Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@06:53:23 GMT

احتمال موج جدید تحریم مقامات ایرانی از سوی اروپا

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۸۶۳۸

احتمال موج جدید تحریم مقامات ایرانی از سوی اروپا

وزرای خارجه بلوک اتحادیه اروپا روز دوشنبه توافق کردند که این اتحادیه برای مجازات مجرمان حقوق بشری، رژیم تحریمی هدفمند به شبیه به قانون مگنیتسکی را تنظیم کند. این مصوبه به اتحادیه اروپا اجازه خواهد داد که طبق استانداردهای حقوق بشری خود دست به تحریم مقامات و افراد مختلف از سراسر دنیا بزند.

به گزارش «تابناک» قانون مگنیتسکی سال 2012 ، یک لایحه دو حزبی است که توسط کنگره ایالات متحده به تصویب رسیده و در دسامبر 2012 توسط رئیس جمهور وقت آمریکا باراک اوباما به شکل قانون درآمده است، و هدف از آن مجازات مقامات روسی مسئول مرگ حسابدار روسی سرگئی مگنیتسکی در زندان مسکو در سال 2009 بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال 2016 که این قانون در سطح جهانی اعمال می شود، به دولت ایالات متحده اجازه می دهد تا افرادی را که مجرمین حقوق بشر می خواند، مجازات کرده، دارایی های آنها را مسدود نموده و از ورود آنها به ایالات متحده جلوگیری کند. اکنون اتحادیه اروپا و به ویژه مسئول جدید سیاست خارجی این بلوک یعنی جوزپ بورل، به دنبال تصویب قانونی مشابه به آن و مختص این اتحادیه است.

 بورل در کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزیران خارجه اروپا، حقوق بشر را "اولویت آشکار اروپایی ها ... و تعهد خویش" توصیف کرده است.

وی گفته: "بنا به درخواست چندین کشور عضو، ما توافق کرده ایم که کار مقدماتی برای تدوین یک رژیم تحریم جهانی برای رسیدگی به نقض جدی حقوق بشر را آغاز کنیم. این رژیم متناظر با قانون به  اصطلاح مگنیتسکی ایالات متحده خواهد بود."

بورل بیان کرده: "توافق جامعی برای اجرای مقدمات این کار وجود دارد و سرویس امور خارجی اروپا [که بدنه دیپلماتیک اروپا است] مستندات این کار را فراهم خواهد آوردتا قانونی مشابه مگنیتسکی را ایجاد کند. این اقدامی ملموس خواهد بود که مجدداً بر رهبری جهانی اتحادیه اروپا در موضوع حقوق بشر تأکید می کند."

وی همچنین خاطرنشان كرده كه این اعلامیه درست پیش از روز حقوق بشر در 10 دسامبر منتشر شده، اما تدوین این قانون زمان بیشتری خواهد برد - مقامات اتحادیه اروپا می گویند كه كار مقدماتی ماه ها به طول خواهد انجامید.

وزیر امور خارجه هلند، استف بلاك، كه برای ایجاد این قانون فشار و اصرار زیادی داشته است، در توئیتر نوشت: "این یك سیگنال بسیار قوی است كه امروز اتحادیه اروپا به اتفاق آرا تصمیم به تصویب قانون اروپایی مجازات جهانی نقض حقوق بشر گرفته است."

قانون پیشنهادی هنوز نام مشخصی ندارد. اما دیپلمات های اتحادیه اروپا تمایلی ندارند که آن را "قانون مانییتسکی اتحادیه اروپا" بنامند زیرا منجر به نگرانی ها در این باره میشود که هدف این قانون فقط مقامات روسی است (اگرچه قانون متناظر در ایالات متحده در سراسر جهان اعمال شده است).

هنگامی که پارلمان اروپا در اوایل سال جاری خواستار اجرای چنین رژیم تحریمی در این بلوک شد  اظهار داشت که این رژیم "باید به طور نمادین نام سرگئی مگنیتسکی را دشاته باشد."

به گفته یک دیپلمات ارشد، این رژیم پیشنهادی به اتحادیه اروپا اجازه می دهد تا "بدون ارسال پیامی مبنی بر برخورد با یک کشور" شهورندان و مقامات آن را به طور خاص هدف قرار دهد، زیرا این مجازات ها بر مسئولیت فردی و نه بر اساس ملیت خواهد بود - هرچند برخی ممکن است همچنان این مجازات ها را به عنوان مجازاتی ملی برای یک کشور خاص در نظر بگیرند.

یک دیپلمات دیگر بیان کرده: "نکته این است که جنایاتی وجود دارد که نمی تواند به یک کشور نسبت داده شود. ما باید بتوانیم عاملان فردی را در آن پرونده ها پاسخگو کنیم."

به گفته یک دیپلمات سوم، این رژیم تحریمی به دنیا نشان می دهد که "ما قوی هستیم". وی افزود: این سیستم بسته به نحوه استفاده کشورهای عضو، می تواند "هم نمادین و هم مؤثر" باشد.

به شکلی جالب توجه نشریه بولیتیکو به نقل از برخی دیپلماتهای اروپایی اشاره کرده است که یک از اهداف احتمالی این رژیم تحریم حقوق بشری مقامات ایران است.

این نشریه با اشاره به اعتراضات اخیر در ایران که منجر به تلفات انسانی شده است، نوشته است که بروکسل، پایتخت اتحادیه اروپا، دچار یک معمای اساسی در سیاست خارجی شده است. معمایی که یک سر آن تحریم حقوق بشری ایران و پایبندی به استانداردهای اروپایی حقوق بشری است و سوی دیگر آن حفاظت از ارتباطات معنادار و قوی با ایران به ویژه بعد از خروج آمریکا از برجام است.

بورل در کنفرانس مطبوعاتی روز دوشنبه گفت که رویکرد و خط اتحادیه اروپا درباره توافق هسته ای "مانع از اعمال تحریم در موارد نقض حقوق بشر نیست، این مساله هیچ ارتباطی با توافق هسته ای ندارد."

با این حال وی گفته که "این موضوع امروز در شورای اروپا مورد توجه قرار نگرفته و در مورد آن بحثی نشده است".

آنچه به نظر میرسد این است که قانون جدید در کنار استانداردهای اروپایی و غربی حقوق بشر، میتواند احتمال موج جدید از تحریم های فردی را علیه ایران و مقامات ایرانی در پی داشته باشد. به ویژه آنکه به تصریح دیپلماتهای اروپایی این رژیم جدید تحریمی مستقیما افراد و نه کشورها را هدف قرار میدهد.

این موضوع میتواند چالش بسیار اساسی را در آینده روابط ایران و اتحادیه اروپا ایجاد کند. آینده ای که با حضور مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ظاهرا در مورد مسائل ایران رویکرد همدلانه ای ندارد، چندان روشن به نظر نمیرسد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم آنفولانزا عوارض خروج از کشور بودجه 99 شهاب منصوری عبدالحمید ریگی استعفای استراماچونی لیلا واثقی پایتخت 6 اتحادیه اروپا حقوق بشر مگنیتسکی قانون ایران تحریم جوزپ بورل انتخابات مجلس یازدهم آنفولانزا عوارض خروج از کشور بودجه 99 شهاب منصوری عبدالحمید ریگی استعفای استراماچونی لیلا واثقی پایتخت 6

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۸۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: غزه مثل سطح ماه شده؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتقاد شدید از رفتار اسرائیل در جنگ غزه گفت غزه مثل سطح ماه شده است و هیچ امکاناتی برای زندگی ندارد.

به گزارش عصرایران، "جوزپ بورل" گفت کمک‌هایی که به غزه می‌رسد برای مقابله با «وضعیت فاجعه‌بار انسانی» بسیار اندک و ناکافی است.

بورل همچنین درباره درخواست اسرائیل از فلسطینیان در جنوب نوار غزه برای حرکت به سمت شمال ابراز شک و تردید کرد و گفت: غیرممکن است کسی در آنجا زندگی کند. آب و برق و فاضلاب ندارد. نه خانه‌ای وجود دارد و نه هیچ چیزی ... "مثل سطح ماه است. "

وی افزود: اگر آن‌ها می‌خواستند غزه را به مکانی تبدیل کنند که هیچ انسانی نتواند در آن زندگی کند، به هدف خود در شمال منطقه غزه رسیدند.

جنگ اسرائیل در غزه از ۶ ماه قبل تاکنون ادامه دارد. در این جنگ بیش از ۳۳ هزار نفر کشته شدند. اکثریت کشته‌ها افراد غیرنظامی به ویژه زنان و کودکان هستند.

اسرائیل همچنین با جلوگیری از ورود غذا و کالا به غزه، باعث قحطی و گرسنگی گسترده و شدید در این منطقه شده است.

حماس در ۱۵ مهر / ۷ اکتبر گذشته، حمله غافلگیرانه‌ای به جنوب اسرائیل داشت. در این حمله ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۰ نفر هم به اسارت گرفته شدند. بعد از آن، اسرائیل حمله نظامی علیه حماس درغزه را شروع کرد.

اتحادیه اروپا و بررسی افزایش تحریم ایران

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای گسترش تحریم‌ها علیه ایران است.

"جوزپ بورل" روز سه شنبه گفت در واکنش به حمله اخیر ایران به اسرائیل گفت اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای گسترش دامنه تحریم‌های خود علیه تهران است.

بورل این اظهارات را پس از ویدئو کنفرانس اضطراری وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای بحث در مورد پیامد‌های حمله پهپادی - موشکی ایران به اسرائیل مطرح کرد.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به سخنان آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد مدعی شد پس از حمله موشکی - پهپادی ایران، خاورمیانه «در لبه پرتگاه» قرار دارد.

وی در جمع خبرنگاران افزود: امروز وزرا مواضع قاطعانه‌ای اتخاذ کردند و از همه بازیگران تاثیرگذار منطقه خواستند از پرتگاه دوری کنند تا سقوط نکنند.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد اگر هر تحولی در بحران کنونی، اتفاق تشدید کننده تنش داشته باشد خاورمیانه در وضعیت «جنگی کامل» قرار خواهد گرفت.

بورل با بیان اینکه برخی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در واکنش به حمله ایران به اسرائیل، خواستار گسترش تحریم‌ها علیه ایران شدند، ادامه داد دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا کار بر روی این پیشنهاد را آغاز خواهد کرد.

عالی‌ترین مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت: برخی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا پیشنهاد‌هایی ارائه کردند ... تا اقدامات محدودکننده علیه ایران گسترش یابد.

بورل گفت این پیشنهاد، ساختار فعلی تحریم‌ها علیه ایران را گسترش می‌دهد تا شامل موشک‌ها و احتمالاً محموله‌های ارسال شده برای عوامل تهران در خاورمیانه نیز شود. به گفته او ساختار فعلی تحریم‌های اتحادیه اروپا، با هدف محدود کردن رسیدن پهپاد‌های ایرانی به روسیه است.

آلمان، فرانسه و چندین کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا علنی از این پیشنهاد حمایت کردند.

بورل اظهار داشت که او خود نیز از این پیشنهاد حمایت می‌کند و دیپلمات‌ها در روز‌های آینده روی آن کار خواهند کرد تا وزیران بتوانند در نشست دوشنبه آینده در لوکزامبورگ دوباره درباره آن گفتگو کنند.

وی گفت برخی اعضای اتحادیه اروپا نیز احتمال اعمال تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران را مطرح کرده اند.

اما بورل موضع اتحادیه اروپا را تکرار کرد که نیروی قدس نیروی برون مرزی سپاه را نمی‌توان به عنوان سازمان تروریستی توصیف کرد مگر اینکه یک سازمان ملی در اتحادیه اروپا مشخص کند این نیرو در فعالیت‌های «تروریستی» دخالت داشته است.

وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا از وجود چنین موردی اطلاعی ندارد، گفت: از بخش دیپلماسی اتحادیه می‌خواهم دوباره این موضوع را بررسی کند.

بورل گفت که همه وزرای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا حمله ایران را به شدت محکوم و بر تعهد خود به امنیت اسرائیل تاکید کردند.

دیگر خبرها

  • وضع تحریم‌های جدید پهپادی ایران توسط اتحادیه اروپا
  • واکنش جدید آمریکا و اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران
  • طرح گروه ۷ برای محدود کردن برنامه موشکی و پهپادی ایران
  • ائتلاف چند کشور علیه ایران | تصمیم ضدایرانی گروه هفت مشخص شد
  • بورل: غزه مثل سطح ماه شده؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست
  • مخالفت با تحریم‌های جدید علیه تهران  
  • چهار مقام ارشد ایرانی که ارتش اسراییل معرفی کرد
  • تصویب چند لایحه ضد ایرانی در مجلس نمایندگان آمریکا
  • قطعنامه‌ ضد ایرانی مجلس نمایندگان آمریکا
  • بورل: اتحادیه اروپا نمی‌تواند سپاه را «تروریستی» اعلام کند