Web Analytics Made Easy - Statcounter

رابرت جرویس(Robert Jervis) استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه کلمبیا است. حوزه تخصصی او روابط بین الملل و سیاست خارجی است. وی در گفت وگو با ایلنا به بیان نظرات خود پیرامون تنش‌های میان ایران و آمریکا پرداخته است.

تحریم‌ها به تسلیم ایران و تغییر حاکمیت منجر نخواهد شد

رابرت جرویس با تاکید بر ناکارآمدی سیاست‌های آمریکا در مورد ایران، عنوان کرد: به نظر می‌رسد تاکنون تحریم‌های شدید آمریکا علیه ایران تأثیر مطلوب خود را نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها به ایران آسیب رسانده‌اند اما سیاست آن را تغییر نداده‌اند. من حامی برجام و باقی ماندن در برجام هستم و شک دارم که این تحریم‌ها اثر مورد نظر خود را داشته باشد، تحریم‌ها به تسلیم ایران و تغییر حاکمیت منجر نخواهد شد، افرادی که طرفدار آنها هستند می‌گویند که نتایج در پایان ظاهر می‌شود و بعد از اینکه ایران به حد کافی ضعیف شد، نتایج این سیاست آشکار خواهد شد. البته تاکنون ایران عقب‌نشینی نشان نداده و به نظر نمی‌رسد که عقب‌نشینی کند؛ چرا که این تحریم‌ها به شدت ناعادلانه است.  

مردم ایرانی قربانی تحریم‌ها شده‌اند

وی در ادامه افزود: مردم ایران قربانی تحریم‌ها و مبارزات سیاسی میان دولت‌ها شده‌اند من تصور نمی‌کنم که مردم اهمیتی به برنامه هسته‌ای بدهند که بخواهند بابت آن مجازات شوند. 

تحریم اصلی‌ترین مشکل اقتصاد ایران است

استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه کلمبیا در ادامه مشکلات اقتصادی ایران را ناشی از تحریم‌ها دانست و گفت: به نظر می‌رسد تحریم‌ها یکی از عوامل اصلی مشکلات اقتصادی ایران است. اعتراض‌های اخیر هم به همین دلیل رخ داده است.

آمریکا به دخالت در امور داخلی کشورها عادت کرده است

وی در ادامه با انتقاد از بیانیه های آمریکایی ها در راستای حمایت از اعتراض‌ها در ایران گفت: آمریکا عادت کرده است که در امور داخلی دیگر کشورها دخالت کند. 

جرویس هم چنین در مورد مشکلاتی که بر سر راه تامین دارو در ایران وجود دارد، گفت: همه معتقدیم که این استثناها باید وجود داشته باشد اما ترامپ تصور می‌کند که اگر کانال‌هایی برای این موضوع اختصاص دهد آنها مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند. 

اروپا نشان داد که تمایلی برای سرپیچی از آمریکا ندارد

ایران خواهان نابودی برجام نیست

این استاد دانشگاه هم چنین در ادامه گفت: از زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، ایران و اروپا در این توافق باقی ماندند اما اروپا مدام حرف از تداوم تجارت با ایران را به زبان آورد و اقدام عملی در این راستا انجام نداد و نشان داد که تمایلی برای مخالفت و سرپیچی از آمریکا ندارد.  

وی تاکید کرد: ایران اکنون از این توافق سود چندانی به دست نمی‌آورد. من فکر می‌کنم هنوز هم ایران  امیدوار است اروپا راهش را از ایالات متحده جدا کند و ایران به تعهداتش بازگردد، بنابراین ایران هنوز خواهان خروج از برجام نیست.

جرویس خاطرنشان کر: من همچنین فرض می‌کنم که اگر ایران اورانیوم غنی شده را جمع کند، ایالات متحده ممکن است علیه تهران حمله نظامی کند. ایران همچنین احتمالاً امیدوار است که ترامپ در انتخابات شکست بخورد و دولت جدید سیاست مطلوب‌تری اتخاذ کند .

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۷۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها

به گزارش قدس آنلاین، برونو رودریگس وزیر امور خارجه کوبا در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وزیر امور خارجه ایالات متحده (آنتونی بلینکن) نه نگران حقوق بشر است و نه نگران حقوق بشر مردم کوبا که آن‌ها را با اقدامات خفه‌کننده و محاصره شدید نقض می‌کند؛ (او) نگران حقوق بشر مردم قتل عام شده‌ی فلسطین نیز نیست.

رودریگس افزود: (بلینکن) نگران حقوق تولیدکنندگان سلاح و اهداف سلطه و غارت آن‌ها است.

وزارت امور خارجه آمریکا در تازه ترین گزارش سالانه خود موسوم به «حقوق بشر کشورها» با تکرار اتهام‌های قبلی خود، از موارد ادعایی نقض حقوق بشر در کوبا، روسیه، بلاروس، نیکاراگوئه و ونزوئلا، برمه، سودان، چین، سوریه، افغانستان، اوگاندا و ایران انتقاد کرد.

یوهانا تابلادا معاون مدیر کل اداره ایالات متحده در وزارت خارجه کوبا نیز در مورد این گزارش گفت: بی‌صداقتی در گزارش یکجانبه دولت ایالات متحده زمانی که وضعیت حقوق بشر در کوبا را برای توجیه جنگ اقتصادی، سیاسی و ارتباطی خود مخدوش می کند، ظالمانه است.

وی در انتقاد از سیاست واشنگتن افزود: آن‌ها روزانه میلیون‌ها دلار برای جلوگیری از افشای حقیقت هزینه می‌کنند.

کوبا همواره درخواست خود مبنی بر پایان تحریم اقتصادی، تجاری و مالی که از سال ۱۹۶۲ از سوی آمریکا تحمیل شده است را تکرار کرده است؛ تحریم‌هایی که از نگاه هاوانا، نقض آشکار حقوق بشر مردم این جزیره توصیف می‌شود.

به گفته مقام‌های کوبایی، در گزارش ارائه شده به مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳، خسارت‌های انباشته شده طی بیش از شش دهه اعمال سیاست تحریم واشنگتن به بیش از ۱۵۹ میلیارد دلار می‌رسد.

گزارش‌های سالانه حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا در حالی است که این کشور، کارنامه سیاه و تاریکی در عدم رعایت حقوق بشر گروه‌های رنگین پوست و بومی خود، نقش داشتن در کودتاها و تجاوز به حاکمیت و استقلال کشورها دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • ماکرون: اروپا در معرض نابودی قرار دارد
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گزارش مغرضانه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها