Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) دیروز(دوشنبه ۱۸ آذر) در گزارش جدید خود هشدار داد، نسل جدیدی از نابرابری‌های جهانی ناشی از تغییرات آب‌وهوایی و فناوری می‌تواند به بروز بی‌ثباتی سیاسی و خشونت منجر شود.

این برنامه در گزارش توسعه انسانی سال ۲۰۱۹ خود هشدار داد که بر خلاف ثروت و درآمد، تغییرات آب‌وهوایی و فناوری در دوران مدرن به شکل فزاینده‌ای بین افراد دارا و ندار شکاف ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین شکل جدیدی از بی‌عدالتی افزایش یافته آن هم در حالی که پیشرفت‌هایی در برخی از شاخص‌های سنتی ایجاد نابرابری از جمله فقر شدید و بیماری‌ها حاصل آمده است.

این گزارش افزود: بحران آب‌وهوایی بیش از همه به اقشار ضعیف آسیب وارد کرده است. تغییرات آب و هوایی با آسیب رساندن به کشورهای در حال توسعه، بی‌عدالتی در این کشورها را افزایش خواهد داد و بسیاری از این آنها توان مقاومت در برابر تهدیدهای ناشی از آن از جمله سوء تغذیه، بیماری‌ها و فشارهای روانی را نخواهند داشت.

این گزارش درباره تاثیرات فناوری در بی‌عدالتی نوشت: سهم بزرگسالان با سطح تحصیلات دانشگاهی در کشورهای توسعه یافته ۶ برابر کشورهای کمتر توسعه یافته است.
شاخص توسعه انسانی ترکیبی برای ارزیابی موفقیت کشورها بر اساس سه معیار «زندگی طولانی و سالم، دسترسی به دانش و سطح زندگی مناسب» است.


رتبه ایران در گزارش توسعه انسانی سازمان ملل
بر اساس گزارش شاخص توسعه انسانی سازمان ملل، امتیاز توسعه انسانی ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی ۰.۷۹۷ بوده که این کشور را در رتبه ۶۵ در بین ۱۸۹ کشور قرار می‌دهد. بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ امتیاز توسعه انسانی ایران افزایشی ۳۸.۳ درصدی داشته است.

همچنین ترکیه در طبقه‌بندی توسعه انسانی در سطح «توسعه بسیار بالا» قرار گرفته که به دلیل تقویت استانداردهای زندگی و امید بالاتر به زندگی بوده است. این نخستین بار است که ترکیه در طبقه‌بندی توسعه بالا در شاخص توسعه انسانی قرار می‌گیرد و موفق به کسب امتیاز  ۰.۸۰۶ در سال ۲۰۱۸ شده است. این کشور از بین ۱۹۸ کشور در رتبه ۵۹ قرار گرفت.

دیگر همسایگان ایران همچون عراق، پاکستان و افغانستان نیز به ترتیب جایگاه ۱۲۰، ۱۵۲ و ۱۷۰ را در میان ۱۸۹ کشور جهان به خود اختصاص داده‌اند.

در جهان پس از نروژ، کشورهای سوئیس و ایرلند در جایگاه دوم و سوم قرار گرفته‌اند و دو کشور آلمان و هنگ‌کنگ نیز به طور مشترک رتبه چهارم را بر اساس شاخص توسعه انسانی کسب کرده‌اند.
2023

برچسب‌ها توسعه انسانی محیط زیست تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد فناوری فقر ایران ترکیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه انسانی محیط زیست تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد فناوری فقر ایران ترکیه توسعه انسانی محیط زیست تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد فناوری فقر ایران ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۰۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل سازمان «سپند» در جهت دستیابی به فناوری های برتر دفاعی

نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) با مواد یک و ۲ این طرح موافقت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، 3 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) با مواد یک و 2 این طرح موافقت کردند.

نمایندگان مجلس ماده یک این طرح را با 147 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع به تصویب رساندند.

بر اساس ماده یک این طرح؛ به منظور دستیابی به فناوری های برتر مورد نیاز دفاعی و امنیتی حال و آینده با تاکید بر نوآوری و پشتیبانی و توسعه آن ها و در راستای غافلگیری فناورانه دشمن و پیشگیری غافلگیری فناورانه کشور با تاکید بر مدیریت و دستیابی به فناوری های بدیل، نوظهور، شالوده شکن، پر مخاطره و برتر ساز در حوزه تهدیدات نوین و همچنین طراحی، ساخت، تولید، تامین و پشتیبانی محصولات حوزه پدافند نوین، سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که در این قانون به اختصار سپند نامیده می شود با هدف تداوم و تثبیت راه دانشمند شهید محسن فخری زاده، تشکیل می گردد.

همچنین نمایندگان با ماده 2 این طرح با 147 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع موافقت کردند.

در ماده 2 این طرح آمده است: سپند دارای شخصیت حقوقی مستقل و با ماهیت موسسه دولتی و دارای استقلال مالی، معاملاتی و اداری بوده و در چارچوب مقررات نیروهای مسلح و اساسنامه مصوب بدون الزام به رعایت قانون محاسبات عمومی کشور اداره می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فناور است
  • رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فن‌آور است
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • ظرفیت بالای مرکزی در زمینه پزشکی و تجهیزات درمانی
  • هواشناسی ایران / احتمال وقوع سیلاب در ۶ استان کشور
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات
  • اسلامی: ایران از قطب‌های اصلی تولید انواع رادیوداروها است
  • ایران از قطب‌های اصلی تولید انواع رادیوداروها است
  • تشکیل سازمان «سپند» در جهت دستیابی به فناوری های برتر دفاعی
  • تشکیل سازمان «سپند» در جهت دستیابی به فناوری های برتر دفاعی