Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان راور گفت: خشکسالی‌های پیاپی در چند سال اخیر باعث شده درختان مناطق سردسیری شهرستان راور به آفات ثانویه از جمله سوسک‌های چوبخوار و پوستخوار آلوده شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد قنبری در گفت وگو با خبرنگار راه آرمان گفت: خشکسالی‌های پیاپی در چند سال اخیر باعث شده است که درختان مناطق سردسیری شهرستان راور در اثر کم آبی و تغذیه نامناسب ضعیف و به آفات ثانویه ازجمله سوسک های چوبخوار و پوستخوار آلوده شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان راور افزود: سوسک‌های چوب خوار روی تنه درختان قرار دارند که کرم لارو جگری و سارتا که کشاورزان آن را به اشتباه کرم خراط می نامند باعث خسارت به درختان غیر مثمر (نارون ،چنار، بادام کوهی و …) و درختان مثمر (سنجد، گردو و…) می‌شوند.

قنبری بیان کرد: سوسک‌های سارتا ولارو جگری ابتدا باعث خشک شدن سرشاخه‌های درختان و در نهایت با ایجاد دالان در تنه درخت باعث خشک شدن درختان و خسارت بسیار جدی به باغات می‌گردد.

وی تصریح کرد: در بعضی از روستاها درختان غیر مثمر از جمله نارون و چنار که سوسک‌های نامبرده شده باعث خالی شدن تنه آنها شده است امکان سقوط و خطر جانی و مالی را برای اهالی فراهم کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان راور به اقدامات انجام شده توسط این ارگان برای مبارزه با سوسک‌ها چوبخوار اشاره کرد و گفت: در این راستا مدیریت جهاد کشاورزی از چند سال قبل اقدام به آموزش کشاورزان و اطلاع رسانی از طریق شوراها و دهیاران نموده است.

قنبری ادامه داد: ولی متأسفانه کشاورزان هیچ اقدام جدی که باید شامل آبیاری، تغذیه مناسب و هرس سرشاخه ها و مبارزه مکانیکی و شیمیایی علیه این آفات باشد، انجام نداده‌اند؛ لذا در آینده نه چندان دور شاهد خسارت شدید و جبران نشدنی به باغات میوه سردسیری خواهیم بود.

وی در پایان مطرح کرد: بنابراین کشاورزان باید با شرکت در کلاس‌های آموزشی و مراجعه به جهاد کشاورزی و دریافت اطلاعات، زمینه کنترل این آفات را فراهم کنند تا بتوانیم جلوی نابودی باغات را بگیریم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۸۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت نیشکر در صومعه‌سرا آغاز شد

محمدعلی اکبری، مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا گفت: ۸۵ خانوار در ۱۲ روستای این شهرستان کشت نیشکر به مساحت ۲۶ هکتار را آغاز کردند.

او با اشاره به استقبال مردم از فرآورده‌های نیشکر که محصولاتی ارگانیک است، افزود: سطح زیر کشت گیاه نیشکر امسال ۲۰ درصد افزایش یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا با بیان اینکه کشت نیشکر اردیبهشت هر سال آغاز و آذر ماه برداشت می‌شود.، تصریح کرد: امسال برای نخستین بار طرح کشت تلفیقی صنوبر و نیشکر در بیش از ۵ هکتار از زمین‌های کشاورزی صومعه سرا اجرا شده است.

به گفته اکبری، برای تجهیز کارگاه‌های نیشکرپزی، ۱۵ نیشکرکار برای دریافت ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات از اعتبارات بنیاد برکت به بانک‌های عامل معرفی شده اند.

او همچنین گفت: سال گذشته، نیشکرکاران صومعه‌سرایی، ۲۵ تن شکر سیاه به ارزش ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تولید و به بازار مصرف عرضه کردند.

شهرستان صومعه سرا در ۲۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • باغداران مبارزه به موقع با آفات درختان مرکبات را جدی بگیرند
  • ۸۰ درصد درختان کاج سمنان بیمارند
  • برداشت نوبرانه گوجه سبز در سرپل ذهاب
  • حمایت از باغداران با برگزاری دوره آموزشی مدیریت آفات پسته
  • کشت نیشکر در صومعه‌سرا آغاز شد
  • سمپاشی باغ‌های رودبار علیه ملخ مراکشی
  • آغاز مبارزه با ملخ مراکشی در گیلان
  • سرشاخه‌کاری درختان گردو در خلخال
  • سرشاخه کاری راهی برای جوان سازی درختان گردو
  • پروانه چوبخوار پسته، مهمترین آفت درختان پسته