Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@17:11:01 GMT

پیشرفت ۴۷ درصدی احداث صحن حضرت زینب (س) در کربلا+فیلم

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۱۲۸۱

پیشرفت ۴۷ درصدی احداث صحن حضرت زینب (س) در کربلا+فیلم

‍‍‍‍‍‍

طرح توسعه حرم امام حسین (ع) در قالب احداث صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب (س) تاکنون ۴۷ درصد پیشرفت داشته که در این طرح قرار است ساختمانی ۱۵ متر پایین‌تر از سطح زمین با ۲ طبقه روی زمین و ۳ طبقه زیر زمین ساخته شود.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس،  توسعه حرم امام حسین (ع) از سال ۱۳۹۴ پس از خرید ملک‌های اطراف حرم سیدالشهدا (ع) توسط آستان قدس حسینی، برای آغاز روند اجرایی به ستاد بازسازی عتبات واگذار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در طراحی اولیه مقرر شد تا سال ۱۴۰۰ بخش نخست توسعه حرم امام حسین (ع) با عنوان صحن «عقیله بنی هاشم حضرت زینب (س)» در مساحتی بالغ بر ۵ هکتار از بلوار باب القبله تا بلوار باب الرأس احداث و به بهره برداری برسد.

 

 

پس از آغاز روند احداث صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب (س)، عملیات اجرایی ساخت صحن به دلیل سطحی بودن آب‌های زیرزمینی در کربلا با مشکلاتی مواجه شد.

بر همین اساس در مرحله نخست ساخت دیوار آب‌بند در دستور کار قرار گرفت که این روند حدود یک سال و نیم به طول انجامید و در نهایت دیواری به عمق ۴۰ متر و عرض یک متر برای جلوگیری از ورود آب احداث شد.

با این روند برنامه‌ها برای زمان بندی بهره‌برداری صحن عقیله بنی‌هاشم (س) با تغییراتی همراه شد.

 

 

پس از آن کار خاکبرداری عمیق به منظور اجرای پی‌ریزی و فونداسیون آغاز و عملیات اجرایی برای احداث صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب (س) سرعت گرفت.

هم‌اکنون مهندسان و کارگران کشورمان در حال تکمیل صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب (س) هستند و با وجود شرایط عراق فعالیت‌ها تعطیل نشده و همچنان ادامه دارد.

یوسف افضلی معاون فرهنگی ستاد بازسازی عتبات در گفت‌وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به روند توسعه حرم امام حسین (ع) می‌گوید: روند توسعه حرم امام حسین (ع) در قالب احداث صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب (س) به خوبی طی می‌شود، به طوری که در حال حاضر حدود ۴۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

در طرح توسعه حرم امام حسین (ع) بخش‌های مختلفی همچون  تل زینبیه، کتابخانه، موزه، آشپزخانه، دارالحرب، رستوران، مهمانپذیر، صحن حضرت امام حسین(ع) و صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب(س) و همچنین بخش‌های اداری پیش‌بینی شده است که در مجموع ساختمان احداث شده ۲ طبقه روی زمین و ۳ طبقه زیر زمین خواهد بود.

بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب (س) ۱۵ متر پایین‌تر از سطح زمین ساخته خواهد شد و برخی بخش‌های اداری ۳ طبقه زیر زمین و برخی بخش‌ها همچون صحن نیز روی زمین احداث می‌شود؛ چرا که قرار است هیچ بنایی بالاتر از حرم مطهر امام حسین (ع) ساخته نشود.

به گزارش فارس، صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب (س) بخشی از طرح ۳۸ هکتاری توسعه حرم امام حسین(ع) است که در این بخش تنها ۵ هکتار مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: امام حسین حضرت زینب توسعه توسعه حرم امام حسین کربلا بین الحرمین ستاد بازسازی عتبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۱۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر

به دنبال بارش شدید باران و وقوع سیلاب در شهر یزد، بخشی از زیرگذر میدان امام حسین(ع) به عنوان میدان اصلی شهر یزد با فرونشست همراه و تردد در این مسیر محدود شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، بارش‌های سیل‌آسای باران در نقاط مختلف استان یزد سبب روان شدن سیلاب و رواناب‌ها در بخش‌های مختلف استان شد.

علاوه بر روان‌ شدن سیلاب‌ در بخش‌های مختلف برخی شهرها، سیل خسارت‌هایی هم به دنبال داشت که از فرونشست تا ورود آب به منازل مردم در برخی از نقاط استان را شامل می‌شود.

از جمله خسارت‌های سیل در شهر یزد، فرونشست بخشی از مسیر زیرگذر میدان امام حسین(ع) بود که سبب شد بخشی از این زیرگذر قابل استفاده نباشد.

شهر یزد در سال 1401 هم شاهد دو سیل بسیار شدید بود که خسارت‌های زیادی به همراه داشت؛ از جمله خسارت‌های این دو سیل ویرانگر، فرونشست‌هایی بود که با عمق بالا در نقاط مختلف شهر به وقوع پیوست.

در سیل مرداد 1401 طبق گزارش‌های اعلام شده بالغ بر 500 فرونشست در بخش‌های مختلف ایجاد شده بود که بخش قابل توجهی از آن به دلیل عدم بازسازی و غیرفعال شدن قنات‌ها بود و میل‌های این قنات‌ها سبب فرونشست زمین شده بودند.

نکته بسیار مهم و قابل توجه در ارتباط با این سیلاب‌ها و روان‌آب‌ها در نقاط مختلف شهر یزد، وضعیت بافت تاریخی است که با وجود آسیب‌هایی که در این بخش وجود داشته اما نسبت به بخش‌های دیگر به ویژه بافت فرسوده خسارت بسیار جزئی‌تر داشته است.

نوع معماری بافت تاریخی شهر یزد، حفر چاه‌های جذبی از سوی شهرداری و همچنین ورود آب به قنات‌های فعال از جمله دلایلی است که بافت تاریخی شهر یزد را از تخریب سیلاب در امان نگه داشته است.

به گفته کارشناسان قنات و سازه‌های آبی سنتی، در صورتی که تمام قنات‌های شهر یزد که نزدیک به یک هزار کیلومتر در زیر شهر هستند، فعال بودند، سیل امکان خسارت وارد کردن به هیچ بخشی از شهر یزد را نداشت، اما متاسفانه در طول دهه‌های گذشته لایروبی، حفاظت و بازسازی از قنات‌ها به صورت کامل کنار گذاشته شده است.

در حال حاضر و در سیلاب اخیر نیز به دلیل ورود آب به برخی از ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها امکان وقوع خسارت‌هایی وجود دارد، اما بررسی این خسارت‌ها به روزهای آینده موکول شده است. 

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • فرونشست زمین در میدان امام حسین (ع) یزد + ویدئو
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • پیش‌کنگره  ۱۵۰۰۰ شهید فارس در کازرون برگزار می‌شود
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر میدان امام حسین(ع)
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر میدان امام حسین (ع)
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر امام حسین (ع)
  • پیشرفت فیزیکی ۸۶ درصدی تصفیه خانه شرقی بندرانزلی
  • طرح دخترانه «سدنا» در مدرسه علمیه خواهران حضرت زینب(س) میناب برگزار می‌شود