Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@05:24:38 GMT

بررسی احتمال وقوع سونامی در خزر

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۲۳۱۱

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به اینکه کشور ما از نظر مخاطرات طبیعی رتبه سوم در دنیا را دارد، گفت: سازمان زمین شناسی با توجه به زلزله خیز بودن شمال کشور پتانسیل ایجاد سونامی در دریای خزر را بررسی کرده است. ناطقان: علیرضا شهیدی در بیست و چهارمین نشست کمیته هماهنگی آب و هواشناسی دریای خزر با اشاره به اینکه دریای خزر به دلیل وجود منابع هیدروکربن و اقدامات اکتشافی در آن یکی از دریاهای پراهمیت است، اظهار کرد: ساحل دریای خزر در ایران ساحل باریک و طویلی است که پنج میلیون نفر در اطراف آن زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به اینکه با توجه به زلزله خیز بودن اطراف این منطقه پتانسیل برای ایجاد سونامی وجود دارد، گفت: با توجه به موقعیتی که کشور ایران از نظر زمین شناسی دارد می‌توانیم بگوییم که روی منطقه پرخطری قرار داریم و از نظر مخاطرات زیست محیطی رتبه سوم در دنیا را داریم.

شهیدی افزود: از ۴۳ مخاطره‌ای که در دنیا وجود دارد کشور ایران ۳۴ مخاطره را به خود اختصاص داده است. برخی از مخاطرات مانند زلزله و سیل برای مردم شناخته شده است اما برای پدیده‌ای مانند فرونشست حساسیت زیادی در جامعه ندارد.

وی با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر تعداد رخدادهای مخاطرات بیشتر شده و تعداد نفرات در معرض خطر نیز افزایش داشته است، گفت: اما خوشبختانه تعداد تلفات کمتر شده است و این موضوع نشان می‌دهد که باید جامعه را به سمت ایمن شدن پیش ببریم.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در ادامه گفت: تقریبا تمام کشور ما می‌تواند تحت تاثیر زلزله قرار بگیرد اما در قسمت‌های شمالی ریسک زلزله بیشتر است. در حال حاضر ما روی سه گسل شمال کشور از جمله گسل آستارا، گسل شمال البرز و خزر و گسل خزر در انزلی مطالعاتی را انجام داده‌ایم. اگر در آینده در داخل دریای خزر زلزله‌ای رخ دهد احتمال سونامی وجود دارد اما اگر این زلزله داخل خشکی‌های اطراف دریا رخ دهد می‌تواند امواجی را به وجود آورد که ساحل را تحت تاثیر قرار داده و مخاطرات زیادی به بنادر و شهرها وارد کند. منبع: ایسنا برچسب ها: سونامی ، دریای خزر ، زلزله خیز

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سونامی دریای خزر زلزله خیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۲۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار زردجوی: وزش بادوتداوم رگبار‌های بهاری درسیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان،  ملاشاهی گفت: تا جمعه در سطح استان رخداد رگبار پراکنده بهاری گاهی رعد و برق و بارش تگرگ و وزش باد شدید موقتی اعلام شده است.

رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سیستان و بلوچستان افزود: از فردا تا پایان هفته بویژه چهارشنبه و پنجشنبه در سطح استان و بر روی دریا رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ گاهی تندباد موقتی پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: شدت بارش ها در نیمه شرقی استان بیشتر خواهد بودو احتمال آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل ها و طغیان رودخانه های فصلی وجود دارد.

ملاشاهی گفت: چهارشنبه هم دریا مواج اعلام شده است.

رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سیستان و بلوچستان  توصیه کرد: از فعالیت‌های کوهنوردی پرهیز و از اسکان و تردد در حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی در زمان بارندگی خودداری شود.

وی برمحافظت ، از محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود:. از چرای دام در مناطق مرتفع خودداری و احتیاط در تردد‌های جاده‌ای و دریایی در نظر گرفته شود و برای کاهش خسارات احتمالی تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.

دیگر خبرها

  • تشدید دوباره سامانه بارشی در کشور / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟
  • هواشناسی ایران / احتمال وقوع سیلاب در ۶ استان کشور
  • از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • رئیس سازمان مدیریت بحران : از خط قرمز برداشت از آب‌ های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • ۶۲ درصد جغرافیای ایران روی گسل یا در حاشیه گسل‌ها قرار دارد
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد
  • قزاقستان ساخت خط لوله در دریای خزر را بررسی می‌کند
  • هشدار زردجوی: وزش بادوتداوم رگبار‌های بهاری درسیستان وبلوچستان
  • زلزله ۳.۲ ریشتری «خرم‌آباد» را لرزاند
  • زلزله ۳.۲ ریشتری «خرم‌آباد» لرستان را لرزاند