Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا مجلس یازدهم که هر دو طیف معتقدند باید متحول شود، کارآمد شود، تخصصی تر شود، جوانگراتر شود، اقتصادی تر شود و ...با این چهره هایی که کاندیدا شدها ند، قرار است تحقق پیدا کند یا آن دسته گمنام ها و کمتر شناخته شده ها در قالب جریان سوم این تحول را رقم خواهند زد؟

به گزارش شریان نیوز،خوان اول انتخابات مجلس یازدهم به پایان رسید، ۷ روزی که کاندیداهایی از سراسر کشور از راست تا چپ، از میانه رو تا تندرو، از شناخته شده تا گمنام، شناسنامه به دست خود را به ستادهای انتخاباتی رساندند و نام خود را در لیست کاندیداهای پارلمان یازدهم به ثبت رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از گمنام ها و کمتر شناخته شده هایی که نامشان در این لیست چند هزار نفری به ثبت رسیده عبور کنیم، در میان اسامی شناخته شده ای که از طیف ها و گروه های سیاسی مختلف وارد عرصه شدند به نام خاص، شوکه کننده و به عبارتی سورپرایز انتخاباتی برنخواهیم خورد. از راست ها که گویی نمایندگان دوره های هفتم، هشتم  و نهم خود را به صف کرده بودند و حتی چندان به ویترین جوانگرایی که از آن دم می زدند پایبند نشدند تا اصلاح طلبان که مدعی بودند چهره شاخص دارند اما اندک شمار در صحنه حضور یافتند. 

سوال اما آنجاست که آیا مجلس یازدهم که هر دو طیف معتقدند باید متحول شود، کارآمد شود، تخصصی تر شود، جوانگراتر شود، اقتصادی تر شود و ...با این لیست از کاندیداها قرار است تحقق پیدا کند یا آن دسته گمنام ها و کمتر شناخته شده ها در قالب جریان سوم این تحول را رقم خواهند زد؟

نظارت استصوابی مانعی بر سر راه مجلس کارآمد؟

حسین کمالی دبیرکل حزب اسلامی کار، که گلایه جدی از سازوکار نظارتی انتخابات مجلس دارد، معتقد است نظارت استصوابی حاکم بر انتخابات بسیاری از چهره های شاخص را برای حضور در انتخابات بی رغبت کرده است.

وی می گوید« نظارت استصوابی و سازوکار گزینشی شورای نگهبان باعث شده است که بسیاری از چهره شاخص و اثرگذار اصلاح طلب حاضر به کاندیداتوری نشوند. در چنین شرایطی نمی توان انتظار تشکیل مجلسی پویا و کارآمد را داشت.»

این چهره سیاسی اصلاح طلب تاکید می کند؛«در سازوکار فعلی شورای نگهبان کاندیداها را برمی گزیند و سپس به مردم می گوید حالا از بین این گزینه های باقی مانده رای بدهید، که سازوکار درستی نیست.»

کمالی البته نقدی هم به اصلاحیه قانون انتخابات دارد که برمبنای آن پایه تحصیلی کاندیداها بالاتر رفته است. وی می گوید«براساس مصوبه مجلس، افرادی می توانند کاندید شوند که تحصیلات عالیه داشته باشند، همین شرط یک سد و ممنوعیت در مقابل کاندیداتوری برخی چهره های کارآمد است. همین هاست که سبب می شود به جای مجلس کارآمدی مجلسی شکل بگیرد که بیشتر درگیر اختلافات و درگیری های سیاسی است.»

کمالی گویا امید چندانی به لیست اصلاح طلبان هم ندارد که تاکید می کند«اصلا بستن لیست و اینکه چه کسی سرلیست باشد مهم نیست، با این افرادی که ثبت نام کرده اند و نظارت استصوابی که وجود دارد بعید است لیستی بسته شود که نتیجه آن مجلسی کارآمد باشد.»

مجلس کارآمد با حضور جوانان و حذف باتجربه ها محقق می شود؟

حجت الاسلام سیدمحمد غروی، عضو جامعه مدرسین نیز معتقد است شکل گیری مجلسی که فقط چهره های جوان در آن حضور داشته باشند عملا امکانپذیر نیست و نباید جوانگرایی را در این مسیر تعریف کرد.

وی با تاکید براینکه بدون شک پتانسیل جوانان بالاست و باید از آنها بهره گرفت این را هم گفت که«این موضوع یک خطر هم دارد، تجربه جوانان محدود است و این می تواند مشکل ساز شود. نمی توان مجلس را با نیروهای کم تجربه چینش کرد، درست آن است که ترکیب مجلس ترکیبی از جوانان و افراد باتجربه باشد.»

این چهره شاخص اصولگرا تاکید می کند«منظور ما از باتجربه افراد از کار افتاده نیست، افرادیست که بتوانند جایگاه و شان مجلس را در کنار جوانان متخصص و کارآمد حفظ کنند. نباید افراد پخته را کنار زد و کشور را به دست جوانان داد به هر دوی این نیروها نیاز است.»

وی برهمین اساس می گوید«از الان نمی توان درباره کارآمدی و پویایی مجلس بعدی اظهارنظر کرد، باید منتظر تایید صلاحیت ها و رای آوری ها باشیم تا ببینیم چه کسانی به پارلمان می‌روند.»

دردسرهای لیستی رأی دادن و مجلسی که پویا نیست

سیدمحمد غرضی هم از دیگر سیاسیونی است که معتقد است اعتبار مجلس خدشه دار شده است. وی در گفتگویی تاکید می کند«مجلس کارآمد مجلسی است که در آن حقوق مردم بر حقوق دولت و خواص ارجحیت داده شود،نه اینکه همه امتیازات را به نهادها و دولت بدهیم. آنوقت که دیگر نامش مجلس یا قوه قانونگذاری نیست. »

وی با تاکید براینکه مجلس از شان قانونگذاری دور شده است، گفت«احزاب هم دیگر حرف مردم را نمی زنند، احزابی که باید واسطه بین مردم و نهادها باشند حرف مردم را منتقل نمی کنند و نمی زنند. بلکه آنچه بیان می شود حرف همین گروه هاست. آنهم احزاب و گروه هایی که شناسنامه دار نیستند.نتیجه این چنین شرایطی بر کارکرد مجلس هم تاثیرگذار خواهد بود.»

غرضی نسبت به رای دادن لیستی مردم هم هشدار می دهد و تاکید می کند«اگر قرار باشد بازهم مردم لیستی رای بدهند مجلسی شکل خواهد گرفت که پویا نیست، قوی نیست، کارآمد نیست. باید به افراد رای داد نه لیست ها، افرادی که توانایی آنها اثبات شده باشد.

غرضی می گوید«اگر لیست ها چه چپ چه راست رای بیاورد، همان داستان جنگ و سازش در مجلس شکل خواهد گرفت.از قدیم گفته اند که چپ نمی تواند دولت نگه دارد راست هم نمی تواند ملت  نگه دارد. در چنین شرایطی به نظر من قوه قانونگذاری تبدیل به سیستمی اداری خواهد شد و بدون شک مجلس یازدهم شبیه مجلس دهم خواهد شد.»

مجلس یازدهم مسیری متفاوت از مجلس دهم را خواهد رفت؟

اما حمیدرضا ترقی عضو حزب موتلفه که حزبش تاکید بر جوانگرایی دارد، معتقداست امکان تحقق مجلس جوان وجود دارد. وی در گفتگویی گفته است«تعداد کاندیداهای جوان این دوره از انتخابات زیاد هستند، امیدواریم مجلس آینده تلفیقی از نیروهای جوان و باتجربه باشد. معتقدم در مجلس فقط نمی توان به نیروی جوان تکیه کرد، استفاده از افراد باتجربه در امر قانونگذار حتما در کارآمدی و توانمندتر شدن مجلس تاثیرگذار است.»

ترقی که می گوید مجلس یازدهم متفاوت از مجلس دهم خواهد بود، تاکید می کند«مجلس یازدهم مجلسی پویا، کاربلد و ولایی خواهد شد که در مسیر تحقق بیانیه گام دوم حرکت می کند.»

ترقی برهمین اساس پیش بینی می کند«لیست اصولگرایان باید با حضور چهره هایی توانا، حرفه ای، انقلابی بسته شود که مشکلات مردم را اولویت بدانند. درچنین شرایطی شکل گیری مجلس کارآمد دور از انتظار نیست.»

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۸۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احمدرضا مداح عکاس ایثارگر شیرازی چهره شاخص هنر انقلاب در ۱۴۰۲ شد

به گزارش خبرنگار مهر، آئین پایانی انتخاب چهره‌های شاخص و برتر هنر انقلاب اسلامی استان فارس در سال ۱۴۰۲ شامگاه شنبه یکم اردیبهشت در مسجد نصیرالملک شیراز برگزار شد.

در ابتدای این مراسم معاون سیاسی، امنیتی استاندار فارس هفته هنر انقلاب اسلامی را یادآور شهیدِ سعید، سید مرتضی آوینی و فرصتی برای مبارزه با بیداد و بی‌عدالتی و ظلم دانست و گفت: با زبان هنر توسط هنرمندان متعهد به انقلاب می‌توان به صدور انقلاب پرداخت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز از آغاز فعالیت «قرارگاه فرهنگی شهید آوینی استان فارس» با هدف هم افزایی فرهنگی میان دستگاه‌های مختلف خبر داد.

سپس نوبت به قرائت بیانیه هیئت داوران ۹ نفره این رویداد رسید و محمد مرادی، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز، چهره‌های سال هنر انقلاب اسلامی در استان فارس در سال ۱۴۰۲ را در بخش‌های مختلف معرفی کرد.

بر همین اساس نامزدهای چهره شاخص هنر انقلاب اسلامی استان فارس در سال ۱۴۰۲ در بخش‌های سرود، هنرهای تصویری، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، هنر و مطالعات پایداری و آفرینش‌های ادبی و… شعر معرفی شدند.

در بخش سرود از بین سه نامزد نهایی یعنی محمدمهدی یزدان‌بخش، محمدمهدی اوجی و محمدصادق محمدیان، محمدمهدی یزدان‌بخش مربی گروه سرود کریم اهل بیت (ع) آباده به عنوان چهره شاخص انتخاب شد.

نماهنگ شهدای شاهچراغ، سرود تجلی ایزد، نماهنگ قله حاجات، سرود دارالشفای عاشقان و … بخشی از مجموعه سرودهای گروه سرود کریم اهل بیت (ع) آباده (مهد سرود انقلاب) به مربیگری محمدمهدی یزدان‌بخش است که عناوین ملی زیادی را نیز تاکنون کسب کرده است.

در بخش شعر و آفرینش‌های ادبی، غلامرضا کافی استاد انقلابی دانشگاه و چهره شاخص ادبیات مقاومت در رقابت با دانیال بهادرانی، سجاد حیدری قیری، عبدالرضا قیصری و محمد محمدمهدی رابع به عنوان چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ برگزیده شد و جایزه ویژه این بخش را به خود اختصاص داد و در بخش داستان نیز میثم محمدی شایسته تقدیر شناخته شد.

سیده معصومه حسینی در بخش ادبیات مقاومت و پایدار چهره شاخص هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ شد و از اسماً میرشکاری، مجید ایزدی، محمدجواد رحیمی و مریم شیدا نیز تقدیر به عمل آمد. عمده شهرت سیده معصومه حسینی به خاطر رمان اشک حوا است.

در بخش هنرهای تجسمی رقابت بین محمد جواد زارع مهذبیه، محمد حسین اکبری و احمدرضا مداح بود که احمد رضا مداح توانست در این بخش چهره شاخص هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ شود.

گفتنی است هنرهای تجسمی یا بصری به هنرهای مبتنی بر حس بینایی مانند نقاشی، خوشنویسی، مجسمه‌سازی، طراحی محصول، چاپ دستی، عکاسی، گرافیک، تصویرسازی، طراحی صنعتی، صنایع دستی، ویدئو، فیلمسازی و طراحی داخلی می‌گویند.

در بخش هنرهای تصویری نیز محسن دانشور، محمدرضا حق نگهدار، محمدعلی یزدانی، مسعود احمدی، شیما پورسهم الدینی، احسان دهقانی، بهار جوادی و علی بلندنظر از جمله نامزدهای دریافت جایزه چهره شاخص هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ بودند که در نهایت جایزه این بخش نیز به محسن دانشور اختصاص یافت.

محسن دانشور بی ری در سالهای گذشته با فیلم بلند آفتاب گرگ و میش جوایز بسیاری را از آن خود کرده و با نگارش فیلمنامه سینمایی «ممدوک» جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره ملی میراث را برنده شده بود.

در بخش هنرهای نمایشی، مریم دهقانی بازیگر توانمند تئاتر استان فارس چهره برتر هنر انقلاب سال ۱۴۰۲ شد و گوی سبقت را از علیرضا بازیار، فرزانه رادفر و محمدامین محمدی ربود.

مریم دهقانی در جشنواره تئاتر بین المللی فجر رتبه اول بازیگری را برای نمایش هاراگیری اثر اصغر گروسی کسب کرده بود.

در ادامه از آرزو حقیقی به‌عنوان چهره سال مربیان هنر، از هادی فردوسی به عنوان چهره سال هنر و ادبیات کودک و نوجوان، از علیرضا خیراندیش، فاطمه برزگر و عمران جمالی نیز به عنوان مسئولان ستادهای برتر شهرستانی تقدیر شد.

مهم‌ترین بخش این مراسم انتخاب چهره شاخص هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ بود که به اتفاق آرا احمدرضا مداح، عکاس خبری فارس، آزاده و جانباز جنگ تحمیلی به عنوان چهره شاخص هنر انقلاب در استان فارس در سال ۱۴۰۲ برگزیده شد.

کد خبر 6083909

دیگر خبرها

  • حضور پُر شور در دور دوم انتخابات سبب تشکیل «مجلس کارآمد» می‌شود
  • گفت‌وگو با چهره ماندگار معماری ایران به بهانه روز معماری/ حیاط‌های خالی از حیات
  • پنج اخطار برای یک مجلس
  • تقویت فراکسیون انقلاب اسلامی به حفظ انسجام مجلس کمک می‌کند
  • نوری قزلجه: ۳۰۰ تحقیق و تفحص؟! شورش را در آوردند
  • شاید اگر برگردم به ۱۴۰۰، از رئیسی حمایت نکنم!
  • پنج اخطار رهبری به مجلس انقلابی در مورد چه بود؟
  • ۵ اخطار رهبری به مجلس انقلابی در مورد چه بود؟
  • احمدرضا مداح عکاس ایثارگر شیرازی چهره شاخص هنر انقلاب در ۱۴۰۲ شد
  • انتخاب چهره‌های برتر و شاخص سال۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی در فارس