Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@23:27:31 GMT

چه افرادی میتوانند خون بدهند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۵۲۷۲

در مطلب زیر با شرایط اهدای خون آشنا خواهیم شد. ناطقان: بیشتر افراد در صورت برخورداری از سلامت قادر به اهدای خون هستند. با این حال پیش شرط‌هایی وجود دارد که در صورت دارا بودن این شرایط می‌توانید به جمع اهدا کنندگان خون بپیوندید.


سن

حداقل ۱۸ و حداکثر ۶۰ سال
اگر جزء اهداکنندگان مستمر باشید، تا سن ۶۵ سال با صلاح دید پزشک خود می‌توانید خون اهدا کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزن

حداقل ۵۰ کیلوگرم

باید حداقل ۸ هفته از آخرین مرتبه‌ی اهدای خون شما گذشته باشد (فواصل اهدای خون باید هر ۸ هفته یک بار باشد به شرط آنکه تعداد دفعات آن در طول یک سال از ۴ بار تجاوز نکند).
برای اهدای خون باید از فشار خون متعادلی برخوردار باشید.

در صورت ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا، گلو درد، تبخال و آنفولانزای معده (گاستروانتریت ویروسی) امکان اهدای خون برای شما وجود ندارد.

در صورت ابتلا به کم خونی از اهدای خون معاف هستید.

در صورت ابتلا به اچ آی وی یا ایدز نمی‌توانید خون اهدا کنید.

برای خانم‌ها امکان اهدای خون در دوران بارداری وجود ندارد و در دوران شیردهی هم توصیه نمی‌شود.

درصورت داشتن سابقه‌ی موارد زیر حتماً پزشک انتقال خون را در جریان بگذارید:

ابتلا به آلرژی، مثل تب یونجه و ...
ابتلا به زردی یا یرقان در خود و خانواده
ابتلا به بیماری‌های مهم و جدی مثل بیماری‌های عفونی، دیابت، تیروئید، بیماری‌های قلبی – عروقی، ریوی، کلیوی، کبدی و ...
ابتلا به بیماری‌های مقاربتی
مصرف دارو
مصرف مشروبات الکلی
تزریق خون و فرآورده‌های آن، واکسن و هورمون
غش، صرع و تشنج
عمل جراحی و بستری شدن در بیمارستان
رفتار‌های پر خطر، مثل برقراری رابطه‌ی جنسی خارج از ازدواج، مصرف مواد مخدر و اقامت در زندان
خالکوبی، حجامت و تتو
پیرسینگ (سوراخ کردن گوش و غیره) و طب سوزنی
مراجعه به دندانپزشکی
سفر به مناطقی که در آن‌ها بیماری‌های ناشی از پشه، مثل مالاریا، تب دنگی و عفونت ویروس زیکا شایع است منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: خون ، اهدا کردن ، اهدا کنندگان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خون اهدا کنندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۵۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن

آفتاب‌‌نیوز :

محبوبه ابریشم‌کار، متخصص طب سنتی در رابطه با علت تشکیل کیست‌ها در بدن گفت: کیست‌ها توده‌های خوش‌خیم در بافت‌های بدن هستند که حجمی از مایع در آن‌ها جمع شده است. به طور کلی توده‌های پستانی به دو دسته خوش‌خیم و بدخیم تقسیم‌بندی می‌شود. 

وی افزود: توده‌های فیبروکیستیک، توده‌های خوش‌خیمی هستند که می‌توانند از سن نوجوانی تا بزرگسالی در سینه شکل بگیرند. کیست‌های سینه معمولا متعدد بوده و موجب تغییر در اندازه سینه شده و ایجاد درد می‌کنند.

ابریشم‌کار اظهار کرد: کیست‌های سینه معمولا در دوران قاعدگی بیشتر از مواقع دیگر احساس می‌شوند. این توده‌ها دو نوع ساده و ترکیبی دارند. اما معمولا همان نوع ساده و فیبروکیستیک بسیار شایع‌تر است. 

وی افزود: سبک زندگی، مهم‌ترین عامل در ابتلا به کیست است. به علاوه عامل ارث و ژنتیک نیز بی تاثیر نیست. در اصول طب ایرانی، نوشیدن آب سرد و مواد غذایی تند، عدم فعالیت بدنی، برنامه خواب نامنظم و از همه مهم‌تر استرس، می‌تواند شیوع کیست‌ها را تشدید ببخشد. 

ابریشم‌کار بیان کرد: استرس عاملی است که تاثیر آن در بیماری‌ها خیلی سریع و شدید است. در حوزه طب سنتی، ما تمرکز بر روی تنفس را برای کنترل استرس پیشنهاد می‌کنیم. اگر ما روزی ۱۰ تا ۲۰ بار و در دو نوبت تنفس‌های کنترل‌شده داشته باشیم، تا حد زیادی می‌توانیم سطح استرس خود را کاهش دهیم.

وی افزود: ما در طب ایرانی طیفی برای تعیین درجه سردی و گرمی مواد غذایی داریم. پیشنهاد ما در این زمینه این است که تعادل میان گرمی و سردی تا حد امکان رعایت شود. تجربه نشان داده افرادی که طبع سردتری دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های فیبروکیستیک قرار دارند. 

متخصص طب سنتی گفت: متخصصین بانوان یا پزشکان عمومی خیلی راحت می‌توانند با یک معاینه کیست را تشخیص دهند. فیبروکیستیک معمولا در اندازه‌های متفاوت و دو سینه دیده می‌شود، اما توده‌های بدخیم عموما در یک سینه وجود دارند. ترشحات خونی یا چرکی از سینه و تغییرات پوستی در سینه نیز می‌تواند نشان از وجود فیبروکیستیک باشد. 

ابریشم کار تصریح کرد: کیست سینه معمولا یک بیماری محسوب نمی‌شود و تنها به عنوان یک تغییر فیزیولوژیکی شایع از آن یاد می‌شود. برای درمان کیست یکی از راه‌های پیشنهادی این است که سیاه‌دانه را به صورت نیم‌کوب به نسبت ۱ به همراه بذر کتان و نسبت دو برابری عسل، هر روز صبح میل کنید. به علاوه برای درمان موضعی، ماساژ روغن بذر کتان روی سینه‌ها برای دوبار در روز می‌تواند موثر واقع شود. 

وی یادآور شد: توصیه ما به عزیزان برای عدم ابتلا به فیبروکیستیک این است که از کودکی به بچه‌ها سبک زندگی درست را آموزش دهیم. لازم است که مصرف کافئین را تا حد امکان کاهش دهیم و مصرف بی‌رویه‌ای نداشته باشیم. ما باید منبع انرژی نداشتن و بی‌حالی‌مان را کشف کنیم و خود را به قهوه محدود نکنیم.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • اهدای اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی
  • اهدای اعضای بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی
  • اهدای عضو بیمار پس از ایست کامل قلبی
  • اهدای عضو پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی برای نخستین بار در ایران
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد