Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@10:19:56 GMT

مرمت مسجد جامع تاریخی «سنان» در قاهره

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۸۰۲۱

مرمت مسجد جامع تاریخی «سنان» در قاهره

مدیر آثار تاریخی غرب قاهره از مرمت مسجد جامع «سنان پاشا » خبر داد. این مسجد دومین مسجدی است که در عصر عثمانی در مصر ساخته شده و معماری آن طبق معماری مساجد ترکیه است.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد به نقل از «الیوم السابع»، «محمد مصطفی» مدیر آثار غرب قاهره گفت: این وزارتخانه نماینده اجرای بخش پروژه ها با همکاری اداره مرمت غرب قاهره هم اکنون در حال مرمت مسجد جامع تاریخی «سنان» در منطقه «بولاق» هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: عملیات مرمت درها و پنجره های مسجد و منبر آن در حال انجام است و این کار در جهت حفاظت از این آثار تاریخی و با بهره گیری از روش های مدرن بین المللی صورت می گیرد.

 

مسجد جامع سنان، دومین مسجدی است که در عصر عثمانی در مصر ساخته شده و معماری آن طبق معماری مساجد ترکیه است. بنابراین گزارش، این مسجد را «سنان پاشا» یکی از والی های مصر در زمان امپراطوری عثمانی بنا کرده است.

 

گفتنی است، خواجه سنان پاشا، سردار سپاه و وزیر اعظم آلبانیائی تبار دولت عثمانی بود، وی در سال ۱۵۶۹ فرماندار مصر عثمانی بود و در ۱۵۷۱ در فتح یمن شرکت کرد. در ۱۵۷۴ در اشغال تونس (۱۵۷۴) فرمانده نظامی بود.

 

پایان پیام/43

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد انتخابات مجلس مسجد مجلس شورای اسلامی انتخابات کانون های فرهنگی هنری مساجد سامانه بچه های مسجد مساجد جهان قاهره مرمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۸۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ میلیارد ریال برای مرمت کاروانسرای تاریخی آوه ساوه تخصیص یافت

رضا ایاز اظهار کرد: این میزان اعتبار در سال جاری برای کف سازی و آجرفرش، تعویض آجرهای فرسوده دیوارها، اندود و کاه گل سقف های کاروانسرای آوه هزینه می شود.

وی با بیان اینکه پیمانکار طرح هم اکنون‌ نسبت به تجهیز کارگاه اقدام کرده است افزود: سال گذشته در ۲ مرحله عملیات مرمت در این کاروانسرا انجام شد که در نتیجه آن ۲۸ میلیارد ریال برای این عملیات ها هزینه شد.

ایاز یاداور شد: سال گذشته حجره‌ها، طاق ها و قسمت شاه نشین در قسمت شمالی و طاق تویزه‌ها و ایوان در قسمت غربی مرمت شده است.

کاروانسرای آوه ساوه دارای پلان متقارن چهار ایوانی یعنی فرم کلاسیک یک کاروانسراست و از بخش های مختلف حیاط مرکزی، ورودی، ایوان، حجره و شترخانه تشکیل شده است.

این اثر تاریخی مربوط به دوره صفویه بوده که به شماره ۳۴۸۹ در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در دوره‌های گذشته و به‌ویژه در عصر صفویه شهر آوه بر سر راه کاروان ‌رو واقع بوده و این بر اهمیت این کاروانسرا در میزبانی از کاروانیان اضافه کرده است.

شهر آوه از توابع شهرستان ساوه در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی این شهرستان و در مسیر جاده قدیم ساوه - قم قرار دارد.

شهرستان ساوه دارای ۴۳۰ اثر تاریخی شناسایی شده بوده که تاکنون ۱۳۰ مورد از آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • تعیین ردیف بودجه برای حفظ و مرمت آثار تاریخی اراک
  • کسب رتبه سوم چهارمحال و بختیاری در مرمت بنا‌های تاریخی
  • هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه
  • راهیابی پنج نمایش از قم به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • ۱۵ میلیارد ریال برای مرمت کاروانسرای تاریخی آوه ساوه تخصیص یافت
  • معماری شهر آفتاب بوشهر متناسب با نمای بومی اجرا می‌شود
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • ضرغامی: میراث ملموس و ناملموس از هم جدا نیستند
  • بازدید از معروف‌ترین مساجد جهان اسلام با دوچرخه
  • حسینیه تکیه تاریخی مسجد یری پایین شهر زنجان مرمت می‌شود