Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به صادرات بخش قابل توجه سیب از استان به کشورهای مختلف دنیا و مشکلات پیش روی صادر کنندگان گفت: صادرات مناسب سیب درختی یکی از دغدغه های مهم مدیریت استان است و ما تمامی تلاش خود را برای رفع موانع و توسعه صادرات سیب از استان بکار می گیریم.

به گزارش برنا آذربایجان غربی، بهنام شهدی در جلسه شورای راهبردی بخش کشاورزی استان که با محوریت بررسی مشکلات تولید و صادرات سیب درختی استان،  در سالن جلسات شهید نیکخواه استانداری برگزار شد، اظهار کرد: چالش استفاده از روش های غیر استاندارد برای جمع آوری سیب صنعتی را می توان از طریق ایجاد کنسرسیومی ما بین واحدهای صنایع تبدیلی و جایگاه های جمع اوری سیب صنعتی  مورد بررسی قرار داد و مرتفع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهدی اظهار امیدواری کرد با کمک  تشکل های  کشاورزی و با مشارکت کارخانه های تولید کنساتره بتوانیم با ایجاد جایگاه های مناسب جمع آوری سیب صنعتی ، ضمن جمع آوری بهداشتی سیب، کیفیت تولید کنسانتره در استان را نیز ارتقا دهیم.

وی اضافه کرد: اعطای یارانه های مختلف و مشوق های صادراتی، تدوین بخشنامه ها و اعطای مجوزها و رفع موانع تعرفه ای در برخی از بازارهای هدف می تواند تسریع کننده در امر صادرات محصول سیب درختی باشد.

شهدی با بیان اینکه روند جمع آوری سیب صنعتی در استان باید مدیریت شود، خاطر نشان کرد: چالش های بخش تولید و صادرات سیب درختی استان باید از هم اکنون برای سال آینده مدیریت ، برنامه ریزی و مرتفع شود.

وی تاکید کرد: یکی از مهمترین راهکارهای صادرات محصول کشاورزی در قالب بازارپسند و صادراتی آن، نبود بسته بندی و چینش تفکیک شده و مناسب محصول است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی در ادامه سخنان خود ارتقای کیفیت سیب تولیدی و بالا بردن کیفیت نگهداری سیب در سرخانه ها ،  برند سازی ، درجه بندی و بسته بندی مناسب سیب را از جمله مهمترین عوامل موثر  در بازاریابی و افزایش صادرات سیب استان به کشورهای مختلف عنوان کرد و گفت: با توجه به تولید بیش از یک سوم سیب کشور در آذربایجان غربی ، تصمیم های موثر گرفته شده در حوزه صادرات سیب استان می تواند در صادرات سیب کشور نیز موثر باشد و آذربایجان غربی می تواتند در این زمینه به عنوان الگو در بین استانهای تولید کننده سیب کشور مطرح شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت تولید سیب درختی استان در سال جاری گفت : بر اساس برآوردهای انجام شده امسال یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن سیب درختی از باغات استان برداشت شد که از این میزان در حدود ۳۵۰ هزار تن به مصرف صنایع تبدیلی و 50 هزار تن به مصرف تازه خوری رفته است .

جلیلی با بیان اینکه آذربایجان‌غربی قطب اول تولید سیب درختی کشور را به خود اختصاص داده است، ادامه داد:  امسال در حدود ۷۰۰ هزار تن از محصول تولیدی در سردخانه‌های استان ذخیره‌سازی شد که برای فروش روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی می‌ شود.

وی ادامه داد: در حال حاضرروزانه ۶۰۰ تن محصول سیب درختی از طریق مرزهای مختلف به کشورهای همسایه از قبیل عراق، ترکمنستان، پاکستان و آسیای میانه صادر می شود و امیدواریم تا پایان سال این روند همچنان ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه سیب درختی در تمامی شهرها و مناطق استان کاشت و تولید می‌شود، افزود: بیشترین سطح تولید سیب به ترتیب در شهرستان‌های ارومیه و اشنویه، میاندواب و سلماس و مهاباد است که در این راستا امسال نیز جهت حل مشکل دپوی سیب در کنار جاده ها مجوز ایجاد 43 مرکز خرید سیب با نظارت وکنترل معاونت غذا ودارو وسازمان جهادکشاورزی صادر گردید.

رسول جلیلی افزود: آذربایجان غربی قطب اصلی تولید سیب در کشور است که توجه ویژه به زیرساخت ها از جمله سورت و بسته بندی، بروز رسانی صنایع تبدیلی و تکمیلی و واحدهای سردخانه ای در استان در جهت کمک به افزایش صادرات این محصول ضروری است .

وی خاطر نشان کرد : رفع موانع تعرفه ای در برخی از بازارهای هدف ، مشکلات بازگشت ارزحاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور ، عدم وجود یارانه ها و مشوق های صادراتی به موقع و در حد کفایت و تجهیز ناوگان حمل و نقل به کامیون های یخچال دار از اهم چالش های پیش رو در جهت توسعه صادرات محصول سیب درختی استان است .

این مسئول همچنین عدم آشنایی تولید کنندگان با سلیقه بازارهای هدف ، استفاده از روش های غیر استاندارد برای جمع اوری سیب صنعتی ، هزینه بالای تولید ، تغییرات اقلیمی ، سرمازدگی و عدم استقبال تولید کنندگان از ارقام جدید پایه های رویشی و کمبود اعتبارات مالی برای اصلاح و نوسازی باغات را نیز از مهمترین چالش های بخش تولید سیب درختی عنوان کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محصولات کشاورزی سیب سردخانه آذربایجان غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۰۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین گرامیداشت روز ملی گندم و نان در آذربایجان غربی برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،خسرو شهبازی افزود: شورای انقلاب فرهنگی ۱۱ مناسبت جدید را برای درج در تقویم رسمی کشور تصویب کرده که ۷ مناسبت آن با هدف توسعه نشاط اجتماعی و احیای فرهنگ روستا مربوط به تولیدات کشاورزی است.
شهبازی تصریح کرد: ثبت ۷ روز محصول در ضمیمه تقویم رسمی کشور بنا بر جشن‌ها و آئین‌های شکرگزاری این محصولات کشاورزی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: ۳۱ فروردین روز گندم و نان، ۲۰ اردیبهشت روز گل محمدی و گلاب، ۳۱ مرداد روز عسل، ۲۵ شهریور روز خرما، ۵ آبان روز زعفران، ۷ آبان روز انار و ۴ آذر روز زیتون در ضمیمه تقویم رسمی کشور ثبت شده است.
شهبازی تاکید کرد: در روز ملی گندم و نان ضروری است از فعالان زنجیره تامین نان و زحمتکشان این صنعت استراتژیک از جمله کارخانجات آرد و نان و نانوایی‌های نمونه و گندمکاران پیشرو تقدیر به عمل آید.  
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: برگزاری گردهمایی مشترک گندم و نان با حضور و مشارکت مدیریت زراعت و ادارات غله، کارخانه جات آرد و صنف نانوایان استان، برگزاری روز مزرعه، برگزاری هفته انتقال یافته‌های علمی و تحقیقاتی در موضوع گندم، مصاحبه رادیویی و تلویزیونی و معرفی رقم‌های تحقیقاتی گندم جدید معرفی شده  و اجرای برنامه‌های مرتبط، با تولید گندم و نان بصورت پیوست رسانه‌ای از جمله برنامه‌های مصوب به مناسبت گرامیداشت روز ملی گندم و نان است.
وی، برگزاری مسابقه‌های پیامکی ویژه همکاران، تولید پوستر موضوعی و بنر استانی حاوی این مناسبت ومعرفی و هماهنگی برای برگزاری همایش ارزش گندم و زکات از نگاه تعالیم قرآن توسط حوزه نمایندگی ولی فقیه در خرداد ماه و نشست تخصصی آموزه‌های اسلام با محوریت گندم و نان، حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری در خصوص جهش تولید گندم را نیز از اهم برنامه‌هایی عنوان کرد که درآستانه این روز ملی در استان برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • میاندوآب از قطب‌های مهم دامپروری آذربایجان غربی است
  • آماده شدن ۱۴ سیلو برای خرید گندم در آذربایجان‌غربی
  • ظرفیت سازی برای خرید بیش یک میلون تُن گندم در آذربایجان غربی
  • ۱۴ سیلو برای خریدگندم در آذربایجان‌غربی آماده شده است
  • ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا از آذربایجان‌غربی صادر شد
  • موانع پرداخت تسهیلات جوانی جمعیت در آذربایجان غربی رفع شود
  • موانع پرداخت تسهیلات جوانی جمعیت رفع شود / روند ازدواج جوانان تسهیل شود
  • مجوز حدود ۱۲ هزار مکمل در کشور برای مصرف
  • ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید
  • آیین گرامیداشت روز ملی گندم و نان در آذربایجان غربی برگزار می شود