یا «مافیایی روغن موتور» این قدرت را دارد که بدون ابلاغ مجوز گرانی، قیمت روغن موتور در بازار را افزایش دهند؟

تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل

روغن موتور به عنوان یک قطعه استراتژیک شناخته می شود، در صورت گرانی انواع روانکارها باید منتظر رشد قیمت کرایه حمل و نقل بود. زیرا سهم روانکارها در رشد نرخ کرایه ها حدود ۲۰ درصد است، باتوجه به افزایش قیمت ۵۰ درصدی روانسازها و نگرانی مالکان خودروها به ویژه رانندگان ناوگان حمل ونقل عمومی شاید بزودی کرایه ها بیشتر از ابلاغ دولت، رشد کند.

باتوجه به رشد نهاده های تولید و افزایش نرخ ارز، اصلاح قیمت کالاهای مانند روغن موتور که مشمول قیمت گذاری دستوری هستند، امری ضروری است. چرا که فقدان این مساله می تواند منجربه کاهش کیفیت، کاهش عرضه و ایجاد التهاب در بازار شود. به نظر می رسد که «مافیایی روغن موتور» بیشتر از هر زمان دیگری به بازار این محصول مسلط شدند، در سایه نبود نظارت ها اختیار تعیین نرخ در دست شبکه توزیع است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • هشدار جدی سعید حجاریان درباره تداوم فعالیت گشت ارشاد و احتمال افزایش قیمت بنزین
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار