Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@08:31:50 GMT

بررسی احتمال وقوع سونامی در دریای خزر

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۲۰۲۸

بررسی احتمال وقوع سونامی در دریای خزر

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به اینکه کشور ما از نظر مخاطرات طبیعی رتبه سوم در دنیا را دارد، گفت: سازمان زمین شناسی با توجه به زلزله خیز بودن شمال کشور پتانسیل ایجاد سونامی در دریای خزر را بررسی کرده است.

به گزارش ایسنا، علیرضا شهیدی در بیست و چهارمین نشست کمیته هماهنگی آب و هواشناسی دریای خزر با اشاره به اینکه دریای خزر به دلیل وجود منابع هیدروکربن و اقدامات اکتشافی در آن یکی از دریاهای پراهمیت است، اظهار کرد: ساحل دریای خزر در ایران ساحل باریک و طویلی است که پنج میلیون نفر در اطراف آن زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به اینکه با توجه به زلزله خیز بودن اطراف این منطقه پتانسیل برای ایجاد سونامی وجود دارد، گفت: با توجه به موقعیتی که کشور ایران از نظر زمین شناسی دارد می‌توانیم بگوییم که روی منطقه پرخطری قرار داریم و از نظر مخاطرات زیست محیطی رتبه سوم در دنیا را داریم.

شهیدی افزود: از ۴۳ مخاطره‌ای که در دنیا وجود دارد کشور ایران ۳۴ مخاطره را به خود اختصاص داده است. برخی از مخاطرات مانند زلزله و سیل برای مردم شناخته شده است اما برای پدیده‌ای مانند فرونشست حساسیت زیادی در جامعه ندارد.

وی با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر تعداد رخدادهای مخاطرات بیشتر شده و تعداد نفرات در معرض خطر نیز افزایش داشته است، گفت: اما خوشبختانه تعداد تلفات کمتر شده است و این موضوع نشان می‌دهد که باید جامعه را به سمت ایمن شدن پیش ببریم.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در ادامه گفت: تقریبا تمام کشور ما می‌تواند تحت تاثیر زلزله قرار بگیرد اما در قسمت‌های شمالی ریسک زلزله بیشتر است. در حال حاضر ما روی سه گسل شمال کشور از جمله گسل آستارا، گسل شمال البرز و خزر و گسل خزر در انزلی مطالعاتی را انجام داده‌ایم. اگر در آینده در داخل دریای خزر زلزله‌ای رخ دهد احتمال سونامی وجود دارد اما اگر این زلزله داخل خشکی‌های اطراف دریا رخ دهد می‌تواند امواجی را به وجود آورد که ساحل را تحت تاثیر قرار داده و مخاطرات زیادی به بنادر و شهرها وارد کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مخاطرات طبیعی سیل و زلزله سونامي سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۲۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر فرونشست زمین در شریان‌های حیاتی کشور بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان نقشه برداری کشور، نشست مشترک اعضای کمیته مدیریت بحران سازمان نقشه‌برداری کشور با موضوع بررسی نحوه همکاری دو سازمان جهت کاهش خطر فرونشست زمین با حضور نمایندگان سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برگزار شد.

در این جلسه، معصومه آمیغ‌پی، رئیس کارگروه فرونشست و زمین‌لغزش کمیته مدیریت بحران سازمان نقشه‌برداری کشور گزارش مفصلی از اقدامات صورت گرفته در خصوص پایش مخاطره فرونشست در کشور ارائه کرد.

همچنین محمد رضائی هابیل، دبیر کمیته مدیریت بحران سازمان نقشه‌برداری کشور، نشست‌های تخصصی مشترک را سبب جلوگیری از موازی‌کاری و صرف هزینه‌های اضافه و آگاهی از ماموریت دستگاه‌ها دانست و اظهار کرد: همکاری‌های بین سازمانی که در زمینه پایش مخاطرات و کاهش خطر بلایا انجام می‌شود، بسیار ارزشمند است. سازمان نقشه‌برداری‌ کشور متولی داده و اطلاعات مکانی در کشور است و تهیه نقشه خطر فرونشست و اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع به دستگاه‌های ذی‌ربط از ضروریات این حوزه محسوب می‌شود.

حبیب جمشیدی‌، معاون دفتر ماشین‌آلات و مدیریت بحران سازمان راهداری، توضیح داد: ۲۲۵ هزار کیلومتر راه در اختیار سازمان راهداری قرار دارد که با توجه به اقدامات انجام شده تقریبا ۴۰ درصد مخاطرات کاهش پیدا کرده است.

وی در خصوص علل گسترش فروچاله‌ها، فرونشست‌ها و تاثیراتی که بر جای می‌گذارد نیز مطالبی ارائه و خاطرنشان کرد: در مرحله نخست هر گونه طرح توسعه راه‌ها باید استعلامات لازم مبتنی بر وضعیت فرونشست زمین و موقعیت گسل‌ها در منطقه مورد توجه قرار گیرد و فرونشست زمین می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را به شریان‌های حیاتی کشور وارد آورد.

همچنین اعضای حاضر در جلسه در خصوص تهیه نقشه فرونشست زمین، به‌روزرسانی داده‌ها، نحوه همکاری به منظور ایجاد سازوکارهای لازم، زمانبندی و اولویت‌بندی و تخصیص بودجه، بحث و تبادل‌نظر کردند و پیشنهاداتی ارائه دادند.

کد خبر 6079885 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • وقوع زلزله ۴.۱ ریشتری در دامغان
  • وقوع زلزله در سبزوار
  • زلزله ۴.۱ ریشتری در دامغان خسارتی نداشت
  • زلزله ۴.۲ ریشتری "روداب" سبزوار را لرزاند / دامغان هم لرزید
  • زلزله ۴.۲ ریشتری "روداب" سبزوار را لرزاند
  • هشدار هواشناسی افغانستان برای وقوع سیلاب در ۲۹ ولایت
  • احتمال وقوع سیل بر اثر تشدید بارش‌ها در سه استان کشور 
  • وقوع زلزله ۴.۸ ریشتری در استان سیستان‌وبلوچستان
  • نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود
  • خطر فرونشست زمین در شریان‌های حیاتی کشور بررسی شد