Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@04:25:30 GMT

مصارف هدفمندی لایحه بودجه ۱۴۲ درصد رشد داشت

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۱۷۱۹

مصارف هدفمندی لایحه بودجه ۱۴۲ درصد رشد داشت

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، مصارف هدفمندی یکی از بخش‌های مهم پرداخت‌های دولت در بودجه هر سال است. مصارف هدفمندی لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده چهار ردیف بیشتر است. اجرای طرح حمایت معیشتی، تغذیه و امور رفاهی دانشجویان، حمل و نقل ریلی، تولید اشتغال و نهاده‌های کشاورزی از جمله ردیف‌هایی اضافه شده به مصارف هدفمندی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال از محل مصارف هدفمندی یارانه‌ها برای پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوار ۴۱۱ میلیارد ریال در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که این رقم در لایحه پیشنهادی سال آینده با ۱۷ میلیارد ریال رشد، ۴۲۸ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.

کاهش فقر مطلق خانوارها از جمله مصارف هدفمندی است که اعتبار پیشنهاد شده این ردیف در لایحه بودجه سال آینده نسبت به قانون بودجه امسال افزایش یافته است. اعتباری پیشنهادی در این بخش معادل ۱۵۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است در حالی که در قانون بودجه امسال ۸۱ میلیارد ریال تصویب شده بود.

همواره کاهش هزینه‌های سلامت و ایجاد دسترسی عادلانه مردم به بخش سلامت مورد توجه بوده و در واقع در این سال‌ها بخشی از مصارف هدفمندی را به خود اختصاص داده است. اعتباری که برای این بخش در قانون بودجه امسال تصویب شد ۴۹ میلیارد ریال بود که این رقم در لایحه پیشنهادی سال آینده سه میلیارد ریال رشد داشت.

مقایسه اعتبار تصویب شده در قانون بودجه ۱۳۹۸ و لایحه بودجه ۱۳۹۹ در ردیف یارانه نان و خریدی تضمینی گندم نشان می‌دهد که این ردیف ۲ برابر رشد داشته است.  اعتبار تصویب شده این ردیف در قانون بودجه امسال معادل ۶۶ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال بود که دولت پیشنهاد داد در سال آینده به ۱۲۱ میلیارد ریال برسد.

در مصارف هدفمندی یارانه لایحه بودجه ۱۳۹۹ یک ردیف تا حدودی تغییر کرده است. در این ردیف حق بیمه اشخاص خاص همچون رانندگان درون شهری و برون شهری، قالی بافان و کمک به رزمندگان معسر همچون سال گذشته درج شده است اما افزایش سرمایه و منابع صندوق کارآفرینی امید و اجرای قانون جامع حمایت از معلولین حذف شده است. در قانون مصوب بودجه امسال برای این ردیف ۲۶ میلیارد و ۱۶۵ میلیون ریال اعتبار تعیین شد که در لایحه پیشنهادی سال آینده این رقم ۵۵ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

همان‌طور که گفته شده از ردیف‌های اضافه شده به مصارف هدفمندی در لایحه بودجه پیشنهادی، طرح حمایت معیشتی دولت بود که ۳۱۰ میلیارد ریال پیشنهاد شده است. ردیف بعد تغذیه و امور رفاهی دانشجویان که چهار میلیارد ریال و برای تولید اشتغال، حمل و نقل ریلی، مسکن و نهاده‌های کشاورزی نیز ۱۰۲ میلیارد ریال در نظر گرفته شد.

در تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۳۹۹ که به قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اختصاص دارد،  در مجموع ۲ میلیون و ۵۰۷ هزار میلیارد ریال برای این بخش پیش‌بینی شده است.

همچنین در این لایحه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف شد با استفاده از همه بانک‌های اطلاعاتی که در اختیار دارد سه دهک بالای درآمدی را شناسایی و حذف کند.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران، صبح روز یکشنبه لایحه بودجه ۴۸۴ هزار میلیارد تومانی سال ۹۹ را به مجلس ارائه کرد.

بودجه سال ۹۹ کل کشور از نظر منابع حدود ۱۹ میلیون و ۸۸۷ هزار و ۳۷۰ میلیارد و ۹۱۰ میلیون (۱۹.۸۸۷.۳۷۰.۹۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و مصارف بودجه نیز معادل همین رقم تعیین شده است.

برچسب‌ها بودجه هدفمندی یارانه بودجه ۹۹ پروندهٔ خبری بودجه ۹۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بودجه هدفمندی یارانه بودجه ۹۹ بودجه هدفمندی یارانه بودجه ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۱۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف در بودجه شهرداری کرمانشاه

به گفته برخی از اعضای شورای شهر کرمانشاه در بودجه برنامه‌ریزی شده ۱۴۰۲ شهرداری انحرافاتی رخ داده و بیشتر از بودجه مصوب شده بوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، جلسه شورای شهر کرمانشاه امروز بعد از مدت‌ها در حالی با حضور شهردار کرمانشاه برگزار شد که 9 نفر از 11 عضو شورا حضور داشتند و در این نشست برخی از اعضا نسبت به انحراف در بودجه 1402 شهرداری انتقاد داشتند و از شهردار خواستار شفاف‌سازی در این زمینه شدند.

خسرو زرافشانی، رئیس شورای شهر کرمانشاه در این نشست، اظهار داشت: تحقق بودجه شهرداری در سال گذشته حدود 50 درصد بوده و در نتیجه اصلاح بودجه مطرح شد و شهردار لایحه اصلاح بودجه را تقدیم شورای شهر کرد و به کمیسیون مربوطه ارجاع داده شد و جلساتی نیز به این منظور برگزار شد، اما در این زمینه بین برخی اعضای شورای شهر و شهردار اختلاف نظراتی وجود دارد.

وی عنوان کرد: براساس تبصره‌ 11 بودجه سال گذشته که به دفترچه اضافه شده، شهردار باید برای هزینه‌های فرهنگی به شورای شهر لایحه ارائه دهد و از شورای شهر اجازه بگیرد اما شهرداری بدون دریافت مجوز از شورای شهر این هزینه را صرف کرده است و سه نفر از اعضای شورای شهر در این زمینه از شهردار سؤال کردند.

زرافشانی با بیان اینکه شهردار ادعا دارد که این تبصره بعد از تصویب دفترچه بودجه اضافه شده است گفت: بنده دفترچه ارسالی به شهرداری، فرمانداری، بایگانی دبیرخانه شورای شهر بررسی شد و در هر سه دفترچه این موضوع با امضای ریاست شورا و شهردار وجود دارد.

وی گفت: براساس این تبصره دریافت مجوز از شورای شهر برای تمامی مراسمات مربوط به سازمان فرهنگی و ورزشی شامل هدایا، هزینه کرد بابت غذا، اسکان و غیره الزامی است و این موضوع به شهرداری ابلاغ شده است و چنانچه موضوعی بود باید شهردار همان موقع نسبت به آن اعتراض می‌کرد.

زرافشانی بیان کرد: همچنین براساس قانون پرداخت بابت تشویق فرزندان و دانش‌آموزان ممتاز نیاز به مجوز شورای شهر دارد.

تحقق 50 درصدی بودجه شهرداری کرمانشاه

رئیس شورای شهر کرمانشاه با بیان اینکه شهرداری بابت فعالیت‌های تبصره اضافه شده به بودجه هیچ مجوزی را از شورای شهر دریافت نکرده است افزود: سه نفر از اعضای شورای شهر شامل سالار احمدزاده، کامران ملکی و رسول آزادی نسبت به این موضوع ابهام دارند و در صورتی که قانع شوند موضوع از شهردار منتفی خواهد شد.

زرافشانی با اشاره به اینکه هزینه‌های انجام شده باید نسبت به تحقق بودجه باشد عنوان کرد: براساس بودجه مصوب شده اعتبار تشریفات 5.5  میلیارد تومان بوده که با توجه به تحقق باید سه میلیارد تومان هزینه می‌شد اما هفت میلیارد و 100 میلیون تومان هزینه شده و در اصلاحیه آمده است و این جای سؤال دارد که وقتی ردیف بودجه تحقق نیافته از کدام محل تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه اعتبار تأمین مواد غذایی 19 میلیارد تومان بوده اما در اصلاحیه بودجه 29 میلیارد تومان قید و هزینه شده است گفت: وقتی گفته می‌شود ردیف بودجه به میزان 50 درصد تحقق نیافته این هزینه از 19 میلیارد تومان باید به 9 میلیارد تومان تقلیل پیدا می‌کرد اما در اصلاحیه به 22 میلیارد تومان افزایش یافته است.

زرافشانی با اشاره به اینکه کرایه وسایل نقلیه و ماشین‌های اداری در بودجه 32 میلیارد تومان بوده و با وجود عدم تحقق بودجه در اصلاحیه به 40 میلیارد تومان افزایش یافته است افزود: بودجه هدایا و اقلام تشویقی 3.5 میلیارد تومان بوده که در اصلاحیه به 10 میلیارد رسیده و 6.5 میلیارد انحراف دارد.

رئیس شورای شهر کرمانشاه با بیان اینکه بودجه سایر کمک‌های رفاهی برای کارکنان شهرداری 30 میلیارد تومان بوده که یک ریال هم هزینه نشده است گفت: توسعه شبکه روشنایی در بودجه 1402 حدود 16.5 میلیارد تومان بوده که در اصلاحیه بودجه به بیش از 34 میلیارد تومان ارتقا یافته است در حالی که نسبت به تحقق بودجه باید به 9 میلیارد تومان می‌رسید.

وی با اشاره به اینکه بودجه در نظر گرفته شده برای آسفالت 140 میلیارد تومان بوده که در اصلاحیه به 75 میلیارد تومان تقلیل یافته است و بازخوردها نشان دهنده انتقادات شهروندان نسبت به این وضعیت است افزود: تعدیل این بودجه منطقی و قابل قبول است زیرا بودجه محقق نشده است.

12 مورد مغایرت در لایحه اصلاحی بودجه شهرداری رفع ابهام شود

زرافشانی با بیان اینکه بودجه در نظر گرفته شده برای هزینه‌های پیش بینی نشده بازدیدهای شهردار 40 میلیارد تومان بوده که در اصلاحیه به 64 میلیارد تومان ارتقا یافته است عنوان کرد: برای پروژه‌های اقتصادی مشارکتی یک میلیارد و 700 میلیون تومان در نظر گرفته شده که یک میلیارد و 400 میلیون تومان هزینه شده و البته مشاهده می‌شود که پروژه‌های مشارکتی در کرمانشاه از جمله شهربازی تعطیل است.

رئیس شورای شهر کرمانشاه با اشاره به اینکه برای برگزاری همایش‌ها، نمایشگاه‌ها و نشست‌ها  12.7 میلیارد تومان تعیین شده که در اصلاحیه به 15.5 میلیارد تومان ارتقا یافته است گفت: برای برگزاری مراسمات ملی مذهبی 11.8 میلیارد تومان تعیین شده که در اصلاح بودجه به 20.4 میلیون تومان افزایش یافته است و این در حالی است که در مراسمات مذهبی تغییری در چهره شهر ایجاد نشد.

بدهی 3500 میلیارد تومانی شهرداری به بانک‌ها

زرافشانی افزود: در اصلاحیه بودجه برای خرید مواد غذایی 42 میلیارد تومان، تشریفات 11 میلیارد تومان، هزینه برگزاری سمینار 4.5 میلیارد تومان، هزینه اعیاد 45 میلیارد تومان و هزینه‌های متفرقه 27 میلیارد تومان قید شده که البته باید مشخص شود هزینه‌های متفرقه شامل چه هزینه‌هایی می‌شود.

وی بیان کرد: در اصلاحیه بودجه 1402 در 12 مورد مغایرت وجود دارد که باید رفع ابهام شود و باید جلساتی برای بررسی آن برگزار شود.

رئیس شورای شهر کرمانشاه با بیان اینکه شهرداری کرمانشاه در شرف ورشکستگی قرار دارد و 3500 میلیارد تومان به بانک‌ها بدهی دارد عنوان کرد: بازپرداخت این بدهی در لایحه بودجه نیامده است.

زرافشانی با اشاره به اینکه تکمیل لایحه بودجه 1403 از سوی شهرداری 51 روز طول کشیده است گفت: لایحه اصلاحیه بودجه 1402 به کمیسیون مربوطه ارجاع شده و هنوز به صورت مکتوب به بنده ارائه نشده است.

شهرداری مستندات هزینه‌های سازمان فرهنگی را ارائه دهد

سالار احمدزاده، عضو شورای شهر کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به اینکه اعضای شورای شهر براساس قانون اجازه دارند درباره هزینه‌های سازمان فرهنگی شهرداری جویا شود اظهار داشت: ما باید اطلاع داشته باشیم که بودجه به ویژه در بخش برون سازمانی کجا هزینه شده و انحراف در بودجه رخ داده یا نه و با توجه به اینکه با دلایل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قانع نشدیم باید شهرداری ریزهزینه‌ها، مجوزها و فاکتورها را ارائه دهد.

وی با انتقاد از وضعیت آسفالت خیابان‌ها و کوچه‌های شهر کرمانشاه بیان کرد: در بودجه ردیفی برای سرفصل آسفالت در نظر گرفته شده اما متأسفانه تنها نیمی از آن هزینه شده است و این جای سؤال دارد.

انحرافی در بودجه سازمان فرهنگی شهرداری صورت نگرفته است

احسان احسانی دیگر عضو شورای شهر کرمانشاه نیز در این نشست، اظهار داشت: براساس قانون، شهرداری موظف است در زمان معین بودجه را به شورای شهر تقدیم کند و در سال گذشته در زمان مقرر بودجه پیشنهادی ارسال شد.

وی عنوان کرد: رئیس وقت شورا بودجه را به کمیسیون مربوطه ارسال و بررسی شد و جلسات متعددی برگزار و در نهایت در جلسه رسمی شورا مطرح شد و دفترچه منظم و تایپ شده به امضای رئیس شورا رسید.

احسانی گفت: این دفترچه در شورای شهر کرمانشاه مصوب شد اما انضمام تبصره خاصی در آن قید نشده است و چنانچه رئیس وقت شورا موضوعی را اضافه کرده‌اند تأکیدی بر مصوبات قبلی بوده است و اضافه بر سازمان نیست.

این عضو شورای شهر بیان کرد: بنابر اعلام مسئولان شهرداری، بودجه سازمان فرهنگی در دفترچه 23 میلیارد تومان بوده و 13 میلیارد تومان هزینه شده است و این نشان می‌دهد مبلغی بیشتر از بودجه، هزینه نشده و انحرافی در بودجه سازمان فرهنگی صورت نگرفته است.

وی افزود: چنانچه نقدی بر نحوه هزینه این اعتبار وجود دارد حسابرس معرفی شده شورای شهر در شهرداری حضور دارد و می‌تواند در زمینه تخلف یا حیف شدن اعتبار صرف شده بررسی لازم را انجام دهد و برخورد شود.

احسانی تأکید کرد: براساس توضیحات رئیس سازمان فرهنگی و تأیید مدیر کل بودجه انحرافی در عملکرد مالی این سازمان وجود ندارد.

درویشی دیگر عضو شورای شهر در این نشست اظهار داشت: شهرداری کرمانشاه درآمد پایدار ندارد و اعتبارات از طریق ماده 100 تأمین می‌شود.

وی عنوان کرد: در لایحه بودجه سال گذشته کلیات بودجه به تصویب رسیده است و اصلاح بودجه برای این است که چنانچه در سرفصلی اعتبار مازاد ایجاد شده اعتبار آن به جاهایی که سرفصل بودجه تأمین نشده جابه جا شود؛ بدون اینکه به کلیات بودجه اضافه شود.

آماده ارائه مستندات قانونی در زمینه بودجه شهرداری هستیم

نادر نوروزی، شهردار کرمانشاه نیز در این نشست و در پاسخ به این سؤال اعضای شورای شهر، اظهار داشت: وقتی ردیفی در دفترچه بودجه مصوب می‌شود به این معنی است که به شهرداری اختیار داده می‌شود در این ردیف‌ها هزینه کند و تنظیم یک لایحه برای هر یکی از فعالیت‌ها معنی ندارد.

نوروزی عنوان کرد: فلسفه تقدیم بودجه به شورای شهر دریافت مجوز برای فعالیت‌های مختلف در تمام حوزه‌های مالی، عمرانی و فرهنگی است و ردیف‌ها نیز برای آن‌ها مشخص است و تقدیم لایحه مجدد معنی ندارد.

وی گفت: تبصره عنوان شده تنها تأکیدی بر ردیف‌های بودجه بوده و در هر ردیفی به طور نمونه در حوزه فرهنگی به هر منطقه یک میلیارد تومان برای برگزاری مراسمات تخصیص یافته است و این تبصره نافی ردیف‌های بودجه نیست و مغایرت و تأثیری در واقعیت موضوع ندارد.

شهردار کرمانشاه افزود: حسابرسی در سازمان‌ها وجود دارد و حسابرس شهرداری نیز توسط شورای شهر معرفی می‌شود و تمام هزینه‌ها و فاکتورهای فعالیت‌های شهرداری مشخص است و تبصره اضافه شده تنها تأکیدی بر مصوبات قبلی بوده و نمی‌توان برای تمام برنامه‌ها یک لایحه تقدیم شورای شهر کرد.

نوروزی با بیان اینکه در بودجه شهرداری به صورت کلی هیچ انحرافی رخ نداده است و حتی نسبت به تحقق هم انحراف وجود ندارد عنوان کرد: ما بودجه را به صورت کلی در نظر می‌گیریم و براساس قانون شهردار می‌تواند براساس برنامه‌ها و اتفاقات تا 10 درصد با اختیار خود بودجه سرفصل‌ها را جابه‌جا کند و بیش از آن در لایحه اصلاحیه بودجه مطرح می‌شود که از دی ماه سال گذشته تقدیم شورای شهر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اکنون امور شهر منوط به تصویب لایحه بودجه 1403 و اصلاحیه بودجه 1402 است گفت: ما آماده ارائه مستندات و مدارک لازم به اصحاب رسانه و مردم و اعضای شورای شهر هستیم و از طرف دیگر درخواست داریم امروز لایحه دو فوریتی اصلاحیه بودجه 1402 به رأی گذاشته و تعیین تکلیف شود.

شهردار کرمانشاه در انتها از شورا خواست که لایحه دو فوریتی اصلاحیه بودجه 1402 به رأی گذاشته شود که با مخالفت رئیس شورا مواجه شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • اتمام بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در کمیسیون تلفیق
  • واکنش تازه چین به بودجه آمریکا برای حمایت از تایوان
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • کاهش ۷۰ هزار میلیاردی درامدهای مالیاتی در بخش دوم بودجه
  • گره تخصیص بودجه برای «رفع فقر سه دهک اول» باز نشد!؟
  • هدفمندی معافیت‌های مالیاتی با سقف گذاری معافیت‌ها
  • انحراف در بودجه شهرداری کرمانشاه
  • جریمه ۱۲ میلیاردی قاچاقچی سوخت در سیرجان وصول شد