Web Analytics Made Easy - Statcounter

عدد فروش نفت در سال گذشته 1 و نیم میلیون بشکه بود که امسال به یک میلیون بشکه تقلیل پیدا کرده است اگرچه بررسی این آمار روی کاغذ حاکی از کاهش فروش نفت است اما این رقم نشان می‌دهد که چسبندگی بودجه به نفت زیاد است.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اصلاح ساختار بودجه شاید یکی از مهمترین نکاتی باشد که در یک سال گذشته دولت و مجلس بارها ب ضرورت آن پی بردند؛ در شرایطی که بودجه سال 98 بسیار واقع بینانه و متکی به درآمدهای نفتی بسته شده بود، تحریم های همه جانبه و سخت گیرانه علیه ایران، بودجه سال 98 را با چالش هایی مواجه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروش یک و نیم میلیون بشکه نفت ایران که در بودجه 98 پیش بینی شده بود یکباره افت شدیدی پیدا کرد و در مراحلی این رقم به کمتر از 500 هزار بشکه نفت نیز رسید و از همین جهت دولت در سال گذشته با کسری بودجه شدیدی مواجه شد.

این در حالی بود که کارشناسان از ابتدا تذکراتی راجع به بودجه غیرواقع بینانه دولت داده بودند؛ ویژگی مشترک بودجه های گذشته چسبندگی شدید آنها به نفت بود در حالی که در کشورهایی که نفت ندارند، بودجه بر اساس درآمدهای دیگر نظیر مالیات بسته می شود.

تذکرات مکرر رهبر انقلاب در ابتدای سال به دولت و مطالبه ایشان از مجلس و دولت برای اصلاح ساختار بودجه اگرچه بسیار دیر اما در نهایت ماه گذشته تا حدی اعمال شد؛ تا جایی که نوبخت اعلام کرد بودجه امسال را بر اساس عدم وابستگی به نفت و همچنین یک بودجه مقاومتی تدوین خواهند کرد.

رئیس جمهور در جلسه علنی مجلس بودجه سال 99 را «بودجه مقاومت» توصیف کرده بود اما بررسی ها نشان می دهد وابستگی به نفت با وجود ادامه تحریم ها همچنان در بودجه 99 دیده می شود.

بودجه ای که دولت به مجلس تقدیم کرد حاوی چند نکته کلیدی است نخست درآمد حاصل از فروش نفت است که در بودجه بر پایه یک میلیون بشکه در روز لحاظ شده است؛ نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه این نکته را در گفتگویی تایید کرده است.

 

فروش یک میلیون بشکه نفت؛ رویای خام دولت در بودجه 99

نوبخت با بیان اینکه، با فرض صادرات 1 میلیون بشکه نفت، با قیمت 50 دلار، نرخ تسعیر 4200 تومان برای هر دلار، درآمد ارزی 18.25 میلیارد دلار حاصل خواهد شد، گفت: درآمد ارزی صادرات گاز 4 میلیارد دلار بوده که جمع درآمد ارزی 22.25 میلیارد دلار خواهد بود.

اگرچه به گفته نوبخت قیمت 50 دلار در هر بشکه بدبینانه ترین حالت است اما طبیعی است فروش نفت در شرایط تحریمی به کشورهای دیگر با تخفیف هایی باید همراه باشد و در شرایط تحریم این رقم خوشبینانه نیز خواهد بود.

دولت خود نیز می داند که فروش یک میلیون بشکه محقق نخواهد شد به همین دلیل بر این اساس دولت پیشنهاد استفاده 45 هزار میلیارد تومانی از منابع نفتی را ارائه کرده است. در صورت کاهش درآمدهای نفتی، دولت پیشنهاد کرده تا ما به التفاوت از محل حساب ذخیره ارزی تامین شود.

 در شرایطی دولت رقم صادرات نفت را یک میلیون بشکه در نظر گرفته که در نگاه اول فروش این مقدار بشکه نفت غیرقابل قبول است؛ چرا که در سال جاری که یک سال تحریمی بود هم میزان فروش نفت ایران به کمتر از 500 هزار بشکه رسیده بود و این رقم تقریباً محقق نخواهد شد.

در همین راستا حیدر مستخدمین حسینی معاون اسبق وزیر اقتصاد و بانک مرکزی گفت: میزان صادرات نفت در حال حاضر 300 هزار بشکه در روز است بنابراین تعیین فروش یک میلیون بشکه نفت در روز برای بودجه سال آینده غیر واقعی است.

 

اصلاح ساختار بودجه برای 500 هزار بشکه نفت!

ایجاد درآمد به ویژه درآمد پایدار با توجه به نارسایی‌های اقتصاد ایران و وابستگی شدید آن به منبع ناپایداری مانند نفت از مهمترین دغدغه‌های کارشناسان بودجه است که در طرح سازمان برنامه برای اصلاح ساختار بودجه مورد توجه قرار گرفته بود.

اما دولت در حالی ادعای اصلاح ساختار بودجه و عدم وابستگی بودجه جدید به نفت را مطرح کرده است که همچنان میزان فروش نفت در بودجه سال 99 بالا در نظر گرفته شده است.

عدد فروش نفت در سال گذشته 1 و نیم میلیون بشکه بود که امسال به یک میلیون بشکه تقلیل پیدا کرده است اگرچه بررسی این آمار روی کاغذ حاکی از کاهش فروش نفت است اما این رقم نشان می‌دهد که چسبندگی بودجه به نفت زیاد است. به گفته نوبخت قرار است با فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت، درآمد ارزی 18.25 میلیارد دلار حاصل شود.

تعلل چند ماهه دولت برای تدوین پیش نویس اصلاح ساختار بودجه بارقه های امیدی به وجود آورده بود که دولت درگیر اصلاحات جدی در ساختار بودجه است اما با گذشت دو روز از انتشار لایحه بودجه سال 99 مشخص شده است که همچنان دولت امیدوار به خارج از کشور برای فروش نفت بوده و اصلاحات آن چنانی صورت نگرفته است.

دولت جبران کسری های بودجه خود را بیشتر از آنکه متوجه دستگاه ها کند به سمت مردم رفته و با افزایش قیمت بنزین اولین فشار بودجه ای را به مردم وارد کرد؛ در چنین شرایطی تعیین یک میلیون بشکه نفت در روز جهت صادرات برای سال آینده جای بس تامل دارد.

دود نگارش بودجه خوشبینانه و وابسته به نفت در نهایت به چشم مردم خواهد رفت چرا که به محض کاهش میزان فروش نفت، نرخ ارز دچار تلاطم شده و دولت ها آسان ترین راه برای جبران کسری بودجه یعنی افزایش نرخ ارز را در پیش می گیرند و فشار تورم حاصل از افزایش نرخ ها قشر متوسط را فقیر و فاصله طبقاتی را بیشتر می کند.

 

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۸۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاستگذاری در عرصه دیپلماسی فرهنگی ناظر به میدان و واقع بینانه خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، حجت‌الاسلام محمد مهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در نشست صمیمی اساتید و اندیشه‌ورزان میز‌های سیاست پژوهی، با اشاره به عملیات وعده صادق، افزود: اتفاقی که به واسطه این حرکت جمهوری اسلامی ایران انجام داده شده، اتفاق مبارکی است. گزارش‌های مفصلی از کشور‌های مختلف از جمله کشور‌های اسلامی رسیده است که نشان می‌دهد همگی این اتفاق را ستایش می‌کنند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: از آنجا که این عملیات، رویکردی دفاعی و برای برقراری صلح پایدار بوده است، امیدواریم که شرایط بازدارندگی بلندمدت را ایجاد کند. از این رو، سپاسگزار مقام معظم رهبری هستیم که شرایط برقراری چنین اتفاق مبارکی را رقم زدند.

ایمانی پور افزود: جبهه استکبار غرب، در این عملیات برای مقابله با توان نظامی جمهوری اسلامی با تمام توان خود به میدان آمد، اما نتیجه کار، ابهت پوشالی آنان را به هم ریخته و تهدیدی که دائما بیان می‌کرد همه گزینه‌ها روی میز است، رنگ باخته است.

در نشست صمیمی اساتید و اندیشه‌ورزان میز‌های سیاست پژوهی با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ۱۱ میز سیاست پژوهی حضور داشتند که عبارتند بودند از: میز چین، میز قفقاز، میز دیپلماسی عمومی، میز روسیه، میز آفریقای جنوبی، میز ترکیه، میز خانواده، میز خلیج فارس، میز ایرانیان خارج از کشور، میز ادبیات فارسی، میز فلسطین. خانه اندیشه‌ورزان ایران نیز در این نشست حضور داشت.

دیگر خبرها

  • منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند
  • دور زدن تحریم با زدن رکورد ۶ ساله فروش نفت
  • تعیین مجازات برای خرید و فروش سلاح در فضای مجازی
  • کنایه نوری قزلجه به رئیسی؛ دعا کنیم این دولت همچنان باشد، تا قیمت ارز بالاتر نرود!
  • استقبال سانچو از بازگشت به منچستریونایتد در سایه حمایت ویلکاکس؛ شرط بازگشت: خروج تن هاخ
  • سیاستگذاری در عرصه دیپلماسی فرهنگی ناظر به میدان و واقع بینانه خواهد بود.
  • متخصصان وزارت نفت تحریم‌ها در زمینه تولید و صادرات نفت را بلااثر کردند/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • وزارت نفت اثر تحریم‌ها در تولید و صادرات نفت را کم کرد/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • پرداخت ۲۰۰همت به یارانه آردو نان طی امسال در بودجه ۱۴۰۳
  • رئیس جهاد دانشگاهی عنوان کرد؛ آمادگی برای انجام یک کار بزرگ در کشور/ جلوگیری از فروش ۲۰۰ هزار تن پلاسمای خام