Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@08:48:21 GMT

نهادینه شدن فرهنگ پیشگیری از دیابت امری ضروری است

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۱۲۵۹

نهادینه شدن فرهنگ پیشگیری از دیابت امری ضروری است

ایسنا/کردستان رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان از نهادینە شدن فرهنگ پیشگیری از دیابت در مدارس با نیازهای ویژه خبر داد.

خلیل رنجبر در گفت‌وگو با ایسنا گفت: آموزش و آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی مهمترین راه‌های پیشگیری از دیابت در مدارس با نیازهای ویژه است.

وی، چاقی و افزایش وزن را از عوامل مهم و خطرساز در بروز دیابت عنوان و اظهار کرد: خودمراقبتی و اتخاذ شیوه زندگی سالم بە عنوان یکی از اصول پیشگیری و کنترل بیماری دیابت به دانش آموزان با نیازهای ویژه دوره ابتدایی، متوسطه پیش حرفه ای دوره اول و حرفه ای دوره دوم آموزش داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان عنوان کرد: در سال‌های اخیر اقدامات خوبی برای تحرک بدنی دانش آموزان با نیازهای ویژه در قالب اجرای طرح حیاط پویا، المپیادهای ورزشی و نرمش صبحگاهی در 22 مدرسه مستقل و مدارس ضمیمه با نیاز ویژه استان انجام گرفته است.

خلیل رنجبر با بیان اینکه برنامه‌های مکمل درس تربیت بدنی با هدف ایجاد انگیزه برای تحرک، پویایی، شادابی و نشاط در مدارس با نیازهای ویژه اجرا شده است، افزود: با رشد روزافزون آمار مبتلایان به دیابت نوع یک که دانش‌آموزان نیز جزو این گروه هستند، ضرورت برنامه‌های آموزشی دیابت در مدارس قطعی است.

وی اضافە کرد: اقدامات آموزش و پرورش باید بر اساس اسناد بالادستی باشد و سند تحول، سند بنیادین وزارت آموزش و پرورش است که در آن بر توجه به پویایی دانش‌آموزان تأکید شده است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان، تصریح کرد: این بیماری با اصلاح رفتار، فرهنگ و سبک زندگی ما قابل پیشگیری و کنترل است و آموزش مربیان بهداشت، مدیران و آموزگاران بدون شک نه تنها برای دانش آموزان مبتلا به دیابت بلکه برای سایر دانش آموزان نیز مفید و با نتایج ارزشمندی همراه خواهد بود.

رنجبر اعلام کرد: افزایش وزن در کودکان خطر ابتلا به دیابت و بیماری فشارخون در بزرگسالی را بالا می‌برد، به همین دلیل آموزش‌های تغذیه سالم و بهداشتی برای والدین و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه باید در سرفصل‌های آموزشی مدارس گنجانده شود.

بە گفتە وی کودکان و نوجوانان دیابتی می‌توانند همچون سایر دانش‌آموزان به مدرسه بروند و تحصیل کنند از این رو لازم است با این دانش‌آموزان مثل سایر دانش‌آموزان به دور از هرگونە ترحم و با آگاهی درست برخورد شود .

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۱۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۰ درصد کردستانی‌ها پایبند به حجاب هستند

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان گفت: خوشبختانه بیش از ۹۰ درصد مردم مومن و دیندار استان کردستان خواستار و پایبند به رعایت حجاب و عفاف هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، علی‌اصغر حسینی پیش‌ از ظهر امروز در یکصد و بیست و یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که در دفتر نماینده ولی‌فقیه در کردستان برگزار شد، با قدردانی از پاسخ کوبنده سپاه به جنایات رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: این‌ حرکت غرورآفرین اقتدار را در جهانیان نشان داد، اما ما در میان مردم آن چنان که باید و شاید نتوانستیم ابعاد و تأثیرگذاری این حرکت عظیم را تبیین و نشان بدهیم.

وی ضعف در جهت تبیین را یکی از آسیب‌های حوزه فرهنگی خواند و گفت: متأسفانه در استان تبیین‌گران متخصص نداریم تا آن اثرگذاری لازم را داشته باشند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان حضور مدیران در میان مردم را در جهت ارتقای رضایت‌مندی مردم تأثیرگذار دانست و تصریح کرد: بسیاری از آسیب‌های کنونی در سطح جامعه جدی است و بخشی از آن به مسائل فرهنگی بر می‌گردد.

وی بیان‌ کرد: متأسفانه سال‌هاست که در جلسات حوزه فرهنگی استان صحبت، برنامه و مصوبات ارائه می‌شود، اما آن چنان شاهد خروجی و تأثیرگذاری آن نبوده‌ایم.

حسینی با اشاره به اجرای طرح نور ویژه حجاب و عفاف بیان کرد: خوشبختانه بیش از 90 درصد مردم مومن و دیندار استان کردستان خواستار و پایبند به رعایت حجاب و عفاف هستند.

تشکیل کارگروه فرهنگی ویژه تحقق شعار سال

هاشم ناظمی‌جلال، مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه دستگاه آموزش و پرورش برای تحقق شعار سال پای کار است، اظهار کرد: امسال کارگروه فرهنگی ویژه تحقق شعار سال در آموزش‌وپرورش استان تشکیل شده تا جامعه فرهنگی و دانش‌آموزان نیز مشارکت کنند.

وی گفت: البته باید نتایج مشارکت دانش‌آموزان در جهت شعار سال نیز مشخص باشد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان با اشاره به اینکه در اردیبهشت‌ها شاهد برگزاری مراسمات هفته معلم و آزمون و امتحانات هستیم، مشارکت دانش‌آموزان در این برهه زمانی در برنامه‌ها را غیرممکن دانست و تصریح کرد: 40 درصد نتایج امتحانات متوسطه و 60 درصد پایه دوازدهم در کنکور تأثیرگذار است، بنابراین باید دانش‌آموزان به امتحانات بپردازند.

به گفته وی، یکی از جاهایی که می‌تواند شعار سال رهبر معظم انقلاب و به‌ویژه بخش مشارکت مردمی این شعار را محقق کند، آموزش و پرورش است. امیدواریم بتوانیم با همکاری و انسجام بیشتر در سال جدید امور مربوطه به تعلیم و تربیت را به پیش ببریم.

ناظمی‌جلال افزود: با کمک دانش‌آموزان می‌توان در خصوص تولید و مشارکت اقشار مردم، فرهنگ‌سازی کرد همانگونه که این عزیزان در اجرای کاهش مصرف گاز با شرکت گاز همکاری کردند و نتایج آن را نیز شاهد بودیم.

مراکز عرضه پوشاک در کردستان ساماندهی شوند

مدیر حوزه علمیه خواهران استان کردستان نیز در این جلسه اجرای طرح رعایت حجاب را نیازمند کار تبیینی و فرهنگ‌سازی دانست و اظهار داشت: پیشنهاد می‌شود که جلسه تخصصی ویژه این حوزه برگزار و اقدامات جدی صورت گیرد.

حجت‌الاسلام پیام عبدالملکی عنوان کرد: وضعیت برخی فروشگاه‌ها و مراکز عرضه پوشاک مناسب نیست و می‌توان از طریق متولیان امر، تذکرات و اقداماتی که باید صورت گیرد، انجام شود.

وی تصریح کرد: برای فرهنگ‌سازی باید از تمام ظرفیت‌ها، جهت معرفی مد و لباس ایرانی- اسلامی به ویژه از طریق رسانه‌ها بهره بگیریم.  

مدیر حوزه علمیه خواهران استان کردستان با اشاره به توطئه‌‌های دشمنان یادآور شد: ما در این هجمه فرهنگی باید الگوهای مناسب را از طریق ظرفیت‌های موجود ارائه کنیم.

به گزارش تسنیم؛ در پایان با پیشنهاد و تأکید نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان، «تشکیل شورای فرهنگی در ادارات و ارائه گزارش عملکرد توسط مدیران» جزو مصوبات این شورا بود که مقرر شده در جلسات بعدی نتایج اقدامات، مطالبه‌گری شود.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • بیش از ۹۰ درصد کردستانی‌ها پایبند به حجاب هستند
  • شروع طرح ماهر هلال‌ احمر در مدارس استان مرکزی
  • بیش از ۵۰ درصد از دانش آموزان شیر دریافت می‌کنند
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان کشور
  • مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور
  • اجرای ویژه برنامه استانی "سپاس سردار" در مدارس استان یزد
  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان مرکزی کلید خورد
  • ارائه آموزش‌های ایمنی و ترافیک به ۱۸۰ دانش‌آموز در نظرآباد
  • ارائه آموزش‌های ایمنی و ترافیک به ۱۸۰ دانش‌آموز نظر آبادی