Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ای‌اف‌پی، یافته‌های تازه‌ترین مطالعه دانشمندان روی رفتار ۳۷۸ اورکا یا نهنگ قاتل نشان می‌دهد نهنگ‌های جوان‌تر که همراه مادربزرگ‌های خود زندگی می‌کنند، عمرشان طولانی‌تر است و در زمان کاهش منابع غذایی در آب‌های دریا هم نگران یافتن غذا نیستند. روابط در جمع نهنگ‌های قاتل به گونه‌ای است که ماده‌های سالخورده‌تر مراقب جوان‌تر هستند و غذا و امنیت آنها را تامین می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهنگ‌های قاتل ماده معمولا در ده‌های سوم یا چهارم عمر خود توان باروری را از دست می‌دهند و پس از آن چند دهه دیگر زندگی و نقشی دیگر در خانواده ایفا می‌کنند. این ویژگی فقط در انسان و پنج پستاندار دیگر وجود دارد که همه آنها از گونه جانوران دریایی هستند. نظریه «اثر مادربزرگ» که بیشتر بین انسان‌ها دیده و شناخته شده بود، به تازگی در میان نهنگ‌های قاتل هم به اثبات رسیده است.

دنیل فرانکس، پژوهشگر ارشد از دانشگاه یورک در این باره می‌گوید: «نهنگ قاتل نخستین نمونه از اثر مادربزرگ در غیرانسان‌ها و پستاندارانی است که دوران یائسگی را تجربه می‌کنند. این اثر البته در فیل‌ها هم دیده می‌شود اما فیل جانوری است که تا پایان عمر می‌تواند زاد و ولد کند. جز انسان و نهنگ قاتل، فقط سه گونه دیگر یائسه می‌شوند: نهنگ خلبان باله‌کوتاه، شبه‌نهنگ تک‌شاخ و نهنگ سفید.»

فرانکس و همکارانش اطلاعات مربوط به ۴۰ سال اخیر دو گروه از نهنگ‌های قاتل را در آب‌های ساحلی ایالت واشنگتن آمریکا و سواحل بریتیش کلمبیا در کانادا مطالعه کردند و به این نتیجه رسیدند که اعضای ماده این گروه‌ها پس از رسیدن به مقام مادربزرگی می‌توانند همچنان با قدرت به نقش مادری خود ادامه دهند و از جوان‌ترها مراقبت کنند.

کد خبر 469116 برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیوانات حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۰۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند

 فاطمه سرگزی   بیان کرد: خانواده به‌عنوان اولین محیطی که هر فرد اولین تعاملات و تجربیات خود را دارد نقش بسیار حساس و قابل‌توجهی را در چگونگی سلامت روان افراد ایفا می‌کند.

وی با اشاره اینکه آموزش به‌موقع مهارت‌های زندگی می‌توانید در برابر مشکلات، سلامت روان افراد را تا حد زیادی واکسینه کند بیان کرد: کلیه مراکز خدمات جامع سلامت دارای روان‌شناس بالینی هستند که به‌صورت رایگان خدمات روان‌شناختی را ارائه می‌کنند.

مدیر سلامت روان، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به عوامل مؤثر در سلامت روانی خانواده تصریح کرد: ایجاد و تدوین قواعد و مقررات خاص توسط سرپرست خانواده برای حفظ ارزش‌ها، نیازها و اهداف این واحد کوچک و مهم اجتماعی، امری ضروری است. وجود چنین قواعدی باعث ایجاد هماهنگی بین اعضای خانواده در جهت ارتقای سلامت روانی آن‌ها خواهد شد و از بروز نابهنجاری‌ها و کج‌روی‌ها جلوگیری خواهد کرد.

سرگزی با اشاره به اینکه از طریق تقسیم قدرت، یکپارچگی و پشتیبانی اعضای خانواده از یکدیگر،توان مقابله خانواده با بحران‌های زندگی افزایش میابد،خاطرنشان کرد: خانواده‌های سالم، ساختار درونی خود را برای پذیرش موقعیت‌های متغیر و بحرانی اصلاح می‌کنند درحالی‌که خانواده‌های ناکارآمد، ساختار خشک خود را که در برخورد با وضعیت جدید کارآمد نیست، حفظ می‌کنند.

وی گفت: خانواده‌های ناسالم در شرایط بحرانی به‌جای حمایت از یکدیگر و کمک برای حل معضلات روش سرزنش را انتخاب می‌کنند درحالی‌که سرزنش افراد در این شرایط به جز تخریب روحی هیچ حاصلی نخواهد داشت.

مدیر سلامت روان، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: در حالت کلی خانواده باید برای حفظ انسجام خود، به‌اندازه کافی پایدار و دارای چارچوب شخصی باشد؛ اما درعین‌حال برای کنارآمدن با موقعیت‌های بحرانی از انعطاف‌پذیری لازم برخوردار باشد.

 وی افزود: در خانواده‌های درهم‌تنیده، مرز بین افراد مبهم است، در نتیجه در صورت بروز بحران، اعضای خانواده واکنش نامعقولی از خود نشان می‌دهند و به طور ناخواسته با هم درگیر می‌شوند.

سرگزی تصریح کرد: والدین درهم‌تنیده با فرزندان، با ممانعت از شکل‌گیری رفتارهای پخته در کودکانشان و وابسته کردن آن‌ها به خودشان و دخالت در توانایی آن‌ها در حل مشکلات، مسائل خانواده را در مواقع بحرانی تشدید می‌کنند.

وی ادامه داد: برای حفظ سلامت روان اعضای خانواده، باید به افراد تفهیم شود که خانواده کلیتی است که از مجموعه اعضای آن فراتر است و منافع و اولویت‌های آن باید بر منافع و مصالح شخصی ارجح باشد.

این مسئول در پایان با اشاره به شناخت تفاوت‌ها در اعضای خانواده گفت: شناخت تفاوت‌ها در خانواده کمک می‌کند تا در قضاوت نسبت به یکدیگر عادل باشند و بتوانند تفاوت در نحوه واکنش یکدیگر را در بحران‌ها و تغییرات ایجاد شده در شرایط زندگی درک کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • قاتل خاموش جان یک جوان را در بروجن گرفت
  • (ویدئو) تلاش برای نجات ده‌ها نهنگ به گل نشسته در غرب استرالیا
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • دستگیری قاتل فراری جوان محلاتی
  • قاتل گربه ها به ۱۴ ماه زندان محکوم شد !
  • قتل جوان ۱۷ ساله و دستگیری قاتل در نهاوند
  • پرونده قتل و اختلاف خانوادگی در دزفول به صلح و سازش ختم شد
  • تحقق ۱۱۰ درصدی پویش درختکاری به همت اعضای جوان هلال احمر خراسان جنوبی
  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در شیراز
  • قاتلان مرد مهابادی دستگیر شدند / ۳ مرد را به رگبار بستند