Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای بعد از افزایش قیمت بنزین، بازار رفتاری سردرگم و پیچیده داشت. ابتدا آن‌طور که پیش‌بینی می‌شد قیمت‌ها به طور فزاینده‌ای افزایش پیدا کرد و سپس در مقطعی کوتاه فرو نشست. بعد از آن بار دیگر درگیر موج افزایشی شد و باز هم با اعلام شرایط فروش خودروسازان به سراشیبی افتاد. در میان تمام این افت و خیزها یک نکته جالب توجه بود و آن هم این‌که مشتریان داخلی نسبت به خودروهای کم‌مصرف و یا خودروهای دوگانه‌سوز اشتیاق چندانی از خود نشان نداده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که طبیعتاً با افزایش قیمت سوخت، می‌بایست تقاضا برای خودروهایی که هزینه استفاده از آن‌ها کمتر است افزایش پیدا کند ولی مشاهدات میدانی گویای آن است که چنین چیزی رخ نمی‌دهد.

 

در ریشه‌یابی این رفتار متناقض به پاسخی عجیب نمی‌رسیم. حقیقتاً باید اعتراف کرد که در میان خودروهای ساخت داخل محصولی وجود ندارد که با استناد به استانداردهای جهانی بتوان آن را یک خودروی کم‌مصرف تلقی کرد. تقریباً تمام تولیدات خودروسازان مصرفی متوسط و بالا دارند. از سوی دیگر تجربه نشان داده است که خرید خودروهای کوچک به دلیل مصرف پایین‌تر آن‌ها به مراتب دردسرهای بیشتری را برای مالک آن به همراه دارد. از سوی دیگر استفاده از خودروهای دوگانه‌سوز هم هنوز آنقدر فراگیر نشده است که بتواند قیمت سایر محصولات را سرشکن کند.

 

حتی خودروسازان هم می‌دانند

زمانی که خودروسازان شرایط فروش خود را اعلام می‌کنند، به خوبی شاهد آن هستیم که علاقه مشتریان به درستی در بخشنامه‌های آن‌ها لحاظ شده است. به عبارت دیگر خودروسازان نیز خود به این موضوع اشراف دارند که هم‌چنان بازار خودروهای دوگانه‌سوز چندان پررنگ نیست تا بخواهند با اعمال شرایطی مثل فروش اقساطی خودرو خود را به دردسر بیندازند. ناگفته پیداست که شرکت‌های بزرگ تولیدکننده خودرو این روزها در پی آن هستند که بتوانند آمار فروش خود را نسبت به روزهای مشابه در سال گذشته بهبود ببخشند. در چنین فضایی اساساً تغییر استراتژی و رفتن به سمت تولید خودروهای دوگانه‌سوز و یا کم‌مصرف منطقی و عقلانی به نظر نمی‌رسد.

 

خداحافظی خودروهای دوگانه سوز؟

همانطور که گفته شد بازار به دلایلی عجیب ولی البته قابل قبول از هجوم به سمت خودروهایی که میزان مصرف بنزین در آن‎ها پایین‌تر است، ممانعت می‌کند. این‎که چرا خودروهای دوگانه‌سوز نتوانستند جایگاه خود را در طی این یک دهه اخیر پیدا کنند در حالی که ایران یکی از بزرگ‌ترین ذخایر گاز را در دنیا دارد، بحثی مفصل را می‌طلبد. ولی از شواهد امر پیداست که حداقل در برنامه آتی خودروسازان افزایش تولید و عرضه‌ای در این زمینه دیده نمی‌شود. در آخرین شرایط فروش ایران خودرو می‌توان به روشنی دید که این شرکت فروش اقساطی پژو 405، پژو پارس TU5 و پژو پارس سال را آماده فروش کرده است. در حالی که ایران‌ خودرویی‌ها با صرف هزینه سنگین خودرویی به اسم سمند EF7 پایه‌ گازسوز را تولید کردند که  این روزها حتی اختلاف قیمت آن با مدل بنزینی به 10 میلیون تومان نیز می‌رسد.

 

بازار خودرو به کدام سمت و سو می‌رود؟

 با در نظر گرفتن این شرایط، رفتار بعدی بازار کمی دشوار به نظر می‌رسد. اکنون خودروهایی که پیش‌بینی می‌شد با اقبال بالایی روبه‎رو شوند، با سرنوشتی خاص دست و پنجه نرم می‌کنند. بنا بر این تعیین وضعیت سایر خودروها در بازار دست‌کم در شرایط فعلی معیار دقیقی ندارد. تحلیل‌ها حاکی از آن است که قیمت روز خودرو در این روزهای بازار تابعی از رفتارهای هیجانی و حباب قیمتی برخی از خودروها است. دلیل این تحلیل آن است که هیچ یک از المان‌های تاثیرگذار بر قیمت خودرو طی چند روز اخیر حادث نشده است. یعنی هیچ تغییری در عرضه خودروها به وجود نیامده و غیر از شرایط فروش دو خودروساز بزرگ، هیچ سیگنال دیگری از شرکت‌های دیگر به گوش نمی‌رسد. اما نگرانی اصلی اینجاست که با ادامه این روند، به طور حتم شرکت‌های خودرویی برای کاهش اختلاف بین بازار و کارخانه مجبور به افزایش نرخ نهایی خودروهایشان خواهند شد.

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: خودروسازی محصولات خودرو خودروسازان خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۰۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار داغ فروش حواله خودرو؛ پژو پارس ۲۹۰ میلیون تومان!

اخیرا ایران خودرو شرایط واریز وجه پژو پارس را اعلام کرد و حالا پای حواله های این خودرو دوباره به آگهی ها باز شده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین، روزگار خودرو نوشت: ایران خودرو هم قیمت انواع پژو پارس را در سال ۱۴۰۳ مجدد افزایش داد.

در حال حاضر قیمت حواله های پژو پارس در بازار آزاد بین ۲۲۰ الی ۲۹۰ میلیون تومان اعلام می‌شود.

خودرویی که بسیاری برای تحویل آن به مشکل خورده بودند حالا در بازار آزاد با قیمت های عجیب و غریب حواله‌هایش به فروش می‌رسد.

پژو پارس این خودروی پر حاشیه با دریافت مجوز افزایش قیمت روبه‌رو شد.

این مبالغ بدون در نظر گرفتن سایر هزینه‌ها مانند مالیات بر ارزش افزوده، عوارض شماره‌گذاری و بیمه شخص ثالث است.

ایران خودرو شرایط جدید خرید پارس در فروردین ۱۴۰۳ را به شرح زیر اعلام کرد.

اخیرا ایران خودرو شرایط واریز وجه پژو پارس را اعلام کرد و حالا پای حواله های این خودرو دوباره به آگهی ها باز شده است.

سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • چرا مونتاژکاران هر شش ماه قیمت را بالا میبرند، اما خودروسازان داخلی نه
  • ‌زیرساخت 17 میلیون مترمکعبی CNG مازاد برای دوگانه سوز کردن خودروها بلا استفاده مانده است
  • گران فروشی و افزایش قیمت خلاف عدالت خودرو پژو پارس
  • بازار داغ فروش حواله خودرو؛ پژو پارس ۲۹۰ میلیون تومان!
  • این خودروی پرطرفدار ۵۵ میلیون تومان گران شد !
  • تشدید وابستگی ارزی صنعت خودرو با استاندارد‌های جدید/ افزایش شاخص‌های کیفی قیمت خودرو را بالا می‌برد
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • معرفی خودروسازان متخلف به قوه قضاییه