Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت در کهگیلویه و بویراحمد آخرین نفس‌هایش را می‌کشد تا جایی که شهرک‌های صنعتی یاسوج و دیگر شهرهای استان به انبار عمده فروشان تبدیل شده است. ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۲ استانها کهگیلویه و بویراحمد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، تاثیرگذاری نقش صنعت به عنوان موتور توسعه اقتصادی جوامع و نیز افزایش سهم کشورها در تجارت بین المللی‌ و رقابت در بازار محصولات صنعتی‌ بر هیچ کسی پوشیده نیست تا جایی که هرکشوری جا پای صنعت گذاشته سهم قابل توجهی در تجارت بین المللی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعت نشان داده توانسته با بهره گیری از نیروی انسانی، سرمایه‌های فیزیکی، دانش فنی و منابع طبیعی و مواد خام می‌تواند در  تأمین بسیاری از مایحتاج زندگی انسان‌ها و رشد اقتصادی جوامع نقش موثری داشته باشد.

بسیاری از کشورها دیگر صنعتی شده‌اند و آن‌ها را با این عنوان می‌شناسند و برخی نیز برای اینکه از قافله عقب نیفتند سعی دارند موتور توسعه را بر روی ریل صنعت با حفط محیط زیست گذاشته و به سرعت حرکت کنند.

از حق نگذریم کشور ایران نیز سال‌ها پیش سعی بر توسعه صنعت و در واقع رسیدن به صنعت مدرن در برخی مناطق مسعتد در این حوزه کرده است و با وجود برخی سرمایه‌گذاری‌ها از محل‌های مختلف از جمله بخش خصوصی، فاینانس خارجی و درآمدهای نفتی ولی نمی‌توان از جایگاه فعلی نیز ابراز رضایت کامل کرد.

اما قصه صنعت در کهگیلویه و بویراحمد بسیار بغرنج است زیرا قفل‌های کتابی بزرگی بر روی نماد صنعت این استان یعنی کارخانه قند یاسوج آویزان است و داستان پتروشیمی گچساران، دهدشت و مارگون بویراحمد هنوز اندر خم یک کوچه مانده است و خبری از واحدهای صنعتی بزرگ نیست و 210 واحد صنعتی که عمده آن‌ها در شهرک‌های صنعتی بوده، تعطیل است.

مردم کهگیلویه و بویراحمد خوب به یاد دارند روزی غلام‌محمد زارعی نماینده کنونی بویراحمد و دنا و عضو 8 ساله کمیسیون صنایع و معادن مجلس در انتخابات مجلس نهم از مردم رای اعتماد گرفت و رو در روی رسانه‌ها قرار گرفت گفت به کمیسیون صنایع و معادن می‌روم تا صنعت استان را نجات دهیم.

از آن روز نزدیک به 8 سال می‌گذرد ولی خبری حتی از شعارهای زارعی شامل راه اندازی پالایشگاه نفت شبلیز و ایستگاه گازی مختار در ایام انتخابات مجلس نهم می‌گذرد و در واقع تنها دستاورد 8 ساله تعطیلی 210 واحد صنعتی در این استان است.

10 پروژه صنعتی، کشاورزی و گردشگری در منطقه آزاد ارس افتتاح شدهنوز خبری از سوت قطار در شهرک صنعتی زنجان نیست3 اثر استان سمنان در فهرست میراث صنعتی کشور ثبت شد

تایید تعطیلی 210 واحد صنعتی

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد از تعطیلی 210 واحد صنعتی در این استان خبر داد و گفت: بازگشت واحدهای صنعتی تعطیل به چرخه تولید مهمترین اولویت‌ام است.

سالار حسین‌پور اظهار داشت: 720 واحد صنعتی دارای پروانه در این استان داریم که از این تعداد 500 واحد فعال و 210 واحد دیگر غیر فعال و یا تعطیل است که برگشت آن‌ها به چرخه تولید در دستور کار است.

وی در پاسخ به این سئوال که دلیل تعطیلی واحدهای صنعتی در استان چیست، عنوان کرد: این واحدها دستگاه‌های مورد نیاز آن‌ها مستقر بوده ولی به دلیل بدهی، نیاز به سرمایه در گردش و نوسازی و بازسازی تعطیل هستند.

حسین‌پور با بیان اینکه دلیل تعطیلی واحدهای صنعتی تعطیل بررسی شده است، ادامه داد: اولویت راه اندازی با واحدهای بوده که زودتر به چرخه تولید باز می‌گردند که فعال شدن 90 واحد با استفاده از ظرفیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تا پایان سال در دستور کار است.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون 30 واحد صنعتی تعطیل در مناطق مختلف استان به پرخه تولید بازگشته و 60 مورد دیگر نیز تا پایان سال فعال می‌شوند.

حسین‌پور سهم اشتغالزایی واحدهای صنعتی طبق پروانه بهره برداری را 8 هزار و 700 نفر اعلام کرد و افزود: هم اکنون 5 هزار و 200 نفر در واحدهای فعال مشغول بکار هستند که با راه اندازی 210 واحد تعطیل، این میزان تکمیل می‌شود.

وی مهمترین اولویت خود را بازگشت واحدهای صنعتی تعطیل به چرخه تولید دانست و تصریح کرد: در صورت فعال شدن 90 واحد صنعتی تعطیل استان تا پایان سال یک هزار و 329 جوان بکار مشغول بکار می‌شوند که بدون شک در کاهش بیکاری موثر است.

حسین‌پور بیان کرد: بسیاری از واحدهای صنعتی تعطیل کهگیلویه و بویراحمد در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند و طبق بررسی‌های انجام شده کمتر واحدی در خارج از شهرک‌ها غیر فعال است.

انتهای پیام/ 860/ ت

R41452/P/S6,69/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۹۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان احیا شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی کشتکار ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه حداقل حمایت مورد انتظار سرمایه‌گذاران صنعتی تأمین امکانات زیربنایی سرمایه‌گذاری از قبیل آب، برق و گاز است، اظهار داشت: برای تحقق شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) باید دستگاه‌های اجرایی مرتبط تعامل و همکاری بیشتری نظیر تکمیل ملزومات و بسترهای لازم در سطح شهرستان را مدنظر قرار دهند.

وی اضافه کرد: در راستای کمک به افزایش واحدهای صنعتی دشتستان اقدامات مهم و مؤثری نظیر اولویت قرار دادن پیگیری روند اجرایی طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد و غیره در حال پیگیری و اقدام است.

کشتکار با اشاره به تکمیل و راه‌اندازی واحدهای صنعتی عنوان کرد: حمایت ویژه از واحدهای تولیدی، توجه به فعال‌سازی بنگاه‌های صنعتی راکد در شهرک‌‏ها و نواحی صنعتی شهرستان از دیگراولویت‌های مهم اداره صمت دشتستان است.

وی با بیان اینکه شهرستان دشتستان دارای یک شهرک صنعتی در برازجان و ۲ ناحیه صنعتی در گزبلند و خوشاب است، ابراز داشت: در دولت سیزدهم شاهد افزایش بیش از ۲ برابری اراضی صنعتی در شهرستان بودیم و مجموعاً ۱۱۱ هکتار به اراضی صنعتی این شهرستان طی این مدت اضافه شده است که توانسته زمینه سرمایه‌گذاری صنعتی در بخش‌های مختلف این شهرستان را فراهم نماید.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دشتستان با اشاره به اهمیت الحاق ۷۵ هکتار زمین به شهرک صنعتی برازجان گفت: ایجاد ناحیه‌های صنعتی تخصصی سیلیکا، وحدتیه و شبانکاره در این شهرستان نقش بسزایی در اشتغال و افزایش تولید خواهد داشت.

وی با اشاره به احیا یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان تشریح کرد: پروانه بهره‌برداری این واحد تولیدی شن و ماسه در سال ۱۳۹۰ با سرمایه گذاری هفت هزار و ,۳۰۰ میلیون ریال و اشتغال ۱۲ نفر به دلیل عوامل مختلف راکد شده بود، که با پیگیری و اقدامات متعدد مجدد فعال سازی شد.

کشتکار در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم با توجه به حمایت‌های مسئولان به‌صورت ویژه در بخش تولید و اشتغال، شاهد رشد و شکوفایی اقتصادی در استان باشیم.

کد خبر 6086638

دیگر خبرها

  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل
  • تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد/سدها پر شد
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران
  • یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان احیا شد
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • تولید سالانه ۲۰۷ کیلو گرم ژل رویال در کهگیلویه و بویراحمد
  • ابتکار جدید یک هسته فناور در سوددهی واحدهای صنعتی
  • بازگشت ۴ هزار واحد تولیدی به چرخه صنعت
  • احیای ۲۰۰ واحد راکت صنعتی در سال گذشته
  • بررسی مشکلات چند واحد تولیدی در شهرک صنعتی بوکان