Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، مرتضی طلایی در رابطه با احتمال مطرح شدن تکثر لیست‌های اصولگرایان باتوجه به آرایش جبهه پایداری و شورای ائتلاف، اظهار کرد: «ابتدا باید تامل کرد تا دید نتیجه اولیه تایید صلاحیت‌ها چگونه است تا پس از آن به تحلیل لیست‌های مختلف بپردازیم. شاید ما در این مرحله شاهد تغییر و تحولاتی باشیم که در این مرحله قابل پیش‌بینی نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر حسب شایسته سالاری و شایسته‌گزینی عمل کنیم، باید ببینیم که شورای ائتلاف شایستگان و افراد موجه را صرف‌نظر از عضویت در شورای ائتلاف، در یک لیست واحد جمع کند یا خیر».

این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر این نکته که «برای چیدن لیست ملاک‌های شورای وحدت برمبنای ارزش‌ها و توانایی‌هاست» تصریح کرد: اینکه فردی نزدیک به آقای قالیباف باشد یا آقای جلیلی و جبهه‌ پایداری، نباید باعث شود که بین لیست‌ها تفاوتی به‌وجود آورد و باعث شود که فردی به ناحق در لیست قرار نگیرد و حب و بغض‌های خطی افراد را از لیست واحد دور کند.

عضو سابق شورای شهر در ارتباط با ائتلاف و حفظ وحدت با جبهه پایداری و اصولگرایان ادامه داد: منطقی که طبق آن ما قبل از شروع ثبت‌نام‌ها به دوستان جبهه پایداری درباره وحدت و ضرورت از خودگذشتگی سیاسی و گفتمانی برای رسیدن به لیست واحد و عدم تکثر فهرست‌ها ارائه دادیم، هنوز هم بر جای خود برقرار است. ولی اگر قرار باشد که ما شاهد تکثر لیست‌ها و عدم ائتلاف باشیم، به‌نظر می‌رسد که هرکس امروز ادعای ارزش‌مداری و مدیریت جهادی دارد، باید فارغ از نگرش‌های خطی و جریانی، باید ببیند که چه کسی بیشتر برای مردم و نظام در مجلس مفیدتر است. اگر جز این باشد، بدان معناست که ما بخشی از جریان سیاسی غیر ارزشی و غیر انقلابی هستیم که صرفا رقابت دارد.

طلایی در پاسخ به سوالی درباره اینکه «آیا پخش فیلم توسط آقای قالیباف و دعوت برای ثبت نام از جوانان، نواختن سازی جدا از شورای ائتلاف اصولگرایان و سازوکار آنها نبود؟» جواب داد: خیر چنین نیست! ایشان مدت‌ها قبل از تشکیل شورای ائتلاف و معرفی سازوکارهای شورای ائتلاف، بحث مجلس نو و تشکیل سایتی برای معرفی جوانان را مطرح کرد. ایشان قرار بود تا این طرح خود را در شورای ائتلاف اصولگرایان مطرح و ارائه کند و تزاحمی بین برنامه ایشان و کار شورا وجود ندارد. تلاش آقای قالیباف این بود که وعده‌ای که به جوانان داده بود محقق شود.

وی در ارتباط با نقش آقای قالیباف و وزنه وی در لیست‌های اصولگرایان گفت: تا جایی که بنده اطلاع دارم، تقریبا همه جریانات اصولگرا در ائتلاف، روی سرلیست بودن آقای قالیباف اتفاق نظر دارند. این چیز عجیبی نیست. حتی قبل از ثبت نام آقای قالیباف، چیزی که در میان شورای ائتلاف مطرح بود، این بود که می‌گفتند «ما منتظریم ببینیم آقای قالیباف ثبت نام می‌کند یا خیر؟ اگر ثبت نام کند، به‌عنوان سرلیست واحد قرار می‌گیرد». اکنون نیز این اتفاق افتاده و به نظرم آقای قالیباف سرلیست اصولگرایان خواهد بود.

مرتضی طلایی در پایان با اشاره به ماجرای جلسات مشترک ابراهیم رئیسی با چهره‌های مطرح اصولگرا درباره انتخابات مجلس گفت: بنده در این رابطه اطلاعات دقیق و با جزئیات ندارم، اما بعد از انتخابات ریاست جمهوری دوره گذشته آقای رئیسی با چهره‌های اصولگرای مطرح در انتخابات‌های ریاست جمهوری گذشته از جمله آقای جلیلی و آقای قالیباف جلساتی داشتند و این ابتکارشان باعث شکل‌گیری ائتلافی بین اصولگرایان شد و شورای ائتلاف نیز نتیجه همین اقدام آقای رئیسی بود. ایشان سعی داشتند به‌عنوان چهره‌ای فراجناحی و معنوی برای وحدت نیروهای انقلاب مطرح شده و نقشی پدرانه ایفا کنند. بعد از تشکیل شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، این وظیفه از روی دوش ایشان برداشته شده و بر دوش شورا قرار گرفت و اکنون نیز ما امیدواریم تا این اقدامات امید از دست رفته مردم که ناشی از ناکارآمدی‌های مدیریتی است، بازگرداند!

 

 محمدجواد ابطحی عضو جبهه پایداری می گوید: دائم نمی توان از جبهه پایداری توقع داشت که انعطاف پذیر باشد و از موضعش عقب نشینی کند. تیم آقای قالیباف هم باید انعطاف به خرج دهد.

همه ژنرال ها و چهره های اصولگرا از حوزه انتخابیه تهران برای رقابت دوم اسفندماه ثبت نام کردند، با وجود این همه نیروهای سرشناس چگونه امکان دارد لیستی 30نفره برای تهران بسته شود؟

وقتی کسی برای نام نویسی اقدام می کرد، نمی دانست چه افراد دیگری می خواهند در انتخابات مجلس ثبت نام کنند. حالا در پروسه تصمیم‌گیری ممکن است عده ای به این نتیجه برسند که انصراف دهند. انتظار داریم در شورای ائتلاف یک اجماع حداکثری صورت بگیرد، اگر نشد اصولگرایان در تهران 3 فهرست جداگانه خواهند داشت. آقای قالیباف یک لیستی را تنظیم کرده و خودش نیز سرلیست می شود. یک لیست را جبهه پایداری و یک لیست دیگری را هم جبهه پیروان خط امام و رهبری می دهد.

در حال حاضر رایزنی های فشرده ای انجام می شود. افرادی برای کدخدامنشی و نزدیک کردن دیدگاه ها به یکدیگر وسط میدان آمده‌اند که امیدواریم به نتیجه برسند.

چه کسانی در حال کدخدامنشی بین مجموعه های اصولگرا هستند؟

آقای صدیقی و آقای موحدی کرمانی آمده اند و در حال رایزنی هستند.

با توجه به اینکه آقای قالیباف در انتخابات مجلس ثبت نام کرده، می گویند همه مجموعه های اصولگرا بر سرلیستی او در شورای ائتلاف اجماع دارند و بنابراین قراردادن نام آقای قالیباف در صدر فهرست قطعی است، آیا همین طور خواهد شد؟

خیر بعید می دانم. البته دوستان و نزدیکان آقای قالیباف این موضوع را بیان کردند اما هنوز درباره سرلیست به نتیجه نرسیده‌اند.

به نظرتان اگر رقابتی بین لیست شورای ائتلاف و لیست جبهه پایداری در تهران شکل بگیرد، موقعیت لیست نیم بند اصلاحات تقویت نخواهد شد؟

این خطر را حس می کنیم اما دوستان اصولگرا هم باید این فکر را بکنند. همواره جبهه پایداری به آن تأکید داشته، بحث تکلیف گرایی و انتخاب اصلح است. دائم نمی توان از جبهه پایداری توقع داشت که انعطاف پذیر باشد و از موضعش عقب نشینی کند. خود دوستان اصولگرا نیز باید انعطاف پذیر باشند. همه اش گفته می شود که چرا جبهه پایداری انعطاف نشان نمی دهد؟ خوب چرا آنها انعطاف به خرج نمی دهند؟ اگر از نظر برخی جبهه پایداری محلی از اعراب ندارد، اقبال عمومی متوجه اش نیست، چه ترس و واهمه ای وجود دارد که می گویند جبهه پایداری رأی ما را کم کرده و ضربه زده است. این حرف ها نشان می دهد که جبهه پایداری اقبال دارد.

از صحبت های شما بر می آید که انتظار دارید، تیم آقای قالیباف هم کوتاه بیاید؟

بله، اگر بخواهند به لیست واحد و اجماع برسند، طبیعتا باید همین طور شود.

اگر در پایان صحبتی دارید بفرمایید.

نگرانی جبهه پایداری، مشارکت مردم است. باید تلاش کنیم مشارکت گسترده صورت بگیرد. یکی از اهداف پشت پرده فتنه بنزینی که حتی برخی مثل آقای شکوری راد به زبان آوردند، این است که به اصولگرایان ضربه بزنند و مشارکت مردم مناطق محروم و مستضعف را کم کنند چون اقبال در این مناطق معمولا به سمت اصولگرایان است. معتقدیم باید تلاش کنیم بازسازی اعتمادعمومی انجام شود تا در انتخابات مشارکت گسترده و حداکثری اتفاق بیفتد.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 اصولگرایان انتخابات انقلاب پشت پرده مجلس شورای اسلامی قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۹۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم

چیدمان سیاسی مجلس دوازدهم در تعریف اینکه ذائقه این مجلس به کدام جریان سیاسی نزدیک است، اگر نگوییم پیش از انتخابات (به دلیل ردصلاحیت گسترده و نبود کاندیدا‌های اصلاح‌طلب در عرصه رقابت) مشخص شده بود با اعلام نتایج آرا و مشخص شدن ۲۴۵ رای‌آورنده دوراول آن و سنگینی وزنه اصولگرایان، آن هم از طیف تندرو عیان شد.

به گزارش هم میهن، با توجه به میزان پایین حضور میانه ‎رو‌ها و اصلاح‌طلبان در این انتخابات و کاهش مشارکت مردم که راز موفقیت اصلاح‌طلبان در ادوار مختلف بود، رقابت درون‌جریانی منجر به آن شده که اگر بحثی در محافل سیاسی حول این مجلس شکل بگیرد، در راستای آن باشد که کدام لیست بیشترین آرا را داشته‌اند و بر همین اساس دور دوم انتخابات برای به دست آوردن اکثریت مجلس آینده و دست برتری جریان‌های درون اصولگرایی حائز اهمیت است.

بر همین اساس در کنار آماری که از نتایج لیست‌های مختلف اصولگرایی مطرح است، آن‌ها که در دور دوم رقابت می‌کنند نیز حائز اهمیت است (مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه با رقابت برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.)

براساس نتایج اعلام‌شده در سراسر کشور ۹۳ نفر از لیست شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب (شانا) و پایداری در دور اول انتخابات به مجلس راه یافتند که از این تعداد ۴۴ نفر گزینه‌های اختصاصی شانا بودند. شورای وحدت هم در بیانیه‌ای اعلام کرد ۹۰ نفر از نامزد‌های مورد حمایت این شورا در سراسر کشور به مجلس راه پیدا کرده‌اند که ۶۰ نفر از آن‌ها نامزد اختصاصی این جریان بودند.

جبهه شریان (شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی) نیز اعلام کرده است که در استان‌ها موفق شده ۷۳ نفر از گزینه‌های خود را به مجلس بفرستد و «ائتلاف نیرو‌های مردمی انقلاب اسلامی» موسوم به (اُمنا) نیز با توجه به این‌که اعلام کرده بود غیر از تهران در هیچ‌یک از حوزه‌های انتخابیه لیست ندارد، در دور اول انتخابات در تهران توانسته است که هفت نفر از لیستش را به مجلس بفرستد.

کاندیدا‌های میانه‌رو و اصلاح‌طلبانی که به نوعی مورد حمایت تعداد اندکی از احزاب میانه‌رو از جمله کارگزاران، ندای ایرانیان، اعتماد ملی و اعتدال و توسعه و البته در برخی حوزه‎‌های انتخابیه لیست «ائتلاف بزرگ فرهنگیان» یا با عنوان «مستقل» وارد رقابت شده بودند، در مجموع ۴۰ کرسی را به خود اختصاص دادند.

«جبهه صبح ایران» که چندی قبل از انتخابات ۱۱ اسفند با رهبری رائفی‌پور و سعید محمد شکل گرفت نیز اعلام کرده ۳۵ نفر از کاندیداهایشان وارد مجلس شده‌اند.

بر این اساس ۱۸ درصد ورودی‌ها اختصاصی شانا، ۱۵/۱ درصد اختصاصی مستقل و بیش از ۱۱ درصد اصلاح‌طلب و میانه‌رو، ۱۱ درصد اصولگرایان بدون لیست، ۶/۱ درصد اختصاصی اُمنا و شریان، ۴/۵ درصد اختصاصی صبح ایران، ۰/۸ درصد اختصاصی شورای وحدت و در نهایت مشترک اصولگرایان بین سه لیست ۳/۲۶ درصد است.

تحلیل محتوای جدول

عملاً جریان‌های حاضر در مجلس اصولگرا برای دستیابی به اکثریت مطلق باید منتظر نتایج انتخابات دور دوم باشند. مثلاً از ۲۳ گزینه لیست صبح ایران که در دور دوم حضور دارند فقط ۵ کاندیدایشان اختصاصی است و در این بین ۴ گزینه با لیست شورای وحدت، دو گزینه با شورای ۲ ائتلاف و ۱۵ گزینه با لیست امنا و شریان مشترک است.

از ۳۹ گزینه لیست شورای ائتلاف، ۱۹ گزینه اختصاصی و بقیه با سایر لیست‌ها مشترک است.

در این بین شریان از میان ۱۶ کاندیدای حاضر در دور دوم ۳ کاندیدای اختصاصی، شورای وحدت هم از ۱۸ کاندیدا ۵ کاندیدای اختصاصی و اُمنا هم با ۱۵ کاندیدای حاضر فقط ۵ کاندیدای اختصاصی دارد و در اغلب موارد گزینه‌های آن با لیست «صبح ایران» یکی است.

بر این اساس آنچه از این جدول به دست می‎آید این است که دست بالا بیشتر در اختیار شورای ائتلاف و البته در اشتراک با سایر لیست‌های اصولگرا است.

در این فهرست چهره‌های باسابقه‌ای حضور دارند؛ عبدالرضا مصری با سابقه نایب رئیسی مجلس، محمدحسین فرهنگی با سابقه نایب‌رئیسی کمیسیون‌های قضایی و برنامه و بودجه، علیرضا منادی با سابقه ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات، محمدرضا میرتاج‌الدینی با سابقه عضویت در هیئت‌رئیسه مجلس هشتم و ابراهیم عزیزی با سابقه نایب رئیسی کمیسیون امنیت ملی از جمله چهره‌هایی هستند که نتوانسته‌اند در دور اول حضور خود در مجلس را قطعی کنند و حالا باید برای تعیین تکلیف وضعیت خود چشم انتظار آمدن دوباره مردم پای صندوق‌های رای بنشینند.

به این لیست می‌توان چهره‌هایی همچون رضا صدیقی، سیدمرتضی حسینی و احمد بیگدلی را نیز افزود. چهره‌هایی که پیش از این توانسته بودند نظر مردم را برای حضور در مجلس جلب کنند، اما وضعیت‌شان برای حضور در مجلس دوازدهم هنوز مشخص نشده است.

مجلس دوازدهم و آینده موقعیت مجلس

با توجه به این چهره‌ها و این افراد احتمالاً آنچه در مجلس دوازدهم در قبال فراکسیون‌ها اتفاق بیفتد همان سخنان سیدحسین نقوی‌حسینی است که «پشم» یعنی پایداری، شریان، مصاف با توجه به ائتلاف شانا و پایداری شکل می‎گیرد و عملاً دست بالا را سه جریان تندرو زیرمجموعه پایداری اولیه (پایداری فعلی و شریان) و مصاف هم که به رهبری رائفی‌پور و با عنوان لیست «صبح ایران» در انتخابات حضور داشتند.

البته این لیست اطلاعات دیگری را هم به ما می‌دهد؛ اگرچه اطلاعی از واجدین شرایط رای‌دهی به تفکیک شهرستان‌ها وجود ندارد، اما نسبت آرای آن‌ها که به دور دوم رفته‌اند، نسبت به شرکت‌کنندگان در انتخابات در حوزه انتخابیه هم رقمی است که موجب نگرانی نسبت به آینده ایران می‎شود.

آماری که بیانگر آن است که دیگر مردم حساسیت لازم را به انتخابات ندارند و در کنار کاهش چشمگیر مشارکت چنان آرای پراکنده‌ای را به صندوق ریخته‌اند که رقبای دور دوم در جایگاه حداقلی نمایندگی قرار دارند و مهمتر آن است که در این انتخابات براساس قانون تفاوت آرا حتی به میزان یک رای هم برنده را مشخص می‌کند و کاهش مشارکت و عدم حضور حتی به اندازه دوره اول که می‌تواند انتخابات را به دور دوم بکشد هم جایگاهی ندارد.

ما در مجلس دوازدهم با نمایندگان اقلیت مردم روبه‌رو خواهیم بود و همین ضربه ‎ای بر شأن و موقعیت مجلس خواهد بود.

دیگر خبرها

  • سردار حاجی زاده: با تسلیحات قدیمی و توان حداقلی بر ظرفیت حداکثری اسراییل و جبهه غربی غلبه کردیم
  • سردار بلندپایه سپاه که نامش در سریال ضدایرانی آورده شد /همرزم سردار سلیمانی که جلوی تکفیری ها ایستاد
  • سردار شهید حجازی؛ از مقابله با داعش تا ترور شخصیت در سریال هالیوود
  • چرا نام سردار شهید حجازی در لیست ترور اسرائیل بود؟! + فیلم
  • جنگ لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • مقدرات مجلس آینده در اختیار «پشم» است /جبهه پایداری اهل معامله است چون صندلی برایش مهم است نه ارزش ها
  • (عکس) احترام نظامی به قالیباف در مجلس
  • قالیباف: وضعیت بازار ارز را بررسی می‌کنیم
  • قالیباف: درباره وضعیت بازار ارز، هفته آینده جلسه‌ای را برگزار خواهیم کرد
  • قالیباف: وضعیت بازار ارز هفته آینده در مجلس بررسی می‌شود