Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولید جنگ‌افزار در سراسر جهان با سرعت کامل پیش می‌رود. طبق مطالعه جدید یک اندیشکده سوئدی، ۱۰۰ شرکت بزرگ تسلیحاتی بار دیگر فروش خود را افزایش داده‌اند و ایالات متحده سردمدار است.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری دویچه وله،‌ ۱۰۰ تولیدکننده بزرگ تسلیحات و پیمانکاران نظامی در جهان در سال گذشته شاهد افزایش دیگری در فروش جهانی بودند که مجموع فروش آن ۴۲۰ میلیارد دلار (۳۷۹ میلیارد یورو) بود؛ حدود ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ درصد بالاتر به نسبت سال ۲۰۱۷.

براساس مطالعه جدید موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (SIPRI) در مورد صنعت جهانی تسلیحات، فروش سال ۲۰۱۸ حتی ۴۷ درصد بالاتر از سال ۲۰۰۲ بود. به دلیل فقدان اطلاعات موثق، این تحقیق شامل چین نشده است.

براساس این مطالعه که روز دوشنبه منتشر شد، افزایش فروش عمدتا به پنج شرکت بزرگ تسلیحاتی آمریکا مرتبط است. اما شرکت‌های اروپایی هم با افزایش ۱۰۲ میلیارد دلاری (حدود ۹۲ میلیارد یورو) تجهیزات تسلیحاتی و تجهیزات نظامی در سال ۲۰۱۸ رشد داشته‌اند. گرچه این رشد تنها ۰.۷ درصد بوده است. با این حال، آمار فروش شرکت‌های روسی ۰.۴ درصد کاهش نشان دادند و فروش سال گذشته آن‌ها ۳۶.۲ میلیارد دلار (۳۲.۵ میلیارد یورو) بود.

بزرگترین شرکت‌های تسلیحاتی جهان

آمریکا پیشگام

این مطالعه نشان می‌دهد که ۱۰ شرکت بزرگ تسلیحات‌سازی در جهان سهم بازار خود را با ۵.۸ درصد افزایش به ۲۱۰ میلیارد دلار (۱۹۰ میلیارد یورو) رسانده‌اند. برای اولین بار از سال ۲۰۰۲، پنج تولیدکننده بزرگ جنگ‌افزار بار دیگر از ایالات متحده آمریکا بودند و ۳۵ درصد از فروش ۱۰۰ شرکت بزرگ تسلیحاتی در جهان را تشکیل می‌دهند.

شرکت آمریکایی لاکهید مارتین هنوز هم در جایگاه اول قرار دارد. این شرکت فروش خود در سال ۲۰۱۸ را ۵.۲ درصد افزایش داد و ۱۱ درصد از مجموع فروش ۱۰۰ شرکت بزرگ را تشکیل داد. این افزایش عمدتاً حاصل فروش هواپیمای جنگنده F-۳۵ این کشور به دولت‌های ایالات متحده و سایر کشورها بود.

دومین شرکت بزرگ، بوئینگ، ۲۹.۲ میلیارد دلار (۲۶ میلیارد یورو) فروش به دست آورد. براساس سندی از دولت ترامپ که اس‌آی‌پی‌آرآی SIPRI به آن استناد کرده است، افزایش فروش آن عمدتاً ناشی از "رقابت استراتژیک بین دولتی" است. در ادامه این مطلب آمده است که دولت آمریکا دو چالش بزرگ خود را روسیه و چین می‌بیند و همچنان به تعهد خود در سال ۲۰۱۷ مبنی بر گسترش برنامه تسلیحات نظامی خود متعهد است.

تجارت خوب بریتانیا

بیست و هفت مورد از بزرگترین شرکت‌های تسلیحاتی در سراسر جهان از اروپا هستند که این پیشتازان در غرب اروپا، مستقر در بریتانیا و فرانسه هستند. بزرگترین عامل انگلیسی شرکت بی‌ای‌ای سیستمز BAE Systems است که بیش از ۸۳ هزار کارگر در آن کار می‌کنند. شرکت‌های بریتانیایی در سال ۲۰۱۸ شاهد گردش مالی ۳۵.۱ میلیارد دلار (۳۱.۸ میلیارد یورو) بودند، در حالی که شرکت‌های فرانسوی فروش ۲۳.۲ میلیارد دلاری (۲۱.۰۸ میلیارد یورو) داشتند. تولیدکنندگان تسلیحات آلمان از فروش ۸.۴ میلیارد دلاری (۷.۶۳ میلیارد یورو) خبر دادند که افت ۳.۸ درصدی در صنعت بین‌المللی تسلیحات را نشان می‌دهد. دو شرکت ایرباس و ام‌بی‌دی‌ای MBDA با هم به فروش ۱۵.۴ میلیارد دلاری (۱۳.۹۹ میلیارد یورو) دست یافتند.

 تغییرات در میزان فروش سلاح

روسیه سبقت می‌گیرد

شرکت‌های روسی گردش مالی ۳۶.۲ میلیارد دلاری (۳۲.۸۹ میلیارد یورو) داشتند، به این ترتیب ۸.۶ درصد از تولید جهانی سلاح‌ها را تشکیل می‌دهند.  براساس گزارش انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم، با وجود افت ناچیز در سال ۲۰۱۸، سهم آن‌ها از فروش جهانی از سال ۲۰۰۹ به طور مداوم در حال رشد است.

در این گزارش آمده است: این امر عمدتاً مربوط به افزایش سرمایه‌گذاری روسیه در خرید تسلیحات است که به اجرای یک برنامه بزرگ نوسازی نظامی برای دوره بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ و همچنین در میزان کمتری، با افزایش صادرات تسلیحات مرتبط است. تولیدکنندگان تسلیحاتی از اسرائیل، هند، کره‌جنوبی، ژاپن، ترکیه، استرالیا، کانادا و سنگاپور مجموعا با فروش ۳۶.۲ میلیارد دلار (۳۲.۸۹ میلیارد یورو) در لیست ۱۰۰ مورد اول قرار گرفتند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم آنفولانزا عوارض خروج از کشور بودجه 99 استیضاح ترامپ گاز مرکاپتان استعفای استراماچونی استکهلم سلاح موسسه صلح انتخابات مجلس یازدهم آنفولانزا عوارض خروج از کشور بودجه 99 استیضاح ترامپ گاز مرکاپتان استعفای استراماچونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۷۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع حامیان فلسطین مقابل ساختمان پارلمان انگلیس

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، شرکت کنندگان از اقشار و ملیت‌های مختلف، توقف جنگ در غزه و امدادرسانی فوری به ساکنین این منطقه را خواستار شدند. آنها در حالی که پرچم فلسطین را به اهتزاز در می‌آوردند شعارهایی را در خصوص عدالتخواهی برای مردم فلسطین و پایان نظام آپارتاید سر دادند. افراد حاضر همچنین شعارنوشته‌هایی را حمل می‌کردند که روی آنها «اسرائیل را مسلح نکنید»، «دست از محاصره غزه بردارید» و «فلسطین را آزاد کنید»، نوشته بود.   در این حرکت اعتراضی، شماری از نمایندگان مجلس، فعالان مدنی و حقوق بشری سخنانی را در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، انتقاد از مواضع حمایتی لندن از این رژیم و ضرورت تحریم رژیم اسرائیل بیان کردند.   جان مک دانل وزیر پیشین دارایی کابینه در سایه انگلیس (حزب کارگر) در سخنانی، گفت: ما از دولت پرسیدیم که چه اقداماتی را برای تحریم شهرک‌نشینان اسرائیلی صورت داده‌اید. پاسخ داده‌اند که ما تحریم‌هایی را وضع کرده‌ایم. ما پرسیدیم که چه تعداد شهرک نشین اسرائیلی را در طول این مدت تحریم کرده‌اید که پاسخ داده‌اند دو نفر.   وی افزود: درحالی که ده‌ها هزار شهرک نشین اسرائیلی کرانه باختری را اشغال‌ کرده‌اند، دولت انگلیس فقط دو نفر را شناسایی کرده که شایسته تحریم‌ هستند، این درحالیست که ما از کیفیت تحریم‌ها نیز آگاه نیستیم.   مک دانل تصریح کرد: آنچه در کرانه و غزه رخ می‌دهد جنایت جنگی است و ما با مردم فلسطین اعلام همبستگی می‌کنیم. در عین حال به بنیامین نتانیاهو و کابینه او می‌گوئیم که ما او را مسئول کشتار مردم فلسطین در کرانه باختری و غزه می‌دانیم.   این قانونگذار انگلیسی، افزود: امیدوارم روزی را شاهد باشم که نتانیاهو و کابینه‌اش در دادگاه لاهه به‌ عنوان جنایتکاران جنگی محاکمه شوند.   این اظهارات وی با تشویق حضار مواجه شد. 

در ادامه بل ربیرو اندی نماینده مجلس عوام انگلیس مطالبی را در نقد مواضع حمایتی لندن از رژیم صهیونیستی بیان کرد و گفت: دولت ما نه تنها جنایات اسرائیل را محکوم نمی‌کند بلکه به این رژیم سلاح هم می‌فروشد. با این کار، ما در جنایات جنگی اسرائیل همدست هستیم.   وی بر همین اساس خواستار توقف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی شد و افزود: ما از دولت می‌خواهیم که کشور ما را در این جنگ هولناک شریک نکند.   سایر سخنرانان حاضر در این تجمع نیز در سخنانی، بر لزوم تداوم فشارها برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی و پایان جنگ غزه تأکید کردند.   فشارها علیه دولت انگلیس برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی به ویژه در پی کشته شدن سه امدادگر این کشور در حمله هوایی ارتش (رژیم) اسرائیل به کاروان یک نهاد بین‌المللی حقوق بشری در غزه رو به افزایش است.   یافته‌های یک نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان می‌دهد که بیشتر مردم این کشور خواهان توقف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی هستند.   روز سه‌شنبه نمایندگان گروه‌های حامی فلسطین طوماری را به دفتر نخست وزیر انگلیس تحویل دادند که در آن خواستار تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی شده‌اند. ده‌ها تن از قانون‌گذاران انگلیس هم دو هفته پیش طی دو نامه جداگانه به دیوید کامرون وزیر خارجه این کشور، چنین درخواستی را مطرح کردند.   همچنین حزب ملی اسکاتلند، لیبرال دموکرات و مشاور پیشین امنیت ملی انگلیس از جمله احزاب و عناصری هستند که تعلیق فوری مجوزهای فروش سلاح به اسرائیل را خواستار شده‌اند.   حزب کارگر به عنوان دومین حزب پرجمعیت انگلیس هم می‌گوید که اگر وکلای دولت معتقدند رژیم اسرائیل قوانین بین‌المللی را نقض کرده است، فروش سلاح به این رژیم باید متوقف شود.   از سویی سازمان بین‌المللی امدادرسانی آکسفام به تازگی در نامه‌ای سرگشاده خطاب به وزرای تجارت و خارجه انگلیس با اشاره به آمار بالای شهدای جنگ غزه هشدار داد که دولت لندن با حمایت تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی در فاجعه انسانی در این باریکه شریک است.   در این نامه آمده است: یک آتش بس فوری، بی قید و شرط و دائمی برای توقف مرگ و ویرانی حیاتی است. پایان دادن به فروش تسلیحات گامی مهم در این راستا به شمار می‌رود. آتش بس تنها راه معنادار برای رساندن کمک و امن‌ترین راه برای بیرون راندن گروگان‌ها (اسرای اسرائیلی) است.   نویسندگان بر همین اساس نوشته‌اند: ما از شما می‌خواهیم که به سرعت مجوزهای فروش و صادرات سلاح به (رژیم) اسرائیل را تعلیق و درخواست برقراری آتش بس فوری و دائمی را مطرح کنید.   مجموعه این تحولات نشان می‌دهد که موضوع تحریم تسلیحاتی اسرائیل به سطح جدیدی‌ از نگرانی‌ها در انگلیس تبدیل شده و در صورت تداوم جنگ غزه، دولت لندن به ویژه در آستانه انتخابات سراسری با انتخاب‌های دشواری روبرو است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  • سود هنگفت این شرکت از فروش خودرو‌های برقی
  • اپل کنار رفت، سامسونگ بزرگ‌ترین گوشی ساز جهان شد
  • تجمع حامیان فلسطین مقابل ساختمان پارلمان انگلیس
  • بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود
  • ◄ غفلت بزرگ موسسه های آموزشی و دانشگاه های دریایی
  • اپل، سلطنت گوشی‌های هوشمند در سال ۲۰۲۴ را به سامسونگ واگذار کرد
  • تازه‌ترین اوضاع شرکت‌های تولیدی صندوق‌ بازنشستگی صنعت نفت بررسی شد
  • استفاده از توان دانش بنیانی کشور بسترساز افزایش ظرفیت تولید و فروش نفت و گاز
  • افزایش ۲۳ درصدی درآمد پلیمر آریاساسول در ۱۴۰۲