Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-03-29@08:28:39 GMT

کدام رژیم برای کبدچرب بهتراست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۵۵۷۱

برخی متخصصان آمار شیوع کبد چرب را در ایران حدود ۴۰ درصد در بزرگ سالان می‌دانند، آن هم در شرایطی که بسیاری از آن‌ها از آن بی‌اطلاع‌اند. ناطقان: از آن جا که مهم‌ترین عامل ابتلا به کبد چرب، اضافه وزن است، تاکنون برنامه‌های غذایی متنوعی برای کاهش وزن برای بهبود وضعیت کبد به کار گرفته شده است. حالا در مطالعه‌ای جدید، محققان در بارسلونای اسپانیا به بررسی انواع رژیم‌های با پروتئین بالا در کنترل عوارض کبد چرب پرداخته‌اند، تا ببینند کدام یک از این رژیم‌ها می‌تواند بیشترین فایده را برای افراد دارای اضافه وزن که مبتلا به کبد چرب هستند داشته باشد؟ این روز‌ها برنامه‌های غذایی حاوی پروتئین بالا، چون اتکینز، زون یا کتو طرفداران زیادی یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نکته مشترک تمام این رژیم‌ها کاهش بسیار زیاد سهم کربوهیدرات‌ها و در مقابل افزایش سهم پروتئین‌ها در برنامه غذایی روزانه است. مطالعات تا پیش از این نشان داده است که این برنامه‌های غذایی می‌تواند به کاهش وزن افراد با سرعتی زیاد کمک کند و به این ترتیب برخی از مشکلاتی که افراد دارای اضافه وزن با آن روبه رو هستند، چون دیابت را کاهش دهد. اما درباره کبد چرب چطور؟ آیا این رژیم‌ها به بهبود کبد چرب هم می‌تواند کمک کند؟

سهم پروتئین گیاهی را افزایش دهید

جمع‌بندی این گروه از محققان اسپانیایی با توجه به مطالعات متعددی که در کشور‌های مختلف انجام شده است، از موثر بودن این رژیم‌های غذایی درباره کبد چرب حکایت دارد. اما همه این برنامه‌های غذایی به یک میزان تاثیر ندارد.

در واقع بررسی‌های دقیق‌تر نشان می‌دهد برنامه‌های غذایی حاوی پروتئین بالایی برای مشکل کبد چرب مناسب‌تر است که دارای میزان زیادی پروتئین گیاهی باشد، کلسترول پایینی داشته و میزان شکر در آن‌ها نیز پایین باشد. پیشنهاد این محققان دریافت حدود ۸۰ درصد پروتئین دریافتی از منابع گیاهی است. البته اگر کسی بخواهد فواید رژیم خود را افزایش دهد، می‌تواند برنامه ورزشی منظمی نیز برای خود ترتیب دهد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: رژیم ، کبد چرب ، بیماری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: رژیم کبد چرب بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۵۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکملی که ریه‌هایتان را تقویت می‌کند

«پاتریشیا کاسانو»، مدیر بخش علوم تغذیه در دانشگاه کرنل و یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: «ما چیز‌های زیادی در مورد نقش رژیم غذایی در سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی می‌دانیم، اما نقش رژیم غذایی در بیماری مزمن ریوی کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است.»

به گزارش مهر، کاسانو گفت: «این مطالعه به شواهد فزاینده‌ای اضافه می‌کند که اسید‌های چرب امگا ۳، که بخشی از یک رژیم غذایی سالم هستند، ممکن است برای سلامت ریه نیز مهم باشند.»

مطالعات گذشته نشان داده است که اسید‌های چرب امگا ۳ ممکن است به حفظ سلامت ریه‌ها به دلیل اثر ضد التهابی ثابت شده شأن کمک کند.

برای درک بهتر این موضوع، محققان یک مطالعه دو قسمتی را انجام دادند.

بخش اول یک مطالعه شامل بیش از ۱۵۰۰۰ آمریکایی از مطالعه انستیتوی ملی قلب، ریه و خون بود. این مجموعه بزرگ به محققان کمک می‌کند تا عوامل تعیین کننده خطر شخصی برای بیماری مزمن ریوی، مانند آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه را بررسی کنند.

شرکت کنندگان در زمان شروع مطالعه عموماً سالم و بدون شواهدی از بیماری مزمن ریوی بودند. محققان شرکت کنندگان را به طور متوسط هفت سال دنبال کردند.

این مطالعه نشان داد که سطوح بالاتر اسید‌های چرب امگا ۳ در خون با کاهش سرعت کاهش عملکرد ریه مرتبط است. قوی‌ترین پیوند‌ها در اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) مشاهده شد که می‌توان آن را در ماهی سالمون، ماهی تن و ساردین یافت.

بخش دوم این تحقیق شامل تجزیه و تحلیل داده‌های ژنتیکی از مطالعه بیش از ۵۰۰۰۰۰ بیمار اروپایی از بریتانیا بود. محققان برخی از نشانگر‌های ژنتیکی در خون به عنوان معیار غیرمستقیم سطح اسید چرب امگا ۳ در رژیم غذایی بررسی کردند. هدف این بود که ببینیم چگونه آن‌ها با سلامت ریه ارتباط دارند.

تحقیق نشان داد که سطوح بالاتر اسید‌های چرب امگا ۳، از جمله DHA، با عملکرد بهتر ریه مرتبط است.

دستورالعمل‌های غذایی فعلی وزارت کشاورزی آمریکا توصیه می‌کند که مردم حداقل دو وعده ماهی در هفته بخورند. سایر منابع اسید‌های چرب امگا ۳ عبارتند از آجیل و دانه‌ها، روغن‌های گیاهی، غذا‌های غنی شده و مکمل‌های غذایی.

دیگر خبرها

  • مصرف کدام ویتامین‌ها برای مردان ضروری است؟
  • چی بخوریم که لاغر شویم؟ / بهترین مواد غذایی برای کاهش وزن
  • وعده سحری نباید از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود
  • نفخ زیاد نشانه کدام بیماری هاست؟
  • مکملی که ریه‌هایتان را تقویت می‌کند
  • چه عواملی سبب شکست رژیم غذایی می‌شوند؟
  • چرا در رژیم غذایی شکست می‌خوریم؟
  • کدام کشورها در طول جنگ برای صهیونیست‌ها نفت و گاز تامین کردند؟
  • درمان اصلی کبد چرب چیست؟
  • وضو داروی بی‌حالی برای روزه‌داران