Web Analytics Made Easy - Statcounter

«زهرا صدراعظم نوری» رئیس کمیسیون سلامت،‌ محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در گفت‌و‌گو با ایلنا، در خصوص کاهش میزان زباله در شهر تهران گفت: یکی از اقدامات خوبی که در حوزه مدیریت پسماند انجام گرفته‌، راه‌اندازی چهار سامانه برخط و مکانیزه است که می‌تواند اطلاعات را دقیقا به صورت آنلاین بدهد و همچنین دقت کافی در زمینه میزان زباله ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این چهار سامانه به صورت توزین هستند، به این معنا که زباله‌ها وقتی از محل‌های تولید دریافت می‌شوند به ایستگاه‌های میانی وارد و در این ایستگاه وزن می‌شود و به دلیل آنکه وزن شدن به صورت مکانیزه انجام می‌گیرد، هیچ دخل و تصرفی در آن انجام نمی‌شود و میزان زباله کاملا دقیق است.

صدراعظم نوری با بیان اینکه میزان کاهش زباله در بخش خانگی و عادی بوده است، تصریح کرد: بعد از آنکه زباله به آرادکوه می‌رود، میزان زباله عادی و یا خانگی کاملا مشخص است و این حجم از زباله که برآورد آن دقیق‌تر شده است به استثنای زباله بیمارستانی و زباله‌های ویژه و همچنین زباله‌های عمرانی است، اما درخصوص ‌زباله های خانگی از آنجایی که از طریق این سامانه وزن می‌شود، رقم دقیقی است که نشان می‌دهد حداکثر در حدود 6 هزار تن زباله در روز ایجاد می‌شود.

رئیس کمیسیون سلامت،‌ محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به نکته دیگری در خصوص کاهش توان اقتصادی خانواده‌ها نیز اشاره کرد و ادامه داد: اکنون در شرایط اقتصادی خاصی به سر می‌بریم که به دلیل محدودتر شدن وضعیت معیشت مردم، میزان مصرف شهروندان کاهش یافته و متعاقب آن دورریز و پسماند نیز کمتر شده است که یک بخش از کاهش میزان زباله تهرانی‌ها را باید به این دلیل نسبت داد.

صدراعظم نوری تاکید کرد: در دوره‌ای که از آن باید به عنوان دوره ریاضت اقتصادی نام برد،‌ این شرایط باید به ما کمک کند تا تغییر رفتار داده و الگوهای مصرف را تغییر دهیم.

وی خاطرنشان کرد: باید شرایط سخت اقتصادی به ما کمک کند تا از امکاناتی که در اختیار داریم به درستی استفاده کنیم. نمی‌گویم کم مصرف کنیم،‌ اما ‌درست و به جا مصرف کردن به ما کمک می‌کند منابع درست مدیریت شود و تولید پسماند نیز به میزان قابل قبولی باشد.

صدراعظم نوری افزود: بررسی‌های دقیقی درخصوص کاهش میزان زباله در شهر تهران انجام شد و آمارها نشان داد،‌ مصرف منابع و تولید پسماند نرمال‌تر شده که این جای امیدواری است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا فرهنگسازی از سوی مدیریت شهری در کاهش تولید زباله تاثیر داشته است یا خیر؟ گفت: فرهنگسازی بی‌تاثیر نبوده، ‌اما نمی‌توان میزان دقیقی برای سهم فرهنگ در کاهش میزان زباله در نظر گرفت.

رئیس کمیسیون سلامت،‌ محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به نگاه محیط زیستی مدیران در کاهش تولید زباله اشاره و تاکید کرد: نگاه و رویکرد محیط زیستی به مسایل، نحوه مدیریت را در شهرها متفاوت می‌کند و وقتی مدیران شهری تهران دغدغه محیط زیستی دارند رویکردشان متفاوت شده و به راحتی می‌توانند سیاست‌های اتخاذ شده را با نوآوری‌های خودشان اجرا کنند.

صدراعظم نوری در ادامه تصریح کرد: در تهران روزانه چند هزار هزار تن زباله تولید می‌شود، اگر به این نکته توجه کنیم که این حجم زباله در کجا باید دفن شود، بر ضرورت کاهش تولید زباله پی خواهیم برد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این مطلب که از عدد ۱۸ هزار میلیاردی بودجه شهرداری بخش قابل توجهی به موضوع پسماند اختصاص پیدا می‌کند، گفت: اگر بتوانیم فرایند چرخه پسماند را متحول کنیم، می‌توانیم بودجه صرفه جویی شده را در جای دیگری مثل مترو و توسعه فضای سبز هزینه کنیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۲۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز معدوم شد

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رفیعی پور صبح چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی البرز برگزار شد، با اشاره به اهمیت بهداشت و سلامت عمومی گفت: در طرح تشدید نظارت یا کنترل بهداشتی فرآورده‌های خام دامی از مبدا تا مقصد طی یک ماه کاری در ایام ماه مبارک رمضان و عید نوروز، از حدود ۳ هزار و ۴۰۰ واحد بازدید شد.

وی با اشاره به اینکه در این بازدیدها بیش از هشت هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی ضبط و از این میزان، حدود ۶ هزار کیلوگرم غیرقابل مصرف تشخیص داده و معدوم شد، مطرح کرد: در سال گذشته به منظور تأمین پروتئین حیوانی مردم، بیش از ۱۶۱ هزار رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاه‌ها ذبح و حدود ۲۷ هزار کیلوگرم محصول حین و پس از کشتار ضبط شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز بیان کرد: در صورت مصرف گوشتی خارج از نظارت بهداشتی، امکان انتقال ۸۰۰ بیماری مشترک بین انسان و دام به مردم وجود دارد. طی مدت مذکور حدود ۱۹ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه طیور ذبح و از این میزان ۷۳ هزار کیلوگرم طیور غیرقابل مصرف انسانی تشخیص داده و از چرخه مصرف خارج شد.

رفیعی پور با اشاره به بیش از ۹۲ هزار مورد بازدید از مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی و انبارها و محل‌های نگهداری در سال گذشته و با بیان اینکه در این بازدیدها بیش از یک هزار و ۵۰۰ مورد غیربهداشتی مشاهده شد، افزود: در مجموع حدود ۲۱۱ هزار کیلوگرم محصول غیرقابل مصرف تشخیص داده و معدوم و از ورود آنها به چرخه مصرف جلوگیری شد.

وی خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده موارد مشکوک در محصولات نمونه برداری انجام و با دریافت نتیجه از آزمایشگاه، محصول مربوطه از چرخه مصرف خارج می‌شود اما بسیاری از عوامل ویروسی، میکروبی و انگلی موجود در محصولات که می‌توانند موجب بیمار شدن مردم شوند، در دام یا پرنده زنده علائمی ندارند که باید معاینات مربوطه در این زمینه انجام شود.

فعالیت ۴۸ واحد تولید نهاده‌های هایتک دامپزشکی در البرز

مدیرکل دامپزشکی استان البرز از صدور بیش از یک هزار و ۸۵۴ پروانه توسط دفتر نظارت بر بهداشت عمومی در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: تعداد واحدهای مرتبط با نهاده‌های دامپزشکی از جمله تولید واکسن، مواد بیولوژیک، ریز مغذی‌ها، ضدعفونی کننده ها، سموم و … در البرز رشد خوبی داشته و واحدی تعطیل یا غیرفعال نشده است.

به گفته رفیعی پور، پیش از انقلاب البرز فقط یک مرکز تولیدی نهاده‌های هایتک دامپزشکی داشت اما اکنون این آمار به ۴۸ واحد رسیده و همه آنها فعال هستند. همچنین ۴۰۴ فقره پروانه ساخت صادر شده است و ۲۹ قلم فرآورده دامی از البرز به سایر استان‌ها و کشورها صادر می‌شود که در این میان میزان صادرات آبزیان زینتی بیش از ۳۰۸ هزار قطعه و خاویار ۷۲۶ کیلوگرم است.

وی با اشاره به واردات ۲۷۹ هزار کیلوگرم گوشت گوسفندی به استان البرز بیان کرد: علیرغم تمام شرایط مطلوب، در حوزه جمعیت دامی با مشکل مواجه هستیم و امکان تأمین گوشت به میزان مورد نیاز مصرف مردم وجود ندارد و مرغ گوشتی نیز همین شرایط را دارد و با توجه به اینکه میزان مصرف مردم بیش از میزان تولید است، با کمبود این محصول مواجه هستیم.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به اینکه دامپزشکی به عنوان یک ارگان حاکمیتی بهداشت را اولویت فعالیت‌های اقتصادی می‌داند، بیان کرد: مسؤولان به این نتیجه رسیده‌اند که جمعیت دامی کاهش یافته یعنی میزان مولدها کم است و باید واردات مولد را در دستورکار قرار دهند که افراد متقاضی سرمایه گذاری موفق می‌توانند نسبت به این امر اقدام کنند.

رفیعی پور با اشاره به پیشنهاد پروژه احداث مرغداری‌های ۳۰ میلیون قطعه‌ای به منظور جبران کمبود مرغ، البرز را استانی مستعد برای تولید و سرمایه گذاری خواند و اظهار کرد: در حوزه سرمایه گذاری، رهبر معظم انقلاب اشکال اقتصاد کشور را دولتی بودن ۸۰ درصد آن می‌دانند؛ باید از این اقتصاد دولتی عبور کنیم که بهترین فرصت امسال با توجه به شعار تعیین شده است.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری تعیین تکلیف کرده‌اند که اقتصاد ۸۰ درصد دولتی به بخش خصوصی، تشکل‌ها و سرمایه گذاران واگذار شود زیرا اقتصاد کشور ایران قابل شکوفا شدن است و ما می‌توانیم با انجام برخی اقدامات به جایگاهی برسیم که در منطقه و جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم؛ تحقق این امر دور از انتظار نیست.

کد خبر 6087183

دیگر خبرها

  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود در عرصه اقتصاد را کاهش دهند
  • ۲۱۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز معدوم شد
  • کاهش چشم گیر حضور زباله گردها در تهران | مدیرعامل پسماند: ۸۰ درصد فعالیت زباله گردها کم شده است
  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • وزارت صمت مکلف به اعلام میزان فروش خودرو شد
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟