Web Analytics Made Easy - Statcounter

شفاف شدن هزینه‌های تبلیغاتی نامزد‌های انتخابات و محل تامین آنها، برای داشتن مجلسی تمیز و سالم، ضروریست. چه خوبست شورای نگهبان در دفاع از قانون اساسی و حق مردم، از ابزار کارامد شفافیت، استفاده کند.

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، «سیدامیر سیاح» در یادداشتی نوشت: قانون انتخابات مجلس باوجود اصلاح مکرر، هنوز یکی از ناقص‌ترین قوانین کشور محسوب میشود به طوری که یک متقلب شارلاتان می‌تواند چهره واقعی خودرا از نهاد ناظر بر انتخابات مخفی کند و با پولهای مشکوک، تبلیغات انتخاباتی وسیعی هم راه بیاندازرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلسوزان نظام، اعضای شورای نگهبان و گروه‌های عدالتخواه و فسادستیز، بارها از دولت و مجلس خواسته‌اند برای واردنشدن پولهای کثیف به انتخابات و هزینه‌های کلان برای تبلیغات، قانون انتخابات را اصلاح کنند اما دولت و مجلس ترجیح داده‌اند دست به ترکیب فعلی قانون انتخابات نزنند.

اینکه چرا دولت و مجلس برای جلوگیری از ورود پولهای کثیف و شارلاتانها به انتخابات، انگیزه‌ای ندارند، پدیده قابل تاملی‌است و بموقع باید موشکافی شود اما تعلل دولت و مجلس برای منع استفاده از پولهای کثیف در انتخابات، دلیل نمی‌شود شورای نگهبان هم در این مهم، دست روی دست بگذارد.

خوشبختانه فناوری‌های جدید میتوانند برای یافتن پولهای کثیف و جلوگیری از تاثیرگذاری آنها در انتخابات، به شورای نگهبان کمک کنند.

این شورا برای صیانت قوه مقننه از فساد، میتواند از همه داوطلبان ورود به مجلس بخواهد میزان و منابع تامین هزینه‌های تبلیغاتی‌شان را حداقل برای شورای نگهبان (و چه بهتر برای عموم مردم) شفاف کنند.

هرکس میخواهد نماینده مجلس شود، طبعا باید پاکدست هم باشد و باید بتواند شورای نگهبان را مستندا قانع کند پول تبلیغاتش را از چه محلی تامین میکند.

می‌توان انتظار داشت با اعلام همین شرط شفافیت زا، بسیاری از شارلاتانها، مانند خفاش که از نور میگریزد، قید حضور در مجلس را میزنند.

اگرهم عده‌ای صریح بگویند بودجه تبلیغاتشان را از فلان واردکننده یا تاجر یا کارخانه‌دار میگیرند، هرچند تامین مالی نامزدهای انتخابات، جرم نیست اما می‌تواند به مردم در تشخیص نامزدهای خادم از خائن کمک کند. اگر هم کسی منابع مالی‌اش را کتمان کرد یا در اعلام رقم هزینه‌های انتخاباتی ‌اش بی‌صداقتی کند، بالاخره در خطر رسوایی قرارمیگیرد.

شفاف شدن هزینه‌های تبلیغاتی نامزدهای انتخابات و محل تامین آنها، برای داشتن مجلسی تمیز و سالم، ضروریست. چه خوبست شورای نگهبان در دفاع از قانون اساسی و حق مردم، از ابزار کارامد شفافیت، استفاده کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انتخابات مجلس شورای نگهبان هزینه های تبلیغاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۵۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات دوباره به مجلس برگشت داده شد

سخنگوی شورای نگهبان گفت: لایحه عفاف و حجاب هنوز در شورای نگهبان تصویب نشده و به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات مجدداً به مجلس برگشت داده شده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هادی طحان نظیف در گفت‌وگویی در خصوص آخرین وضعیت فرآیند بررسی لایحه عفاف و حجاب در شورای نگهبان گفت: این لایحه چندین مرتبه میان مجلس و شورای نگهبان در رفت‌وآمد بوده و آخرین اصلاحات این لایحه نیز در جلسه شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه لایحه عفاف و حجاب هنوز به تأیید شورای نگهبان نرسیده است، اظهار کرد: لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات مجدداً به مجلس برگشت داده شده است و پس از اصلاح و رفع ایرادات از سوی مجلس، مجدداً در شورای نگهبان آن را بررسی می‌کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره طرح ادعایی از سوی یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه تمام ارکان نظام برای جریمه بی‌حجابی به جمع‌بندی رسیدند با تأکید بر اینکه تهیه، تدوین و تصویب طرح‌ها و لوایح بر عهده دولت و مجلس است و ما ورودی به مباحث کارشناسی نمایندگان نداریم، عنوان کرد: ایراداتی که نسبت به لایحه عفاف و حجاب داشتیم نیز همین موارد را شامل می‌شود. ما در اظهارنظر نسبت به مصوبات وارد مباحث کارشناسی مجلس نمی‌شویم بلکه در جا‌هایی که مصوبه خلاف شرع و قانون اساسی باشد، ورود می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات دوباره به مجلس برگشت داده شد
  • شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را به مجلس بازگرداند
  • با اجرای قانون شفافیت مالی تا حدودی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • دادستان کل: با اجرای قانون شفافیت مالی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • با اجرای قانون شفافیت مالی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • تأثیر قانون شفافیت مالی در انتخابات مجلس از زبان دادستان کل کشور
  • برآوردها از ترکیب فعلی مجلس دوازدهم مثبت است
  • بررسی فعالیت‌های شورای نگهبان در سال ۱۴۰۲
  • شریعتی: پایگاه رأی قالیباف در انتخابات شرکت نکرد/ اگر شورای نگهبان و رئیسی بیعت کنند، اصول‌گرایان هم در انتخابات بعدی رای نمی دهند
  • چکش‌کاری قوانین انتخاباتی/ اصلاح قانون انتخابات شوراها چه شد؟