Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: یک میلیارد تومان اعتبار بر اساس برآورد انجام و اعلام شده به سازمان حفظ نباتات و استانداری کرمان، برای مبارزه با ملخ ها در شمال این استان نیاز است.

ناصر طاهری روز سه شنبه افزود: ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار پیش بینی شده برای مبارزه با ملخ ها در شمال استان کرمان صرف پرداخت بدهی سال قبل می شود و ۷۵۰ میلیون تومان مابقی در زمینه مبارزه با این آفت طی سال جاری هزینه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با پیش بینی اینکه با توجه به سرمای هوا ملخ ها از نیمه دوم بهمن ماه به کرمان می رسند تصریح کرد: کشاورزان در صورت مشاهده این آفت در باغ ها، مزارع و عرصه های منابع طبیعی بلافاصله به نزدیک ترین اداره جهاد کشاورزی منطقه خود اطلاع دهند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: مشکلات و موانع مبارزه با ملخ های صحرایی در ستاد بحران استان کرمان مطرح شد و مسئولان در راستای مساعدت در زمینه مبارزه با این آفت قول مساعد دادند.

وی ادامه داد: تصمیم بر آن شد نیاز خودرویی سازمان جهاد کشاورزی در راستای مبارزه با ملخ های صحرایی از طریق سایر دستگاه ها و نهادها بر طرف شود و دستگاه های اجرایی استان کرمان در این زمینه قول مساعد دادند.

طاهری با بیان اینکه کرمان بر اساس هشدار سازمان‌ های فائو و حفظ نباتات امسال از سه جبهه با ملخ‌های صحرایی درگیر می‌ شود تصریح کرد: گروه نخست ملخ های حمله کننده به این استان، همان ملخ هایی هستند که سال گذشته از ایران عبور کرده و به سمت کشورهای هند و پاکستان رفته اند و اکنون در حال بازگشت به استان های حاشیه خلیج فارس و شهرهای جنوبی کرمان مانند رمشک، کهنوج و همچنین بندرعباس هستند.

وی افزود: ملخ ها به احتمال زیاد از نیمه دوم بهمن ماه سال جاری با توجه به افزایش نسبی دما، حوزه شمال استان کرمان را درگیر کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان اظهار داشت: دسته دوم ملخ های تهدید کننده استان کرمان، ملخ هایی هستند که از شبه جزیره عربستان، یمن و آفریقا به سمت کشور ما می آیند و بعد از گذر از استان های همجوار به کرمان می رسند.

وی تصریح کرد: دسته سوم ملخ هایی که ممکن است طبق پیش بینی ها به استان کرمان حمله‌ور شوند همان ملخ هایی هستند که سال قبل در این استان حضور داشته و تخم‌گذاری کرده اند و اکنون با توجه به گذر زمان، تخم ها تبدیل به نوزاد ملخ می شود و به اراضی و مراتع حمله می کنند.

طاهری با بیان اینکه مبارزه با ملخ های صحرایی در استان های همجوار کرمان آغاز شده است گفت: شرایط موجود و سبز نبودن مزارع با توجه به فصل سرما، مبارزه با ملخ را به دلیل پروازهای طولانی مدت، دشوار کرده به طوری که ملخ ها طی یک پرواز طولانی مدت می توانند از یک آبادی به آبادی دیگر برسند.

با وجود اینکه خاستگاه ملخ صحرایی شبه جزیره عربستان است اما هجوم ملخ صحرایی از بهمن ماه سال ۹۷ در اراضی کشاورزی و عرصه های منابع طبیعی بندر نخیلو استان هرمزگان برای نخستین بار دیده شد و تا اوایل مردادماه سال ۹۸ در بیش از ۹ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد ، ایلام، خراسان جنوبی و قشم سرایت کرد.

در این مدت مبارزه با ۱۷۳ دسته ملخ صحرایی در سطح ۷۳۵ هزار و ۲۳۴ هکتار از مناطق آلوده انجام شد.

بخشی از این دسته‌های ملخ صحرایی از ایران به سمت کشورهای هند و پاکستان مهاجرت کرده بودند که اکنون در حال بازگشت از این کشورها به سمت ایران هستند.

گفته‌ها حاکی از آن است که هجوم ملخ‌ صحرایی به ایران در بیش از پنج دهه اخیر بی‌سابقه بوده به طوری که در سال ۱۳۴۰ با حمله ملخ‌ها در سطحی بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار مبارزه شده بود.

آفت ملخ صحرایی ۲۰ درصد از خشکی های دنیا را در سیطره خود دارد و می تواند بیش از ۲۰۰ کیلومتر در روز پرواز کند که در هفته به بیش از یک هزار کیلومتر می رسد و البته رکورد پنج هزار کیلومتر را نیز دارد.

این ملخ روزانه معادل وزن خود، خوراک دارد و هر یک هزار و ۱۰۰ ملخ در یک روز می تواند معادل یک انسان یعنی حدود ۲ کیلوگرم از محصولات غذایی استفاده کند که در شرایط طغیانی تنه درختان از هجوم آنها مصون نیستند.

زاد و ولد این آفت نیز به گونه ای است که در طول سه تا پنج  ماهه، ۳۰۰ تخم به فاصله یک هفته و در هر دوره ۹۰ تا ۱۲۰ عدد تخم در عمق ۱۰ سانتیمتری خاک می گذارد./ ایرنا

بیشتر بخوانید:

ریزش موج جدید ملخ صحرایی در استان‌های جنوبی

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۱۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای خون فرماندار و معاونان فرمانداری کرمان + تصویر

با توجه به نیاز استان کرمان به گروه‌های خونی مختلف اهدای خون فرماندار و معاونان فرمانداری کرمان انجام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، استان کرمان با توجه به آمار بالای بیماران تالاسمی و هموفیلی و همچنین آمار بالای تصادفات و اعمال جراحی مصرف خون بالایی دارد و مردم کرمان همواره با حضور خودشان در مراکز انتقال خون استان کمک کردند تا با تامین ذخیره خون، جوابگوی بیماران نیازمند به خون در سراسر استان باشند.

صبح امروز فرماندار و معاونان فرمانداری کرمان با توجه به اعلام نیاز سازمان انتقال خون در گروه‌های خونی مختلف با حضور در مرکز انتقال خون کرمان بخشی از خون خود را به نیازمند اهدا کردند.

به گزارش تسنیم، با توجه به آمار بالای بیماران تالاسمی و هموفیلی در استان و همچنین آمار بالای تصادفات و اعمال جراحی روزانه در سراسر استان کرمان به چیزی در حدود 250 واحد خون نیازمند هستیم که خون مصرفی و مورد نیاز مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان باید تأمین و جبران شود.

به گفته ایرج شکوهی مدیرکل انتقال خون استان کرمان بیشترین مصرف گروه‌های خونی ا‌ستان کرمان در گروه خونی O و A مثبت و بیشترین نیاز استان به دو گروه خونی O و A منفی است.

وی با بیان اینکه اداره کل انتقال خون استان کرمان در حال حاضر در هر یک از شهرستان‌های سیرجان، رفسنجان، بم و جیرفت یک مرکز و در مرکز استان دو پایگاه انتقال خون دارد، گفت: مردم استان کرمان تا کنون همیشه با ما همراهی کردند و هر زمان که اعلام نیاز شده مردم ما همیشه پای کار بودند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • دانشگاه فرهنگیان کرمان با کمبود شدید فضا روبه‌رو است
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • بازگشایی مجدد بیمارستان صحرایی در شهرک دانش و سلامت
  • سطح مبارزه علیه ملخ های بومی به ۲۷ هزارهکتار رسید
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • مبارزه با آفت غلات در سمنان از ۶ هزار هکتار فراتر رفت
  • اهدای خون فرماندار و معاونان فرمانداری کرمان + تصویر
  • کشف ۲ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در فهرج