Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان یک اقتصاددان با بیان اینکه سیاست های اقتصادی دولت به اصلاح نیاز دارد، گفت: با آنکه پرداخت یارانه به مردم در بهبود توزیع درآمد تاثیرگذار است، اما نحوه اجرا و میزان پرداخت آن به بازنگری نیاز دارد.

هادی صالحی اصفهانی در نشست تخصصی چالش های اقتصاد ایران و تحریم ها با اعلام اینکه میزان سرمایه گذاری کشور در دو سال گذشته با افت شدیدی مواجه شده است، گفت: در صورت ادامه این روند، کشور در آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی کاهش نرخ بهره بانکی را از جمله راه های به صرفه شدن سرمایه گذاری دانست و بر اندیشیدن راهکاری برای رشد بخش خصوصی تاکید کرد و پیشنیاز این امر را فراهم سازی زیرساخت های موردنیاز از سوی دولت دانست. 

عضو دپارتمان اقتصاد دانشگاه ایلینوی آمریکا با بیان اینکه از زمان اعمال تحریم ها برخی از صنایع همچون صنایع غذایی و نساجی به دلیل کم شدن رقابت خارجی رشد کرده اند، افزود: این در حالیست که صنایع دیگر با افت مقیاس تولید و در نتیجه افزایش هزینه تمام شده روبه رو شده اند.

صالحی بر تحریک اقتصاد با توسعه سرمایه گذاری تاکید کرد و افزود: با افزایش ظرفیت بخش هایی که کالای سرمایه ای ایجاد می کنند، می توان اثرات منفی تحریم ها را خنثی کرد.

وی ریشه مشکلات امروز کشورمان را نحوه تصمیم گیری دولت دانست و افزود: سیاست های اقتصادی دولت به اصلاح نیاز دارد؛ برای مثال با آنکه پرداخت یارانه به مردم در بهبود توزیع درآمد تاثیرگذار است، اما نحوه اجرا و میزان پرداخت آن به بازنگری نیاز دارد. 

وی با اشاره به اینکه وابستگی دولت به درآمدهای نفتی مساله ای طولانی مدت است، تصریح کرد: مساله امروز ما نفت نیست بلکه نحوه استفاده از آن است و باید درآمد حاصل از فروش نفت به جای مصرف، نیروی مولد ایجاد کند و لازم است این درآمد را به یک دارایی مانند هزینه در مناسب سازی زیرساخت ها و توسعه سرمایه انسانی تبدیل کرد.

صالحی اصفهانی در ادامه بر ضرورت توجه دولت به ایجاد اعتمادسازی در مردم نسبت به نظام سیاست گذاری تاکید کرد و با اشاره به اینکه در سیاستگذاری های اقتصادی، فرض ادامه دار بودن تحریم ها واجب است، گفت: در شرایط موجود کسب شهرت از طریق تولید کالاهای باکیفیت در ادامه مبادلات تجاری با کشورها بسیار ضروری است.

وی یکی از مهمترین اقدامات اتاق های بازرگانی در برهه کنونی را کمک و تشویق فعالان اقتصادی برای تولید محصولات باکیفیت دانست و افزود: تولید کالای درجه یک به فرهنگ سازی نیاز دارد و در تجارت خارجی، تولید محصول باکیفیت اولین مزیت رقابتی است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه پتانسیل افزایش مراودات تجاری با کشورهای همسایه ایران موجود است، افزود: تجارت خرد توسط بخش خصوصی یکی از فرصت های افزایش تعاملات با همسایگان ایران و راهکار اصلی عبور از تحریم هاست.

صالحی استفاده از پتانسیل های تجارت افغانستان، امارات، قطر، لبنان و فرصت های تولید و تجارت ترکیه و پاکستان را نیز در شرایط کنونی کشور حایز اهمیت دانست.

به گزارش ایسنا و به نقل از اتاق بازرگانی اصفهان، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان نیز در این نشست منطقی نبودن نرخ ارز، یارانه های کور و غیر هدفمند، نرخ بهره بالا و وابستگی به درآمدهای نفتی را از جمله ریشه ای ترین مشکلات اقتصادی کشور دانست و افزود: به هم خوردن موازنه تجاری، بروز پدیده قاچاق، ریسک بالای سرمایه گذاری، ایجاد رانت و فساد، کسری بودجه دولت و انحراف در الگوی مصرف نیز بر مشکلات اقتصادی افزوده است.

سید حسن قاضی عسگر تورم و کاهش سرمایه گذاری بخش خصوصی، افزایش تصدی گری دولت و افزایش هزینه های تولید را از جمله نتایج این چالش ها دانست و گفت: چنین پدیده هایی به اتلاف منابع و افزایش هزینه های کشور منجر شده است.

وی همچنین با اشاره به اصلاح قیمت بنزین در روزهای اخیر، اجرای این طرح را منجر به صرفه جویی 21 درصدی بنزین نسبت به قبل عنوان کرد.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست کاهش فروش نفت، تجارت کالا و ایجاد مشکل در نقل و انتقال پول و فلزات گرانبها را از جمله آثار تحریم های اعمال شده بر کشور عنوان کرد و افزود: در شرایط موجود، توسعه فعالیت بخش خصوصی تنها راهکار خروج کشور از بحران است که با برنامه ریزی و مدیریت درست می توان اندازه بخش خصوصی را از 15 درصد کنونی به 55 درصد افزایش داد.

مسعود گلشیرازی با اشاره به اینکه از سال 92 تاکنون سهم درآمدهای نفتی در بودجه دولت 30 درصد کاهش یافته است، گفت: اصلاح ساختار مالی و بودجه ای و همچنین برنامه ریزی برای افزایش درآمدهای مالیاتی به همراه اجبار دولت برای خصوصی سازی و توسعه صنایع پایین دستی، از جمله آثار کاهش درآمدهای نفتی کشور بوده است.

وی با تایید اینکه تحریم ذاتا محدودیت ایجاد می کند، گفت: با وجود اعمال تحریم های یک جانبه علیه کشورمان، توسعه صنایع پایین دستی، افزایش اشتغال و در نهایت به دست آوردن بازارهای منطقه ای و جبران کاهش درآمد ارزی نفت را در پی داشته است.

گلشیرازی افزود: با وجود اعمال تحریم ها، تولید ناخالص بخش خصوصی کشور افت نداشته و باید با حمایت دولت، راهبردهای مناسب برای مصون سازی بخش خصوصی کشور اتخاذ شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی يارانه کمک معیشتی بنزين تحريم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۸۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد

شهرام دبیری، رئیس شورای عالی استان‌ها امروز در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، گفت: برگزاری این جلسه گام بلندی در جهت ارتقای تعاملات شورا‌ها و سازمان محیط زیست است.

وی افزود: دنیا در حال توسعه است که اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد. از این رو، توسعه پایدار باید مدنظر باشد. ضمن تلاش برای رفع نیاز‌های جامعه، مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسل‌های آینده نرسد.

رئیس شورای عالی استان‌ها بیان کرد: امروزه تعریف باسواد نسبت به چند سال گذشته تغییر کرده است، زمانی فردی خواندن و نوشتن بلد بود باسواد بود، اما امروزه اینطور نیست. چند سال پیش در تعریف سواد ١٢ مهارت تعریف شده بود که یکی از مهمترین آنها محیط‌زیست است چند سال بعد پا را فراتر گذاشتند و بحث عملیاتی شدن به تعریف باسواد اضافه شد یعنی هر کسی باید از آموخته‌های خود استفاده کرده تا تغییری ایجاد کند حالا آیا سیستم آموزشی ما با این تعریف همخوانی دارد؟

دبیری تأکید کرد: مجموعه شورا‌های کشور و شورای عالی استان‌ها با بیش از ۱۲۶ هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارد. شوراها، نارسایی‌های جامعه را شناسایی می‌کنند و در ارتباط مستقیم با مردم هستند.

وی اضافه کرد: باید تغییرات اساسی اتفاق بیفتد به ویژه در زمینه محیط زیست، باید مسایل محیط زیستی از کودکی آموزش داده شود، چون در سن بزرگسالی تاثیری ندارد. فرهنگ سازی باید در رفتار نمود پیدا کند تا تاثیرگذار باشد. آموزش و پرورش، شورا‌ها و سازمان محیط زیست می‌توانند قدم‌های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: کار‌ها و اقدامات باید به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه‌های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کار‌های اجرایی صورت گیرد، در بسیاری از کشور‌ها مردم باید برای کیسه‌های پلاستیکی پول بدهند، چون هدفشان کاهش مصرف پلاستیک است در کشور ما هم باید همین گونه باشد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی‌های پاک ظرفیت خوبی دارد و می‌توان با برنامه‌ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می‌شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می‌شود، شهرداری‌ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودرو‌ها و آلایندگی آنها نیز، گفت: در برخی شهر‌ها تعداد خودرو‌ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهر‌ها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می‌تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می‌توانیم به سازمان حفاظت محیط‌زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم، همچنین می‌توانیم از شرکت‌های دانش‌بنیان کمک بگیریم.

وی درباره اهمیت ملموس بودن اقدامات گفت: دریاچه ارومیه یکی از مطالبات مردم است که می‌خواهند بدانند چه اقداماتی در آنجا انجام شده است بنابراین مسئولان سازمان محیط‌زیست باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • احتمال کاهش محدوده طرح ترافیک
  • بازنگری در نحوه اجرای طرح ترافیک قطعی است/ احتمال کاهش محدوده طرح
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • بخشی از حق‌آبه ایران از «هیرمند» پرداخت شد
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • پرداخت یارانه به کشت پنبه راهکاری برای تحقق خودکفایی
  • جزئیات نحوه دریافت یارانه یک‌ میلیونی کودکان | این دست از کودکان یک میلیون یارانه می‌گیرند
  • برنامه ابلاغی اصلاح الگوی کشت در استان نیازمند بازنگری کشوری است