Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-03-29@15:43:43 GMT

تکانه‌های بازار نفت از جنگ تجاری

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۱۶۹۲

 بهای معاملات آتی نفت برنت ۱۴ سنت یا ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد و به ۶۴ دلار و ۱۱ سنت در هر بشکه رسید.

بهای معاملات آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱۳ سنت یا ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۵۸ دلار و ۸۹ سنت در هر بشکه رسید.

تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: رونق ناشی از توافق جدید اوپک پلاس عمر کوتاهی داشت و کاهش صادرات چین، تاثیر مناقشات تجاری را بارز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار رسمی که روز یکشنبه منتشر شد، نشان داد صادرات چین در نوامبر ۱.۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش پیدا کرد که با پیش بینی تحلیلگران برای رشد یک درصدی صادرات چین، تفاوت فاحشی داشت.

این ضعف در بحبوحه تنشهای جدید در جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن که رشد اقتصاد جهانی را سرکوب کرده، نمودار شده است. در این بین دور بعدی تعرفه‌های جدید روی واردات ۱۵۶ میلیارد دلار کالای چینی قرار است در ۱۵ دسامبر برگزار شود.

سونی پردیو، وزیر کشاورزی آمریکا اظهار کرده که دونالد ترامپ، رییس جمهور این کشور نمی‌خواهد دور جدید تعرفه‌ها را اجرا کند اما خواهان حرکتی از سوی چین برای اجتناب از چنین اقدامی است.

تحلیلگران اظهار کرده‌اند اگرچه اقدام اخیر اوپک پلاس تحت الشعاع مناقشه تجاری آمریکا و چین قرار گرفته است اما توافق این تولیدکنندگان برای افزایش کاهش تولید از ۱.۲ میلیون بشکه در روز به ۱.۷ میلیون بشکه در روز در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ که معادل حدود ۱.۷ درصد از تولید جهانی است، در میان مدت از قیمتهای نفت پشتیبانی خواهد کرد.

اما رشد سریع تولید غیراوپک تهدیدی برای بی‌اثر شدن تلاشهای اوپک پلاس به منظور محدود کردن عرضه بی‌رویه نفت در بازار جهانی است.

محمد ارکاب، وزیر انرژی الجزایر اعلام کرد این کشور عضو اوپک در راستای توافق تولیدکنندگان برای متعادل نگه داشتن بازار جهانی، تولید نفت خام خود را ۱۲ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد.

بر اساس گزارش رویترز، تولید نفت آمریکا اخیرا به رکورد ۱۳ میلیون بشکه در روز رسیده و انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۰ رشد بیشتری پیدا کند.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000GQs برچسب ها: بازار ، جنگ تجاری ، تکانه

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بازار جنگ تجاری تکانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۱۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲ رقمی تولید خودرو ایران/ جهش تولید خودروهای تجاری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، جدیدترین آمارهای منتشر شده از سوی سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری نشان می‌دهد تولید خودرو جهان در سال ۲۰۲۳ با رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به ۹۳ میلیون و ۵۴۶ هزار دستگاه رسیده است.

این گزارش نشان می‌دهد رشد ۲ رقمی تولید خودرو ایران در ۴ سال متوالی بر اساس این گزارش تولید خودرو ایران در سال ۲۰۲۳ نیز با رشد قابل توجه ۱۲ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده که بالاتر از متوسط جهانی بوده است.ایران در این سال ۱۲۴ هزار و ۲۵۶ دستگاه خودرو بیشتر نسبت به سال قبل از آن خودرو تولید کرده است.

کل تولیدات خودرو ایران در سال ۲۰۲۲ بالغ بر یک میلیون و ۶۴ هزار و ۲۱۵ دستگاه بوده که این رقم در سال ۲۰۲۳ به یک میلیون و ۱۸۸ هزار و ۴۷۱ دستگاه افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، رشد ۱۲ درصدی تولید خودرو ایران در سال ۲۰۲۳ در حالی است که طی سال ۲۰۲۲ نیز ۱۹ درصد، در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۲۱ درصد و در سال ۲۰۲۰ نیز ۳۰ درصد به تولید خودرو ایران افزوده شده بود. کارشناسان رشد دو رقمی و پیوسته تولید خودرو ایران در چهار سال متوالی را نشانه خالی شدن اثر تحریم‌ها و پایداری رشد و رونق این صنعت در ایران می‌دانند.

طبق این گزارش، تولید خودرو ایران بیشتر از انگلیس، ایتالیا و مالزی با رشد قابل توجه تولید خودرو ایران، جایگاه این کشور در رده‌بندی تولیدکنندگان بزرگ خودرو جهان نیز بهبود یافته است.

ایران در سال ۲۰۲۲ با ۳ پله صعود در جایگاه شانزدهمین تولیدکننده بزرگ خودرو جهان قرار بگیرد و در سال ۲۰۲۳ نیز این رتبه را حفظ کرده است. ایران بیشتر از کشورهایی مثل انگلیس، سوئد، ایتالیا، هلند، بلژیک، اتریش، روسیه، مالزی و تایوان در سال ۲۰۲۳ خودرو تولید کرده است.

تولید خودرو انگلیس در این سال یک میلیون و ۲۵ هزار دستگاه بوده است. فرانسه نیز تنها ۳۱۷ هزار دستگاه خودرو بیشتر از ایران در سال میلادی گذشته خودرو تولید کرده است.

این گزارش همچنین می‌افزاید، تولید خودرو چین از ۳۰ میلیون دستگاه گذشت. چین با اختلاف بسیار زیاد نسبت به آمریکا بزرگ‌ترین خودروساز جهان در سال ۲۰۲۳ بوده است.

تولید خودرو چین در این سال ۳۰ میلیون و ۱۶۰ هزار دستگاه گزارش شده است. تولید خودرو چین در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۲ درصد رشد داشته است. آمریکا با تولید ۱۰ میلیون و ۶۱۱ هزار دستگاه در رده دوم و ژاپن با تولید ۸ میلیون و ۹۹۷ هزار دستگاه در جایگاه سوم جهان قرار گرفته‌اند.

کشورهای هند، کره جنوبی، آلمان، مکزیک، اسپانیا، برزیل، تایلند، کانادا، فرانسه، ترکیه، چک و اندونزی نیز به ترتیب رتبه‌های چهارم تا پانزدهم را در رده‌بندی بزرگ‌ترین خودروسازان جهان به خود اختصاص داده‌اند.

در این گزارش آمده است: جهش تولید خودروهای تجاری در ایران بر اساس این گزارش تولید خودروهای سواری در ایران طی سال میلادی گذشته رشد ۹ درصدی نسبت به سال قبل از آن داشته و به ۱ میلیون و ۸۷ هزار و ۲۹۵ دستگاه رسیده است.

این گزارش نشان می‌دهد رشد تولید خودروهای تجاری در ایران طی سال ۲۰۲۳ بسیار قابل توجه بوده است. ایران در این سال ۸۳ هزار و ۱۳۸ دستگاه خودرو تجاری سبک تولید کرده است. تولید این خودروها در ایران با رشد قابل توجه ۵۶ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است.

ایران در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۵۳ هزار و ۲۹۵ دستگاه خودرو تجاری سبک تولید کرده بود. تولید کامیون‌های سنگین نیز با رشد ۳۴ درصدی در سال ۲۰۲۳ مواجه شده و به ۱۶ هزار و ۸۰۳ دستگاه و تولید اتوبوس با رشد ۴۳ درصدی به یک هزار و ۲۳۳ دستگاه رسیده است. ایران در سال پیش از آن ۱۲ هزار و ۵۴۰ دستگاه کامیون سنگین و ۸۶۲ دستگاه اتوبوس تولید کرده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار سخنگوی آتش نشانی: انبارهای تجاری اطراف بازار فرسوده هستند
  • قیمت نفت بیش از یک دلار بالا رفت
  • دلایل منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲
  • جهش تولید خودروهای تجاری
  • بازار آب از طرح‌های مهم مشارکت مردمی در حوزه آب/کاهش ۱۱.۶ درصدی بارش‌ها در یزد
  • حکایت معنادار افزایش قیمت کارخانه ای و ناترازی در بازار ۱۴۰۲ خودرو
  • حکایت معنادار افزایش قیمت کارخانه و ناترازی در بازار ۱۴۰۲ خودرو
  • رشد ۲ رقمی تولید خودرو ایران/ جهش تولید خودروهای تجاری
  • افزایش ذخایر آمریکا سد راه صعود نفت شد
  • کاهش ۵۰ درصدی سود سهام عدالت روندسرمایه گذاری را نزولی کرد