Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه نهادهای غیررسمی جای نهادهای رسمی در حوزه فرهنگ را گرفته‌اند، گفت: ما نیازمند بازتعریف ساختار جدید فرهنگی متناسب با شرایط فعلی جامعه هستیم.

به گزارش ایسنا، دکتر عیسی علیزاده در نشست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با معاونین فرهنگی دستگاه‌ها که امروز در محل شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، بر ضرورت رصد فرهنگی کشور توسط متولیان فرهنگی تاکید کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که در حوزه فرهنگی کشور باید به آن توجه شود، امر رصد فرهنگی توسط متولیان فرهنگی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی‌شود گفت ما حوزه فرهنگ را نمی‌شناسیم، اما اینکه با این وجود چرا متناسب با آن سیاست‌گذاری نمی‌شود، موضوعی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی در ادامه بر ضرورت فرهنگ‌سازی در امر ازدواج تاکید کرد و گفت: در بحث ازدواج معمولا به نگرش ازدواج در جامعه توجهی نمی‌شود و در این زمینه فرهنگ‌سازی صورت نمی‌گیرد. چرا که ما نمی‌توانیم مردم را با افزایش وام ازدواج به این امر وادار کنیم. اگرچه به دلیل شرایط معیشتی و اقتصادی افراد دست به این امر نمی‌زنند، اما مطمئنا این وضعیت اصلاح خواهد شد و در کنار آن نیز باید به امر فرهنگ‌سازی در نگرش به ازدواج و تقویت آن توجه کرد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: بحث افکارسنجی و نظرسنجی یکی از اقداماتی است که برای جهاد دانشگاهی اهمیت زیادی دارد و من احساس می‌کنم نهادهای غیر رسمی جای نهادهای رسمی را در حوزه فرهنگ می‌گیرند.

علیزاده تاکید کرد: مثلا در حوزه فرهنگ جوانان ما امروزه ترجیح می‌دهند بیشتر در کافی شاپ‌ها و یا پاتوق‌ها حضور داشته باشند و آنها این فضا را بر سایر فضاهای رسمی ترجیح می‌دهند و متولیان پیگیری این موارد نیز نیروی انتظامی است که البته باید تاکید کرد که مگر در این مکان‌ها جرمی صورت می‌گیرد که متولی پیگیری آن نیروی انتظامی است.

وی بر ضرورت تعریف ساختار جدید متناسب با شرایط فرهنگی در کشور تاکید کرد و گفت: ما باید ساختار جدید ایجاد کنیم که در آن تغییر و تحولات شرایط جدید در حوزه فرهنگ نیز مورد توجه قرار بگیرد.

دکتر علیزاده در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه اتفاق بدی که امروزه در جامعه ما رخ می‌دهد، این است که خانواده‌ها دوست ندارند فرزندان خود را از دست بدهند؛ بنابراین حاضر هستند از خط قرمزهای خود بگذرند تا فرزندان خود را از دست ندهند. بنابراین ما باید موضوع نظارت در امر فرهنگ را جدی بگیریم و شرایط به گونه‌ای نشود که برخی حوزه‌ها متولیان چندگانه در عرصه فرهنگ داشته باشند و برخی نیز متولی نداشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۸۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطهری: دولت‌ها مسئولیت سعادت افراد جامعه را بر عهده دارند

علی مطهری گفت: اگر دولت اسلامی حق ورود به مسائل عقیدتی و اخلاق و رفتار مردم نداشته باشد، رفتار خطرناکی است و با این عقیده تفاوتی بین دولت اسلامی و سکولار وجود نخواهد داشت. عده‌ای مخالف این حرف‌ها هستند و می‌گویند نباید به زور مردم را به بهشت برد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، علی مطهری در یک نشست به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت عماد افروغ که با محوریت «گفتمان و سیاست فرهنگی دولت» در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: دولت اسلامی بر خلاف یک دولت سکولار مسئولیت اخلاق و عقاید مردم را هم بر عهده دارد و فقط این نیست که مسئول معیشت مردم باشد بلکه مسئولیت سعادت انسان در دنیا و آخرت را هم بر عهده دارد. عده‌ای مخالف این حرف‌ها هستند و می‌گویند نباید به زور مردم را به بهشت برد. اگر دولت اسلامی حق ورود به مسائل عقیدتی و اخلاق و رفتار مردم نداشته باشد، رفتار خطرناکی است و با این عقیده تفاوتی بین دولت اسلامی و سکولار وجود نخواهد داشت.

وی افزود نمی‌توان انتظار داشت دولت حق ورود به مسائل فرهنگی را ندارد و اتفاقاً حوزه فرهنگ عمومی، یکی از حوزه‌هایی است که دولت باید ورود کند. در هر صورت،‌ دولت در هر آنچه که مربوط به رفتار مردم و نظم اجتماعی است،‌ باید ورود کرد. یک ویژگی که مرحوم عماد افروغ واجدش بود، این نکته بود که می‌گفت حقیقت هیچ وقت نباید فدای مصلحت شود، تعبیری که سبب هجمه به او شد.

حمایت جدی وزارت فرهنگ از ترویج عفاف و حجاب

مطهری گفت: در کشور ما باید به شادی و غم مردم توجه شود. عزاداری‌های ما مقدارش بالاست؛ ضرورتی ندارد که این اندازه طولانی باشد. یا چرا نباید در ماه محرم دو نفر با هم ازدواج کنند. چند روزی را به عزاداری مشغول شوند، بعد مردم به روال عادی زندگی خود بپردازند. دولت و حاکمیت باید روش متعالی را در این زمینه‌ها پیش گیرد.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از مسائل مهم کشور را استفاده از واژگان بیگانه دانست و گفت: ما در جامعه شاهد رواج کلمات بیگانه حتی از قاب تلویزیون هستیم. این مقدار استفاده از واژگان بیگانه نوعی کم‌بینی نسبت به فرهنگ است. 

اظهار داشت: یکی از مسائل مهم دیگر در کشور که تشدید شده که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید داشتند رواج کلمات بیگانه است که حتی صدا و سیما مروج این کلمات است. در قانون هم استفاده از کلمات بیگانه ممنوع است. در حالی که در شهر تابلوهای انگلیسی می‌بینیم و این باعث شرم می‌شود که نوعی کم‌بینی نسبت به فرهنگ است. وزیر فرهنگ هم قول دادند که با این کلمات بیگانه برخورد کنند

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • اقدامات فرهنگی کردستان نیازمند تصمیمات جمعی است
  • تفاوت‌های دولت اسلامی و سکولار
  • تاکید استاندار آذربایجان‌غربی بر ترویج فرهنگ اقامه نماز در جامعه
  • ۲ یافته پیمایش فرهنگی: ارتقا جایگاه خانواده و اعتقادات دینی
  • مطهری: دولت‌ها مسئولیت سعادت افراد جامعه را بر عهده دارند
  • جهش تولید با مشارکت مردم نیازمند توجه ویژه دستگاه قضایی است
  • مبانی ما در کار؛ اسلام، اصول انقلاب و فرهنگ اهل بیت (ع) باشد
  • طرح پژوهشی نقشه‌برداری فرهنگی انجام شد
  • ضرورت فراهم‌سازی‌ امکانات مورد نیاز فعالان عرصه هوش مصنوعی در فارس
  • ترویج فرهنگ عفاف و حجاب جامعه را به سوی پویایی می‌برد