Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@05:56:04 GMT

آسیای مرکزی در 24 ساعت گذشته

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۷۷۸۴

آسیای مرکزی در 24 ساعت گذشته

تأکید ترکمنستان بر تحکیم روابط دوستانه با آسیای مرکزی و ایران، تصویب پیش‌نویس استراتژی توسعه اقتصادی همسود و اتصال چین به اتحادیه اروپا با شاخه جدید جاده ابریشم، تنها بخشی از مهمترین اخبار آسیای مرکزی در 24 ساعت گذشته می‌باشد.

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، تأکید ترکمنستان بر تحکیم روابط دوستانه با آسیای مرکزی و ایران، تصویب پیش‌نویس استراتژی توسعه اقتصادی همسود تا سال 2030 و اتصال چین به اتحادیه اروپا با شاخه جدید جاده ابریشم، تنها بخشی از مهمترین اخبار آسیای مرکزی در 24 ساعت گذشته می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«دوشنبه» میزبان اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری

یازدهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری در ماه ژوئن سال 2020 میلادی به میزبانی تاجیکستان در پایتخت این کشور برگزار می‌شود.

تاکایف: حضور روسیه در «کریمه» به معنی الحاق این منطقه نیست

رئیس جمهور قزاقستان گفت: حضور روسیه در کریمه را نمی توان الحاق این منطقه به این کشور عنوان کرد.

پروازهای «تهران- تاشکند- تهران» برقرار شد

شرکت هواپیمایی «زاگرس» جمهوری اسلامی ایران امروز 9 دسامبر در مسیر «تهران- تاشکند- تهران» نخستین پرواز خود را انجام داد.

برگزاری نشست «روند آلماتی» در تاجیکستان

نشست گروه کاری کارشناسان در زمینه مسائل مربوط به محافظت از پناهنگان و مهاجرت بین المللی در آسیای مرکزی در تاجیکستان برگزار می‌شود.

اتصال چین به اتحادیه اروپا با شاخه جدید جاده ابریشم

یک مقام هلندی در یک نشست خبری از اتصال چین به اتحادیه اروپا با شاخه جدید جاده ابریشم خبر داد.

ترکمنستان میزبان وزرای حمل‌ونقل کشورهای محصور در خشکی

نشست وزرای حمل‌ونقل کشورهای کشورهای محصور در خشکی و فاقد دسترسی به آب‌های آزاد در ترکمنستان برگزار می‌شود.

تخصیص 5 میلیون و 258 هزار دلار برای تجهیز مدارس ازبکستان

رئیس جمهور ازبکستان از تخصیص 5 میلیون و 258 هزار دلار برای تجهیز مدارس این کشور خبر داد.

تصویب پیش‌نویس استراتژی توسعه اقتصادی همسود تا سال 2030

به میزبانی روسیه در پایتخت این کشور هشتاد و چهارمین نشست شورای اقتصادی همسود در سطح معاونان نخست وزیران کشورهای عضو این اتحادیه برگزار شد.

معاون سابق گمرک قرقیزستان: اتهام پولشویی و قاچاق را قبول ندارم

معاون سابق گمرک قرقیزستان گفت: من هیچ گونه روابطی با «ایرکین سایمایتی» تاجر چینی کشته شده در «استانبول»، پولشویی و قاچاق کالا ندارم.

دست‌اندازهای همکاری در آسیای مرکزی؛ ریشه‌های اختلاف هنوز باقی است

واقعیت امر این است که در حال حاضر نخبگان آسیای مرکزی منافع خصوصی و گروهی خود را بر منافع منطقه‌ای ترجیح می‌دهند که چنین رویکردی مانع جدی بر سر راه همگرایی است.

تأکید ترکمنستان بر تحکیم روابط دوستانه با آسیای مرکزی و ایران

رئیس جمهوری ترکمنستان بر تحکیم روابط دوستانه با کشورهای آسیای مرکزی، افغانستان، ایران و آذربایجان تاکید کرد و مسکو را شریک استراتژیک عشق‌آباد خواند.

انتهای پیام/.

منبع: فارس

کلیدواژه: آسیای مرکزی سوریه اروپا تاجیکستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۷۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاری‌های منطقه ای ایران در جهت تبدیل شدن به‌هاب گازی منطقه

ایران از دیرباز بازیگر کلیدی در صنعت انرژی، به ویژه در بخش گاز بوده است. ایران با داشتن دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان، این پتانسیل را دارد که به قطب گاز منطقه تبدیل شود و امنیت و ثبات انرژی را برای کشورهای همسایه خود فراهم کند. در سال‌های اخیر، ایران گام‌های مهمی برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای برداشته است تا جایگاه خود را به عنوان یک‌هاب گازی مستحکم کند.

یکی از عوامل کلیدی در توسعه ایران به عنوان‌هاب گاز، توانایی این کشور در برقراری روابط قوی با کشورهای همسایه است. ایران روابط دیرینه ای با کشورهایی مانند عراق، ترکمنستان و روسیه دارد که شرکای مهمی در بخش انرژی هستند. ایران با گسترش و تعمیق این روابط توانسته است صادرات و واردات گاز خود را افزایش داده و جایگاه خود را به عنوان تامین کننده قابل اعتماد انرژی در منطقه تقویت کند.

یکی از مهم ترین تحولات در تلاش‌های همکاری منطقه ای ایران، تمدید قرارداد گاز عراق است. این قرارداد که در سال اخیر به امضا رسید، به ایران اجازه می‌دهد تا از طریق خط لوله‌ای که از میدان گازی ایران را به عراق وصل‌ می‌کند، گاز طبیعی به عراق صادر کند. تمدید این قرارداد موقعیت ایران را به عنوان تامین کننده کلیدی انرژی برای عراق، یکی از مهم ترین همسایگانش، مستحکم‌ می‌کند. این توافق نه تنها از نظر اقتصادی به نفع ایران است، بلکه به تقویت روابط اقتصادی و انرژی بین دو کشور کمک‌ می‌کند.

ایران علاوه بر تمدید قرارداد گاز عراق، سوآپ گاز با ترکمنستان را نیز از سر گرفته است. قرارداد سوآپ گاز که اولین بار در دهه 1990 ایجاد شد، اما در سال 2017 به حالت تعلیق درآمد و با پیگیری دولت سیزدهم و وزارت نفت به عنوان اولین قرارداد رسمی منطقه ای ایران، سوآپ گازی از سر گرفته شد و سپس واردات گاز از شمال کشور برای تامین نیاز شهرهای شمالی نیز کلید خورده است که به ایران اجازه‌ می‌دهد تا گاز ترکمنستان را وارد کرده و به سایر کشورهای منطقه صادر کند. ایران با از سرگیری این توافقات منابع گازی خود را متنوع کرده و امنیت انرژی خود را افزایش داده است. این امر به ویژه با توجه به تنش‌های ژئوپلیتیکی در منطقه و نیاز به منابع جایگزین انرژی حائز اهمیت است.

یکی دیگر از پیشرفت‌های مهم در تلاش‌های همکاری منطقه‌ای ایران، ساخت خط لوله صلح است. این خط لوله که با نام خط لوله صلح بین ایران - پاکستان - هند (IPI) کشیده شده است ، یک خط لوله گاز طبیعی پیشنهادی است که از ایران به پاکستان و هند می‌رود. با وجود مخالفت ایالات متحده و تاخیر در ساخت، این پروژه همچنان در حال انجام است و پتانسیل افزایش چشمگیر صادرات گاز ایران و تقویت موقعیت آن به عنوان‌هاب گازی در منطقه را دارد و امروز نیز مورد پیگیری رئیس جمهور در سفر به پاکستان قرار خواهد گرفت.

علاوه بر این، ایران از تحریم گازی روسیه و محدودیت‌های عرضه گاز ترکمنستان به اروپا استفاده کرده است. ایران با واردات گاز از ترکمنستان، نه تنها می‌تواند تامین گاز خود را تضمین کند، بلکه موقعیت خود را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بازار گاز منطقه ای نیز تقویت‌ می‌کند. علاوه بر این، ایران توانسته است از ترکمنستان گاز بخرد و آن را برای مصارف خانگی ذخیره کند و امنیت انرژی خود را بیش از پیش افزایش دهد. همچنین ایران توانسته است از روابط قوی خود با روسیه در بخش انرژی استفاده کند. ایران با تقویت مسیر سوآپ گاز خود به هند از طریق روسیه، می‌تواند موقعیت خود را به عنوان یک‌هاب گاز در منطقه تقویت کند. این مشارکت با روسیه به ایران اجازه‌ می‌دهد تا صادرات گاز خود را افزایش دهد و دامنه خود را در بازار جهانی گاز گسترش دهد.

در پایان، تلاش‌های ایران برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای در بخش گاز در ایجاد این کشور به‌عنوان یک‌هاب گازی در منطقه موفق بوده است. ایران با تمدید قراردادهای گازی با کشورهای همسایه، از سرگیری سوآپ گاز و پیگیری ساخت خط لوله صلح، تعهد خود را برای تبدیل شدن به یک بازیگر کلیدی در صنعت انرژی نشان داده است. ایران با ذخایر عظیم گاز طبیعی و روابط قوی با کشورهای همسایه، پتانسیل تاثیرگذاری قابل توجهی بر بازار گاز منطقه و افزایش امنیت انرژی برای همه طرف‌های درگیر دارد. از آنجایی که ایران به دنبال دیپلماسی فعال منطقه ای در زمینه گاز است، واضح است که این کشور در مسیر تبدیل شدن به‌هاب گازی منطقه قرار دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه جاده‌ای و تقویت مناسبات حمل‌ونقلی با تاجیکستان منعقد شد
  • رییس جدید کمیته تخصصی هواشناسی و علوم جوی آیورا منصوب شد
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه
  • در لیگ ملت‌های آسیای مرکزی شرکت می‌کنیم/ هدفمان اصلاح تکنیک است
  • جشنواره گل دختران ایران برابر ترکمنستان
  • پیروزی دختران جوان برابر ترکمنستان
  • پیروزی دختران جوان ایران برابر ترکمنستان
  • توسعه همکاری‌های منطقه ای ایران در جهت تبدیل شدن به‌هاب گازی منطقه
  • وزیر خارجه انگلیس در دوشنبه
  • استفاده از ظرفیت اتحادیه آیورا در توانمندسازی زنان