Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@07:01:41 GMT

احتمال سونامی در نوار شمالی کشور وجود دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۰۹۰۳

احتمال سونامی در نوار شمالی کشور وجود دارد؟

رئیس سازمان زمین‌شناسی از احتمال وقوع سونامی در نوار شمالی کشور خبر داد.

به گزارش ایلنا، علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمین شناسی کشور در بیست و چهارمین نشست کمیته هماهنگی هواشناسی – آب‌شناسی دریای خزر گفت: با توجه به فعالیت‌های زمین‌شناسی که در دریای خزر انجام شده است، می‌توانیم در مورد مخاطراتی که پیش رو داریم صحبت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ویژه این مخاطرات از اهمیت برخوردارند، زیرا این منطقه زلزله خیز است و امکان رخداد سونامی در آن وجود دارد.

وی در ادامه گفت: ساحل دریای خزر بسیار طویل است و پنج میلیون نفر را تحت الشعاع قرار می‌دهد. این طویل بودن ریسک خطر را در این منطقه بالا می‌برد. از سوی دیگر این منطقه استراتژیک است و در آن اقدامات گوناگونی انجام می‌گیرد.

شهیدی گفت: ما از نظر مخاطرات طبیعی در دنیا مقام سوم را داریم که از ۴۳ مخاطره طبیعی در جهان ۳۴ نوع مخاطرات در ایران محتمل است. مخاطراتی مانند سیل و زلزله برای ایرانیان ملموس‌تر است، اما بعضی از مردم نسبت به مخاطراتی مانند فرونشست حساسیست کمتری دارند. از سال ۱۹۰۰ تا سال ۲۰۱۹ تعداد مخاطرات و انواع آن افزایش یافته است. البته قربانیان در این مخاطرات طبیعی کاهش داشته‌اند. این نشان می‌دهد اگر ما زیرساخت‌های مستحکمی برای جامعه ایجاد بکنیم مرگ و میر کمتری ناشی از مخاطرات طبیعی خواهیم داشت.

رئیس سازمان سازمان زمین‌شناسی کشور گفت: ایران مستعد زلزله‌های بسیاری است. در قسمت‌های مرکزی به دلیل سفتی زمین احتمال خسارات بالا است. این در مقایسه با قسمت‌های جنوبی کشور که زمین حالت پلاستیکی بیشتری دارد برآورد می‌شود. دراین پیام‌ها برآورد ما از نقشه‌هایی است که تنها گسل‌های فعال را نشان می‌دهند. در درجه خطرپذیری زلزله در نواحی البرز و شمال کشور خطرناک توصیف می‌شود. اگر این زلزله‌ها در شمال کشور با مرکز زلزله در دریا اتفاق بیفتند احتمال سونامی در نوار شمالی کشور وجود دارد.

وی گفت: ما فعالیت‌هایی را در گسل شمال خزر، آستارا و انزلی انجام دادیم گسل آستارا میان کوه، دریا و دشت‌های کم‌عرض مستقر شده است. ما متوجه شدیم این گسل‌ها در پهنه دریای مجاور نیز وجود دارد برخی از زلزله‌های استان البرز، در مرکز دریای خزر شروع می‌شود. نشان می‌دهد اگر این زلزله‌ها در همان مرکز رخ بدهند و شدت بیشتری داشته باشند می‌تواند شهر‌های شمالی کشور را تخریب کنند و خسارات زیادی به آن وارد کنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سونامی نوار شمالی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۰۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله ۴.۱ ریشتری سمنان را لرزاند

زمین‌لرزه ۴.۱ ریشتری استان سمنان حوالی دیباج را لرزاند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اعلام مرکز لرزه‌نگاری کشور، ساعت ۰۲:۰۱:۵۹ روز جمعه، سی‌ویکم فروردین زمین‌لرزه ۴.۱ ریشتری استان سمنان و حوالی دیباج را لرزاند.

این زمین لرزه در طول جغرافیایی ۵۴.۲، عرض جغرافیایی ۳۶.۳۲ و در عمق هفت کیلومتری زمین رخ داده و کانون آن ۱۲ کیلومتری دیباج (سمنان) ،۲۱ کیلومتری دامغان (سمنان) و ۴۳ کیلومتری مجن (سمنان) بوده است.

کد خبر 745900

دیگر خبرها

  • زلزله ۴.۱ ریشتری در دامغان خسارتی نداشت
  • زلزله ۴.۱ ریشتری سمنان را لرزاند
  • دامغان لرزید
  • زلزله ۴.۱ ریشتری، دیباجِ سمنان را لرزاند
  • دریای مواج با وزش باد‌های نسبتاً شدید شمال غربی، ۳۰ فروردین
  • وقوع زلزله ۴.۸ ریشتری در استان سیستان‌وبلوچستان
  • زلزله ۴.۸ ریشتری در سیستان و بلوچستان
  • زلزله ۴.۸ ریشتری سیستان و بلوچستان را لرزاند
  • زلزله ۴.۸ سیستان و بلوچستان را لرزاند
  • زلزله بامدادی این استان را به لرزه درآورد/ جزئیات