Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-23@21:09:45 GMT

زور دولت تدبیر و امید به کنترل قیمت‌ها نرسید

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۳۰۱۷

زور دولت تدبیر و امید به کنترل قیمت‌ها نرسید

قیمت اجناس و کالاها در حالی در کردستان به صورت روزانه و البته نامحسوس در حال افزایش است که استاندار کُردستان گفته باید با فرصت طلبان برخورد جدی شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی،  پس از افزایش ناگهانی و یک شبه افزایش قیمت بنزین از سوی دولت تدبیر و امید که مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان، مسئولان و حتی مردم بود، حال افزایش قیمت ها از پس لرزه های آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند دولتی ها مکررا بر کنترل بازار و عدم افزایش قیمت ها تاکید کرده اند اما گویا زور آقایان به بازار نمی رسد و قیمت ها در حال افزایش نامحسوس هستند.

به عنوان مثال، قیمت هر کیلو گوجه فرهنگی در شهر سنندج در روز 19 آذرماه، نزدیک به 15 هزار تومان است که قیمتی بسیار غیرمنطقی و ناعادلانه است. همچنین خبرهای غیررسمی از افزایش قیمت نان و کرایه تاکسی از در آینده‌ای نزدیک می دهد.

قیمت ها در بازار پوشاک نیز که همواره در حال افزایش بوده و با افزایش بنزین، قیمت ها در بازار البسه بالا کشیده است. دلار نیز روز دوشنبه در بازار غیررسمی شهر سنندج نزدیک به 13800 تومان بوده است که با تاثیر از شوک افزایش قیمت بنزین در حال افزایش فزاینده است.

تعزیرات حکومتی کردستان و همچنین مسئولین اداره صمت استان کُردستان همواره بر کنترل قیمت ها و برخورد با متخلفین سخن به میان آورده اند اما آنچه که در بازار اتفاق می افتد ظاهرا امری قوی تر از اراده آقایان است.

بهمن مرادنیا استاندار کُردستان در بازدید از اداره کل تعزیرات حکومتی استان کردستان با اشاره به افزایش قیمت بنزین در کشور اشاره گفته که این امر به فرصتی برای افراد فرصت طلب و سودجو تبدیل شده تا به بهانه آن قیمت کالاها را افزایش دهند که به هیچ رو منطقی نیست.

وی تاکید کرده که در بازار علاوه بر نظارت مستمر و تداوم بازرسی ها باید با فرصت طلبان برخورد جدی شود.

استاندار کردستان گفته که با توجه به نزدیک شدن به پایان سال و پایین بودن درآمد مردم استان نباید اجازه دهیم قیمت اجناس و کالاها خودسرانه و توسط برخی سودجویان افزایش پیدا کند.

این سخنان در حالی است که هر روز خبر افزایش قیمت ها در سایه نبود نظارت دقیق آقایان در بازار صورت می گیرید و از سمت دیگر نیز صاحبان مشاغل بر این باور هستند که قیمت کالاها به صورت کشوری در حال گران شدن هستند و این تهران و مرکز کشور است که قیمت ها را تعیین می کند.

حال باید منتظر ماند و دید که مسئولان در ماه های آینده شوک های ناشی از افزایش بنزین را چگونه کنترل خواهند کرد، آیا اصلا دولت توان برخورد و کنترل را دارد یا مردم همچنان درگیر قیمت ها و فشار ناشی از آن خواهند بود؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۳۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی / احتمال اصلاح نرخ دلار

مهدی منصوری بی دکانی، استاد اقتصاد و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره اثرات تغییرات نرخ ارز گفت: دولت ارز مورد نیاز واردات را بر اساس نرخ نیما تأمین می‌کند؛ بنابراین نباید اثر تغییرات نرخ ارز در بازار غیر رسمی را روی کالاها مشاهده کنیم؛ اما به علت وجود اقتصاد سایه قیمت کالاها در اثر نوسان بازار آزاد تغییر می‌کنند.

وی افزود: اقتصاد سایه نظمی بیمارگونه است که باعث اعوجاج‌هایی در اقتصاد واقعی می‌شود و علل آن را می‌توان در بهرمندی فعالیت کنشگرهای خارج از بخش رسمی و در حقیقت در فساد سیستمی جست‌وجو کرد. فعالیت این کنشگران می‌تواند مؤثر از کیفیت حکمرانی و اثرپذیری از آن باشد.

منصوری بی دکانی اظهار داشت: سامانه جامع تجارت باید بازنگری شود تا رصد کالا و ارز به معنای واقعی صورت بگیرد؛ بنابراین ارز به نرخ نیما به واردکنندگان داده می‌شود؛ اما به علت اینکه در بخش نظارت با فساد مواجه هستیم قیمت کالاها افزایش می‌یابد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: اگر حوزه نظارت به سمت هوشمندی نرود تمامی تلاش‌ها برای توسعه اقتصادی نتیجه‌ای نخواهد داد؛ در نتیجه باید سامانه‎‌هایی را ایجاد کنیم تا رصد ارز و کالا به خوبی صورت بگیرد یعنی مسیر قیمت گذاری شفاف شود در این صورت انتظارات اثر منفی روی قیمت‌ها نمی‌گذارد.

وی افزود: اجرای سیاست تثبیت به درستی از سمت رئیس کل بانک مرکزی اتخاذ شد؛ چون یکی از راه‌های گریز از مشکلات ارزی فاصله گرفتن از سیاست‌های صندوق بین المللی پول است که از اسفند ۱۴۰۱ تا به امروز شاهد سیاست گذاری صحیح فرزین در این حوزه هستیم.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به این موضوع که اگر نرخ ارز در برخی از مواقع از سیاست تثبیت تبعیت نکرده دلیل آن شوک‌های احساسی است، تاکید کرد: شوک‌های احساسی باعث شکستن مقاومت در تحلیل تکنیکال می‌شود؛ بنابراین سیاست‌گذاری نرخ ارز در شرایط فعلی درست است و این افزایش به علت سیاست‌گذاری‌های غلط سال‌های گذشته و مسائل سیاسی و جهانی است.

منصوری بی دکانی در پایان بیان کرد: حمله به کنسولگری ایران نیز در التهابات بازار ارز نقش داشته؛ اما با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

کد خبر 6085068 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • افزایش قیمت دلار مبادله‌ای/دلارحواله به ۴۱هزارتومان نزدیک شد
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار
  • هشدار جدی سعید حجاریان درباره تداوم فعالیت گشت ارشاد و احتمال افزایش قیمت بنزین
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی / احتمال اصلاح نرخ دلار
  • عضو اتاق بازرگانی: بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالاها نیست
  • فاصله بین قیمت واقعی فولاد با نرخ جهانی بسیار است
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم
  • راهکار کنترل اجاره‌بها چیست؟