Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این اجرایی نشدن مصوبات عمدتا دلیلش دولت بوده و در واقع دولت‌ها با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی فاصله داشته اند که دلیلشان هم این بوده که مصوبات مبهم بوده است. تاریخ انتشار: 11:43 - 19 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۵۶۲۱

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، حجت الاسلام و المسلمین سید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خبری خود به مناسبت سی پنجمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: اگر فرهنگ مصرف درست شود، در حوزه اقتصاد معجزه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصادی‌ها نمی‌دانند که فرهنگ است که اقتصاد پویا را تعیین می‌کند.

وی افزود: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بود، اما پیوند این فرهنگ با انقلاب فرهنگی یک مساله مهم است.

عاملی گفت: امروز پیشران تمام تحولات علم و دانش و فناوری است.

بیشتر بخوانید: افزایش درآمد‌های دولت تنها راه کنترل حجم نقدینگی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: انسان قدرتمند‌تر از فناوری است و اگر فناوری قدرت دارد، به دلیل فناوری است.

وی افزود: نقش مردم در پروژه علم و فناوری پر رنگ است.

عاملی افزود: وجه نو بودن فناوری‌های جدید به دلیل تغییر در ماهیت است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی  افزود: جهان دوم یک جهان سیستمی و جهانی است که ما مجبوریم در درون آن فعالیت کنیم.

وی  افزود: ما با یک تغییر بنیادین به نام فضایی شدن جهان مواجه شده ایم.

عاملی افزود: دهه اول ظهور اینترنت دهه خیره‌گی است و باعث می‌شود افراد به نظام قالب توجه نکنند.

وی  افزود: تا سال ۲۰۰۶ حدود ۷۵ درصد منابع اطلاعاتی جهان در اختیار آمریکا بود و به مرور زمان مدیریت داده‌ای از آمریکا گرفته می‌شود و امروز ۵۰ درصد ذخایر داده‌ای در اختیار آمریکا است.

این مقام مسئول بیان کرد: دولت اینترنت ملی را برای حفاظت از دارایی ملی کشور تاسیس کرد. تمام اطلاعت در درون شبک ملی اطلاعات است و اولیوت آن دارایی‌های داده‌ای کشور است.

عاملی بیان کرد: ۲ تریلیون و ۸۰۰ ایمیل در همین سال ارسال شده که نشان دهنده این است که ما در عصر انتشار اطلاعات هستیم.

وی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی تمرکز در حوزه فرهنگ می‌تواند به وجود بیاورد، ولی دامنه ارتباطات امروز خیلی گسترده شده است. امروز در تمام جهان با سردرگمی فرهنگی مواجه هستیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: امروز پلتفرم سیاست ارتباطات را تعریف می‌کند و بعضی از فرهنگ شناسان معتقدند انسان دچار گم گشتگی فرهنگی شده اند.

عاملی بیان کرد: این جهان دوم بحث دیگر الگوریتمی بودن آن است. علت آن چیست؟ چون الگوریتم‌ها نظام‌های برنامه ریزی هستند. یا به عبارتی سورئال تبدیل به رئال شده است.

بیشتر بخوانید: امنیت شبکه کشور در گرو ایجاد شبکه ملی اطلاعات

مهمترین ابزار انقلاب اسلامی استقرار عدالت اجتماعی در جامعه است که قویترین ابزارش ایجاد سیستم است. عدالت اجتماعی برای محقق شدن نیازمند نظام واره است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما با ورود به فضای مجازی و جهان دوم چالش‌های استعمار سوم را داریم، ولی قابلیت‌هایی نیز وجود دارد که کمک می‌کند به محقق شدن آرمان‌های انقلاب اسلامی.

عاملی افزود: ما می‌توانیم به آینده امیدوار باشیم، اگر اندیشه‌های انقلاب اسلامی را تبدیل به نظام قطعی بکنیم.

شورای عالی انقلاب فرهنگی علم و فناوری و فرهنگ دارد. ۲ هزار ۳۰۰ مصوبه در این سال‌ها داشتیم که ۶۶ درصد آن مربوط به حوزه علم و فناوری است و ۲۷ درصد مربوط به فرهنگ و ۸ درصد مصوبات مشترک بوده است.

این ۲ هزار ۳۰۰ مصوبه در ۲۸ قالب بوده که این پراگندگی مصوبات خودش یک صعف است. نزدیک هزار و ۱۱۷ مصوبه مربوط به افراد بوده که افراد منصوب شده اند که اجرایی سازی افراد صد درصد عملی شده است.

وی افزود: ۶۸ درصد مصوبات یعنی هزار و ۷۹۰ مصوبه اجرایی شده که از ایم مقدار هزار ۲۲۷ مصوبه که ۶۸ و نیم درصد است مربوط به حوزه فناوری و ۲۳ درصد که ۴۲۷ مصوبه را تشکیل می‌دهد حوزه فرهنگ بوده است.

عاملی بیان کرد: این اجرایی نشدن مصوبات عمدتا دلیلش دولت بوده و در واقع دولت‌ها با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی فاصله داشته اند که دلیلشان هم این بوده که مصوبات مبهم بوده است؛ و دلیل دوم فقدان نگاه نگاشت نهادی بوده است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اقتصاد پویا اینترنت ملی اقتصاد پویا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۱۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای فرهنگ عمومی باید به قرارگاه تبدیل شود

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در نشست شورای فرهنگ عمومی استان قزوین گفت: پس از تشکیل قرارگاه شورای فرهنگ عمومی باید تمامی برنامه‌ها براساس برش استانی در مهندسی فرهنگی کشور اجرایی شود.

وی اضافه کرد: فرمانده قرارگاه‌های شورای فرهنگی عمومی، امام جمعه و استانداران هستند که بایستی بر اجرای دقیق مصوبات این شورا نظارت کافی داشته باشند.

حجت الاسلام خسروپناه در خصوص اهمیت رصد مسائل مهم استان نیز اظهار کرد: در هر استان معاونت اجتماعی فراجا، اداره کل اطلاعات و اطلاعات سپاه از منابع ارزشمند و گنجینه‌های رصد مسائل محسوب می‌شوند که باید از این ظرفیت‌ها بهره برداری کرد و در طرح و برنامه ریزی قرارگاه فرهنگ عمومی نیز به نحو مطلوب استفاده شود.

به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور، در هجدهمین سفر استانی تصمیم گرفتیم به قزوین بیاییم تا در شورای فرهنگ عمومی به موارد مهم و اساسی اشاره کنیم تا ارتقای فرهنگی بیشتری را در این استان شاهد باشیم.

حجت الاسلام خسروپناه با بیان اینکه در مسیر کار‌های فرهنگی باید از تمامی دستگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و گروه‌های مردمی استمداد گرفت، ادامه داد: ما در سطح کشور نیز سازمان بازرسی را به خدمت گرفتیم که بر اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نظارت داشته باشد.

وی، نقش رسانه‌های مجازی را در پیشبرد اهداف فرهنگی کشور بسیار مهم دانست و اضافه کرد: توجه به چنین رسانه‌هایی باید سرلوحه کار‌ها باشد و حتی پیشنهاد می‌کنیم نماینده‌ای از فعالان رسانه‌های مجازی جهت حضور در نشست‌های شورای فرهنگ عمومی استان نیز معرفی شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور بیان کرد: مصوبات این شورا از سوی استاندار ابلاغ می‌شود که البته پیش از این مصوبات از سوی دبیر ابلاغ می‌شد، به همین دلیل اگر مصوبه‌ای از سوی دستگاهی اجرا نشده باید متولی آن برای مدیریت ارشد استان گزارش دهد که چرا کار انجام نداده است.

قزوین دارای ۶ سرمایه معنوی و تمدنی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ظرفیت و سرمایه‌های استان قزوین اشاره کرد و گفت: قزوین دارای ۶ سرمایه معنوی و تمدنی است که آنها را باید در حوزه‌های تاریخی، شهدا، فرهنگ و هنر، علمی، مدیریتی و اجتماعی مورد تاکید قرار داد.

به گفته حجت الاسلام خسروپناه، قزوین به عنوان مرکز پایتخت دوران صفویه، انجام فعالیت‌های مذهبی، قرآنی و شبکه امامت، وجود هنر‌های دستی مثل جاجیم بافی، گچ بری، زره بافی و موارد دیگر و از همه مهمتر همدلی و همگرایی مسوولان و مدیران استانی که در کشور بی نظیر بوده و زبانزد عام و خاص نیز محسوب می‌شود، تنها بخشی از گنجینه ارزشمند این استان به شمار می‌رود.

حجت الاسلام خسروپناه با تاکید بر اینکه سیره شهیدانی، چون رجایی و بابایی باید سرلوحه کار مدیران قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: بنده در طول ماه چند مرتبه برای زیارت مزار شهید بابایی از تهران به قزوین آمده ام و می‌دانم که این شهید سراسر اخلاص تا چه اندازه برای نظام مقدس ما ارزشمند است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی
  • حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی در کشور
  • سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود
  • برنامه‌های فرهنگی بر اساس برش استانی مهندسی فرهنگی اجرا شود
  • خسروپناه: برداشتن موانع قانونی؛ راهکاری برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان
  • در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم
  • شورای فرهنگ عمومی باید به قرارگاه تبدیل شود
  • فراجا وظایف ذاتی و قانونی در حوزه عفاف و حجاب، به موجب قوانین مختلف و مصوبات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی دارد
  • برنامه‌های در دست اقدام شورای فرهنگی چیست؟
  • ۳۰ درصد مراحل قرارگاهی شدن شورای فرهنگی استان‌ها انجام شده است